Fòrum

Forcadell a presó

Tombatossals3.636 11 562👍 1.750

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha decretat presó sota fiança de 150.000 euros per a la presidenta del parlament, Carme Forcadell, acusada per la fiscalia de rebel·lió, sedició i malversació. El fiscal havia demanat presó incondicional per a Forcadell. La decisió del jutge implica que Forcadell haurà d’ingressar a la presó d’Alcalá Meco (on hi ha empresonades les conselleres Meritxell Borràs i Dolors Bassa) i posteriorment haurà d’abonar la fiança per a poder-ne sortir.

El fiscal també demanava presó sota fiança per als membres de la mesa Lluís Corominas, Lluís Guinó i Anna Simó, i per a Ramona Barrufet,  presó eludible amb una fiança. Per a Joan Josep Nuet, la petició era deixar-lo en llibertat. Però el jutge ha imposat a Corominas, Guinó, Simó i Barrufet una fiança de 25.000 euros si volen esquivar la presó, i tindran una setmana de temps per fer-ho. A Nuet, l’ha deixat en llibertat sense fiança.

Llarena els ha pres declaració des de les deu del matí fins a les sis del vespre. Tots han respost tant les preguntes dels seus advocats com les dels fiscals i el jutge.

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-jutge-ordena-preso-sota-fianca-per-a-carme-forcadell/

Respostes

Configuració
 • Quatre barres1.248 9👍 445
  Felicitats, campions! Ja teniu el que volíeu: patriotes a la presó. És genial, perquè així podrem recuperar eslògans dels anys 70- 80, com "Llibertat presos polítics", "democràcia" i altres merdes.
  Sobretot cal sentir - se víctima i expressar el profund patiment d'un poble oprimit. Sí, sí, seguim plorant. És el que més ens agrada...

  • Tobies19.684 14 75👍 11.093
   Acaben de ficar a la presó a la Presidenta del Parlament i només se t'acut fer aquest comentari de merda? No ets l'únic que està indignat.
   • Quatre barres1.248 9👍 445
    Comentari de merda? I uns collons. El moviment independentista no està reivindicant una República  (República en la que alguns dels nostres dirigents mai no hi van creure), sino que ha tornat als esquemes de la lluita antifranquista. Això és un fet. Mentre perdem anys i anys dins la màquina del temps, la República serà una utopia distant.
    • Tobies19.684 14 75👍 11.093
     No entenc la incompatibilitat entre demanar la llibertat immediata dels càrrecs electes detinguts i reivindicar la república. No comparteixo aquest dramatisme histriònic en el pic de la repressió espanyola contra la democràcia al nostre país. A més, és a les eleccions del 21D que ens juguem la supervivència, no pas en l'accent reivindicatiu que es posa en cada moment. Estic d'acord en que s'ha de parlar més de la república, però no fem un drama de merdetes.
  • Nester888 1👍 1.022


   Centrar-se en la fragilitat dels nostres dirigents és un arma de doble tall perquè els espanyolistes celebren i fan escarni d’aqueta vulnerabilitat. És com donar carta blanca al repressor, la culpa és teva no de qui et reprimeix.
   Certament que ho hagin posat tan fàcil als repressors entregant-s’hi, ens ho ha posat molt difícil als que estàvem disposats a tot per vèncer en el xoc inevitable.

   Però, ara crec que cal redirigir les energies cap a la lluita i oposició obertes contra la repressió que s’està imposant amb l'exigència implícita i explícita de líders clars i contundents.
   I això, amb tanta frustració imperant, ressentida per qui anava de debò, justificada per qui segueix a ulls clucs als líders o celebrada per l’enemic espanyol, costa molt de fer, i ens ho posa molt dur i costós, però caldrà fer-ho si no volem que ens esclafin. 


 • Lleidatans2.065 11 819👍 791
  No s'haurien de deixar empresonar.


 • oprimit18.135 14 88👍 7.867
  I en Nuet perquè no li posen mesures cautelars si va fer exactament el mateix que els altres membres de la mésa?

  A! Que ell no és independentista?!! És clar... Independència judicial 
 • Dogmatico459 11👍 594
  L'escrit del jutge és brutal. Si la resistència pacífica és suficient indici de la violència que demana el delicte de rebel·lió, o en grau menor del tumult de la sedició, i això finalment esdevé condemna i jurisprudència, tenim que,
  • Les penes i mesures cautelars depenen de la ideologia de cadascú i no exclusivament dels fets a jutjar,
  • Té idèntic càstig penal l'aixecament armat o violent que la desobediència.
  Sumem-hi que,
  • No tot és discutible en absència de violència perquè Catalunya és una minoria nacional que la majoria espanyola nega,
  • Hi ha grups d'espanyols violents agredint ciutadans als carrers,
  • Associats promocionades amb diner públic i elits espanyolistes con SCC o sindicats policials fan llistes negres i persegueixen judicialment opositors,
  • Sectors de la població aplaudeixen la repressió,
  • El cossos electorals premien posicions fermes.
  Tot plegat ens porta a escalada de tensions i violència autèntica. Ells s'ho trobaran.  • enrauxat1.415 12👍 1.786
   Són tots els ingredients per a una "ulsterització" com tan els hi agrada dir.

   Falta només una espurna, i ens haurem de defensar de veritat.
  • M. Ferrer66👍 8
   Com?. Qui persegueix opositors?. Qué entens tu per opositors?
   • Dogmatico459 11👍 594
    Formularis anònims per denunciar professors i mestres, amb com a mínim 8 investigats, assimilar la crítica i protesta envers actuacions policials amb delictes d'odi, denunciar a fiscalía els pares que van amb menors a manifestacions, considerar la resistència i desobediència pacífica com a violència, diferents penes davant idèntics fets segons ideologia del acusats, funcionaris rellevats de responsabilitats operatives... per citar alguns exemples.

    He donat dos col·lectius rellevants, SCC i sindicats policials, però en tens d'altres com partits i associacions extravagants d'ultradreta com ara Vox.

    Els opositors són els contraris al poder constituït i que en desitgen un d'alternatiu o prendre les regnes de l'actual. En el cas que ens ocupa, els podem reconèixer perquè reben la coacció però mai, d'ofici i amb la mateixa mesura que d'altres, la protecció dels poders de l'Estat i els seus satèl·lits mediàtics i econòmics. 
 • Astralcat3.469 2 586👍 2.977
  Sembla ser que l'advocat ja ha pagat l'impost revolucionari per estar uns dies lliure. 

  Carme: parem el temps un moment. En la mesura de lo possible t'has de dirigir a la gent. No es pot començar cap 2.0 d'aquesta manera.

  Ets  l'ànima del gruix independentista. La gent t'escoltarà a tu molt més que a la resta. 
  • Mossèn Fergusson299 2👍 217
   Impost revolucionari? En tot cas serà IMPOST REACCIONARI
   • Astralcat3.469 2 586👍 2.977
    Impost de la seva revolució integrista i criminal. Però tant se val, diguem-li com vulguem.
   • __30817__1.772 1👍 3.189
    Diu impost revolucionari per paral·lelisme amb ETA. No és una comparació gratuïta: el que fa Espanya a Catalunya és terrorisme d'Estat.
    • autokrator11.877 2 170👍 7.589
     Tots els estats han practicat en algún moment el terrorisme d'Estat, incloent l'Estat de l'individu al que li has agafat el nom que l'ha practicat ell personalment. 
     • __30817__1.772 1👍 3.189
      Dues raons per les quals aquest comentari és lamentable, fins i tot per als teus estàndards:
      1) Tots els estats han practicat en algún moment el terrorisme d'Estat
      I què pretens dir amb això? que perquè ho hagin fet altres estats és acceptable? proves de justificar d'alguna manera l'estratègia de la por i la repressió que practica l'estat espanyol? compte, que avui et veig una mica maldestre i el llautó llueix ràpid.
      2) incloent l'Estat de l'individu al que li has agafat el nom que l'ha practicat ell personalment. 
      Crec que és el tercer intent que fas de vincular-me amb l'extrema dreta, i francament no ho acabo d'entendre. Deus ser l'únic babau del fòrum que no ha agafat l'acudit, i si l'has agafat no sé què intentes; és evident per a tothom que hagi llegit un parell de missatges meus que estic a l'altra banda de l'espectre ideològic. Però tu a la teva, no et cansis mai de perseguir els teus somnis i merdes per l'estil.
 • enrauxat1.415 12👍 1.786
  Suposo que és humà no voler anar a la presó, però això que van declarar és una rendició amb totes les de la llei. Per cert, la Barrufet va ser l'esquer de l'estratègia de l'Estat, tirant-se del "barco" només començar.


  https://www.ara.cat/opinio/commutacio-virtual-preso-incondicional-Forcadell_0_1903609740.html


 • Columbo1.264 2👍 1.759
  A Jaime Moreno li va tocar interrogar Barrufet. Li va preguntar per les resolucions admeses a tràmit per la mesa tot i les advertències en contra del Tribunal Constitucional, però també per la manifestació del 20 de setembre al davant del departament d'Economia. 

  La secretària tercera de la mesa va admetre, sense embuts, que la declaració unilateral d'independència havia sigut un error i que la via per prosseguir amb els objectius independentistes és la Constitució espanyola. Moreno va concloure, segons fonts pròximes a la fiscalia, que Barrufet havia decidit admetre la situació sense reticència ni fugir d'estudi. Demanaria, doncs, que la idea prèvia de presó incondicional, amb la qual havien acudit tots els fiscals a la declaració, canviés: presó eludible sense fiança. 

  A la vista breu els fiscals van exposar les mesures cautelars de presó incondicional per a Forcadell, Corominas, Guinó i Simó. 

  En arribar a Barrufet van explicar que en desmarcar-se completament, optar per la Constitució i abandonar les vies de fet, sol·licitaven per a ella presó eludible amb fiança de 50.000 euros. 

  Les defenses van rebutjar l'existència del delicte de rebel·lió i la competència per enjudiciar els querellats. El magistrat Llarena va preguntar als querellats si volien afegir alguna cosa més, el torn de l'última paraula. 

  Va ser aleshores quan Forcadell va dir que s'acollia als mateixos termes en què havia declarat Barrufet, de reconeixement de la Constitució i que no s'havia d'anar per la via dels fets. La van seguir Corominas, Guinó i Simó. 

 • Hanzel und Gretyl5.165 10 416👍 1.631
  I tot per a què?
 • Picany7.241 10 298👍 1.793
  Fa molta vergonya.
 • Daniel-Cardona179👍 154
  Si algú ha sentit avui en Nuet a RAC1 feia vomitar, quin FDLGP. Que va correr a ensenyar que votava NO perquè no l'imputessin i a més a més se la carreguessin els altres. Ara diu que lluita per la llibertat dels presos, però que l'independentisme s'ha equivocat, que cal rectificar, que va per llarg. ELS COMUNS SOU MERDA, FEU BASARDA. Com a mínim el PP va de cara però els comuns son escòria traïdora, aquest en nuet ha quedat retratat.

  Segur que la tercera república es farà demà  vull dir, l'endemà del segle XXXI.

  Els comuns estan tenint una posició lamentable. I ara quye venen eleccions diuen que trencaran amb el psc a l'ajuntament de Barcelona  va pocavergonyes!!!!
 • bifurca2.127 3 812👍 8.203
  No tinc res a criticar de les estratègies de defensa de cadascú. Més sabent que estan condemnats abans d'entrar i jutjats en tribunals polítics.

  En aquest sentit, content que cap membre de la Mesa del Parlament de Catalunya estigui a la presó.

  Però les paraules d'en Nuet avui parlant del jutge només s'entenen si vénen d'algú que pateix la síndrome d'Estocolm.
 • Esbojarrat3.778 9 541👍 1.037
  Han declarat que acaten la constitució i que no seguiran amb el procés independentista. Tanta historia amb el referendum i el procés per acabar així?  Quins botiflers de merda. L'únic partit que se salva és la CUP.

  PD: No tinc accents oberts al teclat.
 • Massagran684 2👍 995
  Qualsevol declaracio sota coaccio no es valida i me la passare pel folre dels meus pebrots, doncs declarar en la inquisicio espanyola es declarar sota coaccio.

  Ja arribara el dia on tots aquests feixistes declararan a la haya per crims contra els drets humans.
 • bifurca2.127 3 812👍 8.203
  Interessant la lectura del fl sencer.


Publicitat

Fòrums

 • 9.176.503 missatges
 • 216.824 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat