Fòrum

I mentre ens van distrauent... els mars es convertiran en deserts (sense vida)

fila-hiprim1.371 10👍 11

 

Del destí dels mars a convertir-se en deserts :

 

Mentre mirem cap a una altra banda absobits pels mitjans i les seves noticies falses ... els mars s'estan esgotant.

Pel que pèl que es veu ens estem quedant sense peixos, no se´si us hi heu fixat en les notícies que ho deien, que fins i tot el pop i la sardina escasseixen (com la pluja a espanya des del 2016) i en el cas de les sardines pelque semble que estan en perill d'extinció perque estan plantejant que caldria prohibir la pesca de sardina durant quinze anys, si 15 anys, per a restablir-ne la població. Són de les coses que passen per alt per la economia ultracapitalista que no aten a l'equilibri ecològic ni el calentament global, i passen sense alarma ni movlilitzacions adients, gràcies als circs politics muntats per amagar el que s'està fent al planeta i el retrocès democràtic i dels drets civils així passin dessarpercebuts per notícies que peguen més fort. (però no són més que cortines de fum) com ara el secessionisme o la baralla d'insuls entre els amics de trum, o el terrorime, curiosament les notícies no diuen tampoc com es fan lleis retro contra els drets civils etc sinó que inciten a que volguem més xarop de canya com si per acabar amb el calentament global el millor remei fos més calentament global, més contaminació i poc respecte al planeta .

Tal com va la pesca avui dia que n'hi ha sobrepesca i en que els mars ja no donen de si com abans, potser amb l'actual sobrexplotació arribarem,  abans que no pensem, a que els mars siguin un desert... tal com diuen alguns conservacionistes caldria deixar de pescar amb més vedes més llargues o amençar a cultivar el mar tal i com es fan als piscifactories però al mar, o tal i com es fan als rius quan es volen repoblar, potser en el futur i potser un de ben pròxim, s'haurien de repoblar els mars amb milions d'alebins de les especies que se pesquen per a que el mar faci el fet i s'equilibri entre el que es pesca i el que es cultiva, tal i com es fa ja a molts rius o els caçadors a la montanya, de fet no és tant novetòs això de cultivar el mar aquí a les nostres costes ja ho fem, perque pel que sembla, es cultiven amb "llavors" els marics de cloïssa com les escupinyes o japoniques etc , no us penseu que tota la producció no és de cultiu que fins hi tot els mateixos que fan de mariscadors comencen llaurant el fons sorrenc i fangós de les ries, literalment. I que si no fessin això... aquesta feina agricola al mar no seria tan porductiu pel que sembla. Alguns us hi haureu preguntat com és que doni per tant el negoci de la cloïssa, tant pistrins vull dir... però tampoc n'hi ha per tant ni per a donar-se un pinyac a la galta.

Portser això de cultivar els mars sigui un xic fora de joc diru ara com ara, pperò potser ho haurem de fer, si no volem que es deserti també.... és possible que el futur pesquer sigui així. Tal i com vam fer a la terra, potser caldrà una evolució en aquesta línea... això si ens deixen temps suficient per a evolucionar tot el lobby militarista o armamentisquic que sempre conspira per a crear guerres d'allà on es pot explotar un conflicte o inventar.se'n de nous, encontra de la sobirania dels pobles que volen pau, per xò volen passar-se pel folre la democràcia i sobirania dels parlaments i menttre ens roben la democràcia paulatinament ens ofeguen amb noticies petants per a que no ens adonem el que fan al platena i a lasocietat... i si n'hi ha quelcom que acapbarà amb l'humanitat serà el militarisme, si no acabem abans amb aquest ... mentre esclafen l'ecosistema i la democràcia, i no pas per la sobrexplotació pescatera tant sols perque maltracten els mars per les totes maneres, com amb les prospecions amb sònars que funcionen com bombes sonores sotaelmar i deixen sords als peixos potser matant-los massivament, com amb els llençaments de residus tòxics i residuus nuclears a les nostres costes espanyoles per exemple com si el mar fos un magatzem enorme que no hi afectès a ningú... i per no parlar dels accidents dels baixells o dels petroliers o del calentament global que també hi fa la seva al mar.

Tampoc es poden treure del mar infinits tonatges de peix sense donar-se'n al seu cultiu tal i com el sobrexplotem... no? o comencem a canviar el conceptes de sobrepesca o el cultivem o deixem de menjar peix, ja que tard o d'hora caldrà fer-ho i per força. Aquest és al malcarma al que ens aboca l'ultra-capitalisme cazique actual.

No us deixeu manipular... ni mireu cap a altre banda, finalment som els ciutadans qui hem mirar per tot i d'apretar, ah!.. i ...com sempre NO A LA GUERRA!  war is over si no la volem.

Perque les guerres són les més de totes les accions contaminants les que més arrassen al medi i amb tot i les que més afavoreixen el calentament global, enlloc d'emprar diners en eco-economia i a l'equilibri ecologic, no es planyen per matar i arrassar paioss tot per llençar-los diners en cohets per no res, per cremar i no crear res.

Això de cultivar els mars serien una de les solucions contra la fan més imaginatives que ha d'encertar la ciència perque amés de ser tres parts del planeta en donarien per aturar la gana de tres planetes ja que hem de comptar en cuatre dimensions.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.177.529 missatges
  • 216.862 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat