Fòrum

Vergonya aliena les respostes ambigües de Marta Rovira a les preguntes clares de Pilar Rahola a TV3 ara mateix

TywyllUsuari sumador41.709 11 13👍 5.315
Es proclamarà la República o ja està proclamada? Serà una realitat o només simbòlica? Es desplegarà la República amb la LTJ? 

DONCS, MIRI, BONA NIT, FAREM REPÚBLICA, ELS CIUTADANS DECIDIRAN QUI MANA AQUÍ, RAJOY O ELS CIUTADANS, FAREM REPÚBLICA AMB COSES COM LA PROTECCIÓ ENERGÈTICA, EVIDENTMENT LA RENDA GARANTIDA, COSES SUSSIALS I BLA BLA. AH, I ENCETAREM UN PROCÉS DE NEGOCIACIÓ AMB L'ESTAT, CLAR.*Text no literal.

Respostes

Configuració
 • ploma_voladora701 3👍 177
  ¿Sobretot una negociació amb l'estat, oi? ¿Que encara no es veu ben clar que amb Espanya no hi ha res a pelar de cap manera? O ho fem unilateralment amb Europa, o ja podem plegar, perquè em sembla l'únic camí.

  A mi m'agradaria parlar amb Espanya i negociar-hi i fer una Espanya millor. M'agradaria, però ho donc per impossible a hores d'ara i des de ja fa temps.

  DUI d'una vegada. Sense bromes.
  • alexpv1.770 2 910👍 965
   Eres independentista de primera fase perquè has renegat d’Espanya. Però no t’enganyes, el vertader càncer és Europa. Ells mai us reconeixeran perquè són països que no volen fer-se un tret al peu. 
 • Silmendil3.781 14 539👍 3.334
  Aquesta gent ni de conya farà la independència.

  Només la CUP té collons.

  Així que ja sabeu, o cup o espanya.
 • crb1.393 11👍 307
  Sí, el discurs d'ERC abans d'aquestes eleccions és moooolt suau.

  Atenció, però, que JxC tampoc dirà res que vagi més enllà de retornar el govern legítim, treure els presos i avançar cap a la independència. La CUP, igualment, insistirà a desplegar la República, però tot i que pot prometre més perquè no governarà, eurem que igualment mostra una certa ambigüitat en les porclames. No és cosa d'ERC, per tant, sinó del context d'aquestes eleccions convocades per l'Estat espanyol: per a ells el pla A era que els partits catalans no s'hi presentessin, i el pla B és il·legalitzar-los perquè els programes o declaracions siguin "inconstitucionals".

  Ja entenc que ens faci patir la manca de definició de les propostes independentistes, però recordem que si som on som és perquè quan havíem guanyat els nostres líders van renunciar a enfrontar-se a l'Estat espanyol (a més, observem que l'Estat espanyol ni tan sols vol una rendició pactada. La seva resposta: tothom a la presó!). En aquesta campanya, quan ho tenim tot perdut, segur que no hi haurà cap declaració que posi en risc poder-se presentar a les eleccions.

  Amb tot, després de les eleccions plebiscitàries trampa del 21D, suposant que tornem a guanyar, s'obrirà una nova finestra d'oportunitat per a proclamar la independència i fer-la efectiva. I en aquest context el paper dels CDR i altres comitès diversos serà clau. Per això comparteixo aquí aquesta reflexió, perquè cal estar mentalitzat i preparat més enllà del discurs oficial dels partits, que juguen un joc on l'àrbitre és un jugador de l'altre equip i per tant difícilment podran fer propostes engrescadores.

  Tot dependrà de la nostra capacitat d'autoorganitzar-nos i superar els marcs polítics "oficials".
  • __32381__1.151👍 500
   Jo crec que és el que dius. Ara qualsevol partit que es passi en el seu missatge, serà interpretat com a contrari a la constitució i il·legalitzat. Els CDR jugaran un paper important els propers mesos. 
 • __32381__1.151👍 500
  Després de 300 anys colonitzats, què esperàveu? tenim gent preparada, el que no tenim són líders cabrons. Aquests els tindrem en una o dues generacions després d'haver aconseguit la República. Molts parleu i parleu, però vosaltres en el seu lloc no faríeu res de res. 
 • __32381__1.151👍 500
  Per cert, aquesta campanya de no votarem ERC, passarem a votar la CUP, l'he vista a Twitter, des de molts perfils de gent que té res més que un centenar de piulades. O des de perfils de gent que votava el PDECAT. I a mi em sembla més una campanya per generar un moviment que sembli que tothom fuig d'ERC i se'n va a la CUP, però que després votaran JxC. Només cal veure alguns comentaris d'usuaris d'aquí que defensaven a mort el PDECAT i ara defensen no votar cap dels dos, per votar la CUP. Quan és evident que saben que l'efecte president a l'exili els afavoreix. Suposo que en uns dies veurem un canvi en la campanya de votants que diran que van al PDECAT. S'hauran cansat d'aquest, cap dels dos que ens ha traït, per votar a la CUP. Jo encara no tinc el meu vot decidit al 100%. Està al 50% entre ERC i la CUP. I segurament voti la primera opció. Però em veig a venir que la estratègia d'alguns és la que he descrit. Dieu que votareu a la CUP perquè us agrada més, no pas perquè us han traït els d'ERC i els del PDECAT van fluixos, però quan arribi la campanya direu que el PDECAT ja us convenç. Es veu a venir. Al temps. I que consti que espero equivocar-me.
 • __32381__1.151👍 500

  Publicat al Vilaweb:

  Rovira: ‘La independència no la tornarem a debatre ni a discutir. La implementarem’


  La secretària general d’ERC, Marta Rovira, defensa que Carles Puigdemont és el ‘president legítim’ de Catalunya, però diu que, tenint en compte ‘la situació legal de cadascú’, caldrà veure ‘què es pot fer efectiu a partir del 21 de desembre’. En una entrevista a La Vanguardia, Rovira es refereix a la possibilitat de rehabilitar el govern a Brussel·les perquè treballi conjuntament amb el govern sortit de les urnes, que considera que seria l’executiu. ‘Més aviat parlaria d’un govern legítim i d’un govern executiu.’ Explica que no hi hauria pas dos governs sinó que seria un del sol, amb ‘una part més política i una altra, funcional’.

  Rovira diu que, després de les eleccions del 21 de desembre, si els resultats ho permeten, ja no s’haurà de tornar ni a debatre ni a discutir la República: caldrà ‘implementar-la’ i recuperar tots els instruments creats durant la legislatura anterior, que han estat blocats políticament, i posar-los en funcionament per a fer avançar socialment el país. ‘La independència no la tornarem a debatre ni a discutir. La implementarem. És un mitjà per a construir el nou país que es mereixen els ciutadans catalans.’ No obstant això, Rovira no es marca cap data: ‘Venim d’una legislatura en què marcar terminis ha estat problemàtic,’ admet.

  Reconeixement internacional
  La número dos dels republicans per la demarcació de Barcelona considera que aquestes eleccions ‘són el referèndum pactat que el govern espanyol no ha volgut acceptar mai’. Segons Rovira, l’objectiu ha de ser aconseguir ‘el mandat més reconegut que mai’ hi hagi hagut a escala internacional, i ha recordat que, des de l’1 d’octubre, el cas català té molt de seguiment internacional. Pel que fa a l’estratègia electoral, explica que hi ha uns objectius consensuats amb el PDECat, en qüestions com l’article 155 de la constitució espanyola, la restitució de les institucions catalanes i la llibertat dels presos.

  Procés negociat
  Rovira es mostra partidària d’implementar la independència de manera acordada: ‘Si el mandat és favorable a la consolidació de la República, la primera cosa que farem serà demanar un procés dialogat i negociat’ amb l’estat espanyol. ‘Li exigirem diàleg’. Creu que en aquest objectiu no estaran sols perquè ‘també hi haurà els qui han intentat fer de mitjancer des de l’1 d’octubre fins al dia 27’.

  En aquesta línia, i en referència als comuns, creu que poden fer junts una ‘part del recorregut’, la que té a veure amb la posició contra el 155 i els polítics empresonats, però divergeixen pel que fa al referèndum acordat que Catalunya en Comú defensa: ‘L’estat ja ha dit que no el vol. És una hipòtesi molt poc creïble, així que els convidem a recuperar la proposta de procés constituent no subordinat.’

 • Ballester7.478 7 288👍 2.439
  Vergonya aliena els hiperventilats que prediquen als quatre vents com si fossin experts en realpolitik i no en saben de la missa la meitat. De debò ens pensem que aquestes eleccions seran justes i imparcials? De debò ens pensem que un partit com ERC pot sortir a dir que se saltaran segons què i que no tindrem des d'escorcolls i detencions com a l'agost-setembre, com a mínim, fins a il·legalitzacions de llistes directament? És per un caprici que ERC ha registrat una segona candidatura de reserva? Au va.


 • Jaume_I15.017 10 128👍 7.188
  Aquest fil és cainisme en estat pur! Cainisme i bilis.  • Silmendil3.781 14 539👍 3.334
   No veig caïnisme per enlloc. Veig molta gent emprenyada amb tota la raó del món amb el mercadeig i la campanya de la por que està fent aquesta bleda d'Erc. No van tenir els collons de fer la independència quan tocava, van abandonar el vaixell i van traïr a milions de persones .Els únics que s'han mantingut ferms han estat les Cup. Aquesta és la única veritat. I jo sóc dels que sempre veuen les coses de forma positiva, t'ho asseguro.
 • alexpv1.770 2 910👍 965
  Junqueras 2.0
 • Picany7.242 10 298👍 1.794
  Massa troles (enganyifes).
 • Ius Novum2.383 3 751👍 4.375
  Què us podeu esperar d'una paia que parla amb un to de veu com si estigués en una classe de P3 o en un esplai infantil i que es posa a plorar com una bleda davant les càmeres, demostrant una feblesa de caràcter brutal i ser una autèntica pava.

  Aquest és el tarannà dels nostres dirigents polítics, uns simples i vulgars homes i dones de palla, només fum i prou, gent sense coratge, ni tremp, ni valentia real.

  No són exemple ni referent de res.

  Prepareu-vos per veure Catalunya convertida en un esplai i en una classe de P3 si aquesta pallassa kumbaià arriba a la Generalitat.

  D'altra banda, no sé de què us estranyen les seves respostes ni les del pdcat.
  El prussés només era això, encara no us n'heu adonat o què? Només això. Fum i prou.

  que ningú no oblidi mai els 1000 ferits de l'1 d'octubre i el pobre noi que va perdre un ull defensant unes urnes que ens pensàvem tots que realment eren vinculants.
  ELS POLÍTICS DEL PRUSSÉS ENS HAN UTILITZAT COM A ESCUTS HUMANS MENTRE ELLS CUINAVEN AQUESTA TRAÏCIÓ IMPERDONABLE.

  no ho oblideu mai quan escolteu aquesta kumbaià parlant com una nena de P3 i quan escolteu els polítics del Pdcat, perquè ells són els màxims responsables de l'engany perpetrat pel seu puto prusées dels collons i de l'engany que estan preparant per la propera legislatura.

  A cascar-la, mamons!

Publicitat

Fòrums

 • 9.177.529 missatges
 • 216.862 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat