Fòrum

Quina creieu que seria la millor opció per l'independentisme el 21D?

Quina seria la millor opció per l'independentisme el 21D?
Les tres llistes clàssiques (ERC, PDCat i CUP)
42 (64.62%)

No participar-hi
8 (12.31%)

Llista conjunta total (tots els independentistes en la mateixa llista)
8 (12.31%)

No participar-hi i impedir que es celebrin
4 (6.15%)

Participar-hi però amb partits polítics catalans
2 (3.08%)

Llista conjunta parcial (com Junts pel Sí, amb alguns partits fora)
1 (1.54%)

Que alguns participin i altres no
0 (0.00%)

Vots emesos: 65
Eimeric7.857 11 273👍 1.685
Jo apostava pel boicot total perquè no tenen cap legitimitat i seran exageradament brutes, però sembla que no ha tingut exit.

Hi ha molts independentistes indignats i que no volen participar-hi, no sé com es podran animar a participar-hi. I tenir una part de l'independentisme boicotejant les eleccions mentre l'altre hi participa serà el pitjor que pot passar.

Els partits no els veig gens clars. Estan desgastats per no parlar clar, per no fer res i no complir les promeses de la passada legislatura, decebre molts votants. Però alhora el fet de tenir presoners polítics els mig salva el cul. Diuen que avui es presentaria una llista unitària però els partits estan actuant per separat. PDCat sembla que ja està coquetejant amb renunciar amb la independència. La llista d'ERC+Democràtes és ideològicament estranya, sobretot per part d'algú que s'oposa a anar amb el PDCat. La CUP la veig massa tranquil·la en la situació que tenim.

Independentment del que al final passí, que creieu que s'hauria d'haver fet? Que seria millor pels interessos de país i no de partit?

*L'opció de amb partits catalans vol dir partits catalans NOUS, no els clàssics

Respostes

Configuració
 • Argimont7.197 2 300👍 4.474
  No hi ha molts independentistes ... parla del teu cercle molts del teu cercle no son molts en general , teniu l'hàbit de generalitzar
 • henke56.716 11 9👍 9.463
  Fer la independència...
 • jonix85105 11👍 98
  Tres llistes poden fer millor feina que una. Es defensarà la independència des de més punts de vista. A part que s'estan perdent molts vots per l'esquerra. Van a parar a un partit NO independentista i bastant fastigós (Comuns).

  Què vull personalment de cara a aquestes eleccions?
  - Que ERC sigui el partit majoritari.
  - Que els partits independentistes (ERC, JxCatalunya i CUP) tinguin majoria absoluta.
  - Que els partits d'esquerres (ERC, CUP, Comuns) tinguin majoria absoluta.
  - Que ERC governi en solitari per tirar endavant la República amb pactes de país amb JxCatalunya i CUP i pactes d'esquerres amb CUP i Comuns.

  Aquest resultat seria el més favorable per Catalunya i per aconseguir la independència el maig del 2019.
 • Faraday977 1👍 649
  Crec que la millor resposta és sempre votar, siguin o no siguin "legals". I votar sempre per la independència. Aquesta esquerda en la que uns pretenen no votar i els altres sí ens pot passar una factura caríssima i la consequència seria tenir a la Arrimadas o l'Albliol com a president/a (només pensar-hi ja m'esgarrifo). Que un cop més sortissin guanyadors els partits proindependència seria la trolejada total de Catalunya al PP, a C's i a tot Espanya. Per tant, a votar.
 • SEGADOR BLAUGRANA11.414 11 180👍 1.715
  La millor opció, i hauria de ser la única, és no participar-hi. Els catalans ja vam votar fa dos anys, tenim el nostre president i el nostre govern. Que a algún no li agradaven, ha decidit fer un cop d'Estat i canviar-ho tot no vol dir que nosaltres li haguem de seguir el joc. 

  Si ningú anés a votar seria la millor victòria que els catalans hauriem obtingut darrerament.
  • polmas14.586 7 134👍 2.685
   Anem a votar perquè sabem que hem estat derrotats i que participar-hi i evitar el control espanyolista de la Generalitat és el mal menor. 
   • SEGADOR BLAUGRANA11.414 11 180👍 1.715
    Anireu a votar perque teniu mentalitat d'esclaus. 
    • polmas14.586 7 134👍 2.685
     Sí, no t'ho nego. 
    • Mr SISI2.507 5 729👍 2.049
     No anar a votar es regalar la victoria a l'espanyolisme, i que tinguem com a presidenta l'Arrimadas, i això seria la nostra mort com a nació, i això mai.Aniré a votar independència, perquè és el meu deure moral amb la gent que està a la presó, per seguir sumant, i per evitar que hi hagi un goven espanyolista que acabi amb les nostres institucions
    • goulah19.312 14 77👍 5.396
     Mentre portes cadenes l'objectiu és treure-te-les.
     Intentar córrer amb elles posades és com demanar als seus gossos (PPSC'scubieles) que se't mengin.
    • __29878__1.919 2👍 1.949
     Bé no votis i do quan algun espanyolista fastigós sigui president de catalunya i tot aquest esforç de tants anys se'n hagi anat a la merda, tu no tindràs cap dret a queixar-te (els que haguem votat si que en tindrem).

     Aquesta altivesa i superioritat moral que tu tens és molt valenta però no serveix per res, i tots els catalans n'haurem de pagar els plats trencats. Tu mateix
     • SEGADOR BLAUGRANA11.414 11 180👍 1.715
      De fet, un espanyolista fastigós ja presideix Catalunya, ha desfet i empresonat el nostre govern, i a convocat unes eleccions a les que anant a votar amb el lliri a la mà li donareu tota la legitimitat. 

      Ah, i per si no hagués quedat clar, avui a tornat a dir que si el que guanya no respecta les seves "lleis" tornarà a empresonar-lo. Però és igual, continueu obeint el que digui, no sigui que encara s'enfadi més.
      • __29878__1.919 2👍 1.949
       Les eleccions seran legítimes de cara al món encara que a tu no t'agradin i a més jo ho veig com una oportunitat de demostrar que som majoria els independentistes davant els unionistes. Nosaltres ho tenim clar ja que vam votar el referèndum i aquests son els resultats, però ningú mes ho vol reconèixer. Si aquest cop guanyen per majoria els partits separatistes en rajoy i els seus amics no podran parlar en nom de la majoria de catalunya (evidentment que el 52% que no va votar jxsi i cup el 27s no son tots unionistes, però en rajoy els fot tots dins el mateix sac), i seria interessant veure que en surt davant d'aquesta situació. Pensa-hi
       • SEGADOR BLAUGRANA11.414 11 180👍 1.715
        Ja ho tinc més que pensat. El que tu proposes es continuar com uns hàmsters donant voltes a la roda de la gàbia. A veure si som majoria...a veure si Europa ens fa cas...

        Ho sento, ja portem massa temps així i d'aquesta manera no anem a cap lloc. Si algú et roba la cartera no li pots demanar si us plau que te la torni. L'has de recuperar de la mateixa manera que te l'ha robat. Quan l'enemic fa servir la força, tu has de respondre amb la força.
        • __29878__1.919 2👍 1.949
         D'acord fer voltes a la gàbia em sembla millor que no pas que guanyi algú que ens fotrà el país i desferà tot el que s'ha aconseguit fins ara. Que controlin catalunya des de la moncloa durant un mes i mig no farà el mal que farien 4 anys d'arrimadas. Que em dius, que preferiries que ningú anés a votar i que guanyessin els unionistes?
         I per allò altre que dius, és evident que en aquests moments respondre amb força no té sentit, si espanya fa guerra ens destrossa de veritat
         • SEGADOR BLAUGRANA11.414 11 180👍 1.715
          És que no és preferir, és que aquestes eleccions ens haurien d'importar una merda a tots els catalans. Si ja ens han deixat clar que guanyi qui guanyi continuaran manan ells, què més dóna que sigui l'Arrimadas desde el Parlament que el Rajoy desde la Moncloa? Però no us adoneu que encara que guanyem no ens deixaran fer res? Que això ho hem de recuperar lluitant desde el carrer i no participant en uns processos tramposos amb les cartes marcades? 
      • Argimont7.197 2 300👍 4.474
       Aqui el unic tros de merda seca ets tu , no t'en recordes dela teus missatges ploriquers i.covards i ara acuses altres d'això?
  • antropòfag10.025 9 213👍 2.665
   Menys pataletes. Vota CUP.
 • foraviler1.464 12👍 1.488
  Jo crec que si el 91% en l'assemblea de les CUP han decidit participar espero que no en quedin dubtes sobre la necessitat d'anar a votar.

  D'altre banda, per mí que està clar que hi hauràn tres llistes. A mí no hem sembla malament (tampoc la unitària). Així s'enriqueix el discurs, es poden fer propostes més complexes, amb més matisos per convèncer als indecisos de sectors com Podem, Comuns i sectors del PSC contraris al 155.

  A més, s'ha de tenir en compte els debats. Si només hi ha una llista unitària en front a tres candidatures unionistes es perd força i oportunitats (i a part els comuns, que a veure amb quina actitud van).

  S'ha de fer un pacte de no agressió i anar a sumar vots entre els indecisos.
 • Tuixec3.753 9 544👍 1.596
  Quina és la diferència entre participar amb partits catalans i participar amb 3 llistes. Les 3 llistes no son catalanes?


  El que és millor depèn del que s'estigui disposat a fer en paral.lel a les eleccions. Qualsevol conflicte generat tindria repercusions econòmiques greus i es probable que s'escali en la violència que ja estan exercint certs grups ultres. Per no parlar de les conseqùències penals, que no ens enganyem, si es fa d'escut humà per impedir el funcionament de qualsevol institució, hi hauran detencions i tot el que comporta la aplicació d'aquestes detencions contra gent que es resisteix a ser detinguda.

  No presentar-se i no estar disposat a tenir un conflicte real és contraproduent, perquè et formen institucions paral.leles que sense conflicte són impossibles d'aturar. SI s'està disposat és la millor opció, però no sembla pas que hi hagi prou gent disposada. A més, el moment de fer-ho ha caducat bastant. Després del 1-O hi havia justificació per fer-ho, ara jo no la veig.

  Si s'està disposat a conflicte només polític/econòmic però es vol retrasar tant com sigui posible les repercusions penals, per mi la millor opció és presentar una llista de boicot, amb l'unic punt programàtic de no formar govern. Si aquesta llista guanya impedeixes que es formi un govern alternatiu segons les regles constitucionals. El Govern legítim tindria més temps per intentar fer quelcom, sense haver de recurrir al conflicte directe per defensar institucions, perquè has impedit Constitucionalment que es formin institucions paral.leles a les suspeses. Això acaba en noves eleccions d'aquí pocs messos i no es pot repetir eternament.

  Si no s'està disposat a cap conflicte que pugui remotament derivar en repercusions penals generalitzades o violencia, com sembla ser el cas, eleccions amb 3 partits és la millor opció. Si s'aconsegueixen 50% dels vots es pot continuar amb la tàctica ploramiques a europa, i si no doncs s'intenta governar la autonomia. Qualsevol pacte de restituir el mateix govern, o el que sigui es pot fer igual amb 3 llistes que amb una, i és un escenari més flexible, que a més permet un debat més sa i no amagar-ho tot sota la il.lusió de la unitat a partir del dia 22.
 • goulah19.312 14 77👍 5.396
  El que s'hauria d'haver fet és no mentir l'electorat. Però a bona part de l'electorat li agrada que l'enganyin i tornarà a votar als mentiders (i els unionistes als mentiders i als lladres). Per tant, tan fa, no avançarem cap a la independència.

  Per tenir possibilitats d'independitzar-nos la CUP hauria de tenir una majoria prou ampla com per tirar del carro. Suposo que ERC s'apuntaria, tot i que tinc dubtes d'una part de l'organització. Si això pogués passar el PP ja estaria prohibint la participació de la CUP. Per tant, tan fa, no avançarem cap a la independència.

  [/fi de missatge optimista]
 • __11694__Usuari sumador39.613 13👍 17.702

  La millor opcio imaginable seria que ERC i la CUP sumin majoria absoluta i ERC anuncii que esta disposada a investir el Puigdemont com a President legitim de la Republica Catalana sempre i quan es comprometi a exercir exclusivament i immediata com a President legitim de la Republica Catalana i no com a President autonomic (per a escollir un altre president autonomic, que ho decideixin les urnes...).

  I l'Espasa de Damocles de la mocio de censura ERC+CUP a la minima que el president dubti a l'hora de signar tots els decrets que se'n deriven de la LTJFR.

  No dubteu, pero, que amb els resultats electorals aixi si ERC fa el que proposo els convergents atacarien ERC cada dia dient que fan aixo perque no s'atreveixen a fer ells el xoc de trens i s'escuden en Puigdemont, i si ERC en canvi busques la propia investidura llavors els convergents atacarien ERC cada dia dient que aquestes eleccions eren una farsa i que ERC no reconeix el legitim president de la republica.

   

  (Dic el que crec que seria ideal, no vol dir que cregui que ERC estaria per fer aixo que dic o que cregui que es factible que ERC i CUP treguin absoluta).

  • grinfildUsuari sumador24.755 14 45👍 3.532
   Jo si els resultats fossin els que tu dius, faria que fos la Marta Rovira la presidenta i hi hagués un govern amb gent del Pdecat, de la CUP, de Demòcrates i naturalment d'Esquerra. Tots a una a fer la independència i en cas de fracàs, tots a la presó com ara. Ho dic pq de vegades es fàcil empènyer des del escó però no tan fàcil des del govern.

   Probablement els exiliats encara ho estaran i poden dir que el govern legítim és el de Bèlgica però de moment fan la seva feina. No sé si els de la presó els hauran tret de la garjola però té pinta que tampoc els treuran en breu.
  • henke56.716 11 9👍 9.463
   Ni fent política ficció i escollint nosaltres el millor dels escenaris ens sortim. Poètic. 
 • CèsarUsuari sumador15.976 14 111👍 13.372
  Els independistes cal que ens calcem, perquè els paràmetres del joc han canviat dràsticament. S'ha perdut la batalla "a camp obert" per la brutalitat del estat espanyol, que ha demostrat una unitat d'acció envejable (a ningú li hauria de sorprendre) i una total manca d'escrúpols pel que fa a saltar-se les pròpies lleis o, si més no, forçar-les fins al paroxisme en la seva interpretació i aplicació (és el que passa quan el poder judicial no és independent i el tens del teu costat). Hem pecat d'innocents i poc previsors, cosa que és força comprensible en el cas de la gent, que no tenia una informació clara de la situació, però del tot imperdonable pel que fa als membres del govern: aquests sí que disposaven de dades per fer una anàlisi de la situació real.

  Ara estem davant d'unes eleccions imposades d'aparença autonòmica. Aquesta és la visió clara que té l'estat. Ara les formacions catalanes no colonials han d'esbrinar que volen fer.

  Sent realistes, crec que és important, si més no, mirar de no perdre el control de la Generalitat, fer-lo seria facilitar la segona part del "pla Rajoy": seguir tutelant els ingressos i dictar de forma efectiva un canvi d'orientació en la educació i els mitjans públics, depurar funcionaris (mossos) i crear les bases d'una dependència i control permanents.

  Superar el 50% de vots és llaminer, però hores d'ara no suposaria la precipitació de res. Però perdre els 68 diputats de mínim seria una derrota completa, la constatació de perdre com a mínim els pròxims quatre anys, deixant-los marge per fer i desfer a les institucions sense una oposició real: el fet, per tant, de començar de molt més enrere si mai es torna a controlar la Generalitat.

  • FuRTiUsuari sumador19.530 12 76👍 6.749
   És que si passés això, ens trobaríem al 2021 amb un panorama pitjor que el que teníem a l'any 2003. Així que amb la tonteria, més de 20 anys perduts pel camí, poca cosa vaja... Però ja veig que les coses van per aquí, i al final el Deulofeu l'haurà encertat de ple i la independència arribi finalment al 2029.
 • rgb632 6👍 195
  Hi ha dues opcions reals de govern: el tripartit d' esquerres i el tripartit espanyolista
  Se'm fa dificil creure que PDCAT, ERC i CUP tornin a reeditar res.
  El Tripartit d' esquerres, malgrat el que pensin alguns simplement serà la manera d'  allargar quatre anys més l' agonia d' un procés que es va encetar malament. Seguir desgastant-nos per l' acció d' un govern absolutament bloquejat,  sense una alternativa clara de res que no sigui el mateix espanyolisme. Aquest és el parany al que ens volen fer caure.
  La millor opció fora un boicot total a les eleccions del 21D i que l' espanyolisme hagués d' assumir el govern
  Des d' aquesta posició seria molt més fàcil preparar la Resistència , agafar embranzida a tots els nivells, desmuntar les seves mentides, fer una profunda autocritica dels errors que s' han fet, corregir-los i tractar de recuperar el poder.
  Mai donant credibilitat a la farsa democràtica espanyola
  • grinfildUsuari sumador24.755 14 45👍 3.532
   Quan parles el tripartit d'esquerres et refereixes a Esquerra, els Colauers i la CUP?. La CUP farà coalició d'un govern autonomista amb penya que no vol ni la independència? Jo crec que no. No ho han fet al ajuntament de Barcelona per exemple.
 • Rigel60.965 10 7👍 29.225
  Votar la CUP.

Publicitat

Fòrums

 • 9.173.965 missatges
 • 216.725 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat