Fòrum

Entrevista a na Marta Rovira: les perles que mostren la voluntat de reculada (i el llirisme que gasta)

Rigel61.091 10 6👍 29.398
Avui el diari del règim (o potser podríem dir-ne el diari-règim, perquè la Vanguardia no és un diari, és un sistema) ha entrevistat la cap en funcions d'ERC, Marta Rovira. En la línia dels darrers dies, a l'entrevista ha deixat anar tot un reguitzell de missatges ambigus, de sí però no i no però sí, inconcebibles amb algú membre d'un partit que, no fa ni un més, va declarar la independència. La voluntat és clara: infondre la idea que la independència és impossible i fer que els independentistes ens resignem a caure en l'autonomisme, i aquí és on entren ella i ERC venent-se com els millors gestors de l'autonomia. Vet aquí unes quantes perles:


Ho fan en llistes separades
Ens presentem amb diversos objectius consensuats, que són aturar el 155 i restituir les institucions catalanes, posar fi a la repressió -això significa l'alliberament dels presos, rehabilitats pels vots- i fer república.

I com es fa? 
Cal implementar la república  que vam proclamar el 27 d'octubre, recuperar tots els instruments generats durant la darrera legislatura i l'anterior que han estat bandejats, bloquejats políticament. Posar-los en funcionament, ja ni tant sols debatre'ls.

En podem dir fer república o simplement governar...
Per nosaltres és fer república, perquè és recuperar aquells instruments que fan progressar socalment el país

[...]

Parla de fer república sense ser independents?
La independència no la tornarem a debatre ni a discutir. La implementarem. La independència és un mitjà per construir el nou país que es mereixen els ciutadans de Catalunya.

S'han fixat un calendari?
No. Venim d'una legislatura en què marcar terminis ha estat problemàtic. Ens presentem a una legislatura que tindrà una durada de quatre anys. i el que és important són els objectius. Volem un procés negociat amb l'Estat espanyol i li exigirem diàleg, perquè també hi seran aquells que han intentat mitjançar des de l'1 d'octubre fins el dia 27.

Si són quatre anys no serà una legislatura excepcional.
No vull fixar terminis. Una legislatura ordinària dura quatre anys. Ens comprometem, un cop tinguem els resultats, a seure i planificar el que ha de passar.

Com es rehabilita un govern destituït?
Si no ho podem fer al Parlament per la situació judicial del president Puigdemont els els consellers, trobarem alguna fórmula per reconèixer políticament aquest govern que considerem legítim. Però alhora hem de crear una estructura clarament executiva que estigui a Catalunya. Tenim previstos diversos mecanismes.

Un president de la república i un de la Generalitat? [les majúscules són tal i com apareixen al pamflet godonià]
Més aviat parlaria d'un govern legítim i d'un govern executiu, escollit per la majoria parlamentària sorgida d'aquestes eleccions.

Això són dos governs?
No. Seria un mateix govern, una part més política i una de funcional.

[...]

Tenen sobre la taula el Govern de concentració?
Sempre hem pensat en un govern com més ampli i obert millor, però no ho hem parlat amb Puigdemont. [és a dir, que no]

[...]

Com espera pactar "fer la república" si el PP no vol pactar un referèndum?
Són ells qui han imposat les eleccions. Si el mandat és favorable a la consolidació de la república, el primer que farem serà demanar un procés dialogat i negociar.

I si es manté el 155?
Seran els responsables d'un Estat que torna a ser dictatorial, que diu que per la unitat del'Estat tot s'hi val i segurament perd pes internacional. Em costa bastant de creure que es puguin permetre aquesta situació quan són ells qui han posat sobre la taula la solució, que són les eleccions.
[llirisme, bonisme, tornar a creure en la comunitat internacional, i a més arribar a amollar que aquesta farsa en forma d'eleccions són una "solució]


Aquest és el projecte d'una de les dues llistes filles de Junts pel Sí, d'aquells que el 27 d'octubre en van negar a fer efectiva la independència i van preferir anar-se'n de cap de setmana. Queda clar què ens espera si aquesta gent guanya: res d'independència, autonomisme, legislatura fins a finals del 2021, i molt probablement pactes post electorals en clau autonòmica. Si ens enganyen un cop és culpa d'ells; si ho fan dos cops, la culpa és tota nostra.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.176.503 missatges
  • 216.824 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat