Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Forcadell: La declaració d'independència va ser "una cosa política/simbòlica"

Columbo1.264 2👍 1.759
I a més ha dit que acatarà el 155.

Algunes fonts, entre elles la Vanguardia, diuen que ha dit simbòlica. Altres fonts, com l'Ara, diuen que ha dit política. Catalunya ràdio diu política i simbòlica. Sigui com sigui, sembla que la DUI, com molts dèiem, no era amb tots els ets i uts. Això estava clar.

 extret de l'Ara:

La presidenta del Parlament ha defensat que no podia evitar un debat parlamentari perquè hauria incomplert "la legalitat aplicable a la mesa del Parlament, de la legalitat internacional i dels principis de l'Estat democràtic", segons fonts pròximes a Forcadell. Tot i així, la presidenta ha reconegut l'aplicació del 155 i ha titllat la DUI de "política". Fonts jurídiques havien dit a Efe que l'havia titllat de "simbòlica", tot i que fonts pròximes a la presidenta ho han negat, i han assegurat que ha dit "política".

https://www.ara.cat/politica/Carme-Forcadell-sobiranistes-Tribunal-Suprem_0_1903009767.html

Catalunya Ràdio diu que "política i simbólica"

https://twitter.com/quetak/status/928635632380936192

La vanguardia diu simbòlica.

http://www.lavanguardia.com/politica/20171109/432743006661/carme-forcadell-mesa-parlament-acatan-articulo-155.html

Respostes

Configuració
 • BarratinaireUsuari sumador7.968 14 270👍 5.545
  Doncs si és retracten que no m'esperin dissabte. Una cosa és deixar-se la pell per líders independentistes, una altra per independentistes que renuncien a ser-ho a la primera dificultat. 
 • pituCAT8.265 12 260👍 713
  Avui tinc moltes ganes de fer una llista unitària amb els convergents com la Barrufet.
 • cathalà22.508 11 58👍 5.476

  Humanament es pot entendre que no vulguin ingressar a la presó. Però nacionalment és una gran decepció. Caldran nous líders. 
 • quatreanys34.907 6 19👍 9.965
  I aquesta senyora era la super independentista de Catalunya? Quina ensarronada nois.

  Ho porto dient fa dies, el pla era preparar el referendum (tampoc va costa molt) si surt malament victimisme, i si surt be (que es el que va passar) el conte de la mediacio.
 • Solaris304 3👍 151
  M'en recordo quan aquí al racó, la gent trobava a faltar la Forcadell com a presidenta de l'ANC, mentre deien que en Jordi era un peix bullit, que amb ell l'ANC anava de capa caiguda...
  Com han canviat les coses
 • cathalà22.508 11 58👍 5.476

  Mentrestant el líder actual de l'ANC a la presó i sense perspectives de poder sortir...
 • Columbo1.264 2👍 1.759
  Com ha plogut des d'aquell "No acatarem". Però bé, el resultat esperable del esdeveniments que han anat passant des del 8-O.
 • Nàtius1.776 3 908👍 2.011
  Aquí sembla que l'única cosa que no va ser simbòlica van ser les hòsties de la Policia Nacional / Guàrdia Civil 
 • panagiotis547 2👍 479
  Lo d'avui confirma que els vuit consellers a presó són presos polítics
 • Bowie F6.405 3 334👍 7.722
  Queda inaugurada la Via Forcadell: humilia't davant la justícia, retracta't per tot el que has fet i et deixem en llibertat.
 • panagiotis547 2👍 479
  Segons el jutge, cap dels acusat ha acatat el 155, uns han afirmat que abandonen la política (Forcadell?) i altres que ho faran dins del marc constitucional

  • Columbo1.264 2👍 1.759
   O em perdo alguna cosa, o pel que jo entenc, si dius que et retires, o dius que d'ara en endavant no et saltaràs la Consitució espanyola, estàs dient que no interferiràs amb el 155 de cap manera.

   O em retiro, o no em salto la consti. 

   155 és consti.
   • panagiotis547 2👍 479
    Sí, com també ho són les eleccions del dia 21. Potser simplement han dit que es presentaran a les eleccions autonòmiques i adéu. No ho dic per jutjar si s'han rajat o no, crec que sí, si no per les informacions que surten dels mitjans afirmant que ha renunciat al procès.
  • quatreanys34.907 6 19👍 9.965
    el marc constitucional, que?
 • __31806__821 1👍 993
  El que és evident és que, per bé o per mal, el procés s'està acabant. Que això acabi en una revolució o en humiliació depèn només de nosaltres.
 • quatreanys34.907 6 19👍 9.965
  Pensem una cosa, si els consellers haguessin tingut una setmana per preparar-se la declaracio com han tingut els de la mesa ara haguessin fet la mateixa tactica, negar i acatar...
 • Gàrgola2Usuari sumador5.830 10 360👍 246
  No us encabroneu més del compte. Està clar que el govern sabia que no podria fer efectiva la proclamació sense provocar l'enfrontament amb els Mossos, que anirien a obeir la legislació espanyola; sense cos judicial, car tot ell és part de l'aparell estatal; i sense padrins, ja que (tot i que portes endins a la comunitat internacional saben que el govern espanyol son uns fills de puta) els interessos propis dels estats van per davant de qualsevol poble minoritari.

  Valorem la valentia d'haver-se-la jugat, amb una repressió sense precedents, i haver guanyat l'opinió pública a gran part del món.

  La batalla serà llarga i per a arribar a bon port caldrà haver passat per aquesta llençada a la piscina sense aigua, per aquesta repressió institucional i agressions ultres. El següent estadi serà mostrar-nos majoritaris a les eleccions del 21D.

  Per si de cas, hauríem d'anar tenint més criatures amb pares indepes, que aquí només pareixen els de l'opus i les chonis. I això no ens va gaire bé per si el tema va cap als vint anys
 • madafaka3.535 15 581👍 459
  Al jutjat si cal cantar el Cara al Sol, es canta. No siguem tan rucs de deixar-nos tancar. És evident! 
 • Indesquerra19.111 9 79👍 5.819
  Per si voleu saber que va passar al darrer moment i entendre com la debilitat humana pot aparèixer davant el xantatge emocional.

  La 'commutació' virtual de la presó incondicional de Forcadell

  Com 'l'efecte Barrufet' va arrossegar quatre membres de la mesa del Parlament.

  En acabar les declaracions cap allà a les 18.30 o les 19.00 h, els quatre fiscals -Consuelo Madrigal, Fidel Cadena, Javier Zaragoza i Jaime Moreno- que van interrogar els sis membres de la mesa ja tenien les conclusions per exposar a l'audiència -l'anomenada vista breu ('vistilla', en castellà) del 505 de la llei d'enjudiciament criminal- davant dels querellats i del magistrat instructor Pablo Llarena. 

  Aquelles conclusions es derivaven de les sis declaracions que havien començat a partir de les 09.30 h, amb una interrupció d'una hora i mitja per dinar, i acabaven de finalitzar. 

  Durant les declaracions, els quatre fiscals -Consuelo Madrigal i Fidel Cadena per a les declaracions de Forcadell, Corominas i Guinó, i Javier Zaragoza i Jaime Moreno per a l'interrogatori de Simó, Barrufet i Nuet- van intentar arrencar un compromís que en la pràctica equivalia a una abjuració. Volien el reconeixement perquè constés en acta -i en vídeo, ja que les compareixences es graven- que els encausats respecten la Constitució espanyola com el marc per canalitzar les seves idees de la independència i que no incorrerien una altra vegada per la via dels fets, com ha ocorregut durant el Procés. 

  Dels sis membres -un d'ells, Nuet, ni tan sols havia sigut querellat, pels errors en la informació plasmada sobre la seva posició en la querella de la Fiscalia General de l'Estat- només la secretària tercera, Barrufet, s'havia desmarcat completament i nítidament. 

  A Jaime Moreno li va tocar interrogar Barrufet. Li va preguntar per les resolucions admeses a tràmit per la mesa tot i les advertències en contra del Tribunal Constitucional, però també per la manifestació del 20 de setembre al davant del departament d'Economia. 

  La secretària tercera de la mesa va admetre, sense embuts, que la declaració unilateral d'independència havia sigut un error i que la via per prosseguir amb els objectius independentistes és la Constitució espanyola. Moreno va concloure, segons fonts pròximes a la fiscalia, que Barrufet havia decidit admetre la situació sense reticència ni fugir d'estudi. Demanaria, doncs, que la idea prèvia de presó incondicional, amb la qual havien acudit tots els fiscals a la declaració, canviés: presó eludible sense fiança. 

  A la vista breu els fiscals van exposar les mesures cautelars de presó incondicional per a Forcadell, Corominas, Guinó i Simó. 

  En arribar a Barrufet van explicar que en desmarcar-se completament, optar per la Constitució i abandonar les vies de fet, sol·licitaven per a ella presó eludible amb fiança de 50.000 euros. 

  Les defenses van rebutjar l'existència del delicte de rebel·lió i la competència per enjudiciar els querellats. El magistrat Llarena va preguntar als querellats si volien afegir alguna cosa més, el torn de l'última paraula. 

  Va ser aleshores quan Forcadell va dir que s'acollia als mateixos termes en què havia declarat Barrufet, de reconeixement de la Constitució i que no s'havia d'anar per la via dels fets. La van seguir Corominas, Guinó i Simó. 

  El magistrat va tancar la vista i va marxar a redactar la interlocutòria sobre les mesures personals i reals. I així va ser com va dictar presó eludible amb fiança per als cinc querellats. Va ser l'equivalent a una commutació de pena -tot i que aquí es tractava d'una mesura cautelar- perquè els quatre ja enfilaven la presó. 

  En el cas de Forcadell, a més, es planteja el problema que si acut a la manifestació de dissabte -si va a la capçalera i parla a la tribuna, no si hi va com una ciutadana més- podria desfer el compromís pel qual va obtenir llibertat, és a dir, estaria incorrent en reiteració delictiva en ser una manifestació contra el 155 i en solidaritat amb els exconsellers presos. La interlocutòria del jutge, però, posa aquesta advertència explícitament.

  L'abjuració de Galileu en el convent de Minerva, Roma, el 1633, sura en l'ambient.  

 • futur_system6.850 8 313👍 492
  Veig molt líders, líders però un dels problemes més grans que tenim és la manca de líders, ni una persona capaç de mobilitzar gent per carisma, oratòria i amb l'exemple i dignitat.

  Per això qui marca el pas som natros com a poble.

  Es comprensible que és vulguen estalviar la presó, però molta gent surt al carrer sabent que és juga la cara i la presó i surt igual.

  Una llàstima però és així.
 • j.l. riera domenech12 1
  Sigui el que sigui el que va dir.

  Galileu Galilei també va dir : Eppur si muove. El demés es circumstancial.
 • Màgor13.126 10 158👍 3.516
  Us van aixecar la camisa. Trist però cert.
 • ROBERBCN168 1👍 58
  Avmi no m.ha agradat la resposta. Què ha passat amb el 'no acatarem'?
 • esclata-sang1.014 1👍 731

  A que li doneu més credibilitat: a tota la seua vida defensant la terra ?  fins al punt d'arriscar-se a estar 10-15 anys a la presó i la ruina econòmica. O a 5 hores de declaració davant un tribunal de madrid ? Que injust és tot !!
 • Pesca_crancs11.049 8 186👍 2.020
  I no ho va ser?

  Ja se que per molts no, pero formàlment va ser així. No va haver-hi proclamació formal per part del President ni es va inscriure al DOGC.

  Jo estic totàlment en desacord amb el que es va fer, es va dir que era per evitar la violencia i ja veieu quin panorama tenim.

  Quedarà com el dia que el Parlament de Catalunya va votar la independència i ja. Que potser és poca cosa o potser no... Pero no llençaré pedres a quí, amb aquest panorama d'humiliació judicial, s'ha volgut estalviar la presó cautelar (els judicis encara estan per arribar).

  Molt bé per Forcadell, ànims, ha arribat fins on ha pogut. Pero al mateix temps cal que això ens reforci; això no és cap joc, qui es posi al capdevant ha d'estar disposat a tot. Fins i tot a perdre la vida. I llavors potser ens fem tots més conscients del preu que cal pagar per la llibertat.

  Solidaritat amb tots el presos polítics! Alliberament immendiat de Jordi Sàmchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Jordi Tururll, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó. Ara més que mai: VISCA LA TERRA LLIURE!! VISCA CATALUNYA LLIURE I SOBIRANA!!*!! L'estat espanyol ni te separació de poders ni és una democràcia, aviam quan ens adonem!
 • ansar17.466 12 94👍 6.515
  canvia al titol a una cosa aixi com:

  [Editat] Las paraules de Forcadell sobre una DUI simbolica era inventat, no hi son a la interlocutoria

Publicitat

Fòrums

 • 9.205.610 missatges
 • 217.890 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat