Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Qui enganya qui? Cinc preguntes amb resposta

popcalent11.325 11 181👍 3.973
La gran qüestió: però la República estava preparada o no?
És clar que sí. Si la Generalitat va retre l’administració va ser únicament com a resposta a la violència de l’estat espanyol i per la voluntat d’evitar problemes als funcionaris i perills a la població civil. Però hauria funcionat la República si l’estat no hagués reaccionat amb tanta violència? Sí. La hisenda estava preparada, la diplomàcia estava preparada i els Mossos estaven preparats. Els Mossos, com havien demostrat durant els atemptats gihadistes, podien tenir i conservar el control del territori, i hi havia països disposats a reconèixer el nou estat. Tan obvis i evidents que no cal ni esmentar-los perquè fins i tot els antiindependentistes saben quins són.


https://www.vilaweb.cat/noticies/qui-enganya-a-qui-cinc-preguntes-amb-resposta-editorial-vicent-partal/


Quina llàstima, hi vam ser tan a prop... I ara, per culpa dels independentistes emprenyats i el #mediastorm ens ho deixarem perdre...

Respostes

Configuració
 • Nester921 1👍 1.089

  No cola, només pels abduïts.

  Proclamar sense cap senyal d’efectivitat és, a més d’enganyar, fer el ridícul.
  Si t’has d’excusar en la violència insuperable ho fas clar i català i quan toca, en el moment del brindis al sol.
  Havien d’enfrontar els obstacles fins al final, no pas esperar que hom els posés, o posi, una catifa vermella.
  Jo el que veig cínic és afirmar que els que estant reculant, “perquè no es pot”, ressuscitaran el mort.
  Els que acaben cap-cots renunciant es fan còmplices de l’enemic.

  Qui pot ensorrar l’independentisme són els líders incapaços.


  • Ballester7.526 7 286👍 2.463
   A mi sí que em cola. On és aquesta efectivitat que dius? Com sempre, la qüestió essencial és el control efectiu del territori, l'efectivitat és això. No si hi hauran prous carters o funcionaris d'hisenda l'endemà de la proclamació. Que no estiguessin preparats s'ha de llegir en aquest sentit: no estaven preparats per la confrontació pel territori, i/o no volien fer servir tots els recursos que tenien.

   Per al control del territori el Govern comptava amb el que ja es va demostrar efectiu l'1O: convocar multituds de gent per rodejar els llocs calents. El govern i diputats tancats al Parlament, i mig milió de persones rodejant-lo. Això ho sabíem tots i ja ens preparàvem per anar cap on ens diguessin a protegir càrrecs i institucions.

   Pel que ara ens van dient, o els hi van dir clarament o van sospitar amb prou seguretat que si això passava, la reacció espanyola hauria estat fer un ús letal de la violència que ja vam veure desplegar l'1O. I sí, hi ha indepes que ara diuen que hi estàvem disposats, i aquella sang hauria quedat tacada a les mans d'Espanya. Però tot i així (i repeteixo, pel que ens van dient) el Govern va decidir que això seria arribar a un punt on no estaven disposats a anar.

   Però repeteixo, no entenc que es digui o s'insinuï que l'administració no estava preparada per gestionar la República. Literalment, no entenc què voldria dir això, per molt que en Vila es fes el longuis a la seva conselleria. Només té sentit si és sobre el control del territori.
   • lituslindus1.098 2👍 1.134
    el 1-Octubre al migdia varen ordenar afluixar la represio. Aixo es un fet. Si ho va imposar la Merkel o el propi PP es va adonar que la repressio els era contrproduent resulta totalment indiferent. La realitat es que el govern espanyol no podia actuar de forma violenta com ho va fer durant el mati

    i ara els d'aqui ens volen fer creure q van aturar la independencia per por a la violencia espanyola???? Rajoy no va poder suportar les imatges de policia reprimint i podia assumir els tancs al carrer?? si ni tant sols pot escenificar publicament que dirigeix les conselleries!!!!

    Deixem-nos de tonteries, els de Junts x Si no estan disposats a fer la Republica. I surt la Simo, en Tarda, en Mas, en Puigdemont....  i diuen que no som prous, q no ens esperavem tanta violencia, que aixi no espot fer, que hi han altres opcions.....    

    tots els que volem la independencia estavem disposats a fer el que calgues per defensar la Republica, anar on fos i aturar la repressio com fos....   pero els politics ens han trait, enganyat i manipulat...  i el pitjor de tot es que no tenen la mes minima vergonya de seguir-ho fent. Com es pot aconseguir ser mes del 50% de vots el 21 D si rebaixem la tensio, si desescalem, si no enviem cap missatge clar del que farem el 22???

    no es que no estiguesin preparats, simplement es que no volen
   • Nester921 1👍 1.089
    Dic que no varen moure un dit per fer efectiu res, no varen gosar ni sortir al balcó ni despenjar l'estanquera.

    I si hi havia perill de violència inassumible, llavors era el moment de dir-ho ben clar, que per això no farien res per intentar fer efectiu res.

    Ens haguéssim estalviat tantes maniobres d'amagat per acabar reconeguent, en plena repressió, aquesta repressió sagnant, que tenien tan evident, que només els serveix d'EXCUSA PER LA SITUACIÓ ACTUAL.
   • Korben Dallas238 3👍 240
    Qui aplica les lleis el Dia D+1? La gent que envolta el Parlament? 
   • __29878__1.919 2👍 1.949
    Jo crec que això de no voler llençar la població catalana a la boca del llop és mentida, el que realment no volien era incitar la violència perquè llavors la acusació de rebel·lió tindria validesa. Saben que si criden a defensar la república la gent hi estaria disposada, però que finalment probablement perdrien davant la força de l'estat espanyol i quedarien tots empresonats de veres. Evidentment que ara no els tancaran durant 30 anys, per la simple raó que no hi va haver incitació a la violència, tot aquest drama de presos polítics és només per dissuadir als catalans que no votin més la independència que potser acaben com ells. 
  • autokrator11.960 2 169👍 7.694
   Com a mínim ja comencen a admetre el que van fer, que ja ha costat molt això. Tema a part és que ens vulguin fer veure que ho fan pel nostre be i tot això, que podria ser perque no sabem fins a on estava disposada a arribar la gent, però que no els hem demanat que ho fessin crec jo. 

   Ara ve la segona part i a veure quan triguem en això que és que admetin que no hem avançat res i tampoc no hem tornat al punt zero sino que -objectivament- ens trobem en condicions pitjors que fa sis mesos o un any. D'entrada el que han fet ha suposat una perdua de credibilitat internacional, de la poca que es pogués tenir, i no al revés com encara estan intentant vendre. 

   I, evidentement, han de plegar molts, vaig obrir un fil sobre el tema ja fa setmanes. Que hem de ser soldaris amb els que estan a la presó i mirar d'ajudar, doncs sí, però que no vulguin seguir al capdavant. Alguns ja han començat a plegar però n'hi ha que no, començant del Puigdemont, Junqueras i Romeva que no sé que pinten a les llistes. 
 • Picany7.302 10 293👍 1.856
  No sabem si hi havia estructures d'estat. Tanmateix tant si n'hi havia com si no, el que importa és que ens consolidem com a estat català independent.
 • Murri17142.420 5 746👍 2.835
  Sempre endavant, reflexionant per no repetir errors, però endavant i a esclafar espanya !
 • Panda Vermell15.371 12 122👍 5.102
  Si el 21D el Sí guanya amb més del 50% dels vots, la cosa se'ns posarà molt de cara.

  Ja sé que molts volen ser independents abans del 21D i creuen que el resultat de l'1O és suficient, però no ho és ni per la comunitat internacional ni per la meitat de catalans que no van votar. Així que assumeixin que potser són ells els qui estan enganyats i deixin d'emprenyar i escampar negativitat fins el 21D, que tenim una república per guanyar i mai ho havíem tingut tan a prop!
  • lituslindus1.098 2👍 1.134
   i per aconseguir aquest 50% que surti en Puigdemont dient que hi han alternatives a la independencia ajuda moltissim, que son uns incompetents i no havien preparat res tambe ajuda que no vegis, i que no explicitin que faran el 22 es tota una garantia

   Es cert que mai no hem tingut tant  a prop la independencia, pero o desde el carrer reprenem la iniciativa i fotem fora aquesta merda de politics o no ens en sortirem
   • SantsUsuari sumador31.135 14 27👍 10.330
    El que ajuda més és estar barallant-nos entre nosaltres, això segur.
    • lituslindus1.098 2👍 1.134
     En Santiago Vila encara que ell digui que es independentista, estarem d'acord que no es dels nostres. Pero si resulta que ell no es cap excepcio i en realitat Junts x si son tots uns Santi Vila, resultara que no ens estem barallant entre nosaltres, estarem separant el gra de la palla
   • Panda Vermell15.371 12 122👍 5.102
    Doncs per aconseguir aquest 50% potser ajuda més que el Puigdemont digui això que no pas que anem a tallar carrers i vies de tren. Em fa gràcia que tu creguis que la teva estratègia és la correcta i la dels altres equivocada sense tenir-ne cap prova més enllà de la teva fe.

    No ens enganyem, per aconseguir la independència hi ha quatre maneres:
    • Que l'Estat sigui democràtic i permeti un referèndum acordat com el Regne Unit o el Canadà.
    • Tenir el suport de grans potències mundials.
    • Anar a una guerra.
    • Tenir una majoria interna tan favorable a la independència que amb desobediència civil n'hi hagi prou.

    Les dues primeres, ha quedat demostrat que no les tenim. La tercera, és evident que tampoc, només cal passejar un dia pels carrers d'aquest país per adonar-se que ningú vol una guerra. De manera que l'únic camí que ens queda és assegurar-nos que tants catalans com sigui possible donin suport a la República.

    I anar plorant pels racons perquè vam guanyar el 27S (malgrat quedar amb menys del 48% dels vots) i volem la independència ara i si no plorarem encara més fort, no ajuda en res a la República.

    Així que asseiem-nos a la taula, tornem a repensar com podem augmentar la massa social, perquè ha quedat clar que ni que arribéssim al 50,01% seria suficient perquè vivim en un estat no democràtic. De manera que hem d'aspirar al 60% o més.
    • lituslindus1.098 2👍 1.134

     "Tenir una majoria interna tan favorable a la independència que amb desobediència civil n'hi hagi prou" pot ser majoria al parlament o el 50.01% del total de vots (incloent com a contraris abstencio, nuls e indefinits com comuns i animalistes)o el 60% o 2/3 parts o....  mai serem prous si en realitat no vols ser independent

     pero suposant que aquesta es la unica manera, el logic seria un mandat clar com ho va ser el "referendum o referendum". Cal que expliquesin clarament que faran el 22, si tens el 50.01% dels vots proclamaras ara si amb efectes juridics la independencia o tampoc??

     dir en canvi que despres de les eleccions cal seure sota la figuera a pensar que vols fer quan aixo ho havies d'haver fet abans del 1 d'octubre, no veig que sigui gens motivador x tal d'aixamplar cap base social.

     Ara aixo si, em demanes que seguim votant els que no saben que fer i han estat uns incompetents de no preveure la represio de l'estat

     sigues realista, amb Junts x si mai em estat a prop de la independencia. Nomes hi estarem si el carrer, amb la seva força, supera la situacio 
     • Panda Vermell15.371 12 122👍 5.102
      Em fa gràcia que parlis d'incompetents. Em pots explicar quin pla tens tu per fer efectiva la independència? Perquè tenir el control del territori és un 1% de tot. Com aconsegueixes que els bancs no comencin a embargar comptes a qui no pagui impostos a l'Agència Tributària Espanyola? Com renoves tot el sistema judicial? Com t'assegures que tots els Mossos es posin de part teva? Com assegures als ciutadans que sota la teva legalitat estaran protegits i no seran perseguits per la justícia espanyola?

      Si realment tens un pla, explica'ns-el.

      I amb això no vull ser negatiu ni pessimista, tenim la independència més a prop que mai, però cansa molt tota aquesta colla d'hiperventilats que us creieu que obtindrem la independència només per desitjar-la molt.
      • lituslindus1.098 2👍 1.134

       Panda Vermell escrigué:
       (..) Com aconsegueixes que els bancs no comencin a embargar comptes a qui no pagui impostos a l'Agència Tributària Espanyola? Com renoves tot el sistema judicial? Com t'assegures que tots els Mossos es posin de part teva? Com assegures als ciutadans que sota la teva legalitat estaran protegits i no seran perseguits per la justícia espanyola?

       es precisament el que tenien que tindre preparat per el 10 d'octubre i no ho tenien.

       Ara pero resulta que demanar responsabilitats de xq no ho tenien preparat es ser un hiperventilat i el pitjor es que ens tornen a demanar el vot pero segueixen sense tindre-ho preparat i ni la menor intenció de preparar-ho
       • Panda Vermell15.371 12 122👍 5.102
        Estic d'acord que han comès l'error de vendre les coses com si fossin més fàcils del que realment era. Però jo no els culpo de no haver aconseguit la independència perquè és extremadament complicat i no es pot fer d'un dia per l'altre. I la prova és que ni tu mateix pots respondre a les preguntes que t'he plantejat.

        Per tant, hem d'entendre que això serà una batalla llarga i complicada, però això en cap cas ens ha de desmotivar sinó tot el contrari, ens ha d'animar a seguir batallant encara amb més intensitat.
        • lituslindus1.098 2👍 1.134
         les preguntes que tu has plantejat nomes tenen una resposta: aplicar la llei de transitorietat

         i la batalla serà tant llarga i complicada depenen de la voluntad que es tingui de fer efectiva o no la independència.  Xq si a Junts x si no estaven preparats i no tenen de moment cap intenció de implementar res, la batalla per ells sempre serà infinita i mai arribarà enlloc
    • SantsUsuari sumador31.135 14 27👍 10.330
     Amb el 50+1 en tenim prou per reclamar el nostre dret a la independència... altra cosa és si ho aconseguim, però no caiguem en l'errada de dir que ens en cal més 
     • Panda Vermell15.371 12 122👍 5.102
      Hi estic d'acord. Però tenir el dret o la legitimitat no és el mateix que tenir la força per aconseguir-ho tenint en compte que lluitem contra un estat fort de la UE que és aliat de molts altres estats forts i nosaltres només tenim el poble.

      Cal acabar amb el discurs que amb el 50%+1 en tenim prou. El 50%+1 és suficient per guanyar en una democràcia. Però Espanya no ho és i, ens agradi o no, això ens ho posa molt més difícil.
      • SantsUsuari sumador31.135 14 27👍 10.330
       Ens ho posa més difícil, però això no vol dir que no continuem tenint el dret. Potser m'equivoco, però jo crec que anar repetint que ens cal més gent és una manera d'interioritzar que amb el 50+1 no tenim aquest dret.


      • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
       Seguint el teu discurs, ni amb 60%, tens les garanties de fer efectiu la República, perquè no depens dels percentatges, sinó de la determinació de fer-ho efectiu.

       Per altra banda, resulta trampós o en la línia de traïdoria dels darrers dies, presuposar que el 50% o 40% restant, sigui un bloc homogeni ultranacionalista espanyol, disposat a sortir al carrer per defensar la unitat d'Espanya.

       • Panda Vermell15.371 12 122👍 5.102
        Jo no pressuposo això, però sí que pressuposo que només la gent que va votar partits independentistes està disposada a plantar cara a l'Estat per la República.
        • Baluard de Sant Clara1.316 3👍 1.954
         Evidentment, però aquesta gent diu que no som prous per imposar el nostre relat, perquè a l'altra banda tens un 50% disposat a tot, per la unitat d'Espanya i que cal sumar a més gent.

         Quan el problema principal no és el nombre de gent (això val per un referèndum) sinó la determinació per fer efectiu la República.
   • popcalent11.325 11 181👍 3.973
    "i per aconseguir aquest 50% que surti en Puigdemont dient que hi han alternatives a la independencia hi ajuda moltissim"

    #mediastorm: alguns hi estan caient de quatre grapes.
  • quatreanys34.907 6 19👍 9.965
   ELs defensors de la merda del RUI donan la tabarra durant mesos ara ja no serveix. 

   Jo ja ho vaig dir que el RUI no serviria de res.
   • Pavel_Korchagin2.899 2 661👍 5.851
    El Referèndum sí que ha servit. La qüestió és que ha servit per demostrar l'alt grau de compromís de poble català amb la seva llibertat, i també ha servit per mostrar les limitacions de l'estratègia processista i les debilitats dels partits i organitzacions anomenats independentistes. L'esfondrament del relat processista porta a la desorientació però també a l'oportunitat de redreçar l'estratègia.

    Qui digui que estem pitjor ara que fa un any, no entén res. Els nivells de consciència i de comprensió de la realitat del poble català són molt superiors (la naturalesa dels estats, la qüestió de la disputa del poder, la UE, etc) i el seu compromís també, mantenint uns nivells de mobilització massiva més permanents.

    El dia 21-D tenim una nova batalla, unes eleccions amb un caràcter plebiscitari implícit evident i reconegut per totes les parts. No en podem permetre perdre-la. Votem a les candidatures que defensin la República. Hem de sortir a guanyar-la com sigui, després ja passarem comptes.
 • AltairRC2.152 1 807👍 1.533
  Pfff el Partal també amb el discurset. Els comentaris del seu article li diuen clar, "l'estat espanyol no s'ha posat a disparar a matar la gent!!!". I afegeixo que al mig dia van aturar les agressions perquè era un despropòsit. Aquesta oportunitat l'hem llençat a les escombraries nosaltres solets. Bé la gent no, el nostres representants. Que si em diuen que ho han fet perquè no volen estar 30 anys a la presó ho entenc perfectament, però que no enredin amb l'excusa de protegir-nos.
 • Mossèn Fergusson320 2👍 257
  Ui, sí.... tot preparat

  Si els Mossos havien demostrat durant els atemptats gihadistes que podien tenir i conservar el control del territori per què no poden fer-ho, o com a mínim intentar-ho, davant dels integristes espanyols?

  Hem de renunciar a la independència per la voluntat d’evitar problemes als funcionaris i perills a la població civil?  Jo flip. Ens pensàvem que Espanya ens la regalaria?
 • Xicoira3.781 2 547👍 3.119
  Aquest home no sap què més inventar-se per tal que coli el seu relat. És absurd.
 • Desconfiat4.057 3 520👍 4.299
  Premsa subvencionada pel govern que mira de netejar-li la cara. 
 • AviMarcelinero11.429 6 180👍 5.232
  Em disculpareu, però que no sigui l'amic Rigel qui publiqui els articles de Partal se'm fa 'raru'.

 • AviMarcelinero11.429 6 180👍 5.232
  Crec que ens oblidem de quelcom important. 

  Un país s'independitza quan l'ocupant marxa  (mitjançant negociació bilateral) o el fan marxar (mediació internacional, amb o sense enfrontament violent previ).

  Hem optat pel NO enfrontament violent, per cert. I me sembla bé, hem demostrat que podem paralitzar el país sense tirar una pedra i amb una UE que no vol porres.

  Preparats per fer-nos responsables del país - més enllà de misèries partidistes conseqüència d'una campanya partidista que va començar fa 2 anys - SÍ ho estem. 
 • Bowie F6.405 3 334👍 7.722
  Què espereu que digui un paio que dirigeix un diari subvencionat pel govern al 90%?
 • henke56.732 11 9👍 9.486
  Li estic començant a agafar mania al Partal. Abans em feia certa gràcia, ara començo a pensar que és nociu.

Publicitat

Fòrums

 • 9.205.610 missatges
 • 217.890 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat