Fòrum

Anna Simó: «En la pròxima legislatura, la via unilateral cap a la independència és impossible»

pukyxdUsuari sumador13.399 12 151👍 577

Anna Simó: «En la pròxima legislatura, la via unilateral cap a la independència és impossible»

La secretària primera de la mesa explica el Govern no va voler aplicar la DUI perquè temia que l'Estat fes "ús de la força indiscriminada i sense mesura" contra població civil

La dirigent d'ERC se sent decebuda per la passivitat de la UE i admet que no es pot renunciar a la via pacífica i això requereix forçar el diàleg amb Madrid

Assegura que la Fiscalia es va interessar sobretot per la comissió del procés constituent i per si l'1-O havia vist violència contra la policia

Una de les dirigents més veteranes d'ERC, Anna Simó (Els Alamús, 1968), dirà adéu a la política institucional aquesta legislatura. Ho farà després de 14 anys defensant la independència i polítiques d'esquerres a l'ajuntament de l'Hospitalet, al Parlament i al Govern, aquests últims anys com a secretària primera de la mesa de la cambra catalana. Una posició des de la qual ha vist i contribuït a situar-se més a prop d'un anhel que persegueix des dels 16 anys, el de la República catalana, però que també l'ha portat a bregar amb la cara més repressiva de l'Estat.

[ENTREVISTA COMPLETA]

Respostes

Configuració
 • Maczek1.549 3 966👍 1.416
  Però que cony els hi passa???, es pensen que es lliuraran de 15 a 30 anys de presó??, ho porten clar, tots van a la garjola,segur, sinó mireu els pressos d'Eta, encara s'estàn pudrint a la presó.
  La única manera de guanyar la independència és presionar fins aconseguir-la i aquests s'han rendit en comptes de resistir.
  • autokrator8.610 1 251👍 4.940
   Els hi passa que no poden fer la independència, cosa que ells ja sabien abans, però sabien que la gent no ho sabia i ara saben que la gent ho sap. 
   • le pen1.658 935👍 2.961
    Quina casualitat que totes les vostres prediccions de merda no han sigut mai falsades amb una actitud ferma d'anar a per la independència.
    • Capità·carxofa222👍 492
     Si tota la colla d'oportunistes, començant per la rata cínica socialfeixista de l'autokrator, es pensen que aparcarem la unilateralitat pel fracàs del que no ha estat més que una via més radical del bilateralisme autonomista (sí, petar-se la llei i tal... però sempre amb l'esperança de forçar una negociació, pq si els altres no s'asseuen a la taula ens rendim abans de rebentar el marc institucional), la porten clara. Tot el contrari.
 • Picany5.627 9 384👍 809
  Haver de passar per les presons dels madrilenys o simplement està sota llur sistema judicial vol dir que alguns d'aquests polítics es desmotivin i desmobilitzin la consolidació de l'estat català independent.

  desmobilitzar 


  v. tr. [DE] [LC] Fer cessar d’estar mobilitzat.
  • Maczek1.549 3 966👍 1.416
   Aquestes declaracions que estan desmobilitzant l'independentisme, que això va per llarg, ja ho sabem, la seva actitud covarda ens portara a recorer un camí molt més llarg.
   Potser volen dir a la gent que no esperin la independència en els pròxims anys, però collons que escullin bé les paraules i no desil.lusionin a la gent.
 • Ius Novum1.677 2 928👍 2.886
  A veure tots plegats, però què us pensàveu que era això del "procés"?

  No era res. Només us han venut fum. Ja ho heu vist.

  És increïble la capacitat de deixar-se manipular i enredar que tenen tants independentistes.

  El processisme és la versió 2.0 del vell pujolisme de sempre, encara no us n'heu adonat?

  Sincerament no entenc a què vénen tants escarafalls.

  El millor que podeu fer és rebre un bon bany de realitat, obrir els ulls d'una vegada, acceptar que us han enganyat de debò d'una vegada per totes. Només d'aquesta manera podreu esborrar per sempre més aquesta xurma processita del mapa política català i deixar aquests vividors professionals de la política sense la menjadora de la qual s'han alimentat tants anys amb l'excusa del seu fum anomenat "procés".
  • quatreanys32.029 5 24👍 7.154
   SI pero aquest pujol 2.0 no aconseguit cap engruna, ans al contrari.
  • jonix8596 10👍 92
   Si féssiu un anàlisi més profund de la situació, sense tenir en compte sentiments, no dirieu tantes tonteries.

   ERC va acceptar JxSí a causa de el xantatge d'Artur Mas. ERC hagués pogut esperar a les següents eleccions, presentar-se sola i guanyar (ja que les enquestes li donaven una victòria clara). ERC va acceptar JxSí perquè la voluntat de fer la independència era clara! i per aquest motiu hi ha gent a la presó.

   Posar en dubte l'independentisme d'ERC és un insult a la intel·ligència.

   A partir de la votació del 27O han canviat moltes coses... i ara s'actua en conseqüència.

   Cal una majoria més clara i això significa arreplegar tots els vots perduts cap als Comuns. Per això ERC haurà de fer algunes renúncies.

   Haguéssim pogut anar a la lluita i a la defensa física de les institucions, però com n'hauríem sortit?? Sabeu que la majoria independentista inclou molts indepes que ho són de fa poc. No és un moviment patriota. Una lluita sagnant la perdrem i amb ella la majoria que tenim.

   És important mantenir aquesta majoria, ampliar-la i assentar-la.

   Segons la meva opinió, en 1 any i mig podem estar preparats. Però abans cal agafar una mica d'impuls, això significa fer una passa enerere.

   El maig del 2019 ho tornarem a intentar des dels Ajuntaments. Fins i tot el de Barcelona!!   • Capità·carxofa222👍 492
    L'independentisme d'ERC, ep!, o el del PDCat, ningú no els posa en dubte. Però és que no n'hi ha prou amb desitjar una cosa: tots els partits desitjarien, per exemple, un atur en mínims, però de desitjar-ho a fer-ho hi ha mooolta diferència i molts obstacles.

    Per altra banda, no sé què us fa pensar a alguns que el simple decantament del temps farà augmentar l'independentisme, que s'ha d'esperar. Esperar exactament què? Fins fa pocs mesos estàvem clarament estancats i només el procés mobilitzador per l'1O ens va reactivar. L'independentisme sense lluita independentista no va enlloc. És que a més sou uns irresponsables de pensar-vos que es pot simplement tornar enrere a l'autonomisme i l'estat s'ho quedarà mirant!
    • jonix8596 10👍 92
     No crec que la solució sigui deixar passar el temps i prou. S'ha de seguir una estratègia.
     Si analitzem bé la situació ens adonem que l'independentisme som una gran majoria, però amb prou feina arribem a ser el 50% de la població. I d'aquest 50% quants n'hi ha disposats a lluitar fins les últimes conseqüències?? Recordem que gran part de l'independentisme és nou o de partits que volen fer les coses a un ritme diferent.
     Per tant, quines opcions tenim?
     - Declarar la independència i resistir sense cap mena d'ajuda d'Europa, ONU, etc...
     - Esperar a ser una majoria més gran i tornar-ho a intentar.

     La primera opció és la que s'ha intentat evitar. Justament perquè podria significar la desaparició com a poble. Morts a banda...

     Així que estem en la segona opció. Com aconseguim aquesta majoria??

     Jo ho tinc molt clar. Si d'aquestes eleccions surt guanyadora ERC i governa en solitari fent pactes de país amb PdeCat i CUP i pactes d'esquerres amb CeC i CUP. Tenim l'opció d'avançar en les estructures d'estat (que no han fet!!!) des de Bruseles i d'avançar en la República a partir de lleis aprovades pel Parlament.

     Com que l'Estat espanyol seguirà en la seva dèria recentralitzadora, anirà tombant cada una de les lleis que aprobem juntament amb CeC. Aquesta frustració hauria d'afavorir el creixement de l'independentisme a ERC i CUP.

     La creció de JxSí va ser un error ja que va suposar deixar l'esquerra centralista independentista orfe i molts vots han anat a parar a CeC. Hem de recuperar aquests vots i crear-ne de nous i això només es pot fer fent un pas enrere.

     De totes maneres, crec fermament que a les eleccions municipals del 2019 estarem preparats per tornar-ho a intentar.
    • jonix8596 10👍 92
     Fa uns anys, mentre tothom discutia sobre l'Estatut, l'Esquerra Independentista va organitzar la primera gran manifestació per l'autodeterminació. Jo hi vaig participar molt activament.

     En aquell moment vam ser poquets i ara en som molts!! Però no va ser gràcies a la manifestació que ara en siguem molts, va ser gràcies a que l'Estat tombés l'Estatut.

     És frustrant, però és així.

     Sempre hi ha d'haver gent que defensi l'objectiu final, però també cal anar seguint uns pasos per arribar-hi més.
  • UsuariV7.934 3 273👍 4.126
   Molt bé, i quina és l'alternativa?


 • Gurrea6.718 11 318👍 2.654
  Gràcies E
 • James Hetfield20.799 8 65👍 1.642
  Un altre que ja pensa en votar la CUP.
  Qui estigui cagat que es quedi a casa.
 • pensa_i_actua!14.751 12 127👍 4.549
  Es pot entendre des del punt de vista humà (políticament jo tinc molt clar que cal fer amb aquesta gent, però bé) la maniobra de buscar la salvació personal a canvi de denigrar la voluntat col·lectiva: "la unilateralitat és dolenta (per això vam poder fer l'1O, clar)" i tal. Ara, la van cagar amb la seva diagnòsi durant aquests anys ("Espanya no farà res, Europa no ho permetrà") i semblen que no han après dels errors: l'estat NO NECESSITA ser indulgent. Per molt que aquesta es retracti i implori perdó de manera sibilina, quina necessitat té l'estat d'afluixar ara?
  • enrauxat695 11👍 330
   Ho serà en un periode de temps. També els interessa desescalar i tindre interlocutors i una Catalunya messella.  Alguns sortiran en breu mitjançant la via Forcadell, i d'altres els tindran una mica més per a contentar els sectors més espanyolistes, però sense passar-se.
 • pantos1.342 7👍 784
  Siguem inteligents, creieu qie han de fer campanya per els convençuts? o per els indecissos?

  Qui no li agradi la campanya que voti Cup, tots els vots de Pdcat+Erc+Cup es sumaran el dia 21.

  Pero deixeulos fer la campanya que hem de ser el màxim % possible.
  • Bowie F5.982 2 357👍 7.050
   Tot és part del pla.
  • Capità·carxofa222👍 492
   Ets un ingenu.

   Si vols fer campanya tant per un nínxol com per sectors més amples, hi ha maneres facilíssimes de "dog whistling" per tenir contents tots dos targets amb missatges xifrats que reafirmin el grup d'ultraconvençuts que segueixes empatitzant amb ells i que a la vegada no alarmin els altres.

   No és això el que estem veient. Això de donar per morta la unilateralitat ens ho diuen als que la volem (als que sabem que no hi ha altra), no pas als que en dubten. 
  • Korben Dallas238 1👍 229
   Això provoca fuga de vots per tots cantons i resta la poca credibilitat que quedava al """projecte""".
 • Desconfiat3.250 2 607👍 3.223
  I per què hauria de votar llavors al seu partit? Que pensen fer? 
 • AviMarcelinero9.778 4 212👍 4.347
  Traducció: vull pactar amb els comuns i adapto el discurs.

  Després de 2 anys de perfil i vantant-se de ser els indepes que la tenen més llarga i des de fa més temps, no està gens malament.

  El darrer escrit de Junqueras fa cagar. Com el vegi abjurant per poder fer campanya per 'aixamplar la base', ja ho hauré vist tot.

  Bra-vo, bra-vo i bra-vo.


 • Canyadesucre6.640 2 324👍 8.204
  A mi tampoc m'agrada sentir-ho, però ara m'agradarà saber quin és el superplà de la CUP per fer realitat la República. Potser que comencem a ser realistes i a fer les coses bé. Assumir la veritat de com són les coses i a sobre dir-ho públicament és el primer pas per poder canviar les coses.
  • Capità·carxofa222👍 492
   Si creus que "la realitat" és que la bilateralitat amb Espanya és possible o que és raonable no contraposar la unilateralitat catalana a la unilateralitat del nacionalisme espanyol contra Catalunya fes-t'ho mirar, eh.
   • Canyadesucre6.640 2 324👍 8.204
    No em malinterpretis, la bilateralitat amb Espanya Mai serà possible, però intentar la independència sense uns mitjans ni unes condicions mínimes tampoc em sembla gaire bona idea. 
    I és clar que jo voldria que ja fóssim independents, però si per assegurar-nos alguns punts clau com la Hisenda i algun suport internacional REAL, enlloc d'anar de farol com fins ara, cal esperar alguns anys doncs jo hi estic disposat. Perquè, la tàctica de la CUP a part de la mobilització popular quina és?
    • Capità·carxofa222👍 492
     Esteu a la lluna. Actueu com si el règim (o l'autonomisme, a Catalunya) fos realment una mena de buit ahistòric, un estat natural al què tendir, un punt de sortida al marge de la contingència. No compreneu que, per molt solidificada en lleis i institucions que estigui, no és més que el producte de determinades correlacions de forces. Que les oligarquies espanyoles no "restauren la legalitat" amb la seva contrarevolució sinó que apliquen canvis en la constitució material en contra dels catalans. Quina tragèdia la d'una revolució liderada per oportunistes que no hi veuen més enllà del nas!
 • OcellotdeBoscFeréstec6.122 6 350👍 948
  Bogeria: fer el mateix una i altra vegada i esperar resultats diferents.Albert Einsten

  Votem les CUP!
 • henke56.006 10 7👍 8.986
  Em diuen fa dos anys que m'estaré morint de ganes de votar la CUP i me'n foto d'ells una puta setmana sencera. Puto Procés...
 • UsuariV7.934 3 273👍 4.126
  Jo estic a les antípodes ideológiques de la CUP, però, de veritat, desitjaria amb totes les meues forces que guanyaren el 21D amb majoria absoluta.

  A vore com implantarien ells la república independent.

  I si alguns dels que proclameu ara que eixa és la solució, me'n pot donar algun indici, li ho agrairia.

  Coses concretes, eh, no proclames abstractes del tipus "controlar el territori" i tal.


  • MLC8.003 3 269👍 5.944
   Jo soc dels que pensa votar la CUP aquesta vegada i la raó és clara. Per trobar la solució cal buscar-la. La CUP pot estar equivocada o no, però és independentisme al 100%. El problema de convergents i ERC és que sembla que ara estan pensant a conformar-se amb l'autonomia durant una generació. 

   Si la CUP ho intenta d'una manera i fracassa, segurament ho provarà d'una altre, i si torna a fracassar ho provarà d'una tercera. La resta no.
   • UsuariV7.934 3 273👍 4.126
    Sí, però de quina, de quina manera. Això voldria saber jo.

    No puc acceptar que la gent d'ERC no són independentistes. Ni tampoc els del PDECat, almenys en la seua inmensa majoria. Simplement no han pogut. Qué creus que podria fer la CUP per a poder?


    • MLC8.003 3 269👍 5.944
     No ho sé ni tampoc  penso que tothom del PDECat i ERC hagi deixat de ser independentista. El que penso és que en una cosa tenia raó en Josep Guía

     Ell afirmava que la clau no estava en el centre, sinó a l'extrem que tiba. Si hi ha una CUP potent que defensa la independència sense fissures i va creixent, la resta de partits no afluixaran i es mantindran ferms. Si la CUP quedés extraparlamentària i sense aquesta pressió, començaran a sentir-se veus parlant d'una reforma constitucional de tipus federalista o de copiar la política del PNB que tan bé els ha funcionat, segons diuen.
  • gerd8.362 11 259👍 1.278
   Jo no vull que portin el timó però sí que controlin més el que es fa i es deixa de fer, més que fins ara. Perquè la resta de partits no s'adormin i facin de la gestió de l'status quo una forma de vida. S'entén?
 • Bowie F5.982 2 357👍 7.050
  Com no s'imposin les tesis d'Alfons López Tena no anirem enlloc.

  No sé en què penseu la gent que votareu CUP, però si treuen 40 escons l'últim que me'ls imagino és fent la independència. L'únic que farien seria un ridícul encara més gran que el de l'actual govern d'ERC+PDeCAT, i amb un dany contra l'economia i la societat catalana ja del tot irreversible.
 • llamp45.087 16 12👍 10.431
  No necessàriament, jo exploraria el tema de l'autodeterminació del Pobles, coses que estan per damunt de la CE del atado y bién atado.

  Si no es fa així ho consideraré procesisme del barat

  Hem aconseguit posar l'Espanya dominadora contra les cordes, en Dastin Hofmann fent de bufó al puyr estil Monty Pyton. De passada també hem aixecat les faldilles a Europa i podem afirmar, sense duranians complexos, que no es renta el cul

  No sé perquè tthom es posa a la defensiva (bé, ho entenc si admeto la premisa Ansar i la meva que inclou a ERC) quan podem seguir avançant en la bretxa que hem obert
 • catalàamallorca34.351 6 18👍 9.619
  No hauria de dir "propera legislatura" en comptes de "pròxima"?
 • ElCamell2.454 739👍 1.877
  Buenaaas penyaaaa!!! m'han dit que tots a votar la CUP no??
 • Josep Carles5.707 12 379👍 1.099
  Sants, si us plau, t'agrairé molt que valoris aquestes declaracions i que ens diguis a qui representa i quina força té l'Anna Simó dins ERC. 

  PS Entenc la idea que aconseguir la independència davant un estat autoritari i violent com l'espanyol -i amb la deshumanitzada i podrida UE mirant cap a una altra banda- serà més llarg i difícil del que ja ens esperàvem.
 • gerd8.362 11 259👍 1.278
  El que no pot ser és que ens tractin d'imbècils o ignorants. Transparència i honestedat, no només ara que se'n poden anar a la presó, sinó cada dia: per començar, que s'expliqui d'una puta vegada això de les amenaces de violència prèvia declaració d'independència.

  Quan comenci la campanya han de deixar molt clar què i com ho volen fer. Aquest és l'avantatge de llistes separades, justament: decidir quin camí ens sembla millor per assolir una república independent.
 • Eimeric7.338 10 293👍 1.079
  Espanya és l'enemic i no és una democràcia com el Canadà o el Regne Unit. La via pactada és impossible i la independència només serà possible amb unilateralitat i desobediència. A hores d'ara això ja hauria de ser obvi per tothom.

  Si l'Anna Simó rebutja la unilateralitat es que en realitat rebutja la independència. I si fa aquesta mena de declaracions no només rebutja la independència sinó que vol fer-ho petar tot i ajudar encara més a destruir l'independentisme.

  ERC i el PDCat s'estan cobrint de glòria traint als seus votants per doblada. Primer traint a tots els seus voants no fent efectiva la independència i humiliant el país i ara amb aquestes declaracions putaramonistes o directament rebutjant la independència. A hores d'ara haurien d'estar fent campanya per aconseguir recuperar el votant independentista, i en canvi es dediquen a desmoralitzar més i més.

  Ara mateix la CUP és l'únic partit votable pels independentistes. Crec que hauríem d'articular de nou el moviment independentista des de baix amb els Comitès de Defensa de la República. Amb els polítics no s'hi pot confiar.
 • dimissiopuntorg23.541 12 50👍 19.289
  Sense treure el 50%+1 de vots indepes el 21D ja ens podem oblidat d'unilateralitats.

  I ja era hora que algú ho digués.
  • Picany5.627 9 384👍 809
   Això del percentatge no és el problema.

   Ni que fóssim el 70%. 
   • UsuariV7.934 3 273👍 4.126
    Sí, sí, també és el problema.

    El 50% + 1 és condició necesària.

    Tot i que no suficient.


    • MLC8.003 3 269👍 5.944
     No. La única condició necessària i suficient és que Europa i EUA arribin a la convicció que és preferible un referèndum a deixar que en Marianico segueixi destruint l'economia catalana i espanyola.

     I per això és preferible tenir 100.000 pagesos decidits a tallar la frontera amb tractors que 3000000 milions de vots de vots urbanites.
     • UsuariV7.934 3 273👍 4.126
         De debò, cada dia flipe més. De veritat penseu que la solució és generar un procés d'autodestrucció social i econòmica que acollonisca a Espanya i el món? De veritat penseu que sou tan importants? De veritat penseu que sou capaços d'arribar a eixos extrems sense generar un conflicte social intern de dimensions imprevisibles?


      • MLC8.003 3 269👍 5.944
       Nom de cap manera. El que penso és que l'estat espanyol dirigit pel pp, c's i el psoe s'han proposat "españolizar Catalunya" i empobrir-nos per tal que la independència sigui impossible. I penso que ens hem de defensar o desaparèixer.

       No som els catalans els que empresonem espanyols, ni prohibim actes ni manipulem l'economia ni ofeguem les infraestructures espanyoles.

       Penso que ens volen fer el mateix que han fet  vegades, eliminar-nos com a poble.

       D'autodestrucció res, es tracta de fer tan mal com sigui possible a l'economia espanyola fins que alliberin els presos polítics i pactin un referendum.
       • UsuariV7.934 3 273👍 4.126
        Si voleu fer mal a l'economia espanyola aneu a Madrid a taller autopistes i ocupar fàbriques. Eixa proposta d'autodestrucció del propi país per a que el veí prenga mal és una autèntica aberració. Ni es pot fer, ni ho permetran fer els vostres propis compatriotes.

        I fora d'això, només respons amb el memorial de greuges que tots ja coneixem de sobres i sobre el qual no puc fer una altra cosa que donar-te la raó.

        Ara, de solucions pràctiques, no n'hi veig cap.


        • MLC8.003 3 269👍 5.944
         El 70% de les exportacions espanyoles passen per Catalunya i el 100%  del comerç per carretera entre França i el Marroc, per exemple.

         Tallar el pas a trens de mercaderies i camions espanyols, francesos i alemanys  no és cap autodestrucció. De fet els anomenats "agricultors francesos", que eren bàsicament catalans i occitans ho van fer durant anys amb enormes beneficis. I sempre van comptar amb la complicitat de la població local.

         Es tracta que Europa entengui que si a la UE no es respecta la llibertat ideològica ni la política del poble català, doncs que nosaltres restringirem la llibertat de circulació  dels seus camions i trens.

         Jo no proposo cap violència ni cap crim, només fer els típics talls de carretera que es veu en  una manifestació de pagesos qualsevol. • Picany5.627 9 384👍 809
  Consolideu les estructures d'estat catalanes! És la feina dels polítics, alguns ciutadans catalans ja fem el que podem per fer que el català sigui la llengua normal i normalitzada.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 8.967.945 missatges
 • 210.216 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat