Fòrum

Fil profètic del 2010

Respostes

Configuració
 • Carles Martell 2.483 738 👍 3.802
  EDITO: he borrat les captures perquè crec que minimitzen i simplifiquen tot el que diu l'usuari Josep-Dencàs. Val la pena que mireu el seu missatge complet, tant en aquest fil que s'ha penjat com en d'altres.
 • Farao 4.474 4 474 👍 178
  Però és clar, si deies això eres un trol del CNI. A veure si els trols de veritat eren els que feien callar els que ho deien...

  En fi, és molt difícil, però això ja ho hauríem hagut de saber. No defallim, però ara siguem més realistes.
 • Nester 865 1 👍 960


  Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedat obsolets.
  Fòrum


      

 • cathalà 22.058 11 61 👍 4.924

  El racó cathalà 
  • cathalà 22.058 11 61 👍 4.924

   En aquella època recordo que el doctor Joan Carretero (Reagrupament) deia que per obtenir la independència només calia guanyar unes eleccions i que 68 diputats del Parlament declaressin la independència. Així de senzill.
   • crb 1.393 11 👍 307
    Sí, jo el vaig votar. 

    De totes maneres (exempció de responsabilitat) en aquella època la majoria independentista estava tan lluny que una certa dosi d'ingenuïtat idealista potser era necessària per a animar la tropa.
 • Misopogon 3.078 7 644 👍 2.706
  Impactant la diagnosi del problema que en feia Dencàs. Un encert del 100%. Tanmateix, crec que les solucions que ell proposava no són viables en un país amb un recolzament tan prim cap a la independència com és el nostre.
  • Anònim10 16.138 5 109 👍 14.748
   Jo també ho pensava. Això de muntar forces paramilitars per torpedinar el control del territori de les forces espanyoles i les seves actuacions repressives, a banda que seria difícil un grup amb els efectius necessaris, podria espantar la població a base de bé, preferint la part més feble dels indepes la submissió a canvi de la pau. Una altra cosa seria comptant amb un suport del 60% en amunt, aleshores comptaríem amb prou força en la unitat d'acció com per pretendre neutralitzar les amenaces del poder sense el problema afegit d'un gran gruix còmplice intern, des d'aquesta posició molts actors estratègics (com ho podrien ser els Mossos) s'atrevirien a aliniar-se amb nosaltres.

   El fotut és que amb la nostra força actual, fins i tot passant del 50% nítid que és molt amb candidatures que no es defineixen clarament, i amb la UE avalant la repressió per interessos sense línies vermelles pel que fa a drets humans (les que posi seran estrictament per motius d'imatge), no tenim per on tirar, tot i que és evident que un resultat contundent ens donaria força. La força bruta i els interessos de la oligarquia i els mercats manen, la democràcia no existeix.
   • Misopogon 3.078 7 644 👍 2.706
    Molt d'acord amb el que dius. Segurament si partíssim d'una situació com la d'Eslovènia (80-90% de recolzament) a hores d'ara no seriem on som ni estaríem com estem. La comparació entre les dues situacions que va circular per cercles i mitjans afins al govern em va semblar grotesca i un insult a la intel·ligència. 
    • Anònim10 16.138 5 109 👍 14.748
     Si fóssim en la situació d'Eslovènia ja seríem independents, fins i tot si fóssim en la situació d'alguns bàltics, amb un suport còmode però menor. És fàcil, sense la complicitat d'un sector veritablement ampli de la població, el domini del territori a dia d'avui és molt complicat sense una massacre de les que fan història, tens una posició de força i això et fa caure més actors del teu costat en veure que ets possible cavall guanyador, la qual cosa et dóna un efecte multiplicador. En aquest cas el paper de la UE segurament s'hauria centrat en aigualir els termes de la independència mitjançant una negociació (us emporteu el 16% del deute i es manté un dèficit fiscal d'almenys 8.000 o 10.000 milions durant els següents 20 anys per salvar Espanya de la fallida), vaja, penso jo, perquè un xoc de trens amb aquest marge de suport tenim les de guanyar sempre i que els polítics no es retiressin a la primera amenaça de canvi, la qual cosa penso que no farien amb una probabilitat tan elevada de guanyar. 
 • __32381__ 1.151 👍 500
  És tant simple com acceptar que l'independentisme i la majoria d'usuaris del racó sempre han defensat que Espanya són ximples, que el CNI no sap el que es fa. Que els poden més els sentiments, etc. Si això fos així, faria segles que seríem un estat. L'han cagada alguna vegada? És clar. Com tots els estats. Però saben molt bé el que es fan. A més, diria que després de l'1O qui lidera tot això és la UE, que han posat unes clares línies per assegurar-se que l'estat no la cagava com el mateix dia del referèndum. 
 • Tico 694 1 👍 359
  Em recorda a opinions poc populars de n'Alfons López.
 • Lucky Luc 985 1 👍 1.007
  Gran usuari en Dencàs, es troben a faltar punts de vista similars.

  A hores d'ara queda clar que independència equival a militarització, ens agradi o no, i no puc arribar a entendre com tenim una classe política que no hagués contemplat aquest tipus d'escenaris almenys, és que s'ha de ser idiota perdut.


 • Unitat i Orgull 8.351 9 261 👍 4.015
  Em trec el barret amb en Dencàs, algú sap perquè ja no escriu?

  Seria tant interessant lleguir-lo en aquests moments i que n´opina del 21-D i a qui s´ha de votar.
 • AltairRC 1.798 900 👍 1.198
  Aquí no es moura res fins que no estiguem disposats a col·lapsar el país durant mesos i tenir 20.000 insubmissos a la presó.
 • laquintaforca 5.630 7 382 👍 644
  Ara mateix, fins el moment en que des de baix ens autoorganitzem i ens posem a controlar el territori sense que ens ho diguin, no obtindrem la independència.
  Hem de deixar de somiar que obtindrem la independència perquè som bons minyons, ens sabem mobilitzar pacíficament, som gent de pau i hem votat massivament per la llibertat. No, no vindrà mai ningú a ajudar-nos, mai. Mai en la nostra història ens han ajudat i no ho faran ara, hem d'aprendre que tot depèn de nosaltres i començar a aplicar-nos allò que sols el poble salva el poble.

 • Lyuh Woon-hyung 2.188 3 799 👍 2.116
  Acabo de desempatar una enquesta del racó del 2007 (flipo quee encara estigués activa) on davant la pregunta:

  "Espanya usaria la força per evitar la independència de Catalunya?"

  Les opcions "Si, i europa s'ho mirarà" i "No, europa no ho permetrà" estaven empatades a 119 vots


 • Lyuh Woon-hyung 2.188 3 799 👍 2.116
  Suposo que en Josep-Dencàs ja no participa al racó per que s'haurà forrat amb la borsa i les bitcoin i viu a una illa privada a la polinèsia, quin profeta el cabró...

  "I tot això perquè per si no t'has adonat, Espanya al llarg de infinitat de coses que hem anat visquent, te la ma trencada per desarticular el que fem fent-nos passar per dolents a nosaltres i fent veure que realment ells no fan res."

  Hòstia puta...  Josep-Dencàs Ministre de Defensa de la República Catalana

  Torna Dencàs!!
 • Thanat0s 479 13 👍 62
  Es pot vore aquí com ha canviat el racó d'un temps fins ara. Abans hi havia gent que raonava les coses encara que no agradara el que deien... ara qualsevol que diga una cosa que no agrada al 4 hiperventilats de sempre ja apareixen amb el "troll" "espanyolista" "botifler" etc. Ara al Racó pareix que només es pot dir que Catalunya ja és indepedent, que tot va molt bé i que "Espanya ja ha perdut". Si dius qualsevol altra cosa ja ets un traïdor. 
 • Barratinaire Usuari sumador 7.672 13 280 👍 5.048
  La independència de Catalunya implicarà morts, 1, 10 o 1000. Fins que els independentistes no ho entenguin, no hi ha res a fer
 • Desconfiat 3.944 3 524 👍 4.166
  En Dencàs que deia que en Jordi Pujol tenia un pla secret per la independència. 
 • Bowie F 6.338 3 338 👍 7.556
  Un 10 per a les respostes d'en Dencàs.
 • Alwix 3.190 8 626 👍 1.683
  Sigui com sigui, el procés està sent altament educatiu. Sembla que el pas més lògic és que ERC es converteixi en una mena de SNP i que la dreta catalana sobrevisqui d'alguna manera. És veritat que amb un 60% serà més fàcil i possible, però tocarà governar bé i ens ho posaran difícil. 

  La via unilateral podia haver estat una carnicería, però no entenc per què van esperar fins l'últim moment si veien el suport tan prim. Estava clar que l'estat no es quedaría de braçs creuats, el que no estava tant clar era el pasotisme i antineutralisme de la UE. 
  • willybarna 10.912 10 191 👍 2.639

   Alwix escrigué:
   Sigui com sigui, el procés està sent altament educatiu. Sembla que el pas més lògic és que ERC es converteixi en una mena de SNP i que la dreta catalana sobrevisqui d'alguna manera. És veritat que amb un 60% serà més fàcil i possible, però tocarà governar bé i ens ho posaran difícil. 

   La via unilateral podia haver estat una carnicería, però no entenc per què van esperar fins l'últim moment si veien el suport tan prim. Estava clar que l'estat no es quedaría de braçs creuats, el que no estava tant clar era el pasotisme i antineutralisme de la UE. 
   ERC és totalment invotable a dia d'avui per a un independentista convencut. Ara be si tu ets independentista bilateral, llavors la cosa canvia.
  • afany 3.644 8 561 👍 55
   Perquè JxSí era una mica antinatura. Ara ja es pot dir.
   Tot desemboca en una unió forçada que fa avançar fins que topem amb la realitat. Ningú vol assumir-la abans que el del costat i tenim una declaració d'independència amb cares llargues dels consellers i posat seriós del president. Ningú volia saltar abans d'hora i ara els tenim a presó declarant que no són tant dolents o a l'exili presumint de l'últim pla secret que no es pot fer públic i plorant per la repressió de l'estat del que et vols independitzar.
   Hem acatat tots que el 21D juguem. I som un sol puny. Així que tothom al seu lloc i qui vulgui més que baixi a les assemblees del seu CDR i organitzi els seu veïns. Si fem de cada vila i de cada barri un bastió serem imparables.

Publicitat

Fòrums

 • 9.157.815 missatges
 • 216.206 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat