Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Creieu que si hagués governat la CUP la DUI hauria estat efectiva?

TywyllUsuari sumador41.845 11 13👍 5.491
Haurien fet una DUI no només simbòlica sinó efectiva? Què hauria passat? Creieu que seria possible/factible/desitjable un govern de la CUP amb el suport de PDeCAT i ERC?

Respostes

Configuració
 • LandertxuUsuari sumador3.714 9 554👍 1.157
  Crec que ho haurien intentat amb més convicció, però a dia d'avui Espanya té exèrcit i Catalunya no.
 • RexMontcada706 3👍 766
  Per molt que la CUP sigui més intransigent amb aquest tema, no podrien haver-la fet efectiva. En tot cas s'haguès agilitzat el procès de detenció de tot càrrec governamental i a Europa no ens veurien de la mateixa manera que ara (qui es posaria de part d'un grup d'extrema esquerra al paradigma de la UE i la moderació econòmica?). Les empreses també s'haurien espantat molt més i haurien mogut efectius cap a fora de Catalunya (i no només seus socials).

  Més contundents? Sí. Però sota quin cost? A més per molt discurs ràbid que tinguin, no s'hauria fet cap milícia, exèrcit ni cap palla mental 'revolucionària'. Considero que els CDRs, la societat civil i el govern legítim ja ho estan fent prou bé tenint en compte el context socio-polític en el que vivim. El món és com és, ens agradi o no, i el govern està a les alçades, si no per sobre.
 • Astralcat3.578 2 574👍 3.107
  Home, de ben segur s'hagués trobat els mateixos impediments o molts més (en clau de boicots, dificultats grans per tenir converses i negociacions amb els Estats). Suposo que almenys haguesssin informat amb molta més freqüència sobre l'estat de coses, això segur.

  La independència de Catalunya demana alçament civil als carrers i qui sap si ells l'haguessin esperonat. El que està clar és que en aquest context un senyor convergent i lliberal com a capità de tot això (Puigdemont) no està ni estarà disposat mai a tirar-ho endevant.
 • Ballester7.526 7 286👍 2.463
  Sant Jaume o la Ciutadella hauria set un nou Maidan.

  Ja va estar a punt. Si hem de fer cas del que diu en Puigdemont, l'ocupació + resistència pacífica ho tenia a sobre de la taula però ho va descartar quan fonts de confiança li van dir que Espanya enviaria l'exèrcit.

  Personalment, tot i que potser el cos ens ho demanava, no crec que ens hagués guanyat suports a fora, més aviat al revés 
 • Makhnovtchina1.130 2👍 3.074
  Davant un estat feixista com el reialme veí cap declaració d'independència pot ser immediatament efectiva per una senzilla raó: el reialme emprarà tota la força bruta i la violència que tingui al seu abast per tal d'evitar-ho.

  Aquest ha estat un dels grans errors del llirisme processista: mirar de convertir un animal carnívor en un adepte de l'api i l'enciam. Una separació d'Espanya mai no ha estat ni serà civilitzada ni pacífica perquè Espanya no és ni ha estat mai ni una cosa ni l'altra. 

  L'altre gran error ha estat empassar-se acríticament que la UE de seguida reconeixeria la República, discurs abonat pel convergentairam per interessos de classe, no pas interessos republicans. A la UE no l'interessa la legitimitat de la voluntat republicana de Catalunya. Només l'interessa que Espanya no entri en fallida indissimulable, cosa que passarà tot just després de fer la independència efectiva. Tota la superestructura UE, que no és més que la prevalència del sistema financer alemany per damunt de qualsevol altra consideració, se'n anirà en orris amb la independència efectiva de la República.

  El que sí que podem tenir tots ben clar és que si tot això haguès estat en mans de la CUP el plantejament haruia sigut realista i pragmàtic, no figaflorista i passarell. Per això és important:
  -que si la CUP acaba presentant-se el 21-D rebi el vot útil de l'independentisme real i pragmàtic.
  -que el PDECat no estigui durant una bona i llarga temporada en condicions de tallar el bacallà en cap instància. Quan facin net de veritat entre els seus quadres i la seva cúpula ja en parlarem. Els independentistes de dretes que votin Demòcrates (o sigui, en aquesta convocatòria: ERC).


 • Ohtar17.437 7 95👍 8.256
  Si haguessin estat governant tants anys com els suposats preparadors de les estructures d'estat, sí, crec que hagués estat possible. 
 • AltairRC2.153 1 807👍 1.536
  Efectiva al 100% és impossible però ho estariem intentant com a mínim.
 • Unitat i Orgull8.833 10 248👍 5.015
  Que no haguessin tirar enrrera per pressions estic del tot segur.

  El problema és com fer-la efectiva. A la que haguèssim ocupat edificis i infraestructures la repressió espanyola hagués sigut brutal i en 48 hores Catalunya seria un estat d´excepció on ara tots els dirigents de les CUP estarien a garjola i el poble uns quants a l´hospital i/o cementiri.

Publicitat

Fòrums

 • 9.206.015 missatges
 • 217.902 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat