Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El pla d'assalt al Parlament

Ballester7.501 7 288👍 2.449
Interviu publica una informació rebuda per tres fonts de les forces de seguretat de l'Estat. Diu que havien previst que si en Puigdemont problamava la independència el 10 d'octubre de la manera que nosaltres esperàvem, tenien instruccions d'assaltar el Parlament, que estaria rodejat per una gentada, obrint-se pas, per les clavegueres, i des d'helicòpters, per arrestar en Puigdemont i els membres del govern.

http://www.interviu.es/reportajes/articulos/el-plan-de-asalto-al-parlament 


Quina fiabilitat li doneu? 

Respostes

Configuració
 • Screen4.005 1 523👍 1.904
  hi havia informació que havien portat GEO de la PN i la GC a Catalunya. 


  És evident que ho tenien previst. Això i l'assalt al Palau de la Generalitat.   Dels espanyols sempre et pots esperar la resposta més violenta.
 • Lyuh Woon-hyung2.370 3 760👍 2.376
  Doncs suposo que forma part de la guerra psicològica. Realment estaven preparats per obrir foc contra la multitud? Seria estúpid d'utilitzar aquest tipus d'estratègia en un context ple a vessar de població civil i encara més quan molta gent aniria a defensar físicament el Parlament. Una setmana després gairebé de l'1 d'octubre, amb tota la premsa internacional davant i ells a trets amb els mossos i disparant contra civils desarmats??

  No ho crec. Una cosa son escuadrons de la mort tipus GAL creant el caos per Catalunya i encolomant-li el mort, mai millor dit, a l'EI, una altra cosa es actuar d'una manera que, si bé potser la UE no ho condemnaria, faria que molts països de la unió tallessin relacions diplomàtiques amb espanya i això si que seria mortal tant per la imatge com per a l'economía de mordor
 • Mcasas8.981 12 246👍 3.472
  Home, que tenien algun pla per assaltar el Parlament o la Generalitat segur que és veritat, de fet van portar grups especials de la PN espanyola a Barcelona. Una altra cosa és que es plantegessin seriosament aplicar-lo, que no ho crec.
 • Roderic16.117 14 109👍 7.807
  Palau de Miraflores 2002?
 • UsuariV10.592 4 201👍 6.180
  I perqué ho havien d'haver fet? Alguns pensen com si estiguerem al segle XIX. 

  No necessiten assaltar cap despatx per a controlar la situació. Tenen les comunicacions. Tenen el diners. Tenen les lleis i un exèrcit de jutges, policies i militars per a fer-les complir a la població. Tenen el suport internacional pràcticament unànime. Ho tenen tot. Per a qué volen entrar en un despatx?.

  Que el govern s'hi atrinxera envoltat per milers de ciutadans? Molt bé. Que ho facen. Ja es cansaran. Si penseu que són tan idiotes de fer-se pas assassinant ciutadans inocents és que no teniu ni idea de com és l'enemic.


  • oprimit18.353 14 86👍 8.171
   Pel mateix motiu que van assaltar el colegi electoral de Sant Joan de Ramis.
   • UsuariV10.592 4 201👍 6.180
    No és el mateix. Allà buscaven impedir un acte. En este cas era una acció passiva. Un president en un despatx sense capacitat de fer res més que declaracions i pronunciaments.

    Així i tot, fixeu-vos que l'ú d'octubre, quan veieren que havien calculat malament i se'ls anava la situació de les mans, varen rebre ordres d'afluixar i per la vesprada es va poder votar sense problemes.


    • oprimit18.353 14 86👍 8.171
     No, allà buscaven aturar un acte simbòlic: que el president de Catalunya pogués votar amb normalitat.
    • llamp48.478 17 10👍 12.061

     No, no van deixar d'actuar. A la tarda escoltava que estàven entrant a un col·legi proper al nostre i sobre les 1900 es va plantar l'helicòpter de la GC una bona estona al damunt, moment que li vaig dir al meu fill que el nostre vot estaria més egur a dintre l'urna que fora al carrer.

  • pensa_i_actua!15.967 13 113👍 6.960
   Resumint, quan a mitjans del 38 els cònsols alemany i italià (amb fortes pressions per la seva ingerència al conflicte) van exigir a Franco perquè anava tant lent durant la guerra, quan ja disposava de condicions per una victòria imminent, Franco els va respondre que si deien això, no estaven entenent quina era "la veritable naturalesa de la seva croada".

   La lògica dels seus hereus és la mateixa: no van a una victòria ràpida, neta i sense humiliació. No és aquesta la "naturalesa" de la seva estratègia, sinó una altra.
   • UsuariV10.592 4 201👍 6.180
    Les coses han canviat molt de mitjans segle passat a ara. L'estat espanyol, al contrari del que alguns penseu, és més intel.ligent del que sembla i té tots els recursos per a graduar la repressió de manera convenient dins del full de ruta, global, que duu a l'assimilació definitiva dels pobles no castellans.

    A excepció dels excessos del dia ú d'octubre de matí (no van preveure la passivitat -relativa-, dels mossos), tot ho fan, com va dir aquell, amb guant de seda sobre puny de ferro, "no ens agrada el 155 però no tenim més remei... ho diu la llei... ho diuen els jutges "independents"... afavorim als qui entren en via de penediment... convoquem eleccions perqué no volem allargar l'"anomalia" del 155... mobilitzem als nostres per a demostrar que no són quatre gats... no ens agrada que se'n vagen les empreses de Catalunya... no, per favor, no deixeu de comprar productes catalans...

    No els infravaloreu, per favor.


    • pensa_i_actua!15.967 13 113👍 6.960
     Jo no tinc per costum infravalorar mai l'enemic, de fet he dit més d'un cop que penso que l'estat té una estratègia encertada per als seus interessos (més enllà que tàcticament cometi errors garrafals). El que dic és que les inèrcies històriques pesen, sempre, a qualsevol tradició política. En el cas dels hereus del feixisme espanyol, la concepció de que el que cal no és tancar a 4 independentistes sinó una autèntica croada contra l'independentisme (amb els moviments que calguin, dins o fora de la seva llei) per extirpar d'una vegada per totes el "càncer rojo-separatista", és i es nota ben present. 
 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Ara llegiu revistes sensacionalistes i marranes?
 • Misopogon3.364 7 602👍 3.219
  Bah, aficionats. Segur que el govern tenia un pla A, un B i un C per anular totes aquestes contingències.
 • Lluísfrancesc12.339 8 166👍 11.077
  Mai llegeixo els articles d'aquesta revista.
 • Besnét Dencàs175 1👍 202
  Avui en dia d'Espanya m'ho crec tot. Ara diria que si Espanya hagués fet això seria un cop dur a la credibilitat d'Espanya i bla bla bla, però vistes les reaccions tan tèbies vistes fins al moment...
 • CèsarUsuari sumador16.013 14 112👍 13.442
  El dia que més de mil mitjans de tot el món eren acreditats al Parlament, esperant que passès una de ben grossa. Haurien quedat ben retratats de cara a la opinió pública mundial.

  Per aquesta ressonància mundial, els membres del govern haurien pagat un preu molt alt, molt possiblement una part els haurien agafat i serien a la garjola, uns altres haurien fugit i serien a un país extranger, com ara Bèlgica... Catalunya hauria caigut dempeus.
 • Dogmatico485 11👍 645
  Totalment creïble venint d'un Estat que té un president de govern que va practicar el terrorisme d'Estat fins les últimes conseqüències, segrest i assassinat, i que tot i així es permet donar lliçons a tercers sense que ningú li faci callar o amb una cambra legislativa que es planteja condecorar els policies que van practicar la repressió més violenta contra l'exercici de les llibertats fonamentals dels últims anys a Occident.

 • RexMontcada706 3👍 766
  A mi també em va agradar Top Gun.
 • Gesta_Comitum26.463 14 42👍 1.240
  Això era el mínim a fer.
 • henke56.730 11 9👍 9.486
  Haguéssim guanyat. En canvi ara...
 • llamp48.478 17 10👍 12.061
  La possibilitat d'un atac zombi la veig. En principi el 10 O hi havia d'haver dues pantalles i una era dins els recinte del Parc, a uns 100 m del Parlament, al final van posar les dues juntes a Lluís Companys.

  Vaig voltar tot el perímetre del parc i estava tot ell blindat i el Zoo tancat.

  Fèiem la broma de que ho havien fet per evitar que entresim a penjar-los.

  Per cert vista la quantitat de policia que s'ha vist costa entendre que els crims (els de debó) encara campin pels seus respectes.

  M'estranya lo de les clavegueres, no perquè no ho hagués considerat igual que l'assalt aèri, sinó perquè no veig com les clavegueres et permetin entrar dins de la Generalitat tret que existeixi un accés (la Via Dencàs?)

  Lo del assalt aèri també grinyola (suposo que la porta del terrat està a proba de P4) i accedir-hi via rappel per les finestres venecianes...


 • Ius Novum2.436 3 744👍 4.541
  És totalment creïble, però penseu que el dia 10 d'octubre dins i fora del Parlament hi havia càmeres de gairebé totes les televisions internacionals, fins i tot més que el 27 d'octubre.

  per tant, dubto que la història hagués acabat bé per a Espanya.

  Això sempre que tot aquest pla fos cert, cosa que s'ha d'agafar amb pinces.

  De fet, però, aprofitant que les càmeres de tot el món ja eren dins i fora del Parlament, aquell dia era el dia ideal per a proclamar la independència i el nou Estat catala. De fet, els mitjans internacionals havien a vingut a cobrir el que per a ells una notícia política de les més importants de l'Europa del començament del segle XXI, el naixement d'un nou estat europeu sortit d'un altre estat de la UE.

  Imagineu-vos si era important aprofitar el dia 10, i encara que Espanya l'hagués volgut "liar", hi havia tot un poble al darrere i totes les televisions del món transmetent en directe el ple del Parlament, i també l'exterior.
  • willybarna11.057 10 186👍 2.794

   Ius Novum escrigué:
   És totalment creïble, però penseu que el dia 10 d'octubre dins i fora del Parlament hi havia càmeres de gairebé totes les televisions internacionals, fins i tot més que el 27 d'octubre.

   per tant, dubto que la història hagués acabat bé per a Espanya.

   Això sempre que tot aquest pla fos cert, cosa que s'ha d'agafar amb pinces.

   De fet, però, aprofitant que les càmeres de tot el món ja eren dins i fora del Parlament, aquell dia era el dia ideal per a proclamar la independència i el nou Estat catala. De fet, els mitjans internacionals havien a vingut a cobrir el que per a ells una notícia política de les més importants de l'Europa del començament del segle XXI, el naixement d'un nou estat europeu sortit d'un altre estat de la UE.

   Imagineu-vos si era important aprofitar el dia 10, i encara que Espanya l'hagués volgut "liar", hi havia tot un poble al darrere i totes les televisions del món transmetent en directe el ple del Parlament, i també l'exterior.
   Totalment d'acord! A l'any 34 no hi havien cameres, pero al 2017 .....  i no aprofitar-ho.
   • Ius Novum2.436 3 744👍 4.541
    Jo no opino gaire sobre aquest tema perquè he arribat a la conclusió que els independentistes no volen acceptar que han estat enganyats.

    Són com nens petits. O com la persona enamorada cegament de la seva parella que es nega a acceptar que l'enganya amb algú altre una vegada i una altra.

    És un problema psicològic.

    El dia 10 hauríem pogut fer història de la gran, passar directament a la història d'Europa i del món per la porta gran, malgrat que Espanya s'hagués encabronat molt, però teníem el món dins mateix del Parlament.

    La imatge dels 8 segons de la gent manifestada al carrer passant de l'eufòria a la desolació i la incredulitat és psicologia pura.

    I la imatge de veure tots els independentistes (la majora els mateixos que se'ls va desencaixar la cara en 8 segons) acceptant i acatant unes eleccions autonòmiques espanyoles i un article 155 en només 20 dies de diferència, t'asseguro que és digne d'ésser estudiada en totes les facultats de psicologia d'aquest país i del món sencer.

    Coses del processisme.

    Jo ja no puc dir-hi res més, company.

 • Rigel61.714 10 6👍 29.995
  • Ius Novum2.436 3 744👍 4.541
   Aquest és el problema, es van veure sobrepassats pel poble.

   Això desmunta el que JxSí i CUP diuen quan s'escuden rere la violència d'Espanya per justificar-se políticament.

   El que els va passar és que es van veure desbordats pel poble, que va estar a l'alçada el dia 1 d'octubre, i el govern es va veure amb l'aigua al coll per salvar els mobles davant d'un pla d'independència que en el fons no havia ni preparat perquè no hi creia, però la reacció exemplar del poble el dia 1 els va desbordar.

   No havien preparat res, i es van veure superats pels fets.

   El problema el tenim nosaltres per no exigir responsabilitats i explicacions a aquests polítics mentiders i processistes dels collons.

   Ara tots a preparar eleccions autonòmiques espanyoles, bon profit, il·lusos.
 • pastor_de_bits10.151 9 211👍 1.946
  "Una fuente confirma..." (una font confirma...)
  "Otra fuente confirma..." (una altra font confirma...)

  Segurament el govern tenia algun pla preparat, ja que espanya en aquestes coses sol actuar com un estat repressor (i més si és amb Catalunya), la història ens ho confirma. Però l'article en general amb pinces.

Publicitat

Fòrums

 • 9.193.447 missatges
 • 217.485 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat