Fòrum

Crisi diplomàtica entre Rússia i Espanya

Carles Martell2.659 1 695👍 4.230

CRISI DIPLOMÀTICA ENTRE RÚSSIA I ESPANYA, EL CAP DE LA INTEL·LIGÈNCIA RUSSA ATACA DURAMENT EL GOVERN ESPANYOL

El cap del Servei Exterior d’Intel·ligència russa, Serguei Narishkin, continua la polemica dins la crisi diplomàtica oberta, ha criticat les “elits europees” per no reconèixer el referèndum de l’1-O i reprimir als seus organitzadors, segons l’agència estatal russa Sputnik. “Quan a Catalunya els van incomodar els resultats del referèndum, màxima i més democràtica forma d’expressió de la voluntat popular, llavors no només es van negar a reconèixer-los, també van sotmetre als promotors de la votació a represàlies de fet polítiques”, ha dit Narishkin a una conferència internacional dedicada al 30 aniversari de l’Institut d’Europa de l’Acadèmia de Ciències de Rússia.

Narishkin ha argumentat que avui dia hi ha un abisme “entre la percepció de la vida per la euroburicraci i per la resta de la població, que cada vegada més se sent com una classe unida que planta cara a la prefectura”. I ha afegit que “les elits europees segueixen posicionant com a exemple de paladins de la democràcia”.

El Govern rus, tant a través de portaveus d’Exteriors com del Kremlin, ha manifestat en reiterades ocasions que la crisi de Catalunya és un assumpte intern d’Espanya.

Però la portaveu del ministeri d’Afers Estrangers de Rússia, María Zajárova, ha demanat que els ministres espanyols aportin proves sobre la suposada ingerència de hackers russos a favor de la independència que han denunciat. El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, la ministra de Defensa, Dolores de Cospedal i el ministre d’Afers Estrangers, Alfonso Dastis, s’han referit recentment a una suposada campanya per desestabilitzar Espanya orquestrada pel Kremlin.

La portaveu del ministeri d’Afers Estrangers de Rússia també va parlar sobre les insistents publicacions del diari espanyol El País les suposades ingerències russes. ‘Lamentem profundament que l’onada de la campanya antirussa desbocada en particular pels mitjans de premsa occidentals sigui ara secundada per Madrid’, va dir.

Cal recordar que Rússia ajuda a mantenir en vida el ruïnós Port de Ceuta amb la seva Marina Militar, de fet és la manera d’ajudar la ciutat colonial espanyola, en una situació econòmica deplorable que la porta a situar-se amb les dades d’Eurostat a la mà, com la regió que més atur juvenil registra d’Europa. La presència militar russa a Ceuta, el converteix en el tercer port rus a la mediterrània i provoca greus conflictes amb el Regne Unit i la resta de membres de la NATO.

Respostes

Configuració
 • maori13.183 3 157👍 6.209

  El CNI reconeix que no ha detectat cap ciberatac de Rússia pel procés català   


  Cop de porta a les acusacions d'ingerència russa en el procés català. El Centre Criptològic Nacional, depenent el CNI, no ha detectat cap ciberatac de Rússia ni de cap altre Estat durant els dies de més tensió política entre el Govern de la Generalitat de Catalunya i Moncloa, coincidint amb la declaració d'independència per part del Parlament i l'aplicació de l'article 155 per liquidar l'autonomia catalana.

  En aquest període, les pàgines web de l'administració pública sí que van patir prop de 70 atacs promoguts per "ciberdelinqüents" i activistes a la xarxa com Anonymous, que van tirar endavant l'anomenada Operació Catalunya per denunciar la repressió de l'Estat en vers les institucions catalanes.

  Són dades que han presentat aquest dimarts el sots-director general del Centre Criptològic Nacional (CNN), Luis Jiménez, i el seu cap de Ciberseguretat, Javier Candau, els quals han posat l'accent a distingir entre les campanyes de manipulació de la informació que puguin desenvolupar-se en les xarxes socials i els ciberatacs.

  Pel que fa als ciberatacs, dels quals s'ocupa el CNN, va haver-hi una campanya a la xarxa contra les administracions públiques espanyoles durant deu dies al voltant de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya. Això va derivar en uns 70 atacs dels quals només dos tenien certa complexitat i van provar de robar informació, encara que sense èxit.

  Els ciberatacs creixen un 26% el 2017

  Més enllà de Catalunya, els responsables del Centre Criptològic han apuntat que l'any 2017 acabarà amb una xifra superior als 26.700 ciberincidents en el sector públic i empreses estratègiques espanyoles, un 26 per cent més que l'any passat. D'aquests, prop de 1.200 són considerats molt alts o crítics, la qual cosa vol dir que diàriament s'han de gestionar 3,7 ciberincidents amb un nivell d'impacte molt alt o crític.


  https://www.naciodigital.cat/noticia/143114/cni/reconeix/no/detectat/cap/ciberatac/russia/proc/catala 
 • maori13.183 3 157👍 6.209

  El PP torna a treure a l’eurocambra el tema dels ciberatacs russos a la unitat d’Espanya  L’eurodiputat del PP Esteban González Pons ha citat Catalunya com a exemple durant el debat que el ple de l’Eurocambra celebra aquest dimecres sobre la influència de la propaganda russa a la UE. El popular ha dit que en els últims successos a Catalunya s’han detectat “actuant a favor de la ruptura d’Espanya” més de 4.800 programes informàtics automàtics que difonien de forma “constant” informació “falsa” manipulada a internet. Segons ha denunciat, alguns mitjans russos -tot i que no ha citat cap nom- van arribar a obrir els seus informatius a Espanya amb imatges de carros de combat, de tancs, dirigint-se a Barcelona “que només existien en la imaginació de l’editor”.

  Per la seva banda, l’eurodiputat d’IU Javier Couso ha criticat “la patètica obsessió dels mitjans de la dreta europea contra la suposada ingerència russa”. El parlamentari ha recordat que al desembre el ministre d’Exteriors espanyol va denunciar davant la UE la ingerència russa i veneçolana a Catalunya i va afirmar tenir dades. “Encara les estem esperant perquè no existeixen”, ha afirmat Couso.

  L’eurodiputat d’IU ha replicat a González Pons i ha afegit també que el novembre passat el CNI afirmava a través del seu cap de ciberseguretat que no s’havia detectat “cap ciberatac del govern rus” i que tampoc els organismes alemanys o l’autoritat cibernètica francesa “van trobar activitat significativa russa”. “Darrere d’aquesta paranoia se situa una estratègia política clara: impedir el bon veïnatge amb Rússia”, ha conclòs.


  http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1323113-el-pp-torna-a-treure-a-l-eurocambra-el-tema-dels-ciberatacs-russos-a-la-unitat-d-espanya.html?utm_source=facebook&utm_medium=xarxes&utm_campaign=xarxes 

 • maori13.183 3 157👍 6.209


  "Sóc honest! Rússia va hackejar el meu ordinador i va robar els meus deures!"

Publicitat

Fòrums

 • 9.177.569 missatges
 • 216.863 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat