Fòrum

Dia Internacional de l'Home

JNS4.120 12 511👍 1.441
19 de novembre

Dia Internacional de l'Home
 
El 75% de les persones sense sostre són homes. Els homes representen fins al 95% de les morts al lloc de treball, però a ningú no li importa. El 80% de les víctimes de suïcidis i el 76% de les víctimes d'homicidis són homes. El 97% de les morts en combat són masculines. La vida d'un home és simplement molt menys important que la d'una dona i val molt menys. De mitjana, les penes de presó són més del doble de llargues per als homes que per a les dones per al mateix delicte. El servei militar és encara obligatori només per als homes en la majoria dels països on encara està en vigor.
 
Pegar i/o abusar d'un home en públic no només és divertit, sinó que sovint és encoratjat, especialment als mitjans de comunicació. En molts països, les víctimes masculines de violència domèstica, violació i abús/assalt sexual no tenen la mateixa protecció jurídica ni accés als mateixos serveis socials que les seves contraparts femenines. En molts països, maltractar i/o matar un home està molt menys castigat legalment i socialment que maltractar i/o matar una dona.
 
Els nois tenen més probabilitats (i ho fan) d'abandonar l'escola i la universitat que les noies, però això no es considera un problema de gènere.
 
A 16 països només l'homosexualitat masculina és il·legal i perseguida, mentre que en molts d'altres l'homosexualitat masculina és més perseguida i castigada que la femenina. Els homes que tenen sexe amb homes tenen prohibit permanentment donar sang a 21 països (10 a Europa), mentre que en altres 26 països (15 a Europa) s'enfronten a restriccions en fer-ho. Els homes i les parelles homosexuals masculines no tenen els mateixos drets reproductius que les dones.
 
A diferència de la MGF, no només la Mutilació Genital Masculina no està prohibida a cap país del món, sinó que fins i tot és encoratjada per part de molts governs i religions. Els homes no tenen dret a la integritat corporal ni a mantenir intactes els seus genitals ni a prendre cap decisió al respecte.
 
Globalment, l'esperança de vida dels homes és 5 anys més curta que la de les dones. Tanmateix, en molts països, l'edat de jubilació és més alta per als homes que per a les dones. Els governs gasten menys fons públics en la recerca sobre malalties predominantment i/o exclusivament masculines que en les femenines.
 
En els divorcis heterosexuals, les custòdies dels menors per als pares representen només el 5% del total. Les baixes per paternitat -en els comptats països on n'hi ha- són, amb algunes excepcions, molt més curtes que les de maternitat.
 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.173.962 missatges
  • 216.725 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat