Fòrum

I després del 21 de desembre, què?

Carles Martell 2.501 735 👍 3.819
Obro aquest fil per debatre sobre quina situació es pot generar després de les eleccions del 21 de desembre. Partirem de tres escenaris:

1. Els partits clarament independentistes aconsegueixen majoria absoluta en escons i en vots.
2. Els partits clarament independentistes aconsegueixen majoria absoluta en escons però no en vots.

3. L'independentisme no aconsegueix la majoria absoluta en escons (ni en vots, evidentment).

Per debatre, proposo que que comencem escrivint el número de l'escenari que creiem que succeirà (1, 2 ò 3) i després donem l'opinió, d'aquesta forma:


1.

Tot i que el PDeCAT no és la força independentista més votada, tant ERC com CUP investeixen a Puigdemont com a president. D'aquesta forma les dues legalitats convergeixen en el mateix president. Neguit a Espanya i Europa. Es comença a gestar un aixecament contra el 155 (que segueix aplicat d'una forma o d'una altra), amb els CDRs agafant el protagonisme; Espanya reprimeix amb la força. Europa ja comença a estar emprenyada de veritat amb Espanya i obliga a fer un referèndum pactat.

Respostes

Configuració
 • anselm_turmeda 6.051 9 353 👍 3.795
  Ni independentistes ni constitucionalistes tindran majoria. La clau quedarà en mans dels comuns o com es diguin.
   • anselm_turmeda 6.051 9 353 👍 3.795
    Depèn de la participació, però pensa que una de les pitjors conseqüències del procés és que ha despertat la bèstia espanyola. Igual que han perdut la vergonya d'anar per carrer amb una bandera espanyola, molts que fins ara s'abstenien a les autonòmiques aniran a votar.
     • Aquest missatge ha estat esborrat
      • Aquest missatge ha estat esborrat
       • Aquest missatge ha estat esborrat
        • Aquest missatge ha estat esborrat
         • Aquest missatge ha estat esborrat
 • Carles Martell 2.501 735 👍 3.819
  Si us plau, centreu-vos en seguir la mecànica del fil, sinó perd la gràcia. Si voleu fer aquests comentaris, feu-los com a resposta d'algun dels escenaris que es proposin.

  PD: encara sou a temps d'editar les vostres respostes
  PD2: m'acabo de donar compte que aquest és el meu comentari 155, així que m'heu de fer cas
 • torraina_infernal 37.497 10 16 👍 22.357
  La 1 i la 2 són la mateixa i signifiquen fer el que s'havia de fer el 27N.
 • Rigel 60.390 10 7 👍 28.558
  Pactes autonòmics (és per això que els partits es presenten separats). ERC intentarà pactar amb la comuna i els socialistes, el PDC intentarà pactar amb el PP i els socialistes. I ens vendran que això és és el millor i que som rucs criticant-ho, car si no ho fessin hi hauria tripartit espanyolista, doncs per l'estúpida decisió d'anar separats, els unionistes aconseguiran la majoria dels escons per la desmobilització de bona part dels nostres.
 • Picany 7.231 10 300 👍 1.784
  Consolidant l'estat català sempre passi el que passi.
 • quatreanys 34.492 6 18 👍 9.473
  D'entrada hem de guanyar les eleccions els catalans.
 • DazedAndConfused 5.778 3 369 👍 1.800
  M'agradaria que fos l'1, però serà el 2.

  Seguiran preparant estructures d'Estat amb la proclamació de la república en X mesos.
 • Ius Novum 2.296 3 768 👍 4.202
  Després del 21D, més prussés. I el 155 igual.

  El bucle etern del prussés.

  Salutacions
 • Eimeric 7.831 11 274 👍 1.651
  les coses han anat tan ràpid les darreres setmanes que ara mateix el 21 de desembre em sembla molt lluny.
 • Aufrany 3.849 3 532 👍 3.402
   Els partits clarament independentistes 

    

  A veure si se'n presenta algun.
 • lluisbg 23.725 3 50 👍 5.540
  En Puigdemont no pot seguir de President va dir que es retiraria tant si les coses anàvem bé com si no
 • autokrator 11.642 2 174 👍 7.312
  Jo m'espero a veure les llistes, però si van com es diu que poden anar, amb parlametaris a la presó i resultats poc clars no descarto que el dia 21-D a la nit es constati que no es pot formar govern per manca de sumes viables i que es pugui anar a repetició d'eleccions. 

  Una altra possibilitat és que la clau de tot la tingui el grup de la Colau i el Doménech i es vagi a un govern independentista-comuns. Un cop el PI s'ha carregat l'Albano per apropar-se als independentistes el més probable és que després ho faci ell mateix. Igual que es va carregar l'Errejón per després poder fer la mateixa proposta d'apropament al PSOE que feia ell. 
 • gerd 8.574 11 253 👍 1.493
  Anar a votar en massa és l'única cosa efectiva que podem fer, ara mateix. Tant de bo no hagués estat així, però ens hem d'adaptar a la realitat actual: l'endemà del 3 d'octubre les organitzacions independentistes no ens van demanar que ens seguíssim manifestant, i quan finalment va arribar la declaració d'independència (recordem com, incomprensiblement, es va deixar escapar l'oportunitat del 10 d'octubre quan la mobilització era màxima), es va produir de manera purament simbòlica. 

  Per tot això, presentar-se amb llista única o no és un debat interessant però al capdavall irrellevant, perquè el que hem de demostrar, si és que és veritat, és que som majoria absoluta. Hi tenim molt a perdre si no ho fem, perquè de moment la república només existeix en les nostres ments. És cert: hem fet molta feina d'internacionalització i hem avançat molt, però el territori segueix estant sota control espanyol, i regalar-los aquest combat -que no hem demanat- abans de lluitar-lo només empitjorarà les coses: per començar, l'interès internacional que hem despertat pot desaparèixer i fins i tot convertir-se en burla. No permetem que passi.

  És difícil predir la participació, però el que és clar és que si tenim els vots suficients i els escons suficients, aleshores caldrà parar el país i tallar les fronteres, aquest cop de veritat i cada dia, no només un dissabte a la tarda de tant en tant com fins ara. Fins a reeixir. Fins que passi alguna cosa, si és que realment ens ho creiem i hi estem disposats. Els CDRs hi seran, però cal que ANC, Òmnium i partits independentistes també cridin a la mobilització, i és responsabilitat nostra exigir-los que ho facin.
 • __32331__ 3.226 👍 2.836
  Si guanyem guanyem, i si no, doncs no reconeixem el govern unionista i continuem amb el govern Puigdemont a l´exili.
 • Unitat i Orgull 8.355 9 261 👍 4.025
  La veritat és que tinc molta curiositat per veure que diuen PdCat i sobretot ERC a la campanya electoral...ara està  molt bé centrar-se en això de la llibertat de presos polítics però després que? quin projecte presentaran aquests dos partits? 

  Crec que hi hauran òsties i diferències entre els 3 partits indepes, crec que ja no hi ha full de ruta unitari i això es visualitzarà molt a la campanya electoral i potser ens fa mal.

  Depenent del que digui ERC a la campanya els votaré a ells o a les CUP.
 • Unitat i Orgull 8.355 9 261 👍 4.025
  Sobre la participació al loro..que motles fàbriques de l´AMB amb majoria clara unionista de votants, donaran 4 hores lliures i pagades per anar a votar.

  Que vol dir això? que tindran dos opcions, o currar 8 hores o currar 4 hores i cobrar 8 si porten un justificant que han anat a votar..per tant aniran tots a votar, bona jugada d´Espanya 
 • GatNegre 21.412 8 66 👍 6.987
  Tan és quin dels tres escenaris sigui el resultant, sempre tindrem grans escenificacions i grans parafernàlies, però a l'hora de materialitzar-ho en fets ens farem tots plegats caqueta als pantalons.
 • enricmm 15.432 10 121 👍 4.778
  Després del 21-D tindrem ració doble d'autonomisme per les engrunes perquè ja se sap que "cal defensar el nostre autogovern (aka. menjadora), fer país i ser ben forts a Madrid però sense renunciar a l'oasi de pau català que demostra que som gent de seny" i tal. Benvinguts a la versió ERCiana del pujolisme.
 • BlackOps 85 👍 105
  Més de lo mateix. Amb els plans magistrals que tenien al calaix i tot el ridícul que han fet ja me la pela tot, a per totes amb la CUP i a morir matant.
 • Capità·carxofa 2.289 775 👍 5.720
  Per part nostra crec que cal rumiar-hi més i millor, descartant visions ingènues que plantegen una tornada impossible a un autonomisme com si res, i també les que pretenen sublimar l'efectivitat de la República com si les contradiccions i limitacions que la van impedir el 10O i el 27O s'haguessin d'esfumar màgicament. Crec que ho podem pensar millor.

  Per part de l'estat espanyol, que no ens hem d'oblidar que també juga, veig un escenari que poca gent està pronosticant: la convocatòria d'eleccions generals en cas de la -previsible- derrota dels partits del règim el 21D: les enquestes no són negatives per al gobierno, tot i que tampoc bones, però són molt bones per al règim i podrien oferir una segona volta a Catalunya en un terreny molt més desfavorable per a l'independentisme i que facilitaria empantanegar més la situació i forçar un replegament conservador, semblant a l'impàs del primer semestre de 2016. Em costa de veure com podríem respondre efectivament a aquesta jugada de part de l'estat, més enllà d'aconseguir que el resultat del 21D sigui tan incontestable que faci inviable aquesta tàctica o, encara millor, que la forci però per pura inestabilitat i implosió del règim.
 • enriquito 10.088 14 209 👍 1.687
  abans del 21D alliberaran els detinguts

  tot i que els ànims s'hauran calmat, els partits independentistes seguiran tenint majoria absoluta

  després de les eleccions, es forma govern autonòmic

  just després que el govern es formi, es jutgen els seus membres i són empresonats (ara sí)

  sant tornem-hi
 • Tuixec 3.686 9 557 👍 1.580
  2. Vist que no gosen desafiar obertament l'estat i la justícia, entenc que el que faran és mirar de trobar o crear un banc que no fugi en cas de DI i modificar tant com puguin l'estructura judicial catalana per tal d'anar guanyant-li terreny a l'actual. Mentrestant seguirant fent el paperot de malvolguts a Europa, cosa que no tinc clar si suma o reesta, la veritat.

  1. Exàctament igual però cercar suport internacional pren una mica més de sentit.

  3. Govern dels Comuns + PSC en minoria amb recol¢aments puntuals de C's per temes nacionals i ERC per temes socials. A no ser que C's dupliqui als Comus, cosa que dubto bastant.  Es donarâ la brasa amb el tema Amnistia si la cosa es descontrola.
  • Unitat i Orgull 8.355 9 261 👍 4.025
   el punt 3 és una bajanada de les grosses

   ni Comuns+PSC sumaran amb suport puntual de Cs ni ERC donaria suport puntual a un govern així

   deixa les drogues
   • Tuixec 3.686 9 557 👍 1.580
    La única opció que contemplo per que no hi hagi majoria d'escons independentistes és que gent desencantada faci vot de càstig. Dubto bastant que aquest vot vagi a C's si s'arriba a donar l'escenari 3. Crec que o tot es quedarà com està ara, que és la opció 2 o totes les cuines fallen i els Comuns pujaran bastant.
 • panagiotis 535 2 👍 464
  Crec que serà la 3

  Ara, no passarà res. No s'arribarà a cap acord per fer Arrimadas presidenta. Eleccions de nou en uns mesos i llavors, atès que no hi aniran tants espanyolistes a votar, aconseguirem el punt 1.

  Després del punt 1, cal aplicar la República.
 • RESILIENT 1.400 2 👍 1.066
  I abans del 21 de desembre, què? ...també de "simbòlics"?
  És clar que ningú que tingui dos dits de front es pot refiar ni de la dreta catalana indepe ni de les seves vàcues i covards retòriques, lluites jurídiques o de la seva voluntat que tot passi per l'arc de triomf parlamentari i institucional. Cal construir i enfortir els CDR doncs diguin el que diguin cal defensar el resultat de l'1-O i la República que per a mi no va ser declarada simbòlicament.

  La pregunta és "a on cal anar?" ...a cinc anys enrere? ...a defensar la Generalitat (autonòmica) o la República i també fonamentalment des del carrer? ...o també vas ser "simbòlic" l'1-O i els 1.000 ferits?
 • __28509__ 255 3 👍 324
  Etern processisme. Guanyarem en escons però no en vots, i ens diran que cal un referèndum per ratificar el que no s'ha aconsseguit a les eleccions.  Així seguirà donant voltes la menjadora processita. 


  Us sona? 

Publicitat

Fòrums

 • 9.158.587 missatges
 • 216.231 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat