Fòrum

Gràcies, govern, partits i polítics INÚTILS

Rigel61.114 10 6👍 29.437
Gràciesper declarar la independència i no defensar-la amb tots els ressorts a l'abast.

Gràcies per aixecar la sessió del Parlament un cop declarada la independència enlloc de mantenir-la oberta per a aprovar tot el paquet legislatiu imprescindible per a implementar la República.

Gràcies per anar-vos-en de cap de setmana en lloc de romandre al peu del canó, amb el poble, implementant la República.

Gràcies per NO haver creat pas el poder judicial català, que ens protegeixi i faci front a la màfia judicial espanyola.

Gràcies per haver deixat que els espanyols ens prenguessin els Mossos.

Gràcies per haver-vos deixat empresonar.

Gràcies per estar a l'exili i, en lloc de governar, aprovant les mesures que us va encomanar el Parlament, us dediqueu en exclusiva a la vostra defensa personal.

Gràcies per acceptar amb les mans enlaire el cop d'estat espanyol i de lliurar-vos alegrement a una campanya autonòmica, amb maneres i programes autonòmics.

Gràcies, en definitiva, per haver-nos deixat SOLS davant l'aparell esànyol.

Sou uns inútils que mai no pagareu prou tot el mal que ens heu fet.

Respostes

Configuració
 • __30817__1.772 1👍 3.189
  Sí i no. Van fer la proclamació al Parlament, i això és una fita inèdita en la història recent de Catalunya i la materialització, efímera i amb tots els peròs que vulguis, del mandat de la ciutadania. Van tibar la corda fins a trencarla, i això els ha portat conseqüències per part dels maltractadors de la societat catalana.

  Es mereixen d'igual manera la crítica que estàs fent, i fins i tot una de pitjor, com el fet que no els deixem sols en cap moment quan vagin a destruir-los. Siguem crítics i fidels, estiguem a l'alçada de les circumstàncies.
  • planta86 1👍 38
   Per què monopolitzeu l'opinió de la societat catalana? Hi ha molts catalans que veuen justes les sentències judicials i/o estan farts dels polítics procesistes.
   • goulah19.312 14 77👍 5.396
    Per molts catalans que fossin, molts dels quals no se'n consideren, sempre n'hi haurà més dels altres. Sou minoria, accepta-ho.

    Igual que no tots els espanyols veuen justes les farses judicials contra polítics catalans, però són minoria, i PPSOEC's sempre parlen en el seu nom fent i robant el que els hi rota.
   • Menphis46.343 11 11👍 2.328
    Els catalans a hores d'ara són molt majoritariament independentistes. Lo problema no és pas els catalans sinó els anticatalans, parlem clar.
 • Gínjol14.643 3 133👍 4.761
    No dic pas que no tinguis raons per enfadar-te, però més que cercar culpables, hem de cercar solucions

    Si volem vèncer, clar.

    Perquè si volem acabar com al 1939, tant se val

    “Si a Catalunya els partits i les faccions s’havien complagut a treure’s mútuament els ulls, a l’exili es menjaven el fetge”
    (Del llibre “VENTURA GASSOL, 1893-1980, Síntesi biogràfica amb motiu del seu centenari”).

  • Rigel61.114 10 6👍 29.437

   Gínjol escrigué:
     “Si a Catalunya els partits i les faccions s’havien complagut a treure’s mútuament els ulls, a l’exili es menjaven el fetge”
     (Del llibre “VENTURA GASSOL, 1893-1980, Síntesi biogràfica amb motiu del seu centenari”).
   No ha canviat res. Els partits són el càncer de Catalunya.
   • enriquito10.199 14 209👍 1.859
    el pdecat podria no presentar-se i demanar el vot simbòlicament per erc, per exemple.

    hi ha tantes solucions!
    • Rigel61.114 10 6👍 29.437
     Podria no presentar-se cap partit, seria més lògic, més coherent, i més honest que el que proposes.
     • enriquito10.199 14 209👍 1.859
      cert, però vist que ERC no baixen del burro, és una manera d'arribar al mateix resultat que els hi permetria salvar la cara.  Si realment són sincers no veig perquè no ho  poden fer.
      • Picany7.242 10 298👍 1.794
       NO volem votar partits, volem CONSOLIDAR l'estat català que s'ha proclamat a fi que no depengui de les lleis madrilenyes.
       • Gínjol14.643 3 133👍 4.761
          Doncs a evangelitzar i a pregar, perquè si espereu que els polítics ho solucionin aneu aviats.

          El catalanam creu massa poc en Déu i confia en simples mortals, i així li va de malament.

          “Maleït l’home que confia en els homes i busca qui li faci de braç dret, mentre el seu cor s’allunya del Senyor!”
          (Profeta Jeremies יִרְמְיָה , 17: 5, el seu període vital relatat a l’Antic Testament va del 627 al 587 a.C.).

    • Picany7.242 10 298👍 1.794
     No calen partits ni farses polítics.

     Tanmateix el que realment ens cal és que les estructures d'estat català siguin visibles i funcionin.
   • Gínjol14.643 3 133👍 4.761
      Es el tarannà politiquer d'un poble que tendeix a pensar que tot es fa via política i que no hi ha un rerefons espiritual (que en realitat ´és l'únic que fa o desfà).

      Endelerats pel Poder, ai, calvinistes que perderen la fe i no la cerquen per un orgull descordat.
 • Eimeric7.857 11 273👍 1.685
  Estic molt d'acord amb el primer i segon post. Comparteixo l'indignació i em sumaria al boicot si fos generalitzat i total.

  Però el podem que fer es dividir-nos entre uns quants que volen boicotejar i altres que van a votar.
  • TUTTLE2.665 13 694👍 1.727
   tenim a 10 polítics a la garjola (segurament de per vida) per intentar fer el que els demanàvem i ara les víctimes som nosaltres? Explicam-ho....
   • Eimeric7.857 11 273👍 1.685
    les víctimes som tots els catalans tot i que hi ha graus

    Òbviament la pitjor situació és la dels empresonats. No mereixien acabar així, els dono tot el meu suport a ells i a la seva família que sé que pateixen. Ja he fet algunes cassolades i hi he anat a algunes concentracions demanant el seu alliberament.

    Però això no canvia la resta. No veig clar que realment haguessin intentat portar el país a la independència. Si realment volien fer-ho han comès errors i no s'han explicat bé. No s'entén tot el que ha passat després de l'1 d'octubre.
    • TUTTLE2.665 13 694👍 1.727
     Si han anat a la presó és és perquè han intentat fer alguna cosa. No podem posar-nos com amb el futbol i dir que tots en som experts i que ho hagiessim fet tot diferent i millor. 

     No creu que ja es molta entrega la que han posat considerant la seva situació personal? Convertir-ho tot en una derrota i desentendres del projecte és derrotisme, exactament el que busca el govierno d'Espanya amb la seva represió o l'Albiol amb els seus comentaris i reflexions cíniques.

     Penso que ara sobra partidisme i falta patriotisme. Posem tots una mica de bona voluntat, si us plau. Siuem responsables i siguem respectuosos amb el govern a la presó. Si no han fet més, segurament es perquè no n'han sabut més o no n'han estat capaços. Però no podem denigrar als que estan a la presó per nosaltres de no haver fet prou. És una vergonya.

     Reflexionem si us plau.
  • Picany7.242 10 298👍 1.794
   Però el que NO podem fer...


 • Korben Dallas238 2👍 240
  El rei està nu.
  • StoichkovUsuari sumador14.172 14 141👍 2.445
   És molt important que els CDRs facin esforços per mantenir la transversalitat. Alguns CDRs convocaven a la vaga amb cartells contraris a la reforma laboral. Això és un clar exemple d'error. També és un error si mires a qui segueixen els CDR's al twitter per exemple. Tampoc dic que el CDR hagi de buscar incloure certs sectors conservadors del PDeCAT, segurament reacis a un tipus d'acció més directe, però ha de tenir clar que la clau del seu èxit és i serà si aconsegueix sobrepassar l'espai de l'EI.

   Si dins del CDR només s'hi senten cómodes la gent d'Arran i de la CUP malament. Se'ls han de fer seus també la gent més propera a ERC i fins hi tot sectors més progressistes del PDeCAT, que també n'hi ha i tenen el seu pes.

   Per altra banda, jo personalment he fet autocrítica de certs aspectes de l'ANC, i tenim un debat intern força intens de cap a on hem d'evolucionar, però un capital de tothom que hem de tenir molt clar tots és que la imatge i la capacitat de mobilització de les bases independentistes que ha aconseguit l'ANC és brutal. Perquè m'entenguis, l'ANC a través del seu canal o correu pot arribar a molts centenars de milers de persones amb moltíssima més facilitat que els CDR's. Un única missatge de l'ANC convocant en un lloc et pot portar fàcilment 500-1.000 persones en questió d'1 hora. Això cal tenir-ho molt present per les properes mobilitzacions, no s'hi pot renunciar i crec que aquest cop no s'ha tingut prou present.
   • pensa_i_actua!15.850 13 115👍 6.793
    No és un "error", de la mateixa manera que que l'ANC faci moltes xerrades amb un economista del perfil del Sala i Martín o similars tampoc és cap error: senzillament és el reflex de la correlació de forces interna. Suposo que si el "participeu, per incidir-hi" era i és vàlid per l'ANC, també deu ser una fórmula vàlida pels CDR's, no?

    I es que s'ha d'entendre una cosa: la CUP va llançar la proposta (com darrera de l'ANC com a marc organitzatiu hi ha gent amb idees "X"), però un cop posats en marxa, són completament autònoms. No existeix cap classe de lligam orgànic ni res similar, i si hi ha tants CDR's que fan servir el femení genèric (per posar un exemple) per fer pancartes o murals... ves que no sigui per exemple perquè pels qui estant pencant són els que són i altres ho fan menys. De la mateixa manera que si el discurs econòmic predominant que es dona com a "natural" a l'ANC és le que és (i no d'un altre perfil), serà perquè hi participa gent de sensibilitat liberal i molta menys de socialista. Per tant, aquí no va ja del que faci ni la CUP ni Arran ni res, perquè la gent va com a individus.

    I sí, jo he fet crítiques a l'ANC de la mateixa manera que li reconec encerts, com tothom. Per exemple, un discurs molt immediatista (ara és l'hora, a punt, etc.) que quadra molt amb la societat en la que vivim. Sens dubte més atractiu del de "construïm estructures/moviment per a que d'aquí en 5-10-15 anys estiguem en condicions de....").
    • StoichkovUsuari sumador14.172 14 141👍 2.445
     Tu defenses que els CDRs han d'entrar a defensar les idees socials de l'EI perquè a dins seu hi ha més gent propera a l'EI i parles de "correlació de forces". Perfecte, doncs això és just el contrari de la transversalitat i d'entrada renuncies a crear un ampli front popular de gent en defensa de la República. O et penses que tots els que estavem ahir tallant carreteres som de l'EI? I òbviament no et negaré que la majoria de gent que està pencant al CDR sigui proper a l'EI, però si no es té una mica de cura els CDR's poden acabar sectaritzats i excloent molts independentistes que estem d'acord amb la manera de fer del CDR i amb l'objectiu de la República, però que no tenim perquè està d'acord amb les reformes laborals i altres temes socials que no tenen a veure amb això. A vegades em fa la sensació que alguns voleu utiilitzar la  influència del CDR per fer poltítica partidista en asssumptes que van més enllà dels seus objectius amb els que es van crear.

     Per altra banda, això de que l'ANC faci moltes xerrades amb un economista del perfil del Sala i Martín és fals, l'ANC fa xerrades també amb molts altres perfils. Hem organitzat xerrades també amb el Busqueta, que segur que et deu agradar molt, i gent totalment contrària a la forma d'entendre l'economia del Sala i Martín. O sigui, que jo més aviat diria que l'ANC TAMBÉ fa xerrades amb el Sala i Martín. I nosaltres com a ANC no anem mirant la "correlació de forces interna" a l'hora de decidir les xerrades que fem, simplement som coherents amb la idea de transversalitat. És a dir, ens la creiem. I crec que els CDRs hauria de fer el mateix, creure's que volen esdevenir transversals, i amb aquesta idea treballo jo des del meu CDR.
     • pensa_i_actua!15.850 13 115👍 6.793
      No es que parli o deixi de parlar de correlació de forces, es que és el que es dona, sempre i en qualsevol àmbit, més enllà de com es disfressi, des del moment que existeixen diversos actors polítics (aniria al tema de diferents classes, però com és embolicar la troca, deixem-ho amb actors polítics). En aquest sentit, la "transversalitat" no deixa de ser la petició als altres de que renunciïn el seu plantejament i acceptin el majoritari en pro d'un objectiu major. Els independentistes d'esquerres han de renunciar (si més no temporalment) al seu projecte de nacionalitzacions de sectors en pro d'un plantejament econòmic liberal, per exemple.  És el mateix (en un sentit invers) que passa a Cuba o Venezuela: pots dir tranquil·lament "defensem Cuba" o similars, perquè el projecte majoritari l'associació d'idees que fas, tothom enténel que estàs dient.

      I naturalment que els CDR's no són de l'EI, de fet fins i tot diria que a bona part d'aquests l'EI és minoria. Igual que a l'ANC, que a depèn de quin lloc tira més a ERC, a altres a PDeCAT i fins i tot m'atreviria a dir que hi ha algun amb forta incidència cupaire (tornem-hi: correlació de forces). En tot cas i sobre el debat que planteges, jo dic que això és el que s'ha de donar dintre dels CDR's: han de parlar de la reforma laboral o no? senzill: si una majoria de gent creu que no, doncs no. Al meu CDR hi ha bastanta gent d'ERC, molta EI (i entorn) i alguns que per discurs identifico del PDeCAT. No passa res, es debat, s'intenta arribar a consens, es vota si cal, i llestos.


      PS: Te la creuràs tu, però la realitat és una altra. Tinc prou contacte amb gent de l'ANC d'on visc, i per exemple pel tema Mas.si Mas.no la cosa va generar prou fricció interna en el nucli local entre els més convers i els més cupaires. I ep! és normal, el tema és abordar-ho i tenir voluntat d'arribar a acords. Negar la realitat no em sembla cap exercici saludable.
      • StoichkovUsuari sumador14.172 14 141👍 2.445
       Ningú diu que ningú hagi de renunciar a res ni hagin d'acceptar cap objectiu majoritari. Simplement defenso que els CDR no serveixen per organitzar xerrades en defensa del socialisme. Els objectius del CDR són clars i si ens desviem dels objectius fundacionals aleshores es corre el risc de que perdin part de la seva essència i de la seva força. Evidentment que cada CDR pot defensar el que vulgui, jo simplement estic donant la meva opinió.

       O sigui que torno al que deia en el missatge anterior, si et creus la transversalitat l'has de treballar, si comences a fer posicionaments sobre la reforma laboral, sobre el model productiu, sobre l'habitatge, etc. doncs aleshores ja no et pots definir com a transversal perquè estas entrant en temes que van més enllà dels objectius pels quals et vas constituir com a CDR.

       I en relació el que dius de l'ANC, òbviament que també poden tenir les seves contradiccions de tant en tant però el tema de la transversalitat s'ha intentat cuidar molt des de sempre. L'assemblea de la territorial on col·laboro, sense anar més lluny, ens reunim a la seu d'un casal de l'EI però no tenim cap problema en fer un acte en un local del PDeCAT si cal. Podem portar economistes de totes les tendències, de fet ho busquem, i sempre mirem de mantenir un equilibri. I conec bastant bé la majoria de territorials de Barcelona ciutat (les de la resta del país no) i la majoria tenen un tarannà similar.

   • AviMarcelinero11.429 5 179👍 5.233
    Vinga, comencem a trobar defectes i errors.... no sigui cosa.

    Ahir, i ho diu algú molt poca sospitosa de ser cupaire, va ser un èxit. Per molt que Zoido ho negui.

    Perquè, i com sempre des de fa 7 anys, ningú va preguntar la militància del que tenia al costat.

    Vaig veure molts de pdecaters, molts ercians, molts cupaires, molta gent de ccoo i d'ugt bloquejant artèries, eh?

    Ja està bé, collons!
    • StoichkovUsuari sumador14.172 14 141👍 2.445
     Què t'empatolles? No es tracta de preguntar a la militància de qui tens en el costat. Es tracta de no convocar dient "en contra de la reforma laboral".

     Vaig veure molts de pdecaters, molts ercians, molts cupaires, molta gent de ccoo i d'ugt bloquejant artèries, eh?

     Cony doncs això és el que dic. Que com que hi havia molts pdcaters, ercians bloquejant arteries el que cal és mantenir a tota aquesta gent i vetllar per mantenir la transversalitat dels CDRs.
  • Picany7.242 10 298👍 1.794
   Penediu-vos (sense "em")
  • grinfildUsuari sumador24.755 14 45👍 3.532
   No et negaré que part de raó tens però tampoc em negaràs que com bé saps l'independentisme és transversal , i per tant , alguns hem participat del que han dit els CDR , hem fet vaga , hem tallat carreteres , hem protegit colegis electorals etc però no ens demanis que ens afiliem a sindicats o anem als casals indepes ( hi he anat desenes de vegades però) quan alguns som empresaris i de dretes. 
 • Massagran684 2👍 995

  Aquest fil es derrotista, no fas cap favor a ningu dels indepes fent una crida a l'abstencionisme. Dius que no han fet res, val, agafa l'ave veste'n al centre penitenciari on tenen mig govern empresonats i digal's-hi que han fet partidisme i per aixo tu no aniras a votar sense que s'et caigui la cara de vergonya.

  Una mica de sentit comu Rigel, per l'amor de deu, que les teves queixes foten riure sino autentica tristesa quan tenim gent empresonada, i altres en un "exili" forsat.

  Es van fer malament les coses, pero tambe van complir el programa de JxSi, Puigdemont va dir que en el seu mandat passariem del post-autonomisme, a la pre-independencia. Que no vaig entendre mai, i segur que no ho tenia ni planificat aixo, pero es exactament el que ha passat.

  Al 21D hem d'agafar-ho com a referendum de ratificacio de la republica, per molt ilegitimes que siguin, s'ha d'enviar un missatge clar a a Europa de, hem ratificat la Republica i tot el que farem d'ara en endavant (com les parades i talls  a les fronteres, i el que vingui) estara completament legitimitzat.

 • Alwix3.203 8 623👍 1.695
  Molt bé, company, ja t'has desofegat. Pren-te un respir, agafa forces. Et necessitem. Necessitem a tot votant Republicà. 

  Moltes coses les vèiem, moltes arriben a la premsa, però altres no, que podem, en qualsevol cas, intuïr. 

  Sabem que si hi havia estructures preparades, la majoria en format informàtic. Sabem que hi havia presupostos preparats per la República. 

  Sabem que la UE va fer un pronunciament públic. No és descabellat pensar que també en van fer de privats. Tot això de "l'exili" pot semblar improvisat, però esta clar que s'hi havia pensat i la opció era sobre la taula. 

  Sabem també que el 155 s'ha aplicat de manera totalment il·legal i inesperada, segurament no podien comptar amb una destitució i l'incompliment tan bèstia de la seva llei. És un cop d'estat i una dictadura o estat d'excepció encobert. Volem guanyar democràticament, però ens han suspès la democràcia. Pensa que tenim polítics i liders a la presó i amb amenaça de pasar-hi molts anys. Valora-ho.

  Sabem que tenim una majoria justeta i que l'estat vol radicalitzar-ho tot per apartar els moderats. Sembla que es va preferir no anar per la via de l'enfrontament per no fer més sang i fetge ni fer que la violència arribés a més, per tant, sembla que per recomanació de Tusk entre d'altres factors, es redirigeix la lluita a unes urnes, que ens agradin més o menys, faran que els unionistes també participin, encara que només siguin unes "autonòmiques". Si guanyen ells diran que l'independentisme ha mort. Si guanyem nosaltres, sabrem que seguim endavant.

  Podem intuir que hi va haver enganys, possiblement orquestats amb els agents d'exteriors espanyols sobre el suport internacional. 

  Decisions complexes fetes amb tota la informació completa que només ells tenen. Per a mi, la presó i les multes demostren compromís. L'exili demostra que hi havia pla de contingència per un escenari molt dolent. 

  No ens resignem, i votem a un partit indepe. Recuperem les institucions usurpades, que fora del poder fa molt de fred i només ens seguiran els més convençuts. 

  És el que tenim. Això, o 155 durant 4 anys amb l'Arrimades a la cuina. 

  Si no tens clar a qui votar, mira els que s'han mantingut sempre ferms i responsables, i en gran part la llavor dels CDR: la CUP. Els hereus dels independentistes que van mantenir viva la flama als 80.


  • TUTTLE2.665 13 694👍 1.727
   Quan van maldades sempre hi ha qui es gira en contra nostra, acusa de tots els mals aquells de qui se n'havia sentit part i tira la tovallola. Precisament és amb això que compta el govern espanyol. Esperem que en Rigel recapaciti, respiri profundament, i torni a enganxar-se a la lluita.

   Si desconfia de la voluntat dels nostres polítics, que els hi vagi a preguntar a la presó.
 • Sam Belluga3.792 4 538👍 9.137
  Algú/ns va/n dir en el seu moment "O Mas o Març", "Puta Cup", "Traidors", "Espanyols" etc i ara els veiem defensant la feina dels CDR's que ja ha explicat molt bé un company d'on han sorgit. Puta vida, tete.

  Us hauria de fer vergonya i hauríeu de demanar perdó.

  Sort que a tots se'ns ha girat prou feina com per a que no us ho tinguem en compte més del que tocaria.

  Ara deixe'm-ho estar i a arromangar-se tots (en la lluita final).

  Amb la República finalment constituida alguns us mereixeu calbots d'aquí fins a Vladivostok.


 • TUTTLE2.665 13 694👍 1.727
  Em toca els cullons aquest fil, Rigel. Perquè descarregues la teva ira contra el govern quan són tots a la presó per intentar fer el que han fracassat a fer? Han fracassat, sí, però ho haguessis fet tu millor? Agraeixo l'autocrítica, però no oblidem que són a la garjola per intentar fer tot allò que tant els critiques que han fracassat a fer.

  Un respecte.
 • Ius Novum2.383 3 751👍 4.375

  Mentre els independentistes continuin votant els partits del prussés, només hi haurà prussés i prou. Som en un bucle permanent de prussés.

  Però per a què neixi foc nou, primer cal que els independentistes vulguin acceptar que els han enganyat. A Catalunya tenim lideratges polítics no vinculats als actuals partits que podrien impulsar perfectament un partit patriòtic amb cara i ulls i desemmascarar el frau processita d'una vegada per totes.

  Però dubto que, en general, hi hagi voluntat d'obrir els ulls i admetre el frau que és el prussés, un frau polític que fa massa anys que dura.
  Només cal veure com van aprovar una exposició de motius sense valor jurídic fent-la colar com una Declaració d'Independència vinculant i tothom hi cau. De fet, només era una proposta de resolució de la llei de transitorietat jurídica i prou. Res més. El text que van llegir com a DI era una exposició de motius, sense cap efecte. Només esceneficació pura.

  Mentre la gent era a la plaça Sant Jaume celebrant-ho amb un concert, els polítics van fotre el camp. En fi.

  Hi ha aquell bell proverbi àrab que diu:
  "Si m'enganyes un cop, la culpa és teva. Si m'enganyes dos cops, la culpa és meva".

  No parlem de política, company. Parlem de psicologia.

  En fi, bones elecciones autonòmiques espanyoles a tots, nanos.

  • Ezio3.196 5 624👍 399
   Qui forma part d'aquests lideratges dels que parles? Quines persones?

   El que és cert, i ara encara més amb mig govern a la presó o l'exili, és que falten lideratges clars i ferms del món independentista.


 • AviMarcelinero11.429 5 179👍 5.233
  Amic Rigel, 

  Continuo entenent el teu estat d'ànim i, ja d'entrada alguns punts del teu discurs no els vaig compartir però és que en missatges posteriors voreges el LopezTenisme.

  Canalitza el teu estat d'ànim d'una altra manera, si us plau.


 • logos1.722 15 920👍 1.613
  Si caiem en el llancamerdisme i en el derrotisme, segur que hem perdut.

  Jo, personalment, no em rendeixo. 

  Tothom a la mani dissabte, tothom a col.laborar amb es CDR, tothom a la mobil.lització del 21D per amargar-los el Nadal i la vida en general als nostres carcellers. 
 • AviMarcelinero11.429 5 179👍 5.233
  A veure, amic Rigel,

  No se'n van anar a casa de cap de setmana a descansar. Van marxar perquè cridar a la resistència amb els carrers plens de gent eufòrica hagués estat 40 vegades pitjor que l'1-O.

  Llegeix-te l'entrevista que li han fet a la Serra i entendràs moltes coses. I que lliguem directament amb la roda de premsa feta des de Brussel•les, amb anterioritat a la roda de premsa.

  Que si, que durant aquests 2 anys hi han hagut episodis de sectarisme partidista molt lamentables. Que si, que hi ha grans temptacions de caure en el relat aznarià de fer-nos anar dividits. Tot lo que tu vulguis, però segons quines coses no són justes de dir.

  Catalunya, històricament, quan ha entrat al joc de la violència feixista ha perdut sempre. Volem guanyar i guanyarem si som capaços de trobar una solució abans del 17 i la hem de trobar obligant als partits a fer un pas al costat obligatori.
 • Picany7.242 10 298👍 1.794
  Això de la democràcia és molt eteri, el que volem és un estat català independent que no estigui gens supeditat a les lleis dels madrilenys.
 • AviMarcelinero11.429 5 179👍 5.233


  Això ho votaries, amic Rigel? 

  El programa electoral que estaria disposat a votar el 21-D

  «Aquests cinc punts són imprescindibles per a obtenir el meu vot el 21-D i em temo que són imprescindibles per a obtenir el vot de molta gent que ha dedicat hores, diners, nervis i esforços a fer possible la llibertat de Catalunya.»

  Fotografia: Albert Salamé.
  Diuen, diuen, diuen que la llista unitària no ha pogut ser. Que encara que el president del govern que va convocar el referèndum del primer d’octubre i que va portar la proclamació al parlament el 27-O hagi demanat d’encapçalar una llista d’unitat en defensa de la República i contra l’autoritarisme espanyol, algun partit no hi ha accedit. Llàstima, perquè a la gent ens costa d’entendre quines diferències hi pot haver ara a l’hora de defensar la llibertat de vuit presos polítics (i els que puguin afegir-s’hi), la legitimitat del govern presidit per Puigdemont ara exiliat a Brussel·les, i la República proclamada. Ens costa d’acceptar que hi hagi qui pensi més en el resultat que pugui aconseguir en unes eleccions imposades per l’estat espanyol que no en tot això que hem aconseguit i ens hem guanyat amb tanta suor, sang i sacrificis.

  Es fa estrany de veure que quan més fort colpegen els autoritaris més separats ens volem mostrar. En tot cas, la manca d’unitat caldrà compensar-la amb estratègies determinades a assegurar que l’endemà del 21-D ningú no tingui l’ocurrència de fer-nos perdre tot allò que hem aconseguit, que és ni més ni menys que una República proclamada per un parlament legítim, legal i democràtic després d’un referèndum guanyat. Ara mateix miro d’evitar pensaments estranys sobre la intenció que puguin tenir uns partits i els altres –dels defensors de la República– que no sigui cercar el camí de la consolidació de la independència i emprendre totes les accions que portin al ple reconeixement del nou estat.

  Per això, rumio quina fórmula caldria adoptar per assegurar aquest únic objectiu. Únic perquè mentre no hi ha llibertat no hi ha política de gestió possible. Si no hi ha llibertat, no hi ha possibilitat de ser socialdemòcrata, liberal, conservador, anticapitalista ni res de res. Per això entenc que qui vulgui defensar la República el 21-D ha de tenir aquest únic objectiu de consolidar-la. I com es fa, això de consolidar-la?

  1. El parlament resultant de les eleccions il·legals del 21-D serà dissolt després d’haver assegurat el reconeixement de la República. Aleshores es faran les eleccions constituents.
  2. La majoria resultant del 21-D reconeixerà el govern empresonat i a l’exili com a únic govern legítim i el president Puigdemont com a únic president legítim. Formar un nou govern o canviar el president seria una manera indigna i fastigosa d’acceptar el domini i la tutela de l’estat espanyol sobre els catalans.
  3. El parlament aprovarà les lleis que despleguin les estructures d’estat que no han pogut ser creades després de la proclamació. Això vol dir la Hisenda catalana, l’Agència de Protecció Social, el Banc Públic de Catalunya, el Consell General de Justícia de Catalunya, les ambaixades a l’estranger i totes les agències imprescindibles segons els tractats internacionals i la legislació europea.
  4. El parlament tornarà a elegir els membres de la mesa encausats per la justícia espanyola pels mateixos càrrecs que ocupen actualment. El període que va del vespre del 27-O al vespre del 21-D ha de ser entès com un parèntesi que no havia d’haver passat mai.
  5. Un decret d’anul·lació dels judicis, les sentències i els processos en marxa contra ciutadans de Catalunya per la defensa de la democràcia i la llibertat. El decret ha d’anar acompanyat d’una dotació de recursos econòmics i humans per a la defensa dels ciutadans que es trobin sota la custòdia de l’estat espanyol fins al seu alliberament.

  Aquests cinc punts són imprescindibles per a obtenir el meu vot el 21-D i em temo que són imprescindibles per a obtenir el vot de molta gent que ha dedicat hores, diners, nervis i esforços a fer possible la llibertat de Catalunya. Que no és fàcil aconseguir d’implementar tot això que dic? Ja ho sé. Ningú no ha dit que fos fàcil. Però no crec que hi hagi cap més camí per a aconseguir-ho. No crec que hi hagi dreceres estranyes. Igual que no hi ha camins rectes. Però el missatge al món ha de ser clar, el 21-D: no abandonarem l’esperança, no abandonarem el camí traçat, no abandonarem el compromís i el mandat democràtic. No deixarem un país pitjor que no l’hem trobat. No permetrem que l’autoritarisme i el franquisme continuïn vius com al 78.

  Algú em dirà que no hi ha diners suficients per a fer tot això. Algú em dirà també que no tots els funcionaris seguiran les instruccions. I potser algú altre em dirà que els qui són al capdavant han d’assumir massa riscs en un pla d’aquesta mena. I jo els diré que comencin a confiar d’una manera més real en la capacitat de la gent d’aquest país. Que comencin a entendre que som molts els qui estem disposats a tot. Que sàpiguen que som grans i sabem què ens fem. Que no som una colla de nens que juguen a fer-se grans. Que estem disposats a assumir els sacrificis perquè sabem –i ara més que mai– que sempre seran molt més petits que els beneficis que traurem de fugir d’aquest monstre d’estat al qual mai no hauríem d’haver anat a parar.


   
   
  • TywyllUsuari sumador41.709 11 13👍 5.315
   No crec que facin res d'això. Per fer tot això cal el control dels Mossos, cosa que voldria dir enfrontament armat entre cossos policials (i possiblement l'exèrcit). Segons com es miri es podria considerar una guerra civil. Crec que els Mossos es rendirien i acatarien la legalitat espanyola abans d'arribar a extrems tan brutals. Aquest és el major problema de l'independentisme. 
   • AviMarcelinero11.429 5 179👍 5.233
    Vinga doncs, no faran res.

    M'has convençut i em faig regionalista de forma immediata.

    Moltes gràcies!


    • TywyllUsuari sumador41.709 11 13👍 5.315
     Dic que el país ha de reflexionar sobre això, sobre quin és l'objectiu i com s'ha de fer (de debò, no a última hora suspendre-ho). Hi ha massa ingenuïtat. 
     • AviMarcelinero11.429 5 179👍 5.233
       
      per Salvador Cot 08/11/2017

      La jornada de vaga ha servit, sobretot, per demostrar al govern espanyol -i bastant més enllà- que l'independentisme social té la capacitat de col·lapsar el país i, a més, prou determinació com per fer-ho. En tant que vaga, la jornada del 8 de novembre ha tingut un seguiment molt desigual, des dels màxims de la universitat fins als mínims de la indústria, però ha sí que ha aconseguit demostrar que l'aplicació del 155 no ha fet minvar la mobilització social a Catalunya. Les eleccions del 21 de desembre no seran un camí planer.

       

      Madrid ha aconseguit escapçar les institucions catalanes, amb tot el desconcert ciutadà que això comporta, però aquest dimecres ha quedat clar que les xarxes de mobilització social tenen plena capacitat de funcionament i una estructura, a peu de carrer, que les fa molt eficaces. El conflicte entra en una fase horitzontal que substitueix -almenys de moment- la lògica del Govern i el Parlament.

       

      Indirectament, la vaga també ha tingut l'efecte d'esmorteir informativament les discrepàncies entre els partits del bloc republicà, que han estat incapaços de traslladar a les llistes l'impuls unitari del carrer. Queda un mes i mig i a l'independentisme li costa donar la imatge de força compacta que necessita per guanyar.

  • the_west_rulez14.505 3 135👍 13.371
   Independentment que ens presentem junts o separats (i deixo clar que m'és totalment indiferent una cosa o l'altra) aquesta hauria de ser la línia a seguir si tenim la majoria indepe al Parlament.
   • AviMarcelinero11.429 5 179👍 5.233
    Doncs que ho diguin tots(sense excepció) d'entrada i tothom entendrà l'objectiu d'una llista paraigüa.

    I així votarem, sense trobar-nos el dia 22D amb un govern i President escollits pel 155 i així aconseguir 'aixamplar la base social' i tornar a començar el procés d'aquí 15 anys.

    Com això no sembla veure's en segons qui, doncs ja no esperem més.

 • AviMarcelinero11.429 5 179👍 5.233
  Ho farem sense partits, a qui demanem que facin un pas al costat i es posin a disposició de la llista única.

  Moltes gràcies per endavant!

 • txevi29.755 11 31👍 923
  Aquí tots hem comès errors. Tots. Des de la classe política fins al poble ras, passant pels sindicats i cdrs. Responsabilitzar-ne només a una de les parts seria injust. 
 • __32381__1.151👍 500
  Entenc la teva ràbia i la teva frustració. Què diries ara, si possem pel cas, aquell dia el govern hagués aprovat tot allò que tu dius i hagués demanat que la gent sortís al carrer. I ara, hi haguessin 5.000 feits i 100 morts i igualment l'estat hagués aplicat la seva força amb el 155 i la UE hagués callat com ha fet fins ara? Segurament aquest era l'escenari més probable. Pensem en com ensortir-nos d'aquesta situació, en comptes de cridar traïdors als nostres polítics. Als que són a l'exili, a la presó i als que ara estan sent jutjats. Més aviat, els traïdors són uns altres: un PSC que ha deixat caure la seva C i la seva S. Una Unió que va fer i fa el possible per aturar-nos. Un vila que diu que va fer el possible per aturar la DUI. Uns peperos que s'han carregat l'economia de l'estat. Uns Ciudadanos que carreguen contra el nostre sistema educatiu i intenten dividir la societat catalana. I molts altres que me'n deixo. 
  • enriquito10.199 14 209👍 1.859
   de vegades penso que sí que vull l'Arrimadas de presidenta...

   és la única sortida que veig al bucle processista.  Que vagin a per l'escola, que vagin a per l'ús de la llengua.  O aprenem a desobeir i enfrontar-nos a l'opressor (pacíficament, però responent de forma molt contundent a les agresions), o tard d'hora acabarem desapereixent igualment.   Sigui com sigui, no em vull passar la vida patint per això, és insuportable.  O vida, o mort ràpida; però no dècades de tortura ni ploricó.
 • PereJoanSala_1484122 1👍 181
  A Rigel (i a tothom qui pensi com ell):

  Tant si tens raó com si no, tant si en tens més com si en tens menys (que no entro a valorar-ho). 

  Vols l'Arrimadas de Presidenta durant com a mínim 4 anys? Doncs no votis. 

  No vols l'Arrimadas de Presidenta? Doncs VOTA. PDCat, ERC o CUP. Però VOTA. 

  Amb aquest argument n'hi hauria d'haver prou. 


  • rotllan9.603 4 222👍 7.852
   Això és el que m'a ngoixa, haver de votar els mateixos. Segurament votaré la CUP aquesta vegada, però esperava que el pdecat i erc després d'aquest fracàs estrepitós posarien cares noves amb empenta i determinació.
 • SarriaDeTer122 1👍 36
  ERC+CUP+Podem+PSC ...
 • rotllan9.603 4 222👍 7.852
  Tristament és tal com dius
 • MLC10.612 4 198👍 8.388
  A la guerra hi vas amb la tropa que tens. No té sentit despòtricar contra ell de forma general, si no vols rendir-se.  Queda reorganitzar-se i tornar a plantar cara tan aviat com puguem.  Una o cent vegades fins guanyar.

  Portem 300 anys, però irlandesos o gal.lesos porten molt més. 
 • papasseit2.803 9 672👍 342
  És una PUTA VERGONYA el que han fet els líders independentistes des de l'1 d'O. Tots, CUP inclosa per no veure a venir ni denunciar la buidor absoluta darrere el full de ruta del Govern.

  Però la palma se la emporta el PDECAT sense dubte: avui la Barrufet ha dit que el referèndum no va ser vinculant i que ella no volia cap DUI. Però quanta penya tenien aquesta gent dins el Parlament que estava en contra del seu putu programa electoral?!

  I el drama és que no podem criticar amb tota la fermesa que cal l'estafa planificada i dirigida dels liders independentistes, en tant que molts d'ells estan a la presó (i em sembla bé eh no rajar a fondo contra gent que està entre reixes, però no permet aprendre de la derrota)

Publicitat

Fòrums

 • 9.177.532 missatges
 • 216.862 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat