Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Fil profètic del 2010

Respostes

Configuració
 • Carles Martell2.861 1 667👍 4.793
  EDITO: he borrat les captures perquè crec que minimitzen i simplifiquen tot el que diu l'usuari Josep-Dencàs. Val la pena que mireu el seu missatge complet, tant en aquest fil que s'ha penjat com en d'altres.
 • Farao4.474 5 469👍 179
  Però és clar, si deies això eres un trol del CNI. A veure si els trols de veritat eren els que feien callar els que ho deien...

  En fi, és molt difícil, però això ja ho hauríem hagut de saber. No defallim, però ara siguem més realistes.
 • Nester921 1👍 1.089


  Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedat obsolets.
  Fòrum


      

 • cathalà22.508 11 58👍 5.476

  El racó cathalà 
  • cathalà22.508 11 58👍 5.476

   En aquella època recordo que el doctor Joan Carretero (Reagrupament) deia que per obtenir la independència només calia guanyar unes eleccions i que 68 diputats del Parlament declaressin la independència. Així de senzill.
   • crb1.393 12👍 307
    Sí, jo el vaig votar. 

    De totes maneres (exempció de responsabilitat) en aquella època la majoria independentista estava tan lluny que una certa dosi d'ingenuïtat idealista potser era necessària per a animar la tropa.
 • Misopogon3.444 7 590👍 3.373
  Impactant la diagnosi del problema que en feia Dencàs. Un encert del 100%. Tanmateix, crec que les solucions que ell proposava no són viables en un país amb un recolzament tan prim cap a la independència com és el nostre.
  • Anònim1016.483 6 106👍 15.369
   Jo també ho pensava. Això de muntar forces paramilitars per torpedinar el control del territori de les forces espanyoles i les seves actuacions repressives, a banda que seria difícil un grup amb els efectius necessaris, podria espantar la població a base de bé, preferint la part més feble dels indepes la submissió a canvi de la pau. Una altra cosa seria comptant amb un suport del 60% en amunt, aleshores comptaríem amb prou força en la unitat d'acció com per pretendre neutralitzar les amenaces del poder sense el problema afegit d'un gran gruix còmplice intern, des d'aquesta posició molts actors estratègics (com ho podrien ser els Mossos) s'atrevirien a aliniar-se amb nosaltres.

   El fotut és que amb la nostra força actual, fins i tot passant del 50% nítid que és molt amb candidatures que no es defineixen clarament, i amb la UE avalant la repressió per interessos sense línies vermelles pel que fa a drets humans (les que posi seran estrictament per motius d'imatge), no tenim per on tirar, tot i que és evident que un resultat contundent ens donaria força. La força bruta i els interessos de la oligarquia i els mercats manen, la democràcia no existeix.
   • Misopogon3.444 7 590👍 3.373
    Molt d'acord amb el que dius. Segurament si partíssim d'una situació com la d'Eslovènia (80-90% de recolzament) a hores d'ara no seriem on som ni estaríem com estem. La comparació entre les dues situacions que va circular per cercles i mitjans afins al govern em va semblar grotesca i un insult a la intel·ligència. 
    • Anònim1016.483 6 106👍 15.369
     Si fóssim en la situació d'Eslovènia ja seríem independents, fins i tot si fóssim en la situació d'alguns bàltics, amb un suport còmode però menor. És fàcil, sense la complicitat d'un sector veritablement ampli de la població, el domini del territori a dia d'avui és molt complicat sense una massacre de les que fan història, tens una posició de força i això et fa caure més actors del teu costat en veure que ets possible cavall guanyador, la qual cosa et dóna un efecte multiplicador. En aquest cas el paper de la UE segurament s'hauria centrat en aigualir els termes de la independència mitjançant una negociació (us emporteu el 16% del deute i es manté un dèficit fiscal d'almenys 8.000 o 10.000 milions durant els següents 20 anys per salvar Espanya de la fallida), vaja, penso jo, perquè un xoc de trens amb aquest marge de suport tenim les de guanyar sempre i que els polítics no es retiressin a la primera amenaça de canvi, la qual cosa penso que no farien amb una probabilitat tan elevada de guanyar. 
 • __32381__1.151 1👍 500
  És tant simple com acceptar que l'independentisme i la majoria d'usuaris del racó sempre han defensat que Espanya són ximples, que el CNI no sap el que es fa. Que els poden més els sentiments, etc. Si això fos així, faria segles que seríem un estat. L'han cagada alguna vegada? És clar. Com tots els estats. Però saben molt bé el que es fan. A més, diria que després de l'1O qui lidera tot això és la UE, que han posat unes clares línies per assegurar-se que l'estat no la cagava com el mateix dia del referèndum. 
 • Tico774 2👍 386
  Em recorda a opinions poc populars de n'Alfons López.
 • Lucky Luc1.076 1👍 1.139
  Gran usuari en Dencàs, es troben a faltar punts de vista similars.

  A hores d'ara queda clar que independència equival a militarització, ens agradi o no, i no puc arribar a entendre com tenim una classe política que no hagués contemplat aquest tipus d'escenaris almenys, és que s'ha de ser idiota perdut.


 • Unitat i Orgull8.823 10 248👍 4.987
  Em trec el barret amb en Dencàs, algú sap perquè ja no escriu?

  Seria tant interessant lleguir-lo en aquests moments i que n´opina del 21-D i a qui s´ha de votar.
 • AltairRC2.152 1 807👍 1.533
  Aquí no es moura res fins que no estiguem disposats a col·lapsar el país durant mesos i tenir 20.000 insubmissos a la presó.
 • laquintaforca5.630 7 378👍 644
  Ara mateix, fins el moment en que des de baix ens autoorganitzem i ens posem a controlar el territori sense que ens ho diguin, no obtindrem la independència.
  Hem de deixar de somiar que obtindrem la independència perquè som bons minyons, ens sabem mobilitzar pacíficament, som gent de pau i hem votat massivament per la llibertat. No, no vindrà mai ningú a ajudar-nos, mai. Mai en la nostra història ens han ajudat i no ho faran ara, hem d'aprendre que tot depèn de nosaltres i començar a aplicar-nos allò que sols el poble salva el poble.

 • Lyuh Woon-hyung2.407 3 748👍 2.460
  Acabo de desempatar una enquesta del racó del 2007 (flipo quee encara estigués activa) on davant la pregunta:

  "Espanya usaria la força per evitar la independència de Catalunya?"

  Les opcions "Si, i europa s'ho mirarà" i "No, europa no ho permetrà" estaven empatades a 119 vots


 • Lyuh Woon-hyung2.407 3 748👍 2.460
  Suposo que en Josep-Dencàs ja no participa al racó per que s'haurà forrat amb la borsa i les bitcoin i viu a una illa privada a la polinèsia, quin profeta el cabró...

  "I tot això perquè per si no t'has adonat, Espanya al llarg de infinitat de coses que hem anat visquent, te la ma trencada per desarticular el que fem fent-nos passar per dolents a nosaltres i fent veure que realment ells no fan res."

  Hòstia puta...  Josep-Dencàs Ministre de Defensa de la República Catalana

  Torna Dencàs!!
  • EmulatorQUsuari sumador62.120 15 6👍 17.057
   "I tot això perquè per si no t'has adonat, Espanya al llarg de infinitat de coses que hem anat visquent, te la ma trencada per desarticular el que fem fent-nos passar per dolents a nosaltres i fent veure que realment ells no fan res."

   Això fa molt de temps que ho practiquen, com quan ens diuen que el castellà està perseguit a Catalunya i imbecil·litats similars.
 • Thanat0s479 14👍 62
  Es pot vore aquí com ha canviat el racó d'un temps fins ara. Abans hi havia gent que raonava les coses encara que no agradara el que deien... ara qualsevol que diga una cosa que no agrada al 4 hiperventilats de sempre ja apareixen amb el "troll" "espanyolista" "botifler" etc. Ara al Racó pareix que només es pot dir que Catalunya ja és indepedent, que tot va molt bé i que "Espanya ja ha perdut". Si dius qualsevol altra cosa ja ets un traïdor. 
 • BarratinaireUsuari sumador7.968 14 270👍 5.545
  La independència de Catalunya implicarà morts, 1, 10 o 1000. Fins que els independentistes no ho entenguin, no hi ha res a fer
 • Desconfiat4.057 3 520👍 4.299
  En Dencàs que deia que en Jordi Pujol tenia un pla secret per la independència. 
  • ansar17.466 12 94👍 6.515


   el pla secret de Pujol per (evitar) la independencia era Mas 
  • willybarna11.122 10 185👍 2.872

   Desconfiat escrigué:
   En Dencàs que deia que en Jordi Pujol tenia un pla secret per la independència. 
   Aquesta afirmació d'en Dencas te l'has treta de la maniga. Proves.
  • FuRTiUsuari sumador19.735 12 76👍 7.207
   Això no ho va dir mai, a veure què ens inventem... El què sí que deia és que Pujol va "sembrar" nacionalisme per fer que algun dia la societat arribés al punt en què som ara i volgués la independència de forma majoritària. Això a base d'impulsar la immersió lingüística a les escoles per exemple. Em sembla que això no té res a veure amb dir que "tenia un pla secret per la independència"...
 • Bowie F6.405 3 334👍 7.722
  Un 10 per a les respostes d'en Dencàs.
 • Alwix3.207 9 622👍 1.700
  Sigui com sigui, el procés està sent altament educatiu. Sembla que el pas més lògic és que ERC es converteixi en una mena de SNP i que la dreta catalana sobrevisqui d'alguna manera. És veritat que amb un 60% serà més fàcil i possible, però tocarà governar bé i ens ho posaran difícil. 

  La via unilateral podia haver estat una carnicería, però no entenc per què van esperar fins l'últim moment si veien el suport tan prim. Estava clar que l'estat no es quedaría de braçs creuats, el que no estava tant clar era el pasotisme i antineutralisme de la UE. 
  • willybarna11.122 10 185👍 2.872

   Alwix escrigué:
   Sigui com sigui, el procés està sent altament educatiu. Sembla que el pas més lògic és que ERC es converteixi en una mena de SNP i que la dreta catalana sobrevisqui d'alguna manera. És veritat que amb un 60% serà més fàcil i possible, però tocarà governar bé i ens ho posaran difícil. 

   La via unilateral podia haver estat una carnicería, però no entenc per què van esperar fins l'últim moment si veien el suport tan prim. Estava clar que l'estat no es quedaría de braçs creuats, el que no estava tant clar era el pasotisme i antineutralisme de la UE. 
   ERC és totalment invotable a dia d'avui per a un independentista convencut. Ara be si tu ets independentista bilateral, llavors la cosa canvia.
  • afany3.654 8 562👍 89
   Perquè JxSí era una mica antinatura. Ara ja es pot dir.
   Tot desemboca en una unió forçada que fa avançar fins que topem amb la realitat. Ningú vol assumir-la abans que el del costat i tenim una declaració d'independència amb cares llargues dels consellers i posat seriós del president. Ningú volia saltar abans d'hora i ara els tenim a presó declarant que no són tant dolents o a l'exili presumint de l'últim pla secret que no es pot fer públic i plorant per la repressió de l'estat del que et vols independitzar.
   Hem acatat tots que el 21D juguem. I som un sol puny. Així que tothom al seu lloc i qui vulgui més que baixi a les assemblees del seu CDR i organitzi els seu veïns. Si fem de cada vila i de cada barri un bastió serem imparables.
  • quatreanys34.907 6 19👍 9.965
   Bentornat com veus el tema company?
   • Josep-Dencàs32.886 11 24👍 3.292
    Gràcies, pero realment no he tornat, estic de visita només 

    I com ho veig? Més negre que el carbó. Ens estan prenent el pel.

    Al fil aquell que heu recordat (a la plana 1) li vaig respondre ahir breument a en Gat Negre al voltant d'això. Ho faig pel damunt però, jo en aquests moments m'estimo més no dir res. Per això no escric aqui (tot i que no vaig deixar d'escriure per això sinò per manca de temps) ni tampoc escric al meu Facebook, etc... Tot plegat em dona massa vergonya aliena.

    Una abraçada! 
    • enricmm15.960 10 114👍 5.287
     Hola Josep (desconec el teu nom real), 

     aprofitant la teva visita voldria preguntar-te què et sembla la meva opinió segons la qual cal treure els polítics de les presons espanyoles per fotre'ls just després en un consell de guerra de la república catalana per alta traïció en fallar al seu deure de defensar-la el 27-O.

     És que des que vaig obrir un fil el novembre passat preguntant-me per què lluitaven per alliberar uns polítics que els havien estafat i rebre una pila d'insults o de respostes de l'estil "pobrets, no et fa pena que se'n vulnerin els drets?" que em fa l'efecte que sóc dels pocs catalans que tenen el cap ben endreçat i voldria saber l'opinió al respecte d'un raconaire de referència com tu.

     PD: Aquí tens el fil:

     https://www.racocatala.cat/forums/fil/214266/tinc-un-dubte
     • Josep-Dencàs32.886 11 24👍 3.292
      Hola Enric! em dic Joan, lo de Josep-Dencàs és el "nom de guerra" 

      Ara donaré un cop d'ull al fil.

      D'entrada es evident que a molts llocs per un comportament així com a poc et fan un consell de guerra.

      Esperar això aqui on pel que es veu tota traició surt de franc i els polítics ens prenen el pel com volen és massa esperar...

      Naturalment que se'ls vulneren els drets i ho fan els espanyols i ells a qui haurien de rendir comptes és a nosaltres, no pas als espanyols. Però això es un altre tema i això no treu que com a poc ens hagin de donar explicacions ben claretes de que diantre van fer i perquè. El poc que han dit no cola i si he de creure a algú es a la Clara Ponsati que si que ha estat a l'alçada i a la que van enredar també. A mi no em val que diguin que no havia res llest perquè s'havia demanat un temps per enllestir-ho tot, que van fer en aquest temps? prendren's el pel? I si ho van fer com es poden atrevir a pretendre seguir encara més amb la comedieta???

      I a banda d'això, si no hi havia res llest i veient l'enviament massiu de policies que havia fet Espanya (que tret que siguin rucs rematats es evident a que venien), perque convoquen a la gent al referendum i posen en perill la integritat física de tothom i els fan rebre de valent conscients com eren de que després no tenien res més previst i els deixarien tirats?

      I això de que no creien que Espanya faria el que va fer tenint els contactes que tenien i tots els informes i romanços que feien, etc... no cola (sense cap contacte ni res estava més que clar que Espanya faria això i més si calia), tret de que estiguem en mans d'idiotes... i no, no ens enganyem, que de idiotes no en tenen un pel, aqui els idiotes som el que els ho permetem.

      Tot això es molt greu i aqui ens han desviat el tema amb el tema dels presos per fotre una cortina de fum i no haver de donar explicacions de res i encara seguir amb l'enredada. I això es de ser quelcom més que un pocavergonya.

      Aquesta gent ens han de donar moltes explicacions i deixar-se de romanços que si per ells fos encara ens embarcarien a esperar 4 anys més per fer una constitució i un nou referendum i seguir amb l'enredada. Tot això ja no cola, ja fa temps que no cola, i el que hem d'exigir-los son EXPLICACIONS de que diantre van fer i que diantre estan fent, que la presa de pel ja ha anat massa lluny. Si no serveixen per fer el que han de fer, a la brossa i en busquem d'altres, pero l'enredada aquesta ha d'acabar, i som nosaltres els que l'hem de fer acabar demanant-los explicacions de que van fer i que diantre pensen fer ara. 

      I els qui estan a la presó, no haver-se entregat. I ja et dic, això no vol dir que m'agradi que hi siguin i no vegi que Espanya fa el que li rota (cosa ben previsible també) pero aqui s'han de donar moltes explicacions. Qui li tornarà l'ull a en Roger Espanyol?... per exemple, això si que em preocupa a mi, i tantes coses més que va haver de rebre la nostra gent gran i gent de tota mena aquell dia. Que es creuen aquesta gent que som ninots que ens han de fer ballar al son que ells volen mentre ells van fent el qui dia passa any empeny prenent el pel a tot déu???

      Si ho fan és perquè els ho permetem

       


      • FuRTiUsuari sumador19.735 12 76👍 7.207
       A mi encara em prenen per boig quant els dic als amics tant tranquilament que si jo governés "els exiliats" mai tindrien l'intenció de tornar a trepitjar Catalunya, perquè les seves altes traïcions a la pàtria es traduirien en penes de mort revisables, etc...Les penes de la justícia ecspanyola serien de riure al costat de les que les imposaria jo i qualsevol independentista amb dos dits de front... Però no, encara ens hem de veure a gent dels nostres intentant blanquejar els errors dels que ens han portat a tot un poble sencer a perdre generacions...

       I si no eren conscients de la puta situació real això no els exhimeix en cap cas de la seva culpa... A prendre pel cul home!!
    • EmulatorQUsuari sumador62.120 15 6👍 17.057
     Se't saluda, patriota! 
  • Carles Martell2.861 1 667👍 4.793
   No us conec gaire, però les poques intervencions vostres que he llegit cobreixen d'honor i glòria el seu nom i tasca. Necessitem més gent com vós 
  • Arkitekte4.435 2 477👍 4.171

   Me n'alegro molt! Ves passant-te de tant en tant, que ens fas patir!

   I si tens alguna pista de que coi hem de fotre ara deixa-la caure!

   • Josep-Dencàs32.886 11 24👍 3.292
    Eps company! Salutacions 

    Alguna cosa he comentat, ara no se en quins fils perquè ho he dit en varios. Si mires als missatges meus dels darrers dies ho trobaràs. No se si et tinc d'amic, si no t'hi tingués només podries cercar els meus darrers missatges, davant el dubte ara ho miraré i si no t'hi tinc t'agrego

    Una abraçada! 

Publicitat

Fòrums

 • 9.205.610 missatges
 • 217.890 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat