Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[Oficial] La Cup hi anirà en solitari

Leathcheann266 1👍 380

Respostes

Configuració
 • __31806__821 1👍 993
  Parlant de candidats, a les eleccions del 27S es va plantejar un nom per integrar la llista de la CUP. Aquesta persona va agrair que pensesin en ell però va declinar l'oferiment perquè considerà que el seu lloc no era al Parlament. Crec que ara, si ell ho considerés oportú, seria el moment per participar-hi. El seu nom és...

  PAU LLONCH. Un crack.

  https://twitter.com/paullonch?lang=ca
  https://www.youtube.com/watch?v=jM_DBFQp554

  Ningú millor per enfrontar-se a en Xavier Domenech.

  Resultat d'imatges de pau llonch
 • Ph993.023 3 647👍 1.618
  Sempre m'ha agradat la CUP, ahí en portada vé que han fet la candidatura més àmplia posible, però al mateix temps, van en solitari 
 • Leathcheann266 1👍 380
  Després de decidir presentar-se a les eleccions convocades per Rajoy, ara al partit de l’esquerra independentista li toca acordar qui formarà part d’aquestes llistes. Les assemblees territorials de la CUP faran les seves propostes, que seran votades de forma telemàtica per la militància. El termini per registrar candidatures finalitza el proper divendres 17 de novembre.

  Gabriel ha posat posar el focus no tant en el 21 de desembre com en el 22. Abans d’aquest dia hauran d’anticipar tots els escenaris possibles, amb realisme, ha avisat. “Hem de començar a donar cos al que no poden ser meres proclames”, ha dit. En aquest sentit, els cupaires s’han compromès a “materialitzar” la República i posar en marxa un procés constituent. “Sabem que el procés constituent no és possible sense una ruptura amb l’Estat espanyol, i també sabem que només trencarem amb l’Estat espanyol si fem un procés constituent”.

  “El 155 no es pot combatre amb unes institucions dèbils”, ha advertit l’exdiputada anticapitalista. És per això que ha demanat “determinació dels que fan funcionar els engranatges de l’administració” i treballar per crear un “contrapoder popular”, que serà “la principal estructura d’Estat de la República Catalana”. Res de tot això, però, es podrà fer sense ser realistes. “Els costos poden ser proporcionals a l’alçada dels somnis, però enrere no hi ha futur i endavant nomes ens queda el present que podem construir”.


  La ponència política aprovada durant l’assemblea d’aquest diumenge es basa en tres pilars, que ha explicat la portaveu del Secretariat Nacional, Núria Gibert. En primer lloc, que “per construir una sobirania plena necessitem una república al servei de tothom, que tingui serveis públics forts”. En segon lloc, que s’ha d’avançar, “no retornar a cap casella de sortida”. En aquest sentit, ha avisat que “la pantalla de ‘llibertat, amnistia i Estatut d’autonomia’ és una pantalla passada”. Finalment, des de la CUP han constatat que “les ordres ja no surten dels palaus, ni de cap despatx allunyat de la ciutadania”, sinó del carrer. 


  http://www.elnacional.cat/ca/politica/cup-eleccions-21-desembre_211818_102.html


 • maori14.694 3 135👍 7.229
  Sigui quina sigui la seva decisió, respectable totalment. Com la d'ERC i PDCAT, la situació actual (Santis Viles a banda) no està per anar fent mofa o llençant obusos, tenim mig govern empresonat. No som al 27-S.
 • saturos455 3👍 439
  Crec que cal estar molt pendent, però, de quines són les propostes concretes que presentaran per tal de fer efectius els seus punts programàtics: com ells mateixos han dit després de l'anunci dels resultats, cal enfocar la mirada al dia 22-D i com encarar l'escenari que en surti (per exemple, coordinacions amb CDRs).

  També crec que és important d'esclarir com es treballarà amb el govern legítim a l'exili i com es garantirà el procés constituent.
 • catMarc3.108 12 637👍 58
  Bona notícia que es presentin sols. No podem perdre vots independentistes.
 • dimissiopuntorg23.852 13 49👍 19.639
  Ara pararan ja els trolls de la llistaünika??
  • Misopogon3.652 8 564👍 3.850
   De fet ja han parat. Els "arguments" que els vas llegint ara:
   1. Puigdemontésl'únicpresident;
   2. ERCvoluntripartitamblaColau;
   3. CUPcaca; 
   • __32381__1.151 1👍 500
    Sí, ara els missatges a twitter a electes d'ERC van en aquesta línia: "les enquestes us donen com a guanyadors, jo soc votant vostre, però ara no ho faré perquè voleu trair al President". 
  • __32381__1.151 1👍 500
   Ja s'han aturat. Ara el que fan és dir "jo votava sempre ERC, però ara votaré al President legítim". "ERC ens ha enganyat i no vol el President legítim, el votaré a ell". És la tònica que veig que es repeteix per twitter als tuits que fan electes d'ERC. Alguns són usuaris nous perquè tenen un centenar de tuits i una desena de seguidors. D'altres en tenen milers, però no puc veure si els seus perfils són pedecàters, perquè han fet tants tuits i retuits aquest darrer més, que no es veuen consignes de partit. I baixar abans de l'estiu, em podria passar hores amb la quantitat de missatges que hi ha, i com que no soc analista, ni em paguen per fer això, passo. Però les respostes a dirigents d'ERC segueixen la mateixa línia: "les enquestes us donen com a guanyadors, jo soc votant vostre, però ara no ho faré perque voleu trair al president". 
 • JNS4.297 12 495👍 1.537
  Tant si hi ha llista única com si no (que sembla que serà el cas) hi veig dos inconvenients, un per a cada supòsit.

  1. Si hi ha llista única pot ser que es perdin vots independentistes en haver-hi gent que no votaria mai una llista on hi hagi altres partits totalment oposats a ells en tot allò que no fa referència a la independència.

  2. Si no hi ha llista única hi ha el risc que tot i que els partits independentistes sumin majoria absoluta, en ser tres partits per separat, no es posin d'acord per formar govern o que, en el cas que el formin, costi molt que es posin d'acord sobre cada pas a fer i que no hi hagi unitat d'acció, cosa que trobo cabdal, amb la inestabilitat que d'això se'n derivaria. A més, qui ens garanteix que els independentistes més "lights" no baixin del carro de l'independentisme i vulguin tornar a l'autonomisme si veuen que no poden manar ells?
 • __32381__1.151 1👍 500
  Per cert, al NacióDigital diuen que estan negociant l'entrada d'en Fachin a les llistes de la CUP, si aquest accepta el programa de la CUP. Per tant, si accepta independència. Si els surt bé la jugada, de 15 escons no baixen. 
 • Magalí727.827 2 272👍 2.709
  Mira que jo sóc puigdemontista, però veig la CUP molt més valenta i radical. Crec que els acabaré votant també. 
 • Pesca_crancs11.069 8 189👍 2.048
  En aquest moment es necessita rebel·lia contra la criminalitat de l'estat espanyol. Un independentista ho ha d'entendre, sigui quina sigui la seva ideologia. Gracies als qui han fet possible que la CUP hi sigui.

  Esperem estar a l'alçada (tots els independentistes), no només votant.
 • Roderic17.180 14 98👍 8.461
  Molt a favor del Procés

  31/10/2017 Adam Majó
   
  Adam Majó Garriga, militant de la CUP

  Per Adam Majó Garriga, militant de la CUP

  Ja mai sabrem què hagués passat si l’octubre de 2017 haguéssim anat a totes. No sabem què hagués passat si el divendres 27 a la tarda haguessin arriat totes las banderes espanyoles dels edificis de la Generalitat, començant per la del Palau, si dissabte s’hagués anunciat un paquet de decrets destinats a implementar la República i si, al mateix temps, s’hagués fet una crida a la mobilització general per protegir les institucions i els seus representants polítics. La tensió s’hagués disparat, evident, i ara ja sabem que l’Estat no hagués dubtat en utilitzar la repressió i la violència. Però també sabem que són milers, centenars de milers, les persones disposades a prendre partit per la república encara que això comporti un cert risc per la integritat física o la pròpia llibertat i que, per tant, el desenllaç era difícil de predir. Com deia, però, ja mai no podrem saber si aquesta batalla podíem guanyar-la. Des del Govern van considerar que teníem la raó però no, encara, la força suficient. I potser van fer bé. El cert és que, per molt tocat que estigui, l’Estat espanyol no és, hores d’ara, un estat en fallida, que els aliats externs són els de sempre (bascos, irlandesos, escocesos) i poca cosa més i que la majoria interna és certa i demostrada, però justa, molt justa. En aquestes circumstàncies, sense la lleialtat garantida dels Mossos i amb el feixisme espanyol mobilitzat, el vertigen és comprensible. Mai abans havíem estat en millors condicions per afrontar l’embat decisiu, però seria absurd no admetre que els riscos eren elevats i la victòria gens clara.

  No seré jo qui s’atreveixi a dir quina era la decisió correcte en aquells dies difícils, el què si que em veig amb cor de criticar és la manera com es van fer i explicar les coses. Si creien que no érem prou forts per llançar-nos a intentar la ruptura definitiva, s’hagués hagut d’explicar així mateix, sense embuts, enlloc de jugar amb les il·lusions de tanta gent carregant-se el relat sense explicacions alternatives.

  Perquè hi havia un relat coherent: demostrarem que som majoria, exercirem aquesta majoria i quan ho fem, travessarem un període més o menys crític però ens en sortirem perquè “ho tenim tot previst i la democràcia és imparable”. I no.

  Sigui com sigui, ara caldrà redefinir el relat, fer-lo més cru, menys ingenu, i seguir treballant per ampliar l’extraordinària acumulació de forces feta fins ara. Perquè d’una cosa no té sentit dubtar: el procés és el millor que li ha passat mai a l’independentisme. En menys de 10 anys hem aconseguit que una majoria d’aquest país (Principat, cert) no només sigui partidària de la república independent, sinó que tingui més que clara la veritable naturalesa coercitiva de la relació del Regne d’Espanya amb la nació catalana. I no només això, caminant hem fet camí i vuit anys de procés, de mobilització, autorganització i lluita, ens han fet més poble, més col·lectiu, més nació del què abans érem, no només a ulls del món, que també i no és poc, sinó, sobretot, sobretot, per nosaltres mateixos.

   

 • Calidoscòpic20.720 14 70👍 13.556
  Aquesta vegada, sí. M'ho he rumiat molt i, sense cap mena de dubte votaré CUP. I ho faré content. En aquests moments defensen veritablement els nostres interessos com a país i república...

Publicitat

Fòrums

 • 9.237.618 missatges
 • 219.006 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat