Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[TREBALL EN PROGRÉS] Projecte Odínia

Tio Kanya401 3👍 429
Avui m'estava avorrint i he creat un país fictici i m'ha semblat bona idea compartir-ho. Aniré actualitzant-ho a mesura que tingui temps, amb una història i una actualitat fictícies sòlides.

A Noruega, a finals de la dècada del 2040 i degut a certs factors que més endavant anirem ideant, hi va haver un fort auge del patriotisme nòrdic, que va adoptar el neopaganisme nòrdic com a religió del moviment.

Cada vegada els adeptes a la ideologia i a la religió van anar pujant, també a Suècia (tot i que una mica menys) fins que per certs factors apart d'aquest, va estallar una guerra civil entre els nacionalistes neopaganistes i els defensors de l'status quo i de la secularització, que va acabar amb la victòria dels primers i va durar 5 anys. Tot i això, no van obtenir una victòria total:Estocolm i rodalies no van poder ser integrats al nou país que va sorgir, i Finlàndia, on l'extrema dreta tenia el control de la presidència, seguint l'ideal de "la Gran Finlàndia va anexionar-se la part més septentrional-oriental de Noruega, aprofitant-se de la debilitat del país durant la guerra civil.

A Dinamarca també va sorgir aquest patriotisme neopaganista i les regions on més força hi tenia van decidir annexionar-se com a estats amb cert nivell d'autonomia al nou estat anomenat Odinia, tot i que l'estat Dinamarca va intentar evitar-ho per la força.

Actualment tenim un país on la religió és molt present en la vida quotidiana de la gent i el patriotisme està molt arraigat. Tot i això, també hi han moltes veus dissidents que no obliden el que va passar fa 10 anys 

QUALSEVOL IDEA, APORTACIÓ, O DETALL SOBRE LA REALITAT D'AQUEST PAÍS SERÀ BENVINGUDA, A VEURE SI ENTRE TOTS AJUDEM A FER AQUEST ESTAT UNA MICA MÉNYS FICTICI!  
BENVINGUTS A ODINIA


ANY 2063

Nom del País:
Sagrada Terra d'Odín i dels Antics Déus
Nom popular:
Odínia

BANDERA I ESCUT

                      

En la bandera
, el Valknut significa l'Odinisme i les arrels del país amb el patriotisme i els soldats morts defensant la pàtria. El fehu i l'othalan signifiquen també, el patriotisme de principi a fi. (Una espècie d'"alfa i omega")
Les 5 barres negres signifiquen els 5 anys de sang derramada durant la guerra santa fins aconseguir arribar a la pau i ficar la pàtria al servei dels Déus. Les blanques, la neu.
En quant a l'escut, tornem a tenir el Valknut, i la màscara d'Odín, representant un altre cop els pilars de l'estat d'Odínia: El patriotisme i la religió.
MAPA
(Verd fort: Odinia.  Verd fluorescent: Estat titella d'Odinia.  Verd ocre: Territori reclamat però no controlat)
Himne: 
https://www.youtube.com/watch?v=ABn1vPwpwug


Capital administrativa:
Göteborg
Capital religiosa:
Oslo
Població:
15'5 milions.
Religió oficial: Nòrdica 
Llengües oficials:
Nòrdic antic (alfabet llatí), Noruec, Suec, Danès. Kven (no oficial, però reconeguda)
Nacionalitat: 32% noruec, 49% suec, 14% danès, 5% altres
Gentilici: Nòrdic/a
Govern: Teocràcia tecnòcrata nòrdica
Gran Völva (summa sacerdotessa): Aila Espenæ
Primer ministre: Bjørn Årud


HISTÒRIA:

L'any 2031, es comencen a fundar arreu de Noruega associacions de culte neopagà nòrdic. Aquestes associacions comencen a fer-se grans a partir del 2040, any en el qual aquestes associacions aconsegueixen apartar les seves diferències en la interpretació de la fe nòrdica, gràcies en gran part a l'aparició d'un líder anomenat Bjørn Årud, gran coneixedor d'aquesta fe. A arrel d'això. la majoria de temples i sacerdotesses i xamans es constitueixen en la Esglèsia dels Nòrdics.
És a partir d'aquest moment quan els adeptes a la religió comencen a créixer exponencialment, arribant a superar els 2 milions d'adeptes a Noruega, i els 1.3 milions a Suècia, on les esglèsies s'havien escampat sobretot per les zones urbanes.

[PER CONTINUAR]

Respostes

Configuració
 • __32457__1.667 1👍 1.406
  M'ha agradat això d'Odinia.

  Ja sé que el país te l'has inventat tu i te'l montes com vols, faltaria més, però hi ha un parell de detallets que no m'acaben de fer el pes.

  Un és això del Nòrdic antic amb alfabet llatí. Trobo que seria més apropiat fer servir un alfabet rúnic, alguna variació de futhark.

  L'altre és l'himne. El tema per a escoltar doncs està bé, però com a himne el trobo una mica ensopit. Tenint en compte l'historial dels pobles nòrdics jo més aviat li posaria algun tema de metal viking. O millor encara, aquest tema dels Manowar: "The Sons of Odin".

  https://www.youtube.com/watch?v=CxTbRqCdbps

  Salut Odinia!
  • Tio Kanya401 3👍 429

   Ei! Et contesto a les dues coses

   L'alfabet llatí l'he ficat per a que tingui una mica més de realisme la cosa. Crec que seria massa rebuscat intentar colar-lo, i és un canvi de xip massa heavy per la població trobo jo. Es com si ara vingués algú a dir-nos que hem d'escriure com els ibers. Ho trobo massa rebuscat. Ho tenia pensat al principi però després he pensat que se n'anava massa.

   Després, l'himne. M'ha costat bastant trobar quelcom una mica decent i he agafat més o menys el primer que he trobat que més o menys s'acostés al que buscava, més endavant ja buscaré alguna altra cosa. La meva idea és que no hi hagués guitarres ni res elèctric de pel mig. Si hagués volgut quelcom més modern hagués ficat Skálmold, te'ls recomano molt, me'ls va ensenyar un altre raconaire: https://www.youtube.com/watch?v=QztKQPV7wuo

   Moltes gràcies per les propostes!! 

   Salut Odinia!

   • __32457__1.667 1👍 1.406
    Moltes gràcies per la resposta.

    Em sembla molt correcte tot el que em dius, tant respecte a l'alfabet com a l'himne. I per tant retiro les propostes. Ara mateix no em ve al cap, cap tema musical adient, però segur que n'hi ha.

    Els Skálmold, efectivament. Bàsicament n'he escoltat el directe amb l'Orquestra Simfònica d'Islàndia, brutal.
    Salut Odinia!  
   • Canyadesucre9.577 3 222👍 14.549
    O sigui que canviar d'alfabet és massa brusc però en canvi passar en pocs anys de l'ateisme a l'adoració d'uns déus vestits amb robes de grups heavies medievals descendents d'una vaca que llepa un gegant no?
    Però anem al més important: Odínia reconeix la República catalana o no?
    • __32457__1.667 1👍 1.406

     Canyadesucre escrigué:
     "...descendents d'una vaca que llepa un gegant..."

     ---

     Home, dit així, la veritat és que destrempa bastant.

     O no, tot depèn de les fílies sexuals i tal... 

    • Tio Kanya401 3👍 429
     Home, ben explicat, no se'n va gaire creure en Déus que follen entre sí i que s'enfaden, si a l'altra banda tens un tio que camina per sobre de l'aigua, és de pell clara i ulls blaus a l'aactual Jerusalem i  és fill d'un colom que va embarassar a una verge 

     Més endavant anirem al tema de Catalunya. Ja he dit que vull desenvolupar al màxim el país, primer vull tenir una base sòlida dr com serà per poder decidir!  
 • Lyuh Woon-hyung2.407 3 748👍 2.460
  Odinisme és feixisme

  Asatru o mort
 • __32331__3.226 1👍 2.836
  ODÍNIA
 • Sau de Treviac4.771 1 450👍 5.281
  Fora conyes, i ara parlant seriosament. El que cal és crear un paganisme català, recreant els cultes ancestrals autòctons que han sobreviscut, transformats, durant segles. Què se'n va fer del Culte del Reig Bord? Caldria fer-lo renéixer de les cendres (per cert, caldria que tingués un nom una mica més seriós...).
  • catalàamallorca40.158 7 14👍 15.812
   L'únic paganisme "català" conegut fou el dels íbers. Ja em diràs com penses recrear-lo...
   • Sau de Treviac4.771 1 450👍 5.281
    De la mateixa manera com ho han fet els neopagans nòrdics, celtes, grecs, bascos, bàltics o canaris, per exemple.
   • Sau de Treviac4.771 1 450👍 5.281
    Pensa en Sant Joan, en el tió, en les carbasses de Tots Sants, en les llegendes i els mites catalans que de ben segur ens venen d'abans de la cristianització i que van anar evolucionant durant l'edat mitjana i que ens han arribat avui molt transformats.

    No sé si coneixes aquest blog de l'amic Daniel Rangil. Podria ser un bon començament per a l'estudi de les nostres creences ancestrals que eren anteriors al cristianisme. Potser algunes d'aquestes creences no cristianes i d'arrel "pagana", fins i tot, van sorgir en una època en que el cristianisme ja era oficial. Ves a saber. El que et deia, aquest és l'enllaç al bolg Mitologia Catalana d'en Daniel Rangil:

    http://mitologiacatalans.blogspot.com/ 
    • catalàamallorca40.158 7 14👍 15.812
     Una cosa és impulsar el coneixement de les llegendes i mites catalans, probablement molts d'ells d'arrel pre-romana certament, i una altra de molt diferent reviure la religió ibera. Hi ha una diferència molt grossa.

     No, no coneixia aquest blog. He llegit la darrera entrada: relacionar els dimonis mallorquins amb el déu Bes no té ni cap ni peus. Els dimonis mallorquins tenen el mateix origen que els diables catalans, la personificació del mal en actes religiosos.  
     • Sau de Treviac4.771 1 450👍 5.281
      No parlo pas de fer reviure les creences iberes, sinó d'impulsar una espiritualitat basada en la mitologia catalana que té el seu origen més remot abans de l'arribada del cristianisme. Fer renéixer la sacralitat d'indrets naturals on és documentat que s'hi duien a terme ritus precristians. Ara mateix penso en Sant Feliuet de Savassona, en el dolmen de Vallgorguina, etc... en indrets on s'hi celebraven aplecs i ritus d'ençà de temps immemorials. 
      • catalàamallorca40.158 7 14👍 15.812
       O sigui que proposes inventar-te una espiritualitat basada en la mitologia catalana i barrejant antics llocs de culte que no tenen res a veure els uns amb els altres. 
       • Sau de Treviac4.771 1 450👍 5.281
        En què et penses que es basen els neopaganismes que existeixen? 
        • catalàamallorca40.158 7 14👍 15.812
         Doncs en les religions de les que diuen ser hereus barrejades amb una dosi d'invenció.
         • Sau de Treviac4.771 1 450👍 5.281
          Doncs per aquí va la cosa!
          • catalàamallorca40.158 7 14👍 15.812
           El problema està en que no hi ha cap religió catalana anterior al cristianisme que coneguem suficientment. El que proposes és inventar-te-la. 
          • Sau de Treviac4.771 1 450👍 5.281
           A dreta llei, ni nòrdics (Asatru), ni celtes, ni lituans (Romuva), ni hel·lènics, ni canaris (Església Guanxe), ni cap de les noves "religions" neopaganes es basen en una altra "religió" que es conegués prou, ni de bon tros.

           Evidentment, la major part d'aquesta nova religió (i ni tan sols crec que s'hagués d'anomenar "religió" sinó que més aviat hauria de ser una "espiritualitat" sense jerarquies i basada en uns quants punts principals) hauria de ser inventada. Però s'hauria de basar en la mitologia catalana, en costums nostres d'evident origen precristià (o almenys d'origen "pagà" no cristià). Penso en el tió de Nadal, en les carbasses de Tots Sants, en el solstici d'estiu o Sant Joan, en l'herència de la bruixeria i en els diversos aplecs locals que es celebraven i celebren en honor a diversos sants i marededéus que en la major part dels casos són hereus del culte a antigues divinitats locals lligades a indrets de la natura.

           I llegeix més coses del blog Mitologia Catalana i veuràs que l'autor és un gran coneixedor de la nostra mitologia.
 • Benfresc12.353 5 167👍 10.430
  En realitat d'aquí 30 anys l'única religió oficial de Noruega serà l'islam.
 • __24318__20.381 9👍 799
  Gran idea 
 • Tio Kanya401 3👍 429
  Ei! He obert una wiki on vaig actualitzant tot l'assumpte. De moment estic fent la història d'Odínia per tenir una idea jo mateix de com sentar les bases del país.

  Us deixo aquí l'enllaç, i com vaig dir, qualsevol idea l'agrairé molt i la tindré en compte! 

  http://ca.odinia.wikia.com/wiki/Hist%C3%B2ria_d%27Od%C3%ADnia
 • PeixVerd13.204 6 156👍 5.882
  Emmmm... pregunta, si pretén ser un país de culte neopagá basat en l’adoració i convivència amb els antics deus, per què collons no es diu ASGARD? 

Publicitat

Fòrums

 • 9.205.610 missatges
 • 217.890 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat