Fòrum

Manifestació "per un finançament just" (València, 18 de novembre)

Conseqüències de la manifestació:
Tot seguirà igual (invisibles i titllats de 'ploramiques')
32 (72.73%)

Més espoli (augment accelerat del valencianisme/sobiranisme)
8 (18.18%)

Millora del finançament (més autogovern)
4 (9.09%)

Vots emesos: 44
Bocairentista4.587 5 472👍 390
Després de mesos --potser anys--, d'anunciar una "gran mobilització valenciana", finalment, aquest dissabte 18 hi ha convocada una manifestació "per un finançament just"; manifestació en què participarà bona part del teixit associatiu, cívic, social i polític del País Valencià. Serà, doncs, una reivindicació transversal i de crit unànim: la reinversió (real i justa) que ha de fer Espanya, en el País Valencià, dels nostres impostos per a poder fer front a les despeses d'educació, sanitat, benestar social, polítiques culturals, infraestructures...

Tenim una bona oportunitat per a fer una demostració de força al govern de l'estat espanyol. Tenim l'oportunitat de dir-los que els valencians no som tant "muelles" sinó que ja estem farts d'ofrenar glòries a Espanya i de pagar la festa de tots. Tenim l'oportunitat de fer-nos visibles en els mitjans i de centrar, d'una vegada, el debat en una de les qüestions importants per al futur dels valencians. Tenim, doncs, l'oportunitat de crear consciència entre els nostres paisans, estiguen més o menys politizats. Tenim, en definitiva, l'oportunitat de fer valencianisme i de guanyar seguidors cap a un projecte que ens ha de fer avançar a marxes forçades cap a posicions de més autogovern; de més sobiranisme, si voleu.

Sabem que no serà la manifestació més idònia per a fer les nostres proclames més ideologitzades; més bé, haurem de ser una miqueta més pragmàtics. Sabem que els manifestants que tindrem al nostre costat no tindran, segurament, la nostra mateixa ideologia, ni votaran el mateix partit... Sabem que, colze a colze, hi haurà gent que se senta espanyola (o tant valenciana com espanyola). Sabem tot això. Fent una mirada al llistat de la gent que hi dóna suport es pot entreveure quina mena de gent tindrem fent el pas alhora que nosaltres. No obstant, malgrat això --o, precisament, per això--, nosaltres els valencianistes, nosaltres els sobiranistes, nosaltres els independentistes hem d'anar a aquesta manifestació. No devem entregar la reivindicació per la millora de la qualitat de vida dels valencians als adversaris que no han mogut mai res per acabar amb l'espoli. Dissabte és una oportunitat d'or de fer veure a la gent que, els valencianistes --els catalanistes o nacionalistes del País Valencià--, teníem raó i que sempre l'hem tinguda: amb Espanya i el seu centralisme, des de fa quaranta anys, hem estat saquejats per tota una colla de polítics venuts i genuflexos que han interposat els seus interessos als del conjunt dels valencians; i que, per a això, es van inventar tota una polèmica identitària i tot un relat de la nova "Comunidad Valenciana"  que no ha fet més que desviar l'atenció dels vertaders problemes.

Per tot això, fonamentalment, s'ha d'anar a la manifestació. S'ha d'exercir de valencià, ara més que mai. Fóra bo que acudim amb símbols valencians per fer visible el caràcter (reivindicatiu) valencià i valencianista; fóra bo onejar qualsevol senyera que represente els valencians; des de les municipals a les de país o nacionals: l'oriflama, que és una senyera que hem de recuperar, no hauria de faltar. Fóra bo imitar aquella manifestació no tant llunyana que va omplir la Ciutat de València del crit "Llibertat, amnistia i Estatut d'Autonomia!!!!". Ara, però, cridarem ben fort: "Per un finançament just, recuperem l'estatut: més autogovern!!!!". I prompte, molt prompte, cridarem ben fort: "Contra l'espoli! Dret a decidir! Sobirania! Independència!".

P. S. Deixe una enquesta on preguntem sobre la utilitat i conseqüències d'aquesta manifestació. Reflexioneu i participeu del fil!

P. S. (2) Informació sobre la manifestació:

https://xn--finanamentjust-kjb.com/

https://www.youtube.com/watch?v=AOrQe_it1HQ

https://www.youtube.com/watch?v=8ALycUAXbh4

https://www.diarilaveu.com/noticia/77780/patronal-sindicats-presentacio-financament18N

Respostes

Configuració
 • Indesquerra17.234 8 94👍 4.120
  Uns altres indepes que diuen que aniran, però amb lema propi, a banda de Poble Lliure, són els d'ERPV. 

  ERPV se suma a la manifestació pel finançament del 18N encara que amb consigna pròpia per la sobirania fiscal

  Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha decidit adherir-se a la manifestació per un finançament just que recorrerà el dissabte 18 de novembre els carrers de València encara que amb consigna pròpia, reclamant la sobirania fiscal, en entendre que sense ella no podrà donar-se un finançament just.

  Així ho han assenyalat fonts del partit, que han difós també l'article obert del secretari de Política Econòmica i Recursos Propis d'ERPV, Joan Vea, sobre la sobirania fiscal amb el títol 'Volem les claus de la caixa'. En la seua dissertació, recorda la convocatòria del 18N i els conceptes posats fins ara sobre la taula, com a infrafinançament, finançament just o tracte just "utilitzats per PSPV i Compromís per a fixar la posició" del Consell en la seua reclamació, que "parteixen d'una mateixa premissa: la subordinació del País Valencià a l'Estat espanyol". Així, critica que siga el Govern central el que controle els impostos que paguen els valencians i consideren "una certa decepció" que el Consell "es limite a intentar un nou repartiment del sistema sense ni tan sols fer l'esforç de calcular les balances fiscals per a saber quant aportem els valencians a la solidaritat interterritorial i utilitzar-ho com a argument negociador del nou sistema de repartiment".
 • Indesquerra17.234 8 94👍 4.120
  Per cert, pel que conta l'ABC i Las Provincias el PP està presionant a Ciudadanos per que no vaja a la mani perquè aniran "ERC y una parte de la CUP" (sic). Fins i tot la portaveu va dir ahir que s'ho estaven pensant i hui l'han desmentit. 
 • Marcos412472.386 1 745👍 1.474
  No tinc molt contacte amb el PV, així que em costa una mica assegurar si donarà més o menys a parlar, però la meva impressió és que no serà tant com desitjaríem que fos.

  L'important ara és que, qualsevol que sigui la força d'aquesta mani, la posem immediatament on més se la necessita: arribar als sectors més crítics contra el govern espanyol però que encara no han "adoptat" el valencianisme. Considero que ja es comença a veure una mica de progrès, i vosaltres sí que teniu lloc per a ampliar base.

  S'ha de fer bombo, aquesta mani ha de servir com a megàfon. El PV ha de passar a les portades el pròxim 19 de Novembre! 
 • Miquel Tarrida2.485 7 728👍 734

  Pel Concert Ecònomìc! Cap a la Sobirania Valenciana!

  COMUNICAT D’ESTAT VALENCIA SOBRE LA MANIFESTACIÓ DEL PRÒXIM DIA 18 DE NOVEMBRE A FAVOR D’UN FINANÇAMENT JUST PER AL PAÍS VALENCIÀ

  ESTAT VALENCIÀ ha assumit la participació en la manifestació convocada el pròxim dia 18 de Novembre a València a favor d’un Finançament Just, i ens hem adherit al Manifest i convocatòria oficial dels organitzadors de la mateixa.

  La nostra adhesió i participació en els termes en què s’ha realitzat la convocatòria, però, ha de ser crítica, perquè d’una banda entenem que la reivindicació que pertoca posar dempeus passa pel CONCERT ECONÒMIC, que garantisca la plena recuperació de les “Claus de la Caixa” per als valencians, que ens van ser robades “Por justo derecho de conquista” en 1707, és a dir per avançar d’una forma clara cap a la Sobirania Fiscal i Financera, base fonamental de la recuperació de la plena Sobirania Valenciana sobre la que poder exercir el nostre inalienable Dret a Decidir i autodeterminar-nos, proclamant i construint, d’una altra banda, un Estat valencià en forma de República Valenciana sobirana, que entenem és l’únic horitzó d’aspiració que ens pot garantir als valencians i valencianes un futur de llibertat, d’igualtat, de justícia, de progrés i desenvolupament, i en definitiva la nostra pròpia supervivència com a poble.

  La consecució de les reivindicacions econòmiques i de finançament no són només unes justes aspiracions dels valencians, pel tracte colonial a que ens condemna l’Estat espanyol i l’espoli infamat i històric que patim, sinò que, a més, assolir-les és fonamental per a poder recuperar els drets socials i el benestar de la nostra població, especialment de les persones que més han patit la regressió, les retallades i el preu de l’últma gran crisi-estafa sòcio-econòmica. Sense recuperar les claus de la caixa tota proposta de vertader autogovern i progrés social és un simple miratge.

  De forma especial volem assenyalar la greu responsabilitat dels representants electes valencians a les institucions espanyoles, al Parlament Valencià i al Consell de la Generalitat Valenciana, en el sentit de cridar-los a exercir de valencians per damunt de les estratègies estatals i dels interessos partidistes, a fer valdre la màxima de “Per damunt dels valencians, ningú” i a mostrar una actitud unitària, ferma i insubmissa en defensa dels interessos valencians, convertint la seua acció política a les institucions en una eina útil per als valencians i valencianes.

  Quan la situació que es viu a Catalunya hui, amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució del 78 continuitat del franquisme, que mostra de nou hui (com fa uns anys ho mostrava també l’intent basc impulsat pel Lendakari Ibarretxe) la impossibiitat d’un camí de regeneració de l’Estat espanyol inclussiu i respectuós amb els drets i aspiracions dels pobles, quan l’ofensiva recentralitzadora de l’Estat espanyol es mostra cada dia més amb més virulència i caigudes les caretes el bloc del PP, PSOE i C’s es mostra nítidament amb la seua visió de l’Espanya uninacional, és fonamental que els valencians tinguem una mirada autocentrada i autoconscient.

  Com a organització independentista valenciana republicana i d’esquerres, Estat Valencià considera que tots els valencians i valencianes estem concernits per a participar en les mobilitzacions unitàries en favor d’aquestes reivindicacions del dia 18 de Novembre, i a fer-ho ampliant el marc referencial de les mateixes en el sentit esmentat. En eixe sentit saludem i ens sumem a les crides a la participació realitzades des de la Plataforma Republica Sobirania Valenciana i la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, conformant blocs participatius crítics i rupturistes.

  Finalment, des d’Estat Valencià volem fer una crida especial a tots i totes les sobiranistes valencianes per establir marcs de col·laboració que convertisquen el sobiranisme valencià en un pol de referència social, cívil i polític, capaç de marcar l’agenda valenciana en els pròxims any, exercir una acció cívica de gran transversabilitat i de masses que es traduisca en el termini més breu possible en la configuració d’un Parlament Valencià en què el Sobiranisme Valencià tinga una presència cabdal, així com en el conjunt de les institucions electes en què els valencians estem presents, des dels àmbits locals als europeus. Sense sobiranistes valencians a les institucions i sense exercir de sobiranistes, els valencians com a poble sempre estarem condemnats a viure sotmesos.

  València, a 15 de Novembre de 2017.

 • Miquel Tarrida2.485 7 728👍 734

  El Levante-EMV es fa ressò del lema de la pancarta que ENV i RV/PVE donen suport en la manifestació del 18-N

  16 de novembre de 2017ANNADeixa un comentari


  Comunicat d’ENV i RV/PVE sobre la manifestació del 18-N a valència


  Manifestació del 18-N a València
  Comunicat d’ENV i RV/PVE
  Els partits independentistes valencians Esquerra Nacionalista Valenciana i República Valenciana / Partit Valencianiste Europeu, impulsors de la plataforma republicana SOBIRANIA VALENCIANA, ens manifestarem el 18-N amb una pancarta signada per aquesta plataforma que portarà dos consignes: PEL CONCERT ECONÒMIC, PER L’ESTAT VALENCIÀ.
  ENV i RV/PVE denunciem el caràcter partidista de la convocatòria allunyat de la veritable defensa dels interessos dels valencians. No és de rebut que quan s’han negociat els pressupostos en el parlament espanyol, els diputats valencians, es a dir els elegits pels valencians d’Oriola a Vinaròs, en comptes de fer pinya i defensar uns pressupostos a favor dels interessos valencians, cadascú ha votat segons les directrius dels seus caps a Madrid i d’esquenes als valencians. Inclosos els diputats de Compromís, satel·litzats per Podemos. Si bé no sols ells són els responsables, el mateix cal dir dels diputats del PPCV, del PSPV, de Ciudadanos i de la resta de diputats valencians de Podemos; tots ells submisos a allò que les direccions de Madrid els dicten.
  Té raó el senyor Montoro quan vincula el finançament valencià a la negociació dels pressupostos de l’Estat i esperem que siga certa l’afirmació de Ximo Puig que l’executiu valencià votarà el model de finançament al marge d’allò que diga el PSOE. ¿Cal pensar també que els diputats valencians a Madrid del PSOE, seran lleials abans als interessos dels valencians que als del seu partit? Les paraules de Montoro com les de Ximo Puig, ens inviten a que els valencians tinguem un sentit d’Estat, que els representants elegits pels valencians tinguen un sentit d’ESTAT VALENCIÀ, i no d’uns polítics castrats i submisos als interessos forasters.
  No eixirem el 18-N a “montar un pollo” com va dir la demagoga senyora Oltra.
  No anem a eixir per anar com cagallons per les seus sèquies partidistes.
  Eixirem a denunciar als representants valencians, a tots ells, per la seua. submissió als interessos dels seus caps a Madrid i la seua falta de defensa dels interessos dels valencians.
  Eixirem per reivindicar que tots ells, amb una sola veu i amb els seus vots, han de reivindicar ja un Concert Econòmic que ens done les claus de la caixa, i si no plantejar clarament que tots ells són còmplices de l’Estat antivalencià i còdols que haurem d’apartar.
  Però eixirem també per a reivindicar que cal anar cap a la creació d’estructures d’Estat, de l’Estat valencià, perquè sense sobirania, per decidir les nostres dependències o independències, els valencians sempre estarem en l’almoneda del mercat dels altres.

  País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 15 de novembre del 2018

 • Bocairentista4.587 5 472👍 390

  Roda de premsa de la JODaD a la plaça de la Verge de València, on es va escenificar els 100 € mensuals que perdem cada valencià i valenciana pel simple fet de ser-ho, convocant a la manifestació que tindrà lloc el pròxim dissabte 18 de novembre a València convocada també per la PDaD i la JODaD.


  https://www.youtube.com/watch?v=tJhfEaTPav0


  [vídeo] Roda de premsa JODaD mani 18N


  *Més informació: http://www.peldretadecidir.cat/

 • Miquel Tarrida2.485 7 728👍 734
  DOCUMENT DEL SINDICAT VALENCIÀ REPUBLICÀ membre de la plataforma republicana SOBIRANIA VALENCIANA.

  Els motius del bloc separat dels convocants son clars, tenim desacords importants. El manifest s´ha fet per les organitzacions convocants, tancant-lo a la resta dels col·lectius, que tant sols podem adherir-se, sense poder aportar els nostres punts de vista, cosa que indica el pelatge dels organitzadors, que per si no ho sap algú, son els pilars del sosteniment del règim borbònic que patim, CCOO, UGT, PSOE,... incursos en nombrosos processos de corrupció. Per tant: 1- DESACORD EN LES FORMES. 2- DESACORD EN PART DELS ORGANITZADORS.
  La millora que proposen de finançament permetria pagar algunes necessitats urgents que tenim, però si no assumim la sobirania ens faria impossible canviar el model econòmic que patim. Vos posem un exemple, encara que tinguérem finançament suficient per als serveis de bombers, el model actual no permet crear un cos únic de bombers a tot el país per a ser més eficients i eficaços, perque les competències es marquen des de Madrid, qui per llei bàsica determina que es mantinguen els 6 cossos de bombers (cortijos) que tenim. Per tant: 3- DESACORD EN ELS OBJECTIUS PER INSUFICIENTS.
  Ara bé, com pensem que ens interessa ajuntar-se a tots els valencians i valencianes en la millora del finançament, el que proposem des del Sindicat Valencià Republicà es convocar un bloc propi amb el lema que ja heu vist, on es reflexa que el problema del finançament es a causa de la manca de sobirania que patim, volem la mani, però la volem plural. Salut i sobirania valenciana.

 • Bocairentista4.587 5 472👍 390

  Extret de: https://www.vilaweb.cat/noticies/guia-de-la-manifestacio-per-un-financament-just-del-pais-valencia/


  Guia de la manifestació ‘Per un finançament just’ del País Valencià

  Tots els detalls de la mobilització que dissabte omplirà els carrers de València


  Dissabte, dia 18 de novembre, es farà a València la gran manifestació per la millora del sistema de finançament. L’han impulsada l’esquerra valenciana (PSPV, Compromís i Podem) i els principals sindicats i portarà el lema ‘Per un finançament just’. Serà sens dubte una demostració de força per a negociar el nou sistema de finançament.

  La demanda de la millora del finançament és àmpliament transversal entre la societat valenciana. El pressupost del govern espanyol de l’any passat va indignar bona part dels partits, sindicats i entitats de la societat civil, cosa que va fer néixer la Crida pel Finançament Valencià. També va fer que s’organitzés la manifestació del 10 de juny contra el pressupost general espanyol i en favor de la reforma del sistema.

  A la mobilització de dissabte hi assistiran tots els partits polítics amb representació a les Corts, tret del PP, que la setmana passada va quedar sol quan Ciutadans va anunciar que també hi prendria part. La dirigent del PP, Isabel Bonig, va reunir-se dimarts amb el ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, i es va comprometre amb un préstec del fons de liquiditat autonòmic (FLA) de 600 milions d’euros. Aquest anunci fou durament criticat pel PSPV i Compromís, que hi veuen un intent de boicotar la manifestació. En va parlar el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, que va criticar la deslleialtat de Montoro.

  A més dels partits, la marxa té el suport de més de cent cinquanta entitats de la societat civil i dels sindicats. Hi seran, per exemple, CCOO, UGT, la Intersindical Valenciana, el CSIF, la Plataforma per la Llengua, Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, la PAH i la Unió de Llauradors. No s’hi ha confirmat l’assistència de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), que sí que dóna suport al manifest.

  Crides a la participació
  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida als valencians perquè participin en la manifestació. Espera que sigui multitudinària, ‘en favor dels drets del poble valencià’, i demana unitat en la reivindicació per a un futur millor. ‘No és una qüestió política o de partits, sinó de supervivència del govern’, diu.

  La dirigent de Compromís i coordinadora general de Bloc, Àgueda Micó, en unaentrevista a VilaWeb, va desgranar les xifres de l’infrafinançament: ‘Som l’11% de la població de l’estat espanyol, hi aportem el 10% del PIB i rebem un 3,5% d’inversió real. El corredor mediterrani, que és una infrastructura clau, continua aturat.’ La coalició fa una crida perquè dissabte la gent desbordi els carrers de València.

  Els sindicats i la patronal també han fet una crida a l’assistència. Han negat que persegueixi un objectiu partidista i han assegurat que pretén aconseguir que el govern tingui tots els recursos a l’abast per a garantir els serveis públics. Ho va manifestar el secretari general de CCOO, Arturo León: ‘Volem que el govern autonòmic, siga del color que siga, tinga prou recursos per a oferir als valencians els serveis que necessiten, sobretot en sanitat, educació i benestar social.’

  El recorregut
  La marxa per a la millora del finançament començarà a les 18.00 al carrer de Guillem de Castro, concretament a l’esplanada del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM). Discorrerà fins al passeig de la Petxina i es prolongarà pel carrer de la Blanqueria fins a les Torres dels Serrans.

  Els partits i les entitats que assistiran a la mobilització han organitzat autocars per tot el País Valencià per a facilitar-hi l’assistència.

  El manifest
  El manifest de la mobilització que acompanya la protesta recorda que al març farà quaranta anys que es va crear el Consell del País Valencià, que va desembocar en l’estatut d’autonomia. Ara –continua el text– la societat està decidida a treballar ‘per un futur sense més hipoteca que la nostra capacitat de generar riquesa, benestar i progrés’.

  També diu que cada valencià rep 237 euros menys que la mitjana de ciutadans de l’estat espanyol, 839 euros menys que el territori de l’estat espanyol més ben finançat, és a dir, entre un 10% i un 29% menys de recursos, respectivament. ‘Si sumem infrafinançament i infrainversió, enguany, la nostra discriminació arribarà a 1.600 milions d’euros, si sols ens comparem amb la mitjana. Ens trobem en una situació insòlita, sobretot perquè tenim una renda per capita 12 punts inferior a la mitjana. I, no obstant això, som l’autonomia que menys recursos per habitant rep; l’única que, tot i ser pobra, aporta al conjunt de l’estat’, diu el text.

  Així mateix, exigeix una reforma immediata del sistema de finançament que estableixi un nou model amb prou recursos i repartits equitativament entre tots els territoris de l’estat espanyol, per fer possible que els valencians tinguin uns serveis públics fonamentals dignes i que puguin exercir les competències pròpies. També reivindica un repartiment de les inversions i una execució que posi fi al dèficit inversor, que compensi la insuficiència d’inversions d’aquests últims anys i dediqui una quantitat de recursos ajustada al pes de la població.

  El manifest reclama el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats directament pel mal funcionament dels sistemes de finançament i l’establiment de mecanismes de compensació perquè el nou model no neixi ‘amb el llast de la injustícia diferida dels anteriors’.

  Finalment, remarca que el poble valencià ha d’estar unit. I afegeix: ‘Que puguem aconseguir plenament els drets reconeguts en la nostra constitució. Vivim un moment històric en el qual podem acabar definitivament la discriminació, per avançar cap a una societat més prospera, més social i més justa.’

  El cartell
  El cartell de la manifestació enumera diversos sectors en què el govern podria invertir més diners en una eventual millora del finançament: dependència, investigació, ocupació, educació, sanitat, vertebració del territori… L’etiqueta amb què es podrà seguir la manifestació a Twitter serà #FinançamentJust.

 • Bocairentista4.587 5 472👍 390

  Extret de: http://euroregioeuram.eu/mapa/pais-valencia-a-la-cua-economies-euram/

  País Valencià, el segrest de l’infrafinançament

   
  09 novembre, 2017
  Existeix una corrent d’opinió molt important que defensa el poder de la inversió pública com a dinamitzadora del creixement econòmic. En aquest sentit, una desigual distribució territorial de la inversió pública a l’Estat espanyol podria comportar, en major o menor mesura, certes diferències en la projecció econòmica de les diferents economies que el conformen. L’objectiu d’aquest xifres és aportar dades d’inversió pública així com de dèficit fiscal i de pobresa remarcant les corresponents a les economies de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani (Euram) i prenent especial atenció a les xifres del País Valencià. Les dades s’han extret del Llibre Blanc de l’Euram, 2017, publicar per l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa.
   
  Començant per les dades de finançament públic, el Ministeri d’Hisenda, permet el càlcul per comunitats autònomes de l’Índex de finançament en base 100, on per sota de 100 indica infrafinançament. S’observa com totes les economies de l’Euram están per sota d’aquest valor. I encara més, el País Valencià es troba a la cua, amb un 92,9 respecte a 100. 


  Per altra banda, si ponderem la inversió pública pel nombre d’habitants les dades tampoc milloren,  les economies de l’Euram segueixen estant a la cua respecte a les altres comunitats autònomes de l’Estat Espanyol. El País Valencià presenta a l’any 2015 una inversió pública per càpita de 156 euros front els 699 euros de Castella i Lleó, els 504 euros de Galícia o els 391 euros de Cantàbria.


  Atenent al saldo fiscal com a diferència entre el que es rep i el que es dona, s’observa com segons dades del Ministeri d’Hisenda, les tres economies de l’Euram presenten un saldo negatiu, de manera que el que es rep és inferior al que es dona. Les dades están ponderades per el Producte Interior Brut (PIB) i per el cas del País Valencià ens donen un valor del -1,4% front el 16,2% d’Extremadura o en 9,9% d’Astúries i el 8,9% de Canàries. Catalunya i les Illes Balears están encara en una situació més negativa.


   

  En el següent quadre es veu de forma molt visual la comparativa entre comunitats autònomes diferenciant entre: pobres i beneficiàries, pobres i contribuidores, riques i beneficiàries i riques i contribuidores. El País Valencià ocupa la posició de pobres i contribuidores: un PIB per càpita al voltant dels 20.000 euros i un saldo  fiscal en % del PIB negatiu.
  Finalment, el deute públic en relació al PIB, segons les darreres dades publicades per el Banc d’Espanya i Datosmacro.com, ens dona xifres entre el 30%-40% per les economies de l’Euram, sent la xifra més elevada la corresponent al País Valencià amb un 41,0%, de fet la més alta de tot l’Estat Espanyol.  Pel que fa als indicadors de pobresa, atenent a les dades de taxa de risc de pobresa s’observa com a l’Euram la taxa de risc de pobresa està 4,6 punts per sota de la taxa de l’Estat espanyol. Si analitzem de forma separada les tres economies de l’Euram els resultats són dispars, mentre que Catalunya i a les Illes Balears les taxes estan per sota de la taxa de l’Estat espanyol, 13,2% i 15,5%, en el País Valencià la taxa supera a la del total de l’Estat, arribant al 24,4%, amb un augment del 7,5% respecte l’any 2010.


   

  Font: Instituto Nacional de Estadística, INE

  La taxa de risc de pobresa o exclusió social és un indicador dels objectius de l’Europa 2020. Aquesta taxa complementa l’indicador de risc de pobresa tenint en compte també el nombre de persones que viuen en llars amb intensitat de treball molt baixa i el nombre de persones amb privació material severa.

  La població de risc de pobresa es caracteritza perquè té una renda per sota del que es considera nivell de vida mitjà en la societat en què resideix. L’umbral s’estableix en l’anàlisi de la distribució de la renda entre tots els habitatges i la població objecte d’estudi, i es fixa com el 60 per cent de la mitjana dels ingressos disponibles anuals de les persones. La taxa de risc és el percentatge de persones que queden per sota d’aquest límit

 • Bocairentista4.587 5 472👍 390


  https://www.diarilaveu.com/tribuna/77689/wip-volem-les-claus-de-la-caixa#.Wgl1LEiK2i0.twitter  Volem les claus de la caixa


  JOAN VEA BADENES

  Secretari de Política Econòmica d'ERPV  El proper dia 18 de novembre, després de diversos ajornaments, tindrà lloc a València la manifestació convocada pels partits que donen suport al Consell per tal de reclamar un “finançament just” per al País Valencià. Aquesta convocatòria institucional contrasta amb la convocatòria realitzada des de la Crida pel Finançament el passat 10 de juny, en què els partits que formen el govern valencià van decidir no participar-hi.

  Des de la signatura del Pacte del Botànic, el Consell ha posat damunt la taula una sèrie de conceptes pel que fa a la qüestió del finançament autonòmic. Hem vist com 'infrafinançament', 'deute històric', 'finançament just' o 'tracte just' han estat utilitzats per PSPV i Compromís per tal de fixar la posició del govern valencià i reclamar al govern espanyol més diners per al País Valencià.

  No obstant això, tots aquests conceptes parteixen d’una mateixa premissa: la subordinació del País Valencià a l'estat espanyol. Tots els conceptes i totes les reclamacions han anat encaminades a millorar el repartiment de recursos per al País Valencià, sense qüestionar la causa de fons de la manca de diners en la caixa de la Generalitat: els valencians no controlem on van els nostres imposts. 

  Des de la publicació fa més de 10 anys del llibre L'espoli fiscal del País Valencià, de Celestí Gimeno, professor de la UJI, des d'Esquerra Republicana del País Valencià hem anat assenyalant el cost que per als valencians i valencianes suposa que l'estat espanyol decidisca i recapte els imposts que paguem al nostre País. Durant més de 10 anys, mentre altres només parlaven de corrupció, nosaltres assenyalàvem que existia un problema quantitativament molt superior a la corrupció: els milers de milions d'euros que cada any els valencians i valencianes paguem en imposts i se'n van a Madrid per no tornar mai més.

  La situació del País Valencià, un territori amb una renda per capita inferior a la mitjana (un 12% per baix de la mitjana en 2016) aporta recursos (més de 1.000 milions d'euros anuals segons les estimacions més conservadores del Ministeri d'Hisenda) a territoris més rics, de manera que es perverteix el principi de “solidaritat interterritorial”. És un cas únic al món, a excepció de les situacions de domini colonial, on la metròpoli extreu recursos de territoris més pobres.

  Davant d'aquesta situació, causa una certa decepció que el Consell es limite a intentar negociar un nou repartiment del sistema de finançament, sense ni tan sols fer l'esforç de calcular les balances fiscals per saber quant aportem els valencians i valencianes a la “solidaritat interterritorial” i utilitzar-ho com a argument negociador del nou sistema de repartiment. A més, tampoc es qüestiona el mecanisme bàsic pel qual l'Estat legisla i recapta la pràctica totalitat dels imposts, mentre la Generalitat Valenciana només pot esperar que li arribe la part que li pertoca.

  Des d'Esquerra Republicana entenem que els valencians i valencianes hem de recuperar “les claus de la caixa”, tal com reclamava la manifestació del 10 de juny. Ja són més de 25 anys de sistemes de finançament autonòmic i en cap d'ells el País Valencià ha eixit ben parat. Tampoc en aquest pareix que vaja a canviar res, ja que porta caducat 3 anys i les notícies de les negociacions no són gens encoratjadores.

  Per això, reclamem que la societat valenciana ha de bastir una alternativa per tal de recuperar la nostra sobirania fiscal, amb la qual, com els bascos i navarresos, puguem fer les nostres lleis tributàries, tinguem capacitat de recaptar els nostres imposts i de negociar de tu a tu amb l'Estat per tal de determinar quina ha de ser l'aportació dels valencians i valencianes a l'Administració Central.

  No obstant això, no podem deixar d'eixir al carrer per donar suport a qualsevol iniciativa que millore la situació del País Valencià. No compartim la proposta del Consell perquè entenem que està abocada al fracàs, però tindran el nostre suport per demanar més diners per als valencians i valencianes. La qüestió és si, quan la via de la reforma del sistema de finançament no resolga els problemes del País Valencià, el Consell ens donarà suport a tots aquells que reclamem que el País Valencià vol les claus de la caixa.

 • Bocairentista4.587 5 472👍 390

  El PP de Cocentaina considera que reclamar un finançament just és "sembrar l'odi a Espanya"

  El col·lectiu popular local va votar a favor la moció que es va dur al ple del consistori per a adherir-se a la manifestació que tindrà lloc aquest dissabte a València

  https://www.diarilaveu.com/noticia/77901/pp-cocentaina-considera-reclamar-financament-just-odi-espanya

 • Calidoscòpic19.194 13 76👍 11.081
  No hi ha "finançament just". Hi ha Espanya. Hi ha valencians que creguin que el País Valencià és un subjecte polític i que, per tant, en raó d'això, mereixi un finançament adequat?
  • Bocairentista4.587 5 472👍 390
   I tant que n'hi ha! Coneixes els del Bloc, ERPV (amb Esquerra Valenciana) o, inclús, els de Poble Lliure? Tots aquests reconeixen el País Valencià com a subjecte polític. El problema és que el Bloc està invisibilitzat en la marca Compromís (més institucional i menys exigent); ERPV encara hauria de créixer moltíssim més i fer extendre el seu missatge de 2sobirania política valenciana"; i Poble Lliure hauria de ser el corrent majoritari en l'EI (sobretot al País Valencià) perquè entenen molt bé per a on ha de virar el l'independentisme valencià. Després, també, hi ha altres grups sobiranistes i republicans (EV i PVE, per exemple).

   Ja veus que l'oficialisme del "Govern del Botànic" i els partits que el recolzen encara no s'atreveixen a reclamar tots els nostres diners espoliats. Del PSOE i de Podemos es podria esperar però no de Compromís (almenys, no del Bloc). A veure com va la cosa!
   • Calidoscòpic19.194 13 76👍 11.081
    Dit d'una altra manera. Està preparat el poble valencià per fer aquest pas cap a la sobirania? Jo encara el veig molt cunyat...
    • Bocairentista4.587 5 472👍 390
     El poble està més preparat que els seus representants polítics. Ja ho veus al Principat...

     Al País Valencià manca una plataforma/partit/associació UNITÀRIA que focalitze aquestes primordials mesures en el debat polític i social de cada valencià. I, a partir d'ací, anar avançant en cada pas fins a arribar a un panorama semblant al que estreu vivint els catalunyesos.
    • UsuariV7.944 3 273👍 4.130
     No. És igual el que et diguen els il.luminats. La resposta és NO.

     De fet, jo encara dubte que estiga preparat per a una autonomia presentable.


    • nemo5.533 7 391👍 1.395
     A dia de hui no. I donaré l'explicació amb arguments. La població valenciana, qui hauria de sustentar eixe procés, malauradament, viu d'esquenes a tot el procés català. Al imaginari colectiu no és present, ni de llunuy, la possibilitat real d'un procés igual a nivell valencià. No hi ha una base i demanda social real en eixos termes. El valencianisme politic en clau nacionalista no creix des de fa anys. Compromis va créixer, cert, però arrossegant vots de desencantats amb el PSPV i de gent quer no volia votar Podemos. Persones que, com la majoria valenciana, se sent tan espanyola com valenciana. També per que un dels trets distintius vaslencians, la llengua, ha sigut venuda i prosttituida durant anys i els mateixos parlants no l'han defés. Si no hi ha demanda social -no hi ha, per molt que ho vullga Bocairentista o jo mateix- , si no hi ha una identitat valenciana ferma i própia que sustente un sentiment, quina necessitat hi ha de canviar? La gent vol REFORMAR el sistema. Si, alló que deia Podemos. Pensen que aixó s'apanya amb reformes, els més agossarats plantejant una república espanyola. 

     Democstració del contrari? que un partit nacionalista valencià es presente  A SOLES i creixca, entrant al Parlament i essent present als ajuntaments. Aixó, hui, es política-ficció valenciana.

     Eixa és la realitat que alguns flipats com indesmerda o Josep Guia no volen vore. En aixó vivim els valencians. 
 • Bocairentista4.587 5 472👍 390
  https://www.vilaweb.cat/noticies/al-pais-valencia-ser-espanyol-ix-car-editorial-vicent-partal/

  Al País Valencià ser espanyol ix car

  «El País Valencià és l'última de les comunitats autònomes de l’actual estat espanyol pel que fa a la distribució territorial de la inversió estatal per habitant»  La ciutat de València viurà avui la que s’espera que siga una gran manifestació pel finançament just. La societat valenciana, amb la sola excepció del PP, ha entès aquests darrers anys de manera sobrada que la situació que viu és completament injusta. La majoria de les actuals comunitats autònomes de l’estat espanyol cauen dins la categoria ‘pobres i beneficiàries’ si comparem el saldo fiscal amb el PIB per capita. Hi ha unes poques que cauen en la casella ‘riques i beneficiàries’ (l’Aragó, la Rioja i el País Basc), unes altres poques que cauen en la casella ‘riques i contribuïdores’ (les Illes i el Principat, més Navarra i Madrid) i hi ha una de sola, una només, que cau en la casella ‘pobres i contribuïdores’ (efectivament, el País Valencià).

  L’escàndol és monumental. El País Valencià, per una altra banda, és l’última de les comunitats autònomes de l’actual estat espanyol pel que fa a la distribució territorial de la inversió estatal per habitant. I combinant una cosa amb l’altra, l’evidència és incontestable: el País Valencià és el territori de l’estat més castigat per part de l’executiu espanyol. I això no és una dada abstracta. En la mesura que els principals serveis relacionats amb la societat del benestar, molt particularment la salut i l’ensenyament, són oferts per la Generalitat Valenciana, l’infrafinançament de la institució d’autogovern pròpia dels valencians es tradueix en pitjors serveis i drets per a la població, amb independència del color polític del ciutadà individual. El govern del PP castiga la Generalitat Valenciana, i castigant-la fa mal als votants de Compromís, el PSPV o Podem, però també als del mateix PP.

  En part, això és una conseqüència del servilisme amb què es van comportar durant dècades els governs de la Generalitat Valenciana controlats pel PP. I també de la posició gens raonable d’una part de la societat valenciana, que diu que se sent orgullosa d’ofrenar noves glòries a Espanya mentre Espanya li fa la vida cada dia més i més difícil. Però si alguna cosa ha canviat i va canviant a fons, és precisament la percepció que la realitat és més dura que no se sent entonant un himne. I gràcies a la feina de la universitat, de la societat civil i també gràcies a l’esforç del conseller Vicent Soler –que per això el xiulaven tant ahir els diputats del PP a les Corts–, avui els valencians sabem de sobres que la nostra realitat no té gaire a veure amb aquell ‘Llevant feliç’ que ens han volgut vendre sempre, com si fos un infal·lible estupefaent. Com es veurà aquesta vesprada, bona part de la població valenciana ja sap que ser espanyola li ix molt car. I entendre això és la base de tot. De tot el que puga venir després.  +
  • nemo5.533 7 391👍 1.395
   "Com es veurà aquesta vesprada, bona part de la població valenciana ja sap que ser espanyola li ix molt car. I entendre això és la base de tot. De tot el que puga venir després." 


   Qui te fam somia amb roscos. Certament molta gent al PV ha vist que patim infrafinançament i que necessitem els diners per a millorar i créixer. Aixó és un fet. També que eixa reclamació, lluny de les mentides del PP, és hui transversal i arriba fins i tot a sectors propers al poder i l'status quo (la sectorial d'empresaris valencians, per exemple). No son només els "sospitosos habituals" (sindicats, partits d'esquerra etc etc) els que recolçen el tema. Dit aixó eixa demanda es fa sempre i en tot cas en clau majoritariament valenciana I ESPANYOLA. Eixe és el marc mental de la majoria social que ho demana, per que representen a la majoria social valenciana que se sent tan espanyola com valenciana. Tot es veu com una demanda justa i, en cap cas, com un germen d'un moviment social independentista, com insinua el redactor de vilaweb. La societat valenciana sap que sentir-se espanyol ix car, però ni es plantejen ser un altra cosa per ara. El seu hortizó no és eixe i esperar un canvi per motius unicament económics és absurd i estúpid. Els canvis esdevenen per arrel sentimental, identitaria. Com demostra catalunya cada dia. Però no es pot esperar una anlàlisi objectiva de la gent de Partal......
 • Bocairentista4.587 5 472👍 390
 • elbruixot2.833 12 667👍 802
  la manifestació del matí dels espanyolots blaveros ha estat un fracas absolut, ni 500 persones. Gaudiu aquesta vesprada de la manifestació i ompliu València de reinvicacions pel nostre poble.
 • Bocairentista4.587 5 472👍 390

  https://www.vilaweb.cat/noticies/en-marxa-la-manifestacio-per-un-financament-just-del-pais-valencia/

  Desenes de milers de manifestants omplen València reclamant un millor finançament

  L’han impulsada l’esquerra valenciana (PSPV, Compromís i Podem) i els principals sindicats

  Desenes de milers de persones s’han manifestat a València per la millora del sistema de finançament del País Valencià. L’ha manifestació, l’han impulsada l’esquerra valenciana (PSPV, Compromís i Podem) i els principals sindicats i porta el lema ‘Per un finançament just’. Ha començat al carrer de Guillem de Castro, concretament a l’esplanada del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), i ha transitat pel passeig de la Petxina i el carrer de la Blanqueria fins a les Torres dels Serrans.

 • Bocairentista4.587 5 472👍 390
  https://www.diarijornada.coop/tots-veu-dos-quilometres-mig/


  Tots a una veu dos quilòmetres i mig

   

  Més de 60.000 persones, segons els organizadors, una xifra rebaixada a 17.000 per la Delegació del Govern, s’han manifestat aquesta vesprada pels carrers de Valencia a favor d’un finançament just reclamat àmpliamant per tota la societat, menys el Partit Popular, absent a la cita

 • Bocairentista4.587 5 472👍 390

  https://www.eltemps.cat/article/2668/un-clam-historic-pel-financament-just#.WhCtDKp83Vg.twitter

  Un clam històric pel finançament just

  Era la gran hora del País Valencià. Amb el sistema de finançament autonòmic pendent de reformar-se, la societat civil valenciana es jugava aconseguir un tracte fiscal just que posara fi a l'anomalia de ser un territori pobre que aporta a l'Estat com a ric. La marxa, que comptava amb el suport de nombroses organitzacions, sindicats, patronal, la Cambra de Comerç de València i la majoria dels grans partits valencians -a excepció del PP-, ha reunit 65.000 persones pels carrers del cap i casal.

 • Miquel Tarrida2.485 7 728👍 734

  El final de la manifestació del 18-N: ERPV; PDaD; DV; prSV; P; ACNV.


 • UsuariV7.944 3 273👍 4.130
  Moderadament optimista. No va ser la manifestació multitudinària que demanava l'ocasió però hi anà més gent de la que jo esperava. Almenys ningú pot dir que s'ha fet el ridícul.


  • Indesquerra17.234 8 94👍 4.120
   Home! Si agafem la mitjana que se sol fer de 60.000 segons organitzadors i 17.000 segons delegació del Govern, o siga, 30.000 no és per tirar coets. La mani del "No voteu Zaplana" d'ACPV en el seu moment va superar eixes xifres de carrer.

   Seguint la demagògia que han fet per ací alguns des de fa temps podem dir que era una mani d'autoconsum, no?
   • UsuariV7.944 3 273👍 4.130
    Bé, tot depén de les expectatives prèvies. Jo no n'esperava ni deu mil. Diguem que no va ser un èxit però tampoc un fracàs fregant el ridícul.

    Les causes? No tinc temps ni ganes ara per a estendre-m'hi. Només diré una cosa, "si vols que caiguen nous, has de moure l'arbre abans". I no un dia ni dos.


 • Joanot471.477 1 991👍 371
  Veig que sou tots una colla de revolucionaris. Processó i cap a casa...
  • Furs i Nació679 2👍 591

   Joanot47 escrigué:
   Veig que sou tots una colla de revolucionaris. Processó i cap a casa...
   Tu en canvi estas en tots els diaris...
  • xicotiu8.117 1 266👍 1.691
   Ja, guaita el ninyato. Tu hagueres asaltat delegació del govern vitat?????????????????????????


   No ten ja una edat tu, com per a jugar a ser un valent per intenrte, en lo covard que eres? 

   Continues en la blavera que dius, però mitg amagant lo blau, perque no tens ous per a posar la teua bandera? Pff.

   Com a mínim no eres tan covart d'amenaçar i després no aparèixer, les noves generacions teues són encara més covarts que tu, l'enhorabona!


   la màgia d'internet tu, ni el mac d'Hoz!! Que transforma covards fastigosos en gent valenta i ben plantada!
   • Bocairentista4.587 5 472👍 390
    Vols fer el favor de parlar bé?

    Este és un fil per a analitzar el principal tema que hem d'abordar els valencians; no per a insultar i bramar com si tinguereu 15 anys.
    • xicotiu8.117 1 266👍 1.691
     T'he respost avall. Que no tingues tanta barra de dirme a mi rés eh? 

     T'he dit algo jo a tu? O a altres pancatalanistes valencians? NO. 

     Ad ells SI i en RAÓ. 


     Lligte el post d'avall. I no tingues tanta barra. Si vols dir rés, com a mínim, tingues coherència deixant de banda la ideologia!! Com-a-mínim.
  • Joanot471.477 1 991👍 371
   Sí; en la premsa del coraçón...
   • xicotiu8.117 1 266👍 1.691
    en la premsa no, A la premsa, filòlec. I açó de coraçon, mira...que jo mai corregixc a cap. Però tela. 

    Tela perquè  tenitn en conte que tu sempre m'estàs dient lo mal que escric ( perque m'odies, represente lo que tu no eres i t'agradaria ser) , com a mínim sigues coherent i no façes eixes errades OK??


    Per cert no se de quina premsa del cor parles tu. Però de mosatros s'ha parlat en La Vanguardia ( criticantmos açó sí). 


    Tu estàs sent tòxic en este fil, malgrat lo que puga opinar altre usuari de la teua corda. Tu i l'altre que és pitjor que tu. Tu com a mínim no amenaçes en "aurirme el cap" iq ue necesitaré "cnc punts e sutura", tot per a després ni aparèixer.    ------------

    Lo mínim que hauries de fer, es no criticar al independentisme valencià. I si ho fas, que no siga en mentires o mannipulacions barroeres.

    ----------


    Entens ja, @Bpocareintista , perquè NO estàs sent coherent?? Que MOS ESTEM JUGANT EL FÏSIC com per aguantar les fantasmades d'un personatge que s'amaga darrere un ordinador ( ara parle del altre). O per aguantar cap manipulació o ironia barroera de cap persona. 
 • EmulatorQUsuari sumador56.864 14 6👍 11.756
  La resposta de l'estat:


 • xicotiu8.117 1 266👍 1.691
  Xicoteta crònica de la mani:


  - En el só de la dolçaina acompanyant la manifestació, es sentiren crits per la independència de Valencia i contraris als sucursalismes, d'aon siguen.


  - Un grup de jovens sobiranistes no parava de cridar eslogans ben divertits. les manifestacions també són lúdiques. Lluita festiva, li diuen. ;)


  -Em doní un volt en una bandera abans d'escomençar la mani, perque havia de fer una cosa, i se m'aproparen dos sicones, que parlaven castellà:

  - Sois republicanos?

  -Sí

  -Independentistas?

  -Sí, también.

  -Pero estais a favior de los PPCC?

  -NO.

  Se somreiren en la meua resposta. En eixe moment s'apropà la mare d'elles ( supose que seria sa mare) , i se va repetir, prou pareguda, l mateixa conversa, i el mateix somriure d'ella. Inclós els castellanoparlants valencians troben que és natural, que com a valencians, si hem de ser independentistes, ho sigam de Valencia.


  -A banda d'elles, prou de gent em demanava pegatines o informació. 


  -En arrivar a les torres de Quart, des d'un balcó posaren la cançó de viva españa de manolo escobar. Prompte l'hagueren de llevar.


  -Nosequantísimes furgones de la UIP mos seguien ben aprop.

  -Agraiments al abertzale de Guipuxkoa que vingué , en la seua ikurrinya, a donarmos suport!

  --------

  I com no, els ninyatos que bamben per ací, ú dels quals m'havia amenaçat, no ensenyaren la poteta ni la cara, i se quedaren com fan ells, ben amagaets. Que complicat ha de ser, ser un valent per internet i un covard fasitgós a la vida real!


  ---------

  Amunt Valencia sempre Lliure!!
  • EPS55.308 12 8👍 5.377
   Qui t'havia amenaçat?
   • xicotiu8.117 1 266👍 1.691
    Indesquerra. Que coneixia la meua cara ( com si no haguera pujat fotos jo mateixa i m'amagara pff), i que anava a bucar una "blavera" i que m'haurien de donar uns punts de sutura i que m'anava a aurir el cap 


    Quant li responguí publicament per este mateix fil que Ok, que vinguera i que monanaven a un carrer secundari i en 3 minuts teniem tot aclarit, el covart va decidir denunciarme a l'administració.
    • Bocairentista4.587 5 472👍 390
     Deixa d'embrutar el fil!

     En la primera pàgina no t'he dit res però, sigues una miqueta més madur i deixa l'infantilisme. Ací venim a raonar o no venim. 
     • xicotiu8.117 1 266👍 1.691
      Mira xic, no tingues tanta barra. No-tingues.-tanta-barra.
      Tu has vist que jo haja dit RES a tu o a tolomon o a qualsevol atre pancatalanista valencià? NO. I saps perquè? pensaho...

      Si has de dir algo, sigues coherent i li ho dius al covart que parla de procesons, o al atre covart que amenaça i diu mentires. OK? Sigues coherent o no digues rés. 
      ----------


      Que mos hem arriscat el físic xic! Com per aguantar les paiasades del Joanot, que té pècat en l'edat que té, o les mentires i amenaçes buides d'eixe paiaso d'indesquerra.


      No tingues tanta barra....


      Tu has anat per cert? perquè jo ( mosatros) SI. No tingues tanta barra...      • xicotiu8.117 1 266👍 1.691
       Per cert, i xicotet offtopic que no ve a conte ( o sí). Mira, jo no9't vaig a dir que preguntes al Furs o an Miquel com sóc jo, personalment. perque són de la meua corda. Si le podies preguntar a un forer valencià, pancatalanista, que m'ha conegut en persona. ( t'heu dic per privat si vols i li ho preguntes).       T'heu dic perque jo vaig pel carrer i tu et creues en mi i no't diria rés ni t'heu deixaria de dir. De fet no em cau bé la gent que va de gallito pel carrer.
       Ara bé, si tu em dones una hostia, a lo millor em pose d'una manera, que tracte de tornarte tres, no una, tres.  S'enté la metàfora foril supose ( i no foril)..


       Que no hi ha dret, en com està la situació política i de carrer al cap i casal, i mosatros arriscantmos, que tinga que venir un paiaso mentider amenaçant buidament, i l'atre paiaso dient que si hem fet una procesó com si ell asaltara la delegaciñó del govern, quan mos hem arriscat. I quan ho tornarem a fer! OK?
       • Bocairentista4.587 5 472👍 390
        Jo no tinc temps ni ganes d'aguantar bajanades; ni les teues ni les de ningú, em fa igual qui. Ara t'ho dic a tu perquè de les teues intervencions només veig amenaces, violència verbal i actituds mafioses. De veritat que vols gastar tots els esforços a malparlar d'altres valencians? No és més intel·ligent seguir treballant i deixar les 'moniataes' de banda? Tu veuràs però això que feu no té res a veure amb un fòrum que pretén analitzar críticament (raonadament) la societat valenciana (i dels Països Catalans) actual.
        • xicotiu8.117 1 266👍 1.691

         Perdona, però jo HE RESPOST, no escomennçat a dir jo,  OK??


         T'heu torne a dir. Que si vols dir algo, sigues coherent o no digues rés!


         . Ara t'ho dic a tu perquè de les teues intervencions només veig amenaces, violència verbal i actituds mafioses. De veritat que vols gastar tots els esforços a malparlar d'altres valencians?


         Mira, és tindre MOLTA BARRA dirme açó, quan resulta que han segut eixos dos moniatos qui han vengut a malprlarr d'altes valencins. I m'heu dius a mi????????????????? Veus per aon vaig, o no vols vòrelo????


         No és més intel·ligent seguir treballant i deixar les 'moniataes' de banda?


         Clar que sí. Per eixe mateix motiu jo NO DIC RES ad altres usuaris pancatalanistes valencinas. Que no t'has donat conte???


         T'heu torne a dir, no tingues tanta barra, i si vols tíndrela sigues coherent. 
         ------------


         No tingues tanta barra OK? Perquè et considere lo suficientment inteligent com per entendre que t'e4stic dient. I per a que't dones conte de que no estàs sent coherent. 

 • Bocairentista4.587 5 472👍 390
  Aspectes negatius:

  -Poca gent o no tota la gent que podria esperar-se per a convocar Compromís, PSPV-PSOE, Podem, sindicats CCOO-UGT-Intersindical. A més, gent de la societat civil i d'altres formacions polítiques noi han aconseguit arrossegar més gent.

  -Acabar cantant l'infame "Per a ofrenar...".

  -El paperot que alguns membres de la patronal van fer passar a Puig, Morera o Oltra quan els van repartir una enganxina de la bandera de la Ciutat de València; potser, pretenien comprovar que l'actual govern del Botànic "está con la Constitución y con España y no le hace ascos a las señas de identidad de los valencianos...". Ací, cal interpretar el debat de fons que arrosseguem els valencians des de fa 40 anys: el debat identitari que pretén obviar (o fer oblidar) altres símbols i altres missatges --per exemple, l'oriflama cremada un 9 d'octubre de 1977 o la reivindicació de més autogovern o la denúncia de l'espoli--; un debat que haguera fet i fa, cada vegada que té oportunitat, l'antivalencià i temible PPCV.

  -En relació amb l'anterior: Morera besant l'enganxina per a 'demostrar' la seua total adhesió al "juego constitucional" i per a quede clar que "yo no soy catalufo, seguid votándome...". Igual que l'inefable Oltra quan diu "que no se tape el azul...", com si fóra altra la preocupació quan estaven les càmeres davant.

  -Massa organitzacions amb el missatge clar que anaven desperdigades i amb la seua pancarta. Serà possible algun dia deixar de banda la comparsa particular de cadascú i fer una maleïda pancarta unitària? I ja no parlem de les centenars d'associacions adherides a la manifestació i amb pancarta pròpia moltes d'elles. Parle dels grups que tenen les idees clares i que tenen el missatge clar: el de l'espoli als valencians, el de la necessitat de més autogovern i de més sobirania, el de la convivència i defensa de tots els símbols valencians...

  -En relació al que acabe de dir: podran algun dia la gent de la PDaD, Poble Lliure, ERPV i Esquerra Valenciana, el Bloc (corrent Esquerra i País), la Gent de Compromís i altres organitzacions sobiranistes sostenir la mateixa pancarta i començar a treballar conjuntament per un País Valencià mér sobirà i més valencià? Podran denunciar, tots a una veu --a una veu de veritat--, l'espoli? Podran defensar, tots a una veu --a una veu de veritat--, tot allò valencià, tot allò que signifique ser valencià, incloent tots els símbols dels valencians?
  • xicotiu8.117 1 266👍 1.691
   Aspectes positius ( no vol dir que combregue en el 100% dels teus negatius, però dic els meus ositius, donat que no hauràs estat o de ser allí, hauràs estat per atra banda de la mani, en atres colectius socials)

   - Un grup relativament gran de valencians cridant per la independència de Valencia, sense problemes al carrer.

   -Un ou de gent interesantse per les nostres banderes. 

   -Molta simpatia rebuda cap a mosatros, pel fet de ser independentistes, sí, però valencians exclusivament.

   -Que alguna premsa espanyolista de dretes- las Vanguardia-  parle de mosatros, encara que siga per a criticarmos. ("ladran luego cabalgamos" que digué el gran Cervantes). 


   Foto de LV:
   I comentari, al mateix article de LV, que "portavem banderes no dessitgades" 

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 8.969.554 missatges
 • 210.268 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat