Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Expulsades d’un vol de Vueling per haver parlat en català

Rigel62.084 10 7👍 30.521

Expulsades d’un vol de Vueling per haver parlat en català

El capità les va expulsar perquè una d'elles es va negar a parlar en castellà quan una hostessa li ho va exigir


Dues dones han denunciat que van acabar expulsades d’un vol de Vueling entre Barcelona i Menorca de dissabte passat a la tarda després d’haver-se adreçat en català a la tripulació. Així ho ha denunciat una d’elles a VilaWeb.


Margarita Camps Coll, de 72 anys, resident a Menorca, es disposava a tornar a casa des de Barcelona amb el vol de Vueling VY3716 aquest dissabte 11 de novembre a la tarda. El vol havia de sortir a les 17.10 del Prat. Ella ja era dins de l’avió, asseguda en un dels seients de la filera pròxima a la sortida d’emergència, quan una de les hostesses d’aquell vol li va demanar que desés al compartiment superior una làmina de pintura que duia. ‘Sí, no es preocupi. No vull que me l’arruguin, després la posaré a dalt’, va respondre-li la Margarita, que no volia que altres passatgers hi posessin maletes a sobre. ‘Vostè m’ha de contestar en castellà, o és que no el parla?’, va etzibar-li l’hostessa en castellà.

Fotografia del bitllet del vol que la Margarita no va poder agafar.


Una de les noies que passaven pel passadís de l’avió va sortir en defensa de la Margarita: ‘Vostè li ha perdut el respecte a aquesta clienta. Ha d’entendre el català, feim un vol de Barcelona a Menorca!’, explica la Margarita que va dir la noia. Després d’aquest intercanvi de frases, la noia va marxar al seu lloc i la Margarita va quedar al seu seient fins que una altra hostessa els va dir que el capità volia parlar amb elles.


Totes dues van sortir a la plataforma d’accés de l’avió i el capità, acompanyat per una parella de la guàrdia civil, els va dir que havien faltat el respecte a l’hostessa i que no volarien. ‘Perdoni? Jo només he parlat en la meva llengua, no he faltat al respecte’, els va dir la Margarita. Així i tot, explica que el capità els va dir que no tenien res a dir i que la decisió era ferma.


‘El tracte del capità va ser autoritari, ens va dir que no teníem res a dir perquè havíem faltat el respecte a l’hostessa i se n’havia anat plorant’, explica. Després d’això els agents els van demanar els carnets d’identitat. ‘Em volien fer-me sentir culpable per haver parlat català’, es queixa.

No els deixaven comprar un altre bitllet
Un cop expulsades, les dues van anar a les taquilles de Vueling a fer una reclamació i a comprar bitllets pel vol de l’endemà, però tampoc no van poder: ‘La noia ens va dir que Vueling havia prohibit que a nosaltres ens venguessin un bitllet.’ Per salvar aquest escull van comprar els bitllets des del telèfon mòbil, però sense cap seguretat que l’endemà poguessin agafar l’avió. ‘No vaig poder dormir, la meva angoixa era si l’endemà em deixarien volar’, diu la Margarita.

Reclamació que la Margarita va fer per la discriminació lingüística.


Finalment va poder pujar a l’avió i arribar a Menorca, però ara pateix per si Vueling la veta de manera definitiva: ‘Si me prohibeixen volar jo no podré sortir de Menorca, són els únics que volen durant l’hivern.’

El bitllet d’avió de l’endemà al matí a primera hora que va haver d’agafar.


VilaWeb ha contactat amb Vueling per conèixer la seva versió dels fets, però ha refusat fer cap valoració i han dit que, si les passatgeres volen fer una reclamació, se’ls atendrà pels canals oficials.https://www.vilaweb.cat/noticies/expulsades-dun-vol-de-vueling-per-haver-parlat-en-catala/

Respostes

Configuració
 • ilion1250310 10👍 3

  La taula de mesurar «maleducats» sembla que varia segons qui sigui la persona implicada, com que jo no hi era en aquest incident no puc saber que va passar exactament però si tenim en compte que sembla que s’ha obert la temporada de caça contra els catalans doncs potser ens podem imaginar que és el que podria haver passat.
  Si que que puc explicar que va passar, ja que hi era en l’incident que explicaré a continuació:
  Crec que era sobre meitats de novembre de 2013, en un vol de Vueling, Brussel·les – Barcelona que surt a les 21:30 hores, un cop enlairats a mig camí aproximadament, un grup de quatre o cinc passatgers van començar a molestar els tripulants i la resta de passatgers, es va crear una situació bastant perillosa, finalment, els maleducats (aquests si que eren maleducats) es van posar a la zona «business class» tot i que no els corresponia i la tripulació ho va tolerar, en cap moment els van recriminar la seva actitud i es van comportar com ovelles assustades, res a veure amb el cas que comenteu en aquesta notícia, vaig preguntar a una de les hostesses (en castellà «off course») si n’havia informar al comandant sobre la situació que s’estava produint, només em va contestar que ells ja sabien el que feien sense donar-me cap explicació ni tranquil·litat alguna, aquells individus, italians, ven vestits però amb una estètica i una actitud que podria donar a entendre una certa vinculació amb el món de la delinqüència i viatjant sense cap mena d’equipatge (italians que sembla que tornaven de festa a Brussel·les i viatjant cap a Barcelona, una mica estrany no ?).
  Un cop asseguts tots a «Business Class» la cosa es va calmar.
  Evidentment en arribar a Barcelona jo esperava que la Guàrdia Civil els hagués esperat a fora, res mes lluny de la realitat, uns individus que van posar en perill la seguretat d’un vol quan érem a 10.000 metres d’alçada no van rebre cap sanció pel seu comportament. Evidentment no van ser identificats.
  Clar, com podeu suposar, no van tenir pebrots per actuar contra aquests individus evidentment perillosos.
  Lamentablement no se’m va ocórrer presentar una queixa o informar sobre el que havia presenciat.

 • EPS60.481 13 8👍 9.316
  Dues setmanes més tard que Vueling expulsés dues passatgeres per parlar en català, ara la companyia admet haver-ho fet, però ha denegat retornar els diners del bitllet a les dues clientes.

  http://www.elnacional.cat/ca/politica/vueling-expulsa-passatgeres-catala_215766_102.html

Publicitat

Fòrums

 • 9.206.016 missatges
 • 217.902 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat