Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[Oficial] La Cup hi anirà en solitari

Leathcheann266 1👍 380

Respostes

Configuració
 • Gesta_Comitum26.467 14 42👍 1.242
  jo sóc votant cupaire tradicional, vaig votar jxsi pq ja m'estava bé una independència liberal. ara votaré CUP, molts anarcos volen votar CUP. Jo crec q quedarà 1milio ERC 600k President 400k CUP.
 • BarratinaireUsuari sumador8.040 14 267👍 5.684
  Els veritables independentistes són la CUP.

  Per una banda tens ERC que representa el lliri més absolut, i per l'altra els president, que representa aquells que prefereixen salvar el cul al país.

  Si els independentistes de debò aconseguim 600.000 vots serà un bon inici.
 • Trinxant11.102 9 187👍 3.353
  No hi ha cap remota possibilitat de desenterrar en Baños? (o convènce'l)
 • Berivan_Sason2.006 4 836👍 3.231
  No tenim ningú millor que la Marta Rovira i tot l'aquelarre de poscos que han sortit a les assemblees? De debò que en un moment com en l'actual apostarem per candidats còmodes per a la capelleta però estèrils política, comunicativa i estratègicament? Què cony representa Marta Rovira a la CUP? És que potser ella i els de la seva corda han fet absolutament res per influir políticament en l'agenda de la ciutat de Barcelona? No. No senyors. Han preferit fer el capullo durant tots aquests anys, sense mullar-se. No és això. No és això. 

  De debò que a voltes l'EI em fa sentir vergonya.
 • maori14.318 3 139👍 6.928

  El «cridaire» que s'ha endurit: així és Carles Riera, el cap de cartell de la CUP  Carles Riera i Albert (a Twitter @carlesral) serà el cap de llista de la CUP per Barcelona el 21 de desembre, tal com va avançar NacióDigital. Té 57 anys, és militant d'Endavant-OSAN, el partit amb les posicions més dures dins de l'organització, i mai ha format part de cap òrgan nacional cupaire, ni del Secretariat ni del Consell. La seva relació amb el partit s'ha limitat a la militància a la branca d'ideals més clarament socialistes de la CUP. Tot i que, a diferència de David Fernández i Antonio Baños no és independent, és un dirigent acceptat pels sectors de l'esquerra independentista. A Riera el defineixen com dialogant i obert i amb la capacitat de convicció com la seva millor eina.

  "Et podia convèncer de qualsevol cosa i és un esplèndid orador", apunta un company seu de militància a l'Assemblea d'Unitat Popular (AUP) a la dècada dels noranta. Potser per això en els darrers temps ha fet sovint el pont aeri per assistir a tertúlies a Madrid com a representant del sobiranisme anticapitalista. Ha tingut més quota de pantalla en televisions estatals que en mitjans catalans.

  De bracet amb Sànchez i Colom

  Sociòleg, psicoterapeuta i activista, Riera és un ferm i convençut partidari de la construcció de la República des de la lluita social. De bracet amb Jordi Sànchez, que es perfila com a número 2 de la llista de Carles Puigdemont el 21-D, i d'Àngel Colom, va dirigir la nau de la Crida a la Solidaritat en defensa de la llengua i la cultura catalanes i va ser un dels membres de pes del secretariat de l'AUP, on va exercir l'activisme des de la moderació. Contrari a la lluita armada, no compartia les posicions de Terra Lliure. Excompanys de lluita el defineixen com un home que "tocava de peus a terra, conseqüent amb les seves paraules i que era poc sectari".

  Riera va ser director de la Fundació Randa, vinculada a l'activista Lluís Maria Xirinacs, i president del CIEMEN durant cinc anys, del 2010 al 2015, on va haver d'afrontar una època de vaques magres marcada per una gestió difícil. No van ser uns anys fàcils.

  Diuen que els éssers humans acostumem a evolucionar cap a un perfil més moderat amb el pas dels anys quan, a mesura que s'acumulen vivències, la motxilla del que fa por perdre és cada vegada més gran. L'evolució política de Riera ha estat ben diferent fins acabar a Endavant, abans de ser diputat durant un any i cap de llista de la CUP un cop els militants el ratifiquin.

  Com a militant d'Endavant va defensar amb rotunditat que accionar el fre de mà en la pressió a Junts pel Sí per garantir la famosa estabilitat parlamentària era un error. En un article a La Fàbrica, signat amb Aleix Cardona i Gerard Horta, era molt crític amb el pacte de no-agressió entre la CUP i la coalició independentista. En aquest escrit, publicat el 7 de febrer del 2016, després d'investir Puigdemont, apuntava que el "sí crític" dels cupaires diluïa al màxim els ideals que havia defensat l'Esquerra Independentista i Unitat Popular des de l'entrada de la CUP al Parlament l'any 2012.

  Ha trobat sentit al parlamentarisme

  Riera era, a més, crític amb l'activitat parlamentària. Coincidia amb una de les visions imperants en l'anticapitalisme, la qual defensa que no cal estar asseguts als escons de la cambra perquè la lluita és al carrer. El seu latent esperit activista l'allunyava de la via institucional, segons expliquen companys seus. Ara, ha estat cridat a concórrer als comicis imposats per la força des de Madrid amb l'aplicació del 155. No ho veia clar, però d'un temps cap aquí li ha trobat sentit a ser al Parlament. Riera va ocupar el número 11 de la llista de la CUP a la demarcació de Barcelona a les eleccions del 27 de desembre. Diverses renúncies van fer que acabés entrant al Parlament l'octubre de 2016 en substitució de Pilar Castillejo.

  Els estatuts de la CUP no permeten repetir candidatura als diputats, però no s'aplica pels que han assolit responsabilitats polítiques a mitja legislatura, com és el cas del nou cap de llista.

  De Gabriel a Riera

  A partir del 21 de desembre, la Candidatura d'Unitat Popular comptarà amb un representant a l'hemicicle que, com Anna Gabriel, també d'Endavant, parla clar. Riera va haver de sortir al pas el 26 d'octubre, en les hores prèvies a la proclamació d'independència, quan el president Puigdemont es debatia en la disjuntiva de convocar eleccions o declarar la independència. Aleshores, davant els mitjans, va etzibar que la convocatòria era "l'eina més eficaç, més mortal i demolidora per aturar el procés d'autodeterminació". Ara, aquest històric de l'independentisme ha de jugar el partit.  https://www.naciodigital.cat/noticia/142750/cridaire/endurit/aixi/carles/riera/cap/cartell/cup/ 

 • maori14.318 3 139👍 6.928

  Pirates de Catalunya anirà a les eleccions amb la CUP  Pirates de Catalunya participarà a les eleccions del  21 de desembre a dins de les llistes de CUP – Crida Constituent, tal com ha anunciat la formació en un comunicat. “ Aquesta candidatura reuneix les condicions que l’assemblea general de Pirates demanava per considerar la proposta: defensa del referèndum de l’1 d’octubre, defensa de la República refrendada en aquest referèndum i construcció d’una república des de baix”, diu la nota. 

  Els membres de Pirates que entraran a la llista han estat escollits en unes primàries. En les properes hores es confirmaran els noms i les posicions dels candidats i començaran les primeres reunions de treball per afrontar la campanya electoral.

   

  https://www.naciodigital.cat/noticia/142772/pirates/catalunya/anira/eleccions/amb/cup 

  • FocViuUsuari sumador6.557 10 326👍 1.200


   Prou bé des del meu punt de vista Ara, ja sé que en Vidal Aragonés representa a una part important del que és Catalunya avui dia, però em fa una mica de mal al cor sentir-lo parlar català així

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.224.721 missatges
 • 218.574 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat