Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

TeleSur: "Catalunya ha d'expulsar les forces d'ocupació"

Tombatossals3.642 11 562👍 1.772
 
 

Per a tots els efectes jurídics, polítics, socials i diplomàtics, Catalunya és ja, des del 10 d'octubre de 2017, una república independent, tot i que aquesta independència no vulgui ser reconeguda pel poder colonial, el Regne d'Espanya, que ha tingut aherrojados a els catalans durant els últims 300 anys.

Cataluña y las fuerzas de ocupación

No obstant això, perquè la nova república vegi consumada la seva independència poden passar encara molts anys o, fins i tot, dècades. Caldrà expulsar del territori del nou Estat a les forces armades, és a dir, a l'exèrcit ia la policia metropolitanes que manu militari pretenen mantenir a Catalunya sota l'estatus de colònia espanyola.

Mentrestant, aquests soldats i policies tindran l'evident i indiscutible caràcter de forces militars d'ocupació. I així, tant des del punt de vista del dret internacional com del dret català podrà parlar-se i es parlarà del territori de Catalunya com de territori ocupat. Un cas força semblant al dels territoris palestins ocupats des de 1948 per les forces armades de l'Estat d'Israel. O com el dels territoris francesos ocupats per les tropes nazis durant la segona guerra mundial.

La independència catalana també guarda similituds amb el cas de la independència de Mèxic respecte a Espanya. Entre la declaració d'independència el 1810 i la consumació d'aquesta en 1821 van haver de transcórrer 11 anys de dures lluites polítiques i bèl·liques, fins que l'exèrcit colonialista va ser vençut i expulsat del territori mexicà.

Hi haurà qui digui, per descomptat, que no tots els habitants de Catalunya estan d'acord amb la independència catalana. Però el mateix va passar a Mèxic ia la resta de les colònies d'Espanya a Amèrica durant el període colonial de tres segles. Unes forces polítiques, socials i econòmiques lluitaven per la independència mentre altres forces de la mateixa índole s'oposaven a ella. Forces independentistes contra forces colonialistes.

Val la pena recordar que el dirigent de la lluita per la independència de Mèxic, el sacerdot Miguel Hidalgo i Costella, considerat justament pels moderns mexicans com el Pare de la Pàtria, va ser empresonat, degradat, humiliat i finalment afusellat per l'aparell judicial i militar de la metròpoli.

I també val la pena portar a la memòria que igual sort van córrer altres dirigents independentistes, com Ignacio Allende, Mariano Abasolo, Mariano Jiménez i Juan Aldama, afusellats i decapitats, i les caps van ser exhibides per deu anys, fins a la consumació de la independència, a les cantonades de l'Alhóndiga de Granaditas, a la ciutat de Guanajuato, com advertiment, a altres insurgents.

Excepte la decapitació i l'afusellament dels líders independentistes, una cosa semblant passa ara, 200 anys després, amb els dirigents de la independència catalana: persecució, calúmnies, linxament moral, humiliacions i presó.

Però tot és i serà inútil. Catalunya ja és independent. I ho és perquè així ho volen els catalans que s'oposen al domini colonial espanyol. I perquè les idees d'independència estan arrelades en aquests catalans i catalanes que no accepten el jou espanyol. I perquè, com ho demostra sobradament la història mexicana, catalana i universal, les idees d'independència i autodeterminació no es maten amb presons i bales.

Una vegada que les idees arrelen en la ment de milions de persones -deia Carles Marx les idees adquireixen força material. I a aquesta força material no hi ha poder militar que pugui vèncer-la.

https://www.telesurtv.net/bloggers/Cataluna-y-las-fuerzas-de-ocupacion-20171109-0006.html

Respostes

Configuració
  • planta86 1👍 38
   Clar, perquè els xenòfobs com tu només considereu catalans als que us surten dels ous. Així normal que treguis aquestos càlculs 
 • __32331__3.226 1👍 2.836
  Cal modificar el nostre llenguatge en el dia a dia, i parlar de República en comptes de Catalunya o Principat; forces d´ocupació; terroristes (en referència al govern espanyol i als partits espanyolistes), etc. I fer-ho de manera natural en el dia a dia: a la feina, la perruqueria, el supermercat... Així generarem conciència nacional i que la gent no vulgui identificar-se en el bàndol dels terroristes i ocupants.
 • EPS60.481 13 8👍 9.316
  És més fàcil que les "forces d'ocupació" expulsin als catalans que no a l'inrevés.
 • Eimeric7.892 12 271👍 1.722
  És obvi que ho hem de fer

  La pregunta és com
 • Toni Montagutí35.369 7 18👍 22.354
  Les idees adquireixen força material. És això el que fa temps que vaig percebent i no sabia com definir. A cada concentració, a cada assemblea, a cada acció, a cada repic d'atuells (sí, també), noto com creix aquesta força col•lectiva. És un fet.

Publicitat

Fòrums

 • 9.205.610 missatges
 • 217.890 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat