Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

(Rhodèsia) Possible cop d’estat contra Robert Mugabe

Trumpista1004.194 2 503👍 4.444
Des de Rhodesia arriben informacions confoses sobre la situació política en aquell país. El dictador Robert Mugabe, jove promesa de la política africana que amb només 93 anys detenta des de Salisbury el poder total i absolut del país hauria fet uns darrers moviments que hauriem consistit a destituïr el seu vice-president per nomenar la seva segona esposa: Grace ‘gucci’ Mugabe com a successora.

Això hauria esbalotat part de l’exèrcit Rhodesi que hauria respost amb un cop d’estat.

Cal recordar que Rhodesia té la infame reputació de ser un país racista-antiblanc i que juntament amb Venezuela es disputa el dubtós títol de veure qui té la inflació més alta del món, el paradigma del desastre econòmic total i absolut.


Grace Mugabe, el nomenament de la qual hauria provocat un cop d’estatRobert Mugabe, dictador amb molta stamina

Respostes

Configuració
 • DazedAndConfused5.787 4 365👍 1.803
  Anava sent hora Ara, el nou govern quasi segurament serà igual o pitjor.

  Curiós que facis servir els noms de Rhodèsia i Salisbury.
  • Trumpista1004.194 2 503👍 4.444
   Aquests països estaven molt millor sota la influència civilitzadora britànica. Fixa’t com han acabat des que van expulsar els anglesos el 1980 (per cert, via DUI el 1965 que va trigar 15 anys a ser reconeguda), un país riquíssim i meravellós convertit en un desastre absolut en tots els aspectes, amb un desastre econòmic que ni fet expressament no s’hagués pogut fer pitjor. Fam, misèria, SIDA, violacions constants dels drets humans... El final de trajecte, en aquests casos acostuma ser sempre el caos i la devastació.

   Sud Àfrica segueix el mateix camí.
  • Trumpista1004.194 2 503👍 4.444
   Al fons dels nostres cors sempre serà Rhodèsia, en honor a Sir Cecil Rhodes. Eren aquells temps en els quals nèixer anglès era treure el jackpot a la loteria de la vida i la Gran Bretanya pensava en imperial i era ama i senyora del món. Ara la cosa ha canviat i la vella Anglaterra avança cap a una lenta però progresiva i inexorable decadència fruit de la decadència moral i social que desgraciadament afecta occident.
  • Síndrome193 1👍 164
   No hi ha cap país que s'anomene Rhodesia. Hi ha un que s'anomena Zimbabwe. Prova de renovar-te fent fóra el Espasa-Calpe i consultant Viquipèdia.

   D'altra banda, pel comentari que fas, Rhodesia era un país que practicava l'apartheid amb la població negra.

   A veure si ara va a resultar que el supremacista ets tu.
   • Trumpista1004.194 2 503👍 4.444
    No, l’apartheid el van practicar contra els blancs, als qui els negres els ho van prendre tot (les granges, propietats) i els van expulsar. I estem parlamt de blancs que portaven generacions a Rhodèsia i havien contribuit a desenvolupar el país, a crear infraestructures i riquesa. Però com que eren negres els qui ho van fer no interessa recordar-ho, és un “acte de justícia de tornar la terra als seus legítims propietaris” és allò de “Àfrica pels africans, fora els Europeus” o encara pitjor “kill the boer”.


    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ian_Smith

    • Síndrome193 1👍 164
     Jo no et negue que això siga de veres, però abans practicava el apartheid, al mateix estil que la Sud- Àfrica frica de Pieter Botha.
     • Trumpista1004.194 2 503👍 4.444
      No se si era el mateix estil que amb Botha i el doctor Verwoerd (ideòleg de l’apart-heid) però quan es parla d’apart-heid s’ha de tenir en compte que els estils de vida dels europeus eren molt diferents als dels africans, no pots pretendre que hi hagi una societat homogènia quan tens aquestes dues maneres totalment oposades de veure el món i viure.

      a mi l’apartheid no em semblava bé, però puc entendre que una societat tribal i de tam-tam visqués separada d’una societat europea com era la d’ascendència britànica que hi havia a rhodèsia, i l’actual sud africa i Namíbia.
      • llamp48.512 17 10👍 12.086

       Una cosa és que una societat de tam tam (verbigracia mira qualsevol discotecqa "occidental") faci la seva vida i l'altre un apartheid que els impedeix fer una altra.

       Estas sobreinterpretat Trumpet, has cremat el personatge.

       • Trumpista1004.194 2 503👍 4.444
        Ja t’he dit que estem d’acord en això. I per això critico el suposat “paternalisme” occidental que en un suposat pretext bonista s’inmisqueix en les coses de les societats africanes, quan el que hauria de fer és deixar-los tranquils i que facin el que vulguin.
      • eestlaasedcatalà10.521 3 202👍 2.173
       Botha va abolir les lleis més importants de l'apartheid com les lleis de pas, la llei de matrimonis mixtes, i va convertir les forces de defensa Sud-Africanes, les millors del continent, en un exèrcit multi-racial venint a confirmar la poca simpatia per l'apartheid que tenia l'exèrcit Sud-Africà, creant unitats d'elit formades exclusivament per negres, equiparant els salaris, i donant-li poder a un general Afrikaaner que va ser clau en l'abolició de l'apartheid; Constand Viljoen, conegut a Sudàfrica per aquesta frase:


       As hulle kan veg vir Suid-Afrika, kan hulle stem vir Suid-Afrika!

       Si ells poden lluitar per Sudàfrica, llavors poden votar a Sudàfrica!
     • eestlaasedcatalà10.521 3 202👍 2.173
      El Pieter Wilhelm Botha precisament va ser qui va començar a abolir l'apartheid, i el De Klerk va acabar la feina. L'apartheid era injust i tenia que ser abolit, no hi ha cap dubte. Mai em va agradar Mandela políticament, però s'ha de reconèixer la seva lluita per la llibertat i la igualtat racial a Sudàfrica, i durant el seu govern el país va tirar cap endavant, el que passa és què després de Mandela va venir un què es deia Mothlanthe, que també era bo, però després d'aquest van començar a ser tots un desastre, primer Mbeki, que no sabia governar, i després Zuma, que en un moment et diu que els Afrikaaners son una tribu Africana que son blancs per casualitat i en un altre moment et diu que kill the boer, a part de ser un corrupte dels collons i un masclista.
     • eestlaasedcatalà10.521 3 202👍 2.173
      L'apartheid es podria haver acabat abans si el senyor Mandela hagués acceptat renunciar a la lluita armada quan en Botha mateix li va proposar la llibertat a canvi d'això.
    • __11694__Usuari sumador39.613 13👍 17.702
     Les propietats diu 
   • eestlaasedcatalà10.521 3 202👍 2.173
    Rhodèsia, al contrari que Sudàfrica, no practicava l'apartheid, el que passa és que tenia sufragi censatari, tant pels blancs com pels negres, crec recordar.
  • Síndrome193 1👍 164
   L'anterior comentari no anava adreçat a tu, sinó a Trumpista. Disculpa.
 • DazedAndConfused5.787 4 365👍 1.803
  El que és més important per a nosaltres, Trumpista, és la teva opinió sobre l'estil de Mugabe. Què opines de les seves ulleres?
 • Carles Martell2.861 1 667👍 4.793
 • afany3.654 8 562👍 89
  De debò. Fa temps que us ho advertim. No es poden tenir governants calvs.
 • EPS60.481 13 8👍 9.316
  Rhodèsia , molt vintage. País de grans campions de motociclisme per cert.

  Mugabe, després d'una guerra terrible, que va anar més enllà de l'anticolonialisme, va rebre el país que era considerat el graner d'Àfrica, i el va convertir en els més pobres del món, a part de crear un genocidi contra la població ndebele que ha provocat un exode massiu cap a Sud-Àfrica. Tot i així segueix gaudint del beneplacit de certa esquerra.

 • Korben Dallas238 3👍 240
  Aquesta gent no té remei. I alguns es dediquen a importar-los a Europa.
  • EPS60.481 13 8👍 9.316
   Justament, gent de Zimbabwe no n'emigra gaires a Europa, emigren a Sud-Àfrica.
  • Trumpista1004.194 2 503👍 4.444
   És la doble vara de mesurar de sempre de la “force de frappe” mundialista i multiculturalista, Àfrica pels africans, Àsia pels asiàtics i Europa multicultural. 

   No voler una Europa multicultural és racisme i anar contra la “evolució normal del món, que estem al segle XXI!” però expulsar als europeus de Rhodèsia o fer-los la vida impossible a Sudàfica fins al punt que han de marxar a Europa o a Austràlia o Nova Zelanda per poder viure tranquils (no ser discriminats per exemple en les promocions laborals, les quotes de 8 negres per un blanc a sudàfica... per tal de compensar “el mal que han fet” durant generacions), és “justa descolonització perquè els europeus van anar a saquejar i massacrar aquestes terres als seus legítims habitants”, és igual que hi hagi Rhodesis o Sudafricans blancs que portin més de 7 generacions en aquest i que poc tinguin a veure ja amb Europa. 

   Es pot discutir si la societat multicultural és bona o no, però llavors, pels que reclamen multiculturalisme a Europa, com és que a Rhodèsia o a Sudàfrica o Namíbia cada vegada el multiculturalisme decreix més i es discrimina als ciutadans d’orígen europeu pel seu color de pell?
   • eestlaasedcatalà10.521 3 202👍 2.173

    Trumpista100 escrigué:
    És la doble vara de mesurar de sempre de la “force de frappe” mundialista i multiculturalista, Àfrica pels africans, Àsia pels asiàtics i Europa multicultural. 

    CERT

    No voler una Europa multicultural és racisme i anar contra la “evolució normal del món, que estem al segle XXI!” però expulsar als europeus de Rhodèsia MENTIDA, no els han expulsat, els han volgut fer fora de les granges, cosa que està malament, però no els han volgut expulsar, prova d'això es que la majoria de blancs urbans de Zimbabwe viuen tranquil·lament allà o fer-los la vida impossible a Sudàfica fins al punt que han de marxar a Europa o a Austràlia o Nova Zelanda per poder viure tranquils EXAGERES, que el Zuma sigui un idiota i un provocador professional que et diu a la vegada que els africaners son igual d'africans que els negres i et canta kill the boer no vol dir que la majoria dels blancs estiguin sent massacrats EN GENERAL ni que els negres sudafricans pensin així en general (no ser discriminats per exemple en les promocions laborals, les quotes de 8 negres per un blanc a sudàfica...hi ha d'haver treball per tots per tal de compensar “el mal que han fet” durant generacions aquí si que tens raó que aquest argument es una gilipollada), és “justa descolonització perquè els europeus van anar a saquejar i massacrar aquestes terres als seus legítims habitants” aquí també, perquè no van anar ni a saquejar ni a massacrar, és igual que hi hagi Rhodesis o Sudafricans blancs que portin més de 7 generacions en aquest i que poc tinguin a veure ja amb Europa. 

    Es pot discutir si la societat multicultural és bona o no, però llavors, pels que reclamen multiculturalisme a Europa, com és que a Rhodèsia o a Sudàfrica o Namíbia cada vegada el multiculturalisme decreix més i es discrimina als ciutadans d’orígen europeu pel seu color de pell?

    CERT, excepte a Namíbia, on això NO passa.

 • __28653__23.841 3👍 5.608
  El Cop d' estat sembla que ha triomfat, Robert Mugabe esta en arrest domiciliari i la seva dona ha fugit a Namíbia
 • EstatpropiUsuari sumador161.356 11 1👍 25.844
  Rhodèsia no existeix, ets fastigós Pirinenc.
 • EstatpropiUsuari sumador161.356 11 1👍 25.844

  L'exèrcit controla Zimbàbue i manté detingut el president Mugabe a casa seva

  Les primeres hipòtesis relacionen la revolta militar amb les aspiracions de la seva dona, Grace Mugabe, de succeir-lo
  Redacció 15 Nov 2017 - 16.21

   
  Vehicles blindats i soldats als carrers d'Harare (Reuters)

  Vehicles blindats i soldats als carrers d'Harare (Reuters)

  Zimbàbue, al sud-est d'Àfrica, viu hores confuses, amb l'exèrcit al carrer i tots els centres de poder sota control de les forces armades. El president del país, el cap d'estat més vell del món i el que fa més anys que és al poder a l'Àfrica, Robert Mugabe, de 93 anys, està sota arrest domiciliari. I les primeres hipòtesis relacionen la revolta amb les aspiracions de la seva dona, Grace, de succeir-lo. Sembla, però, que el partit, la Unió Nacional Africana de Zimbàbue-Front Patriòtic,​ prefereix l'exvicepresident Emmerson Mnangagwa, que podria ocupar la presidència del país en les properes hores.

  Aquest dimecres, Mugabe ha parlat per telèfon amb el seu homòleg sud-africà, Jacob Zuma, i li ha dit que està "tancat a casa seva", però que "està bé", segons informa la televisió pública de Sud-àfrica SABC. Zuma ja ha anunciat que pensa enviar a Zimbàbue als ministres de Defensa i de Seguretat per entrevistar-se amb Mugabe i amb els comandaments de les forces armades.

  La intervenció d'un grup de militars ha alimentat els rumors d'un possible cop d'estat, tot i que un general de l'exèrcit ha negat que l'atac vagi contra l'entorn de la Presidència. Segons un comunicat llegit pel general S.B. Moyo, l'objectiu no és fer saltar el mandatari sinó "els criminals del seu entorn".

   

  "Volem deixar molt clar que no és un cop d'estat. El que estem fent les Forces de Defensa de Zimbàbue és arreglar una situació de degeneració política, social i econòmica al nostre país que si no es corregeix podria derivar en un conflicte violent."

   

  Tres ministres del govern haurien estat detinguts pels militars que han pres els carrers d'Harare, la capital. Els militars revoltats han ocupat la ràdio i la televisió públiques. Pel carrer circulen carros blindats i es poden veure grups de militars vigilant.

  Des del canal de televisió sud-africà News 24, el president de Zimbàbue estaria preparant la seva dimissió mentre negocia perquè la seva dona, Grace, pugui sortir del país.

   

   

  La crisi s'ha accentuat pel fet que el partit del president Mugabe ha acusat el cap de l'exèrcit de traïció per haver incitat a la insurrecció, després que aquest dilluns digués que es prendrien mesures correctores si continuaven les purgues d'oficialistes veterans. L'origen de tot plegat ve de la destitució la setmana passada del vicepresident del país.

  Fa 37 anys que Mugabe ocupa el podera Zimbàbue, enmig de múltiples denúncies de violacions dels drets humans. L'oposició i les ONGs havien advertit que el president havia enfonsat el sistema sanitari ja que els hospitals es queden sense medicaments i els metges sovint no cobren el salari. També se sap que el mateix mandatari i la seva família es traslladen sempre a l'estranger, a Singapur, per rebre atenció mèdica.

 • Un_senyor_damunt_un_ruc2.390 2 752👍 1.949
  I qui són els bons? No conec la situació.
 • __30817__1.772 2👍 3.189
  Pepsi presenta Nova Rhodèsia
 • Livius1.455 2👍 604
  Rhodèsia? De què vas! Es diu ZIMBABWE (o ZIMBÀBUE en la versió catalanitzada). El govern colonial racista pitjor que l'Apartheid sudafricà ja no existeix. No ets tan de cadascú al seu lloc? Doncs comença per reconèixer que el 0.2% de la població (colons) no ténen el dret de controlar tot un país per collons.
  • eestlaasedcatalà10.521 3 202👍 2.173
   Clar que una minoria no té dret a controlar tot el puto país, PERÒ RES DE COLONS, PORTEN ALLÀ TOTA LA VIDA I ÉS LA ÙNICA TERRA QUE HAN CONEGUT, ANTI-BLANC DELS COLLONS.

   L'auto-odi i el desconeixement de la història d'alguns és brutal. L'apartheid no té justificació, però aquests tres països tenen justificació com a tal gràcies als Europeus.
   • Livius1.455 2👍 604
    És bo/dolent que Zimbàbue sigui el país que és, amb les seves fronteres actuals? Quina és la història que no conec? La de com la partició d'Àfrica és bona perquè ara ténen estats hereus del colonialisme?

    Amb colons no vull dir simples immigrants (o fills i néts), si no una població immigrant que s'imposa sobre els nadius. Aleshores sí estem parlant d'un problema, sobretot quan l'estructura dels colonitzadors es manté al llarg del temps.
    • eestlaasedcatalà10.521 3 202👍 2.173
     No.

     Que els que van portar la lluita d'alliberament de Zimbabwe, entre altres coses, la van portar per què els blancs els hi van deixar una consciència de país degut a que van portar institucions.


     A Zimbabwe i a Sudàfrica la població blanca va anar allà per quedar-se, no per fer de simples mitjancers temporals a les metròpolis. Vivien d'esquenes a la població negra, que per la època en que van arribar els primers blancs, encara vivia en tribus. Pensa que pels blancs d'allà, aquests països eren la seva única pàtria. Vivien allà, treballaven allà amb el suor de la seva front, s'educaven allà. Si els blancs no hi haguessin anat, aquells països NO tindrien consciència de ser un país. L'apartheid va ser un sistema discriminatori instaurat per Africans contra Africans, o és que un Africà no pot ser blanc o un Europeu no pot ser negre?

     Sóc un Afrikaner i per tant un Africà, i no em penso anar del país simplement perquè els meus punts de vista no coincideixin amb els del partit nacional.


     No només he lluitat contra la dominació blanca de Sudàfrica, he lluitat contra qualsevol tipus de dominació en aquest país, sigui blanca o sigui negra. Mai més uns Africans tenen que oprimir a uns altres Africans.


     Si Ian Smith fos negre, diria que ha estat el millor líder que Àfrica ha vist mai.


     I la nostre lluita, entre altres, es va inspirar en la dels bòers contra l'imperialisme britànic.

     Hart wie Kameldornholz ist unser Land
     und trocken sind seine Riviere.
     Die Klippen, sie sind von der Sonne verbrannt,
     und scheu sind im Busche die Tiere.
     Und sollte man uns fragen:
     Was hält euch denn hier fest?
     Wir könnten nur sagen:
     Wir lieben Südwest!

     Doch uns're Liebe ist teuer bezahlt,
     trotz allem, wir lassen dich nicht,
     Weil unsere Sorgen überstrahlt
     der Sonne hell leuchtendes Licht.
     Und sollte man uns fragen:
     Was hält euch denn hier fest?
     Wir könnten nur sagen:
     Wir lieben Südwest!

     Und kommst du selber in unser Land
     und hast seine Weiten geseh'n,
     Und hat uns're Sonne ins Herz dir gebrannt,
     dann kannst du nicht wieder gehn.
     Und sollte man dich fragen:
     Was hält dich denn hier fest?
     Du könntest nur sagen:
     Ich liebe Südwest!

     von Heinz A.Klein-Werner     ons sal antwoord op jou roepstem, ons sal offer wat jy vra/ ons sal lewe/ons sal sterwe/ ons vir jou suid-AFRIKA


     ruis die stem van ons geliefde, van ONS LAND suid-AFRIKA


     rise o voices of rhodesia/god may we thy bounty SHARE.  • EPS60.481 13 8👍 9.316


   Mare meva, informa't una mica sobre el tema abans d'opinar en un fil.
   • Livius1.455 2👍 604
    Què saps tu? Jo he estudiat el tema, i fins i tot coneixo gent que va néxier a la República de Rhodèsia. Tu com a molt suposo que sabràs les bajanades que diu en Trumpista a aquest fil.
    • EPS60.481 13 8👍 9.316     El Trumpista només us dona ales a vosaltres, sempre ho dic.

     Jo directament he conegut gent nascuda a la República de Zimbabwe, però no és per això que se més o menys. Simplement ho dic pq has afirmat que "el 0.2% de la població (colons) no ténen el dret de controlar tot un país per collons", això és no tenir ni puta idea del que ha passat i passa a l'actual Zimbabwe, has dit un simple clixé tòpic que certament seria vàlid fa 60 anys, però no en l'actualitat.

     • Livius1.455 2👍 604
      No dic que ho facin, volia dir que ho feien a Rhodesia. Jo no he dit res sobre la realitat a Zimbabue, estava parlant sobre l'exaltacio d'un sistema passat colonial i racista de cap a peus.
      • EPS60.481 13 8👍 9.316
       ok, llavors no parlis de 0,2%, si a cas 7% que és el que hi havia en l'època així no confondries a la gent.

       estava parlant sobre l'exaltacio d'un sistema passat colonial i racista de cap a peus
       No sabeu que és un troll??
 • eestlaasedcatalà10.521 3 202👍 2.173
  la gent celebrant que Mugabe ha dimitit.  foto de Devon Petersen.  foto de Devon Petersen.
  foto de Devon Petersen.

  foto de Devon Petersen.


  foto de Devon Petersen.

  foto de Devon Petersen.


 • anglès344 3👍 355
  Sóc anglès (d'aquí el nom) i fins i tot el meu avi, que va néixer l'any 1937 i és bastant racista no diu Rhodesia. En quin segle vius home!

Publicitat

Fòrums

 • 9.206.042 missatges
 • 217.903 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat