Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Sobre els judicis per venir (que NO són el que estem veient aquestes setmanes).

Columbo1.264 2👍 1.759
Vull aclarir una cosa, doncs ja van amics i raconaires que estan interpretant malament el que està passant amb la presó dels diputats i membres de la mesa.

El que estem veient aquestes setmanes amb els diputats i amb els membres de la mesa, NO són els judicis per traïció. Són decisions judicials per decidir si els acusats poden estar en llibertat fins que arribi el judici de debó, o si bé hi ha risc de fuga i per tant se'ls ha d'engarjolar fins que arribi el judici.

Això és el que està passant ara. El que ha passat a Junqueras, etc etc etc i ara a Carme Forcadell.

D'aquí a uns mesos, és quan vindran els judicis pels fets que han passat, i allà es demanaran coses com penes de 30 anys de presó, etc etc.

Això d'ara no és RES, comparat amb el que vindrà.

Només volia aclarir-ho per aquells que no ho estan ententent bé,  ja que veig confusió al meu entorn i al racó, on alguns es pensen que això són els judicis per traïció/sedició. No nens, això és l'aperitiu del que la "justicia" espanyola ens té preparat. Ara només decideixen si cal tenir-los engarjolats fins que els jutgin.

Respostes

Configuració
 • anselm_turmeda6.094 10 350👍 3.874
  Doncs potser serà l'hora de deixar de ser un poble tan "pacífic". Si sent pacífics ens tracten així, val més posar la directa.
  • Brioix4.935 5 434👍 1.372
   No.

   Els catalans tenim una cosa a aportar al món: poder guanyar-nos la independència pacíficament, contra un estat autoritari i venjatiu que ens vol humiliats, marginalitzats, pobres, incultes, i sense capacitat de reaccionar.

   Nosaltres hem de demostrar que lluitar com a catalans és possible: hem de fer-ho pacíficament i amb intel·ligència! Hi ha moltes maneres d'obtenir el què volem (un estat independent), sense violència.
 • autokrator11.960 2 169👍 7.697
  Moltes gràcies per obrir aquest fil perque jo també he llegit un comentari i m'he adonat que hi ha gent que no sabia això. Suposo que alguns donem per molt obvies algunes coses que nosaltres mateixos sabem. 
 • Seth137 1👍 51
  Efectivament, i per tant tots els 'culpables' tenen el dret de defensar-se i intentar rebaixar tot el possible la condemna que se'ls pugui aplicar, que poden ser dècades de presó. Òbviament per alguns aquí són molt traïdors i tal, però ningú es mulla.

  Però al cap i a la fi, no són molt innocents aquests polítics, si declares la DUI, i et vols deslliurar de la condemna, fes un control de la teva nova república en condicions, no ploris després, i si veus que no pots controlar el territori a curt termini; no proclames res, ni fessis promeses buides ni mobilitzis la societat en referèndums unilaterals.
 • català_vilanoví1.795 1 900👍 2.270
  Per això necessitem la independència el més aviat possible. Si és massa tard i els tanquen a presons de Madrid, el govern de la República Catalana es podria plantejar una declaració de guerra al Regne d'Espanya en cas de que aquest es negui a tornar-nos els presos.
 • Xantal1.849 10 881👍 720
  La veritat que veient aquest panorama cada vegada entenc menys el que va fer el govern, o millor dit el que no va fer. Això d'entregar-ho tot als espanyols i marxar per la porta del darrere, a més sabent les conseqüències que tindrien, perquè sabien perfectament a què s'exposaven... Realment no sé si algun dia ens ho explicaran al detall o si ho podré arribar a entendre.
  • Rarsonic3.795 13 543👍 1.854
   L'explicació que veig més comprensible és d'evitar una guerra. Si aquest fos el cas, es possible que hi hagués la UE enmig.
  • polmas14.645 7 135👍 2.839
   No volien ser responsables d'un més que segur bany de sang, i ho entenc perfectament. 
   • Xantal1.849 10 881👍 720
    Molt bé, però ells quan es van posar en tot això ja sabien amb qui jugaven i com les gastava l'estat espanyol, llavors no entenc que fossin tan poc previsors.
   • quatreanys34.908 6 19👍 9.982
    La UE amb 6 hores ho hagues aturat, tal com va fer pel referendum.
   • Nester921 1👍 1.089

    Doncs, si per això no van fer res per fer efectiva la republica havien de ser honestos i dir-ho clarament : 

    “ Proclamem, per mandat dels electors, la Republica Catalana, però no la fem efectiva per evitar un bany de sang que la oposició de l’estat espanyol provocarà. Convoquem unes noves eleccions autonòmiques per promoure noves proclamacions de la Republica que es faran efectives quan no hi hagi perill de que Espanya provoqui cap bany de sang”.

    Això fora molt més digne que callar-ho i després entregar-se o fugir.   • Astralcat3.578 2 574👍 3.107
   Pot semblar simplista, però crec que molt resumit va ser: Van claudicar a eleccions per pocs feedbacks positius dels Estat i la UE, per no dir quasi cap i suposades informacions que la violència arribaria a extrems 'abobinables' amb policia de paisà i uniformada fent les mil putades juntament amb la xusma civil local que ja sabem de quin pal van.
   I el fet que fessin la pseudo-declaració entenc que va ser per també enormes pressions del món independentista les hores abans del 27-s. Penso que van volguer fer una solució salomònica: Declarem això, donem una petita alegria als que s'ho creuen que han patit molt, total ens apliquen el 155 de merda. I demà ja veurem cap on tirem.

   No m'estranyaria que la decisió de qui es queda i qui va a Bèlgica es prenés aquella mateixa matinada. O potser abans i tot amb les cares de pomes agres que posaven alguns. (Excepte els de la CUP)

   Sigui com sigui en un País normal, ara parlariem de ridícul o de no haver fet bé les coses, alguna multa no gaire important i poc més. Autocrítica, reflexió i endevant. I no la voràgine feixista i desmadrada a la qual ens trobem. Confio que per sota terra això es minoritzarà d'alguna manera quan un organisme superior els hi ho mani. 
   • goulah19.319 14 76👍 5.400
    No havien fet cap feina tret d'alguna cosa mínima amb impostos que entrava dins de l'estatut i amb relacions exteriors. Els departaments importants per la declaració d'independència no van tocar-los per por a rebots interns: justícia i interior. Em sap greu pel que estan passant però el seu poc ànim per fer la feina que van dir que farien fa que no pugui respectar-los.
    • Astralcat3.578 2 574👍 3.107
     Són coses separades. Comparteixo la gran decepció, però tothom sap que estan a la presó per que els hi surt dels nassos als espanyols, i això la gent ho ha de tenir ben clar. Si a un amic el fiquen a la presó indefinidament per robar una ampolla de vi quan a la resolució judicial diu que 'va incendiar també el supermercat i va matar 6 clients i 2 treballadors' entenc que és una injustícia i em revoltaré.
     • goulah19.319 14 76👍 5.400
      Sí, en això d'acord. Però també ho estan fent servir com a campanya per tornar a ocupar els llocs de poder anteriors. Pel que sembla, a més, per continuar la no feina anterior. I sento plantejar una cosa tan negativa perquè hem de guanyar als unionistes i equidistants com sigui, però em fa fàstic el que han fet i com estan actuant avui dia.
      • Astralcat3.578 2 574👍 3.107
       Mira. els dies finals de setembre, abans de 27-s que regnava la confusió absoluta, els politics es reunien a llocs públics per debatre què coi feien suposo. Jo aqui al racó feia crides constants a reunir-nos a les rodalies per fer olla de pressió, que entenguessin que ens tenien en la desinformació total i exigir-los amb la coacció de la força al carrer explicacions i parlaments públics allà mateix...i las gent s'ho mirava en la distància per aqui o twitter, ningú em va fer cas. Jo penso que això és important. A la ciutadania no se li pot exigir ja res que som els veritables valents d'aquesta història, però notava de molt baixa intensitat la qualitat 'revolucionària' de la massa independentista en aquelles hores clau. 

       En un conflicte la propaganda i la comunicació és determinant. Com la gestió de la moral. Mira els espanyols com anaven a una per difamar i enredar tot el que podien i més de forma massiva. I ajudats per la manca de la versió oficial del Govern.
       • goulah19.319 14 76👍 5.400
        Si han demostrat una cosa des del govern és que sempre han preferit mantenir la seva gent (i els seus suports polítics, tant la CUP com part de JxS) en l'obscurantisme informatiu i que es passen les demandes de la seva gent pel folre. Si no vaig dir res d'aquestes concentracions és perquè estava convençut que no servirien de res per canviar les decisions que havien o tenien intenció de prendre. Estan massa acostumats a prendre decisions de despatx com per tenir en compte la gent o aliats polítics.
   • Xantal1.849 10 881👍 720
    Suposo que sí, que la cosa devia anar com dius, però potser hauria sigut millor no fer la pseudo-declaració i seguir negociant. Es que en el moment que van fer la pseudo-declaració crec que ja tenien decidit deixar-ho tot de banda perquè no sabien per on tirar, ni tan sols van abaixar la bandera espanyola del palau de la Generalitat perquè sabien que tot era paper mullat.
    És això el que critico, aquesta falta de previsió i de no tenir res mitjanament lligat.
 • __31806__821 1👍 993

  Columbo escrigué:
  El que estem veient aquestes setmanes amb els diputats i amb els membres de la mesa, NO són els judicis per traïció. Són judicis per decidir si els acusats poden estar en llibertat fins que arribi el judici de debó, o si bé hi ha risc de fuga i per tant se'ls ha d'engarjolar fins que arribi el judici.

  Només un apunt: això d'ara no són judicis. Per la resta, fas bé d'aclarir al personal què és el que hi ha. També aquests dies m'he trobat molta desconeixença sobre el dret de vaga. Gent que des del moment que va sortir Foment reclamant al jutge que declarés il·legal la vaga ja deien literalment que no hi havia vaga perquè era il·legal, o gent que deia que no podia fer vaga perquè al seu treball no estava CSC, i com que CC.OO. i UGT eren els únics que hi eren i no donaven suport, doncs no podien fer-la.
  • Columbo1.264 2👍 1.759
   Tota aquesta desinformació és en part desconeixement de la gent i en part provocada pels mateixos mitjans. Si volen que la vaga sigui il.legal, es posen les noticies de forma que ho sembli i au, avall que fa baixada.
   I avui igual, volen que sembli ja que els han trobat culpables de traïció, i les notícies ja s'encarreguen de sortir ben torsionades als mitjans espanyols.

   Ara corregeixo això que dius que lo d'ara no són judicis, gràcies!
  • Astralcat3.578 2 574👍 3.107
   Sigui com sigui tots ens estem doctorant en periodes de revolta i excepció 
 • Toni Montagutí35.370 7 18👍 22.359
  Com diu en Dimissiopuntorg just a sobre, ara començaran a caure milers de denúncies i judicis a tort i a dret. 
  Hi ha molta gent que creu que els judícis al Govern i al Parlament ja han estat fets. Com bé dius, no és així. Queden pendents. I és obvi que ho deixaran córrer fins passades les eleccions. No ens hem de relaxar ni un bri.
  • FuRTiUsuari sumador19.742 12 76👍 7.217
   És que després dels diputats, ja poden començar a fotre canya als 700 batlles (i perquè no als regidors de les seves alcaldies), als directors de les escoles que es van obrir per votar l'1-O, llavors podem seguir amb els membres de les meses (recordem, fins a 300.000€ de multa per incomplir segons ells la LOPD), etc, i anem seguint i de moment ja portem varies desenes de milers de persones fotudes si volen, millor dit si poden processar tot això, haurien de contractar no se quants funcionaris de fet, reduirien l'atur... Però vaja, deu ni doret el panorama que ens espera si no ho tallem d'arrel...
   • Toni Montagutí35.370 7 18👍 22.359
    Mig país imputat. Mig país multat. Més de mig país revoltat.
    • FuRTiUsuari sumador19.742 12 76👍 7.217
     És que si els falten ganes o poden fer-ho, ja només els falta agafar la base de dades de la gent que va votar i va quedar registrada i ens multen als més de 2 milions (total només pagarien justos per pecadors el 7% que va votar NO...)...
     • Toni Montagutí35.370 7 18👍 22.359
      Mira, ara que parles d'aquests votants del NO, em pregunto què en pensen. A ells també els han acusat de sediciosos, tumultuosos i de totes les maldats del món.
      • FuRTiUsuari sumador19.742 12 76👍 7.217
       Doncs suposo que molts d'ells són els que van sortir el 3-O amb la bandera d'ecspanya penjada a l'esquena, agafats o abraçats a amics  a la parella amb l'estelada, perquè simplement la cosa ja no era independència SI o NO, sinó que van veure un atac directe a la democràcia. Tampoc no dic que algun dia vagin a votar sí tot i el que ha passat i el què passarà, que no ho crec en la majoria, però com a mínim sí que s'han de sentir tristos per haver quedat desamparats, maltractats i abandonats.
       • Toni Montagutí35.370 7 18👍 22.359
        Hi ha el cas d'aquell noi de les Terres de Ponent que va anar a votar NO amb una estanquera amb brau inclòs. Després de votar i veure el que estava passant, va declarar davant les càmeres de televisió que se'n penedia i que voldria tornar enrere per votar SÍ. M'agradaria pensar que és una situació paradigmàtica. Tant de bo.
        • FuRTiUsuari sumador19.742 12 76👍 7.217
         No m'estranya. En realitat ells també van anar en contra del què deien "els seus" que era NO VOTAR, i no pas votar NO. I després del què van veure i es van trobar, doncs és prou normal canviar d'opinió. Ves a saber, potser ara si es fes un referèndum pactat (o les eleccions que tenim), el què potser farien alguns d'aquest del 7% seria abstenir-se o votar el contrari del què van fer l'1-O...
 • goulah19.319 14 76👍 5.400
  Hem de recordar que hi ha més gent a part dels càrrecs oficials perseguits per la justícia per l'1-o.
  Dos casos a Lleida per criticar l'actuació policial o simplement avisar els contactes de què passava estàn acusats per delicte d'odi. Igual que, de moment, 8 professors per parlar-ne.
 • AltairRC2.153 1 807👍 1.536
  Espanya ha premut l'accelerador al màxim, no alliberaran ningú pel 21D, ni ho necessiten ni ho volen els seus electors.
 • Nester921 1👍 1.089


  El mateix passa a Bèlgica, han dit a Espanya que no són els seus criats ni obeeixen les seves ordres. Però, com a estat membre, si al final la UE considera que interessa entregar-los, ho acabaran fent.

  Crec que la repressió explícita que ha començat ja no té aturador. Com més oposició, més n’hi haurà. Només l’afluixaran a conveniència si claudiquem i ens sotmetem. Al final, si no volem perdre-hi bous i esquelles, haurem de tornar a entomar el combat desistit de l’octubre, sense més pors i ambigüitats, si realment volem tòrcer la seva voluntat de domini.


 • __32381__1.151 1👍 500
  I a això que comentes, cal sumar-hi que segurament vindran judicis contra alcaldes i regidors. Alts càrrecs del govern. I més. El que estan fent està sentant els precedents del que vindrà. Ja veuen que el que han fet no acolloneix a la gent. Al final, saben que això no atura res. D'acord, tots sabem qui és en Junqueras, en Puigdemont, etc. Són persones que veiem a la tv, a les xarxes socials, etc. Però els coneixem? NO. Aniran a per alcaldes, regidors, etc. Si toquen l'alcalde i regidors d'un poblet de 1000 habitants, tothom els coneix, oi? No els hi han de fer grans coses. No aniran a presó. Però sí inhabilitats per exercir càrrecs públics, multes quantioses, potser comparèixer davant el jutge cada x temps, etc. D'aquesta manera sí que acolloneixes a la població. I jo crec que amb el pas dels mesos les coses aniran per aquí. Ara no poden fer-ho. Si ho fan tothom s'aixecaria. Deixaran que la cosa es calmi una mica. 
 • Picany7.314 10 293👍 1.858
  NINGÚ NO hauria de fer cas dels tribunals anticatalans.
 • __30817__1.772 2👍 3.189
  Hem de tallar la repressió d'arrel.
 • ArnauUsuari sumador6.054 16 351👍 1.005
  Em sobte el poc que es fa ressó d'això. LV i EP ho venen com si la repressió ja no existís.
 • grava3.034 1 642👍 4.545

  Hi ha hagut una clara sobreestimació de les nostres forces, una clara infraestimació del filldeputisme de l’estat espanyol i de la Unió Europea, i finalment, el que fa de més mal dir, un altra infraestimació dels nivells d’indiferència, de supremacisme ètnic i de rancúnia cap als seus conciutadans que amagaven los catalanes de bien.

  Jo també veig que la repressió judicial a base d’acusacions i multes anirà descendint de nivell, particularment després del 21-D, fins afectar tots aquells que s’hagin significat una mica en la lluita per la llibertat del nostre poble -per revenja i per escarmentar atreviments futurs. Penso per exemple en la valentia d’aquella noia que davant el silenci dels presents va decidir-se a cobrir el lloc buit en la mesa de l’1-O. De cap manera els podem deixar caure.

  Malgrat tot, l’ampolla es pot veure mig buida o mig plena. El fet de no haver-se decidit el nostre Govern a “pitjar el botó” ens ha condemnat a aquest degoteig de violència judicial per part dels tribunals colonials -més la complementària dels feixistes. Però pel cantó positiu, estem tots vius, la gran majoria fora de la presó, i la població de Catalunya no ha arribat a la fractura completa que comporta l’estossinament mutu. Oficialment som un problema per la UE i ens vigilen. Veurem si la passió pel pollastre a Catalunya continua quan s'anunciïn unes més que probables noves retallades. Sabem molt millor qui hi ha a l’altre cantó, què està disposat a fer (provocar) i què vol (violència). Anem agafant experiència sobre on colpejar i com fer mal pacíficament. El 21-D continuarem governant casa nostra, i potser amb el suport de la majoria de la població. Agafem una mica de perspectiva, si us plau. La lluita continua, collons, no perdem els nervis, no desesperem!

 • Síndrome193 1👍 164
  Ara tinc un dubte. Després del judici, i amb independència de si l'acusat és declarat culpable o innocent, se li tornen els diners de la fiança?
  • Nester921 1👍 1.089


   La fiança es diposita per accedir a la llibertat provisional, però respon per tots els càrrecs imputats. Quan arribi la sentència definitiva, amb presó o no, segur que no hi mancaran ni hi escatimaran multes econòmiques addicionals. Per tant dubto que els retornin ni un cèntim, s’asseguraran que així sigui. La venjança és un plat que es menja fred, però es menja.

Publicitat

Fòrums

 • 9.206.033 missatges
 • 217.903 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat