Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Les eleccions il·legítimes poden ser una oportunitat perquè els CDR forcin la independència efectiva?

TywyllUsuari sumador42.099 12 13👍 5.948
Jo només veig possible que els CDR comencin a liderar un moviment independent d'ANC i Òmnium, massa obedients dels polítics, i convoquin manifestacions per exigir als polítics que el 21-D arribi el trencament que no va arribar el 27-O. És, a dir, la independència efectiva i no simbòlica. Crec que els CDR estarien disposats i capacitats a controlar el territori amb resistència pacífica, però hauria de ser tot coordinat amb els polítics. Si no és així, crec que la independència efectiva no arribarà mai. 

Com ho veieu? 

Respostes

Configuració
 • Mcasas9.600 13 225👍 4.089
  A veure noi: Ens estem jugant la independència d'una nova República de l'Europa Occidental. Per aconseguir-la, cal molt més que tallar 4 carreteres i distribuir pà amb tomàquet. Els CDR's estan molt bé, però no són suficients. I la contraposició que fas CDR-ANC no té sentit per mi.
  • TywyllUsuari sumador42.099 12 13👍 5.948
   Llavors què proposaries? 
   • Mcasas9.600 13 225👍 4.089
    Cal aconseguir que la UE entengui que Espanya no respecta els drets humans. Sense això, será impossible fer un referèndum que la UE consideri vinculant ni tampoc aconseguirem que alguns països europeus tinguin arguments per a reconèixer la República. En aquest sentit, la presència del Puigdemont a Brussel·les és molt positiva.

    Els CDR's poden ser molt útils com a instruments de mobilització, però és evident que simplement tallant 4 carreteres ni serem independents.
     • Mcasas9.600 13 225👍 4.089
      Aquesta lògica judeo-cristiana d'aconsegtuir la redempció a través de l'esforç o el sufriment l'hem d'anar superant. El que compta és utilitzar la millor tàctica a cada moment i tenir una bona estratègia, no ser una colla d'esbojarrats.

      Repeteixo que Espanya es fotarà en un bon merder quan Bèlgica es negui a extradir Puigdemont i els altres. El dia que passi això haurem començat a guanyar.
    • autokrator13.359 3 157👍 9.107
     Jo si encara creiem en l'estratègia de cridar l'atenció d'Europa penso que vol dir que falta molt de temps encara per la independència. 
     • Mcasas9.600 13 225👍 4.089
      És interessant que diguis això per què sense la UE espanya ja hagués tancat el Parlament indefinidament, empresonat tots els diputats independentistes i fins i tot il·legalitzat partits.

      El reconeixement internacional és imprescindible.
      • autokrator13.359 3 157👍 9.107
       Això no ho sabem segur. Fa unes setmanes molta gent hauria dit -i alguns ho deien aquí al Racó- que amb la UE Espanya no podia ficar el Govern a la presó, dissoldre el Parlament o donar-nos d'hòsties l'1-O. I ha passat tot això. Jo, en aquest sentit, he mantingut sempre la meva tesi que resumida és:

       1. Espanya té permís d'Europa per fer tot el que està fent i ha fet, no els agrada però li permeten.
       2. Si Espanya no tingués aquest permís ho faria igual. De la mateixa manera que tothom li demana que reconegui el Kosovo i Espanya no ho fa. 

       S'ha publicat en diversos mitjans -i jo ho veig molt possible- que les amenaces que han portat el Govern a abandonar tot intent de resistència eren encara més dures i comptant amb l'exercit i amb foc real, etc. 
     • Xulomander6.357 3 337👍 7.020
      Què penses del que he escrit aquí?
      • autokrator13.359 3 157👍 9.107
       Doncs que has fet una análisi de la situació molt bona i, a més, has aportat propostes, cosa que no tots fem començant per mi mateix que sóc millor per criticar que per proposar coses. Felicitant-te pel fil, em prenc la llibertat d'agafar aquesta habilitat meva de criticar per assenyalar-te un parell de punts que no veig clars: 

       1. Això de dualitat de poders crec que ara sembla impossible de sostenir un cop el propi govern ha renunciat a fer-ho i, a més, si cal generar nous lideratges potser no cal tampoc.
       2. Els exemples de Polònia i la transició a Espanya tenen un problema, en tots dos és important la intervenció estrangera i aquí nosaltres no tenim ni idea de quins interessos podrien jugar a favor nostre perque més aviat sembla que tots juguen en contra. A Polònia el sistema va caure però en un context de caiguda general del bloc de l'est i a Espanya es va acabar en un pacte que, a l'hora de la veritat, beneficiava més el franquisme que l'oposició.

       Tot i així molt bo el fil. 
       • Xulomander6.357 3 337👍 7.020

        autokrator escrigué:
        1. Això de dualitat de poders crec que ara sembla impossible de sostenir un cop el propi govern ha renunciat a fer-ho i, a més, si cal generar nous lideratges potser no cal tampoc.
        Per això crec que els partits ja no hi tenen res a pel·lar.

        autokrator escrigué:
        2. Els exemples de Polònia i la transició a Espanya tenen un problema, en tots dos és important la intervenció estrangera i aquí nosaltres no tenim ni idea de quins interessos podrien jugar a favor nostre perque més aviat sembla que tots juguen en contra. A Polònia el sistema va caure però en un context de caiguda general del bloc de l'est i a Espanya es va acabar en un pacte que, a l'hora de la veritat, beneficiava més el franquisme que l'oposició.

        Això sí és cert. Però jo els poso com a exemples d'organitzar resistència civil, no en els altres aspectes. Al cap i a la fi a mi que sóc comunistoide en Lech Walessa no em fa ni puta gràcia
  • AviVicenç15.245 6 129👍 1.881
   peró per els impulsors d'algunes CDR al menys a el que conec a alguns barris de Barcelona ciutat, sospitosament capitenejades per elements afins a BC, aquesta sembla la intenció
 • StoichkovUsuari sumador14.215 14 142👍 2.537
  Òmnium no la canviaras mai, prou que ha fet i prou que fa. Fins fa pocs anys no es mullava amb el tema de la independència. Fins hi tot recordo quan la Muriel Casals callava sobre el tema i com a Presidenta d'Òmnium jugava a la Puta i a la Ramoneta. O quan es van negar a posar el nom de "Concert per la Independència". No ho critico, simplement constato que té un tarannà i unes dinàmiques impossibles de canviar.

  Però l'ANC és diferent. Va nèixer amb l'únic objectiu d'aconseguir la independència i la base va ser el moviment de les consultes populars. Una cosa és el Secretariat Nacional i una altra cosa són les Assemblees territorials, que és on rau la veritable força de l'Assemblea. El problema és que la capacitat de mobilització a nivell nacional ara mateix està molt centralitzada i des de baix és des d'on cal fer pressió perquè deixin de ser tan "obedients" als polítics.

  Molts membres de l'ANC estan posats també als CDR's, el que manca és coordinació CDR-ANC i superar alguns recels que sempre han existit entre certs sectors de l'EI i també viceversa.

  I fins aquí puc i vull dir en un fòrum públic. A seguir treballant per millorar la coordinació!
 • zepUsuari sumador6.483 15 334👍 419
  Això era si s'hagués declarat la independència el dia 3, el 10 o, fins i tot, el 27 s'hagués proposat defensar-la.

  Ara, malauradament, estem en un altre escenari, que necessitarà d'altres eines. 

  Tingueu clar que hem de guanyar, que estem sols i que anem per llarg, si no voleu decebre-us un altre cop.
  • Lyuh Woon-hyung2.509 3 736👍 2.673
   No ho van voler fer quan tocava, i sería hora que ens expliquessin per qué
   • zepUsuari sumador6.483 15 334👍 419
    Per evitar violència, suposo. No és el que jo hagués decidit, però no sóc jo qui es juga 30 anys de presó i la responsabilitat dels morts al carrer.

    Ara toca jugar amb el que tenim, i no amb el que hauríem volgut tenir.
   • grinfildUsuari sumador25.070 15 45👍 4.244

    Pel que sembla els polítics que tenim pensen que els catalans no volem assumir que per independitzar-nos d'Espanya, hi haurà morts, morts nostres ja que nosaltres fem lluita no violenta, no volem fer mal a ningú. Jo pensava que dins d'Europa les fronteres es podrien moure pacíficament votant però el dia 1 d'octubre vaig descobrir que Espanya és una dictadura violenta i que no ens deixarà marxar de forma pacífica i democràtica.


    Recordem que ens enfrontem a un estat que ha posat a tothom a treballar en contra nostra:

    - Els mitjans de comunicació, tots (se salva El Punt Avui , Vilaweb, tv3 i poca cosa més), amb una sola veu , mentint, manipulant i tenint un discurs únic en contra nostra.
    - Les grans empreses, moltes depenen del govern espanyol, sigui per les regulacions del seu mercat o sigui pels contractes que tenen de les administracions públiques, en contra de la independència i fent campanya de la por.
    - Els forces d'ocupació que no tindran cap problema en fer servir, ja fa dies que les utilitzen, i que si fa falta dispararan amb foc real. Recordem el passat violent de tota la història espanyola: des del PSOE amb el GAL, fins a la operació Catalunya amb el govern actual del PP
    - El sistema judicial no és independent i funciona com un braç executor de la voluntat del govern. No tenen garanties i és la manera que tenen de guanyar-se als rivals polítics

    No n'hi haurà prou en tallar l'AP7, hem d'estar preparats per rebre de valent i que potser algú de nosaltres mori per la violència policial. Quan passi això els mitjans de comunicació espanyol diran que la culpa és nostre i que la nostra actitud (no violenta, però això no ho diran) és la que ha provocat que s'hagin vist obligats a fer ús de la força.

    Si seguim plantant cara, els països veuran que es poden mullar per nosaltres perquè no ho faran si nosaltres no hem merescut abans que ens reconeguin com a estat. No podem demanar a països com Israel o Finlàndia que han hagut de veure com milers dels seus ciutadans eren morts per part de forces estrangeres que ens reconeguin quan nosaltres (o els nostres polítics) no han volgut que cap de nosaltres morís.

    • Lyuh Woon-hyung2.509 3 736👍 2.673
     I encara diria més, no només violència policial sinó dels unionistes, n'hi ha molts que tenen gaes de sang, la nostra en concret
     • grinfildUsuari sumador25.070 15 45👍 4.244
      Wuming, una cosa, tu vas obrir un fil per demanar una candidatura unitària. Jo la veig més necessària que mai. El probable candidat de Pedecat està a l'exili, el candidat d'ERC a la presó... aquestes no són unes eleccions per decidir quin tipus de gestió de les engrunes volem per la regió de Catalunya.

      Necessitem una llista on s'hauria d'incorporar gent com en Albano Dante Fachín, i penya potent però que lluiti per la democràcia. Simplement. De dretes, esquerres, indepes, no indepes... gent valenta i sense por.
 • grava3.392 2 602👍 5.214
  No sé si és el lloc ni el moment adequat per fer aquesta reflexió, però m'arriscaré: sols mig poble salva a mig poble, i no podem ignorar que l'altre mig està en contra de la República i completament aliniat amb l'estat espanyol. La situació està bastant solidificada i les propostes de "prendre el control" del país em fa tot l'efecte que ignoren "màgicament" aquest realitat. Per tant, més que la República catalana la següent etapa necessària és aconseguir forçar una negociació seriosa sobre el nostre status.
  • Lyuh Woon-hyung2.509 3 736👍 2.673
   Som molts més que els espanyolistes actius, això també és decisiu, en cas de força contra força no ho tindrien gens fàcil ells tampoc, i hi ha molta gent a qui li espanta la violència feixista tot i no ser independentistes
   • grava3.392 2 602👍 5.214
    T'oblides de les forces policials i l'exèrcit castellans. I dels seus mitjans que s'encarregaran d'incendiar-ho tot. Però és que a més, no es tracta tan sols de "prendre el control", sinó de la meitat de la població que no vol la independència. Com s'han d'afegir al projecte, com han de col·laborar després que hi hagin hagut estossinaments? No té cap sentit .

    Fins ara hem demanat un estat propi, una actitud maximalista que és comprensible donat que de l'altra banda només hi ha negació i no reconeixement. Però mirem la correlació de forces: està pràcticament fixa des de fa anys, i és complicadíssim que assolim el 50% dels vots. I encara sota aquest supòsit, haurem guanyat en legitimitat, però la capacitat de control del país continua exactament igual. Aquest plantejament ens porta a un atzucac.

    Concloc per tant que l'objectiu s'ha de redefinir, probablement no d'aquí al 21-D però sí després. El criteri estadístic de la "majoria" és inútil quan el que hi ha són dues comunitats amb projectes polítics molt diferents. Crec que hauríem d'abandonar la ficció pujolista d'un sol poble i situar el conflicte sobre la seva base real, que es etnolingüística i en un sentit més ampli, identitària. A ningú se li ocorre que perquè els flamencs en siguin "més" tinguin dret a anorrear els valons i negar-los l'existència com a subjecte polític. I evidentment, si aquest criteri val per a nosaltres, també val per a ells: estan aquí, i tant és que ens fem trampes al solitari.

    La nostra lluita ara per ara ha de ser, ser reconeguts com a subjecte polític alhora que reconeixem l'altre. Penso que només això pot moure alguns sectors de la població catalana identitàriament espanyola, de la seva posició supremacista cap a la negociació, i forjar una majoria a partir de la qual puguem avançar cap un nou estatus. En què ha de consistir? Evidentment no estic pensant en la humiliació que és Tabàrnia, però es poden imaginar escenaris intermitjos, que no passen necessàriament per esquarterar el país -cosa que no convé a ningú em sembla. 
    • Lyuh Woon-hyung2.509 3 736👍 2.673
     Doncs la cosa podria anar per on dius tu, no em sembla malament estudiar aquests escenaris i jo fins i tot en última instància no descartaría (sempre en una situació extrema) una divisió del país en algun tipus de terme sempre que aleshores poguem construïr el tipus de república que necessitem, confio plenament en el nostre poble i les nostres capacitats, imagina't una Catalunya sense la xurma violenta, xenòfoba i feixista que ha sortit a les manifestacions...

     Però ara per ara crec que encara som a temps d'arreglar la situació, malgrat estar potencialment equilibrats en quant a demografía, no crec que els ultraespanyolistes que de debó es mourien físicament contra nosaltres i que es resistiríen a acceptar l'autoritat de la República no són més que nosaltres. Ens cal un debat, un debat seriós i important sobre aquest tema, encara que fins ara hagi estat tabú, no deixarem que ens extingeixin i prou
     • llamp48.615 17 10👍 12.154
      Els ultraespanyolistes es mouran en la mesura que els segueixi la claca. En un referèndum hi haurà molta gent que no es voldrà pronunciar perquè ni són independentistes ni són espanyolistes. La llàstima és que els unionistes han fet i faran anar la màquina de fer por econòmica o física amb els seus cadells de la ultradreta
    • UsuariV11.464 5 179👍 6.887

     grava escrigué:
     Crec que hauríem d'abandonar la ficció pujolista d'un sol poble i situar el conflicte sobre la seva base real, que es etnolingüística i en un sentit més ampli, identitària. A ningú se li ocorre que perquè els flamencs en siguin "més" tinguin dret a anorrear els valons i negar-los l'existència com a subjecte polític. I evidentment, si aquest criteri val per a nosaltres, també val per a ells: estan aquí, i tant és que ens fem trampes al solitari.

     Massa tard. Això ho hauria d'haver plantejat el nacionalisme català al 1976, quan va caure la dictadura franquista.


     • grava3.392 2 602👍 5.214
      Perquè massa tard? Les coses sempre es poden replantejar, i per altra banda la identificació nacional no exclou ningú que s'hi vulgui afegir. Però cal voler afegir-se!

      El poble únic podia ser versemblant fa 40 anys, tampoc era tan esbojarrat pensar que a través de l'escola i d'altres instruments la població nouvinguda es podia identificar nacionalment amb Catalunya. De fet la reinstauració de l'autonomia va rebre suport per part dels seus representants, semblava que hi havia un reconeixement de la catalanitat.

      I jo (com suposo que molts altres) he tingut sorpreses i decepcions enormes els darrers anys, davant el posicionament reaccionari de persones que no pensaves hostils a l'independentisme, o almenys que el podrien considerar racionalment. No em diguis que el "caixa o faixa" no ha fet caure una quantitat enorme de caretes que abans feien més versemblant el "un sol poble".
      • willybarna12.523 10 167👍 3.727

       grava escrigué:
       Perquè massa tard? Les coses sempre es poden replantejar, i per altra banda la identificació nacional no exclou ningú que s'hi vulgui afegir. Però cal voler afegir-se!

       El poble únic podia ser versemblant fa 40 anys, tampoc era tan esbojarrat pensar que a través de l'escola i d'altres instruments la població nouvinguda es podia identificar nacionalment amb Catalunya. De fet la reinstauració de l'autonomia va rebre suport per part dels seus representants, semblava que hi havia un reconeixement de la catalanitat.

       I jo (com suposo que molts altres) he tingut sorpreses i decepcions enormes els darrers anys, davant el posicionament reaccionari de persones que no pensaves hostils a l'independentisme, o almenys que el podrien considerar racionalment. No em diguis que el "caixa o faixa" no ha fet caure una quantitat enorme de caretes que abans feien més versemblant el "un sol poble".
       Ara és el millor moment per deixar enrere el un sol poble. Segur que molts unionistes moderats que estan en contra de la independencia, en canvi si que estan a favor de que els seus impostos els recapti el govern catala i de que els seus fills siguin educats en una escola amb immersió linguística en catala.

       Només els colons escollirien pagar els seus impostos a Castella i una escola en castella per als seus fills.

       Pero si no hi ha aquesta divisió administrativa en 2 parts de la gent que viu a Catalunya i es segueixen amb els dogmes pujolistes del un sol poble, llavors de la identitat nacional catalana en dues décades en quedara ben poc.

       Ens hem de saber anticipar als esdeveniments, deixar de ser ilusos i sobretot estar alerta de que els nostres representants polítics no ens apunyalin per l'esquena.

       Si no som pragmatics i no deixem de banda estetiques inútils, perdrem amb tota seguretat.

       És l'hora de pensar i no pas d'embestir cegament.
       • grava3.392 2 602👍 5.214
        La qüestió és com s'implementa aquest sistema de dues nacions-un territori, de manera que resulti atractiu o almenys admissible per a l'unionisme català. Perquè en calen dos per a ballar el tango. Evidentment a través de la mobilització es poden forçar algunes coses, però...
        • willybarna12.523 10 167👍 3.727

         grava escrigué:
         La qüestió és com s'implementa aquest sistema de dues nacions-un territori, de manera que resulti atractiu o almenys admissible per a l'unionisme català. Perquè en calen dos per a ballar el tango. Evidentment a través de la mobilització es poden forçar algunes coses, però...
         Resumint-ho en poques linies :

         - Cadascú individualment decideix a on vol pagar els seus impostos, al govern catala o al govern espanyol.

         Un cop escollit aixo, doncs el seguent pas seria dividir part de les infraestructures públiques que dependen de l'atenció de les persones, com per exemple educació, sanitat, benestar social, servei catala d'ocupació, seguretat social, etc,  en 2 parts, una part pertanyeria al govern catala i l'altra al govern espanyol, cada govern financiaria la seva part d'aquests serveis amb els impostos que ells recaptessin.

         Aixó per comencar. Despres també s'haurien de dividir el cos de funcionaris que oferis aquests serveis en 2, i cada govern fer-se'n carrec de la seva part de funcionaris, o dels que vulguessin treballar per la seva administració.

         Un cop feta la divisió de funcionaris d'aquests sectors socials previament dividits, llavors el govern catala ja hauria de legislar per crear un nou marc laboral per als nous  funcionaris sota la seva tutela, ja que despres de la participació, aixo ja seria competencia seva.

         Aixo seria part de les coses que s'hauria de fer durant el periode transitori.

         Per consumar la partició, el govern hauria de crear un nou parlament només per als ciutadans que volen ser tutelats per el govern catala, i que pasaria a tindre algunes de les competencies que actualment té el parlament de Catalunya, com ara les de benestar social, ensenyament i algunes més, i que NOMÉS EXERCIRIA SOBRE ELS CATALANS QUE VULGUESSIN SER ADMINISTRATS PER EL GOVERN CATALA.

         Per la part espanyola, els serveis publics traspassats desde el parlament els oferiria directament el govern espanyol, que no se si voldrien crear o no un Parlament per als Unionistesper decidir quins partits unionistes els gestionen aquests serveis públics.

         L'actual Parlament podria quedar com una entitat legislativa en la qual podria legislar sobre seguretat ciutadana, protecció civil, justicia, infraestructures, divisió de l'espai radioelectric proporcional als vots dels partits representats al Parlament, politiques territorials, urbanistiques, boscos, conques hidrografiques, costes, medi ambient i algunes poques coses més, vaja que legislaria sobre polítiques que ineludiblement afecten a tots els habitants del territori.

         El financament de l'actual parlament es reduiria molt, ja que les competencies de benestar social i ensenyament entre d'altres haurien passat al Nou Parlament Nacional Catalai al govern espanyol respectivament, potser el pressupost s'hauria de reduir al voltant d'un 80% o un 85% respecte a l'actual. Si ara té un pressupost d'uns 30.000 milions d'€, potser despres amb 5.000 o 6.000 milions d'€ per any en tindria prou.

         La part de qui financiaria l'actual Parlament amb aquest mínim a partir de la partició, es podria configurar de varies maneres, pero amb una premisa molt clara, si només el volem financiar els catalans adscrits al nou parlament nacional catala perque els representants dels partits unionistes no volen que els seus ciutadans residents a Catalunya el financiin, llavors per als ciutadans administrats per Espanya no hi haurien d'haver places reservades per a exercir de funcionaris o treballadors publics en serveis depenents de l'actual parlament, encara que si que, evidentment, perque viuen aqui, tindrien dret a votar, per descomptat, i els partits unionistes a presentar-se a les eleccions.

         En cas de que decidisin els partits unionistes que si que l'actual parlament hauria d'estar mínimament financat, doncs per exemple, i en vista de que els que ens considerem nacionalment catalans estem molt més interessats en l'autogovern que no pas els unionistes espanyols, doncs per exemple i per a mostrar bona voluntat negociadora per la nostra banda, per exemple es podria acordar que els ciutadans de Catalunya sota administració espanyola aportessin el 2% del PIB generats per ells(i les seves empreses a Catalunya), i els ciutadans de Catalunya administrats per l'administració nacional catalana podriem aportar un 3% del PIB generat pels nostres ciutadans i les nostres empreses per mantenir operatiu l'actual parlament en les seves noves competencies. Llavors si que qualsevol ciutada administrat per Espanya que visques a Catalunya tindria dret a presentar-se a concurs per treballar en un lloc public ofertat per el govern del parlament, sempre i quant, evidentment, portes el minim de temps residint al nostre país(cosa que ara mateix ja passa, i que decideixin i continuarien decidint les lleis de l'actual parlament) i que fos mínimament competent en les dues llengues oficials de Catalunya.

         Com ens podriem entendre els ciutadans administrats per el nou parlament nacional catala amb el govern espanyol?

         -Despeses comuns estatals, exercit, diplomacia, exteriors, etc --> aportem un 2%  del PIB generat pels nostres ciutadans i empreses cada any. Percentatge fixe(aixo és clau).

         -Solidaritat interterritorial --> aportem un 3% o un 4% del PIB generat pels nostres ciutadans i empreses cada any. Percentatge fixe(aixo és clau).


         No hi haurien d'haver més transferencies(apart de les 2 esmentades més amunt) del nostre govern cap a l'estat espanyol, i l'estat espanyol no ens hauria de transferir res, ni al govern del nou parlament nacional catala, ni a l'actual parlament que evidentment tindria competencies sobre menys temes, pero en guanyaria alguna de nova, pero que el financament que necessitaria hauria de ser molt menor, ja que no legislaria sobre temes socials, ni sobre educació, ni sobre impostos a empreses, ni pagaria prestacions d'atur ni pensions.

         Per ultim i per tancar el tema, el deute. Jo crec que l'actual deute del govern de la Generalitat de Catalunya hauria de ser transferit integrament al nou govern sorgit del nou Parlament Nacional Catala, que al adquirir els passius generats pels anteriors governs de la Generalitat de Catalunya, també n'adquiriria els actius, parlo d'empreses públiques, parlo de boscos i zones mediambientals protegides, i d'altres infraestructures que desconec.


         *** Un cop fetes les divisions i traspassos d'infraestructures, deute, es a dir actius i passius, i també de certs funcionaris o treballadors publics, llavors ja entrariem en un escenari en el que el nou Parlament Nacional Catala legislaria només per a una part de la població de Catalunya(suposo que bastant majoritaria), i ja comencaria a legislar sobre temes com pensions, IVA i IRPF a les nostres empreses, autonoms. 

         Evidentment tindriem el nostre Banc Nacional Catala, ja que a Catalunya operarien dues xarxes bancaries, la que depen del Banco de Espanya i la que dependria del Banc Nacional Catala. També el nostre nou parlament nacional catala legislaria sobre dret civil o codi civil entre persones sota tutela del nou govern nacional catala.

         Hi haurien d'haver lleis que protegissin la propietat privada, i de seguretat juridica, hi haurien d'haver convenis amb la justicia del Parlament territorial de Catalunya(actual parlament) per tal de que si algu tutelat per el govern espanyol causa danys o es tracta d'apropiar ilegalment o ocupar ilegalment la propietat de qualsevol ciutada sota tutela del govern nacional catala, doncs pugui ser detingut, dessallotjat, i processat immediatament, i si es un cas d'un ciutada sota la administracio del govern nacional catala que causa danys, es tracta d'apropiar o ocupar ilegalment una propietat que pertany a un ciutada resident a Catalunya sota administracio del govern espanyol, doncs igualment que ha de ser punit amb les mesures descrites anteriorment, d'una manera rapida, i ademés per tal de que el govern nacional catala faci proselitisme per la bona convivencia i el civisme, un cop la persona en questió hagues complert la pena imposada per la justicia territorial de Catalunya, li hauria d'afegir un castic suplementari extra a la persona en questió, per exemple tipus fer treball social durant X hores, a canvi de que no se li afegeixin punts d'incivisme, que en un futur podrien reduir les seves prestacions socials a rebre per part del nostre govern, en cas de que en el futur en fos receptor.

         Un altre tema que hauria de legislar el nostre parlament seria en el tema dels divorcis i separacions entre 2 persones que estan sota la tutela del govern nacional catala, vaja legislar sobre el codi o dret civil nacional catala.

         En les separacions i divorcis hi haurien d'haver uns minims de percentatge de patrimoni protegit que hauria de romandre en mans de la part perdedora o més desfavorida en el pleit, per exemple que almenys un 30% o una tercera part del patrimoni en comú hauria de romandre en mans de la part més desfavorida per una sentencia judicial, ningú s'hauria de que dar amb les mans buides.

         En les custodies, si no hi han hagut maltractaments demostrats, s'haurien de tindre en compte les opinions dels menors, si tenen un minim d'edat, i tambe els percentatges haurien de ser en cas de desacord previ de la exparella, doncs un mínim del 40% del temps per a cadascun, sempre i quan ninguna de les dues parts se n'anes a residir a fora de Catalunya, els fills haguessin nascut al pais i els 2 pares també, en casos de gent amb diferents nacionalitats doncs no ho sé, suposo que els experts podran dir més coses.

         Altre punt important. Els nous funcionaris del govern nacional catala estaran obligats si o si a adrecar-se única i exclusivament en llengua catalana a tota la ciutadania i entre ells en les comunicacions internes oficials, i tot ciutada que envii documentació a qualsevol administració publica depenent del govern nacional catala, haura d'estar escrita únicament en catala, el ciutada aixo si, tindra tot el dret del mon a adrecar-se als treballadors publics de l'administració del govern nacional catala en llengua castellana si així ho desitja, pero els nostres treballadors publics s'hauran d'adrecar a la ciutadania en catala única i exclusivament. 

         Per administració pública bilingue ja tindrem(i tenim) a la que depengués del Parlament Territorial de Catalunya(actual Parlament de Catalunya).

         El parlament nacional catala també hauria de crear una nova Policia Nacional Catalana amb uns quants milers d'efectius que servisquin per custodiar els edificis e infraestructures públiques que depenguessin de l'administració públuca del govern nacional catala.


         **** Suposo que em deixaria més detalls, pero algunes coses utils que se m'ocorreixen podrien ser:

         - La justicia territorial de Catalunya, a part de ser independent, neutre, eficac i rapida, hauria de vetllar perque cap ciutada resident a Catalunya pogues sofrir assetjament indiscriminat/injustificat cap a ell i/o els seus bens per part de cap ajuntament de Catalunya que estes dirigit per algun partit polític amb una identitat nacional de signe contrari a del ciutada en questió, es a dir per motius nacionals o étnics.

         Es a dir que hi hauria d'haver algun instrument(Defensor del Poble o algo semblant) independent dins de la justicia de Catalunya(amb contatces directe amb altres tribunals internacionals que tutelen pels Drets i Llibertats de les persones) que viguiles que cap ciutada resident a Catalunya pogues ser assetjat per motius nacionals/etnics per cap poder públic establert a Catalunya. 

         El que no vulguis per tu, no ho vulguis per els demés.


         *********** Ja per acabar, aixo seria un resum de com es podrien organitzar dues comunitats nacionals en un mateix teritori, i de cap a on s'hauria de tirar despres del 21D els representatnts polítics de l'independentisme, i probablement bastants unionistes moderats decidirien estar tutelats pel govern nacional catala, enlloc del govern de l'estat espanyol.

         Ens hi juguem la supervivencia nacional catalana, i també el no crear una veritable fractura interna(de moment encara no han passat coses molt greus, com morts per exemple, tot i que hi han certes esquerdes ben evidents, i que podrien anar a més si no es va amb molt de compte) entre la gent que viu a Catalunya, en la que hi hagui guanyadors i perdedors. No hi han d'haver perdedors.

         Les LLIBERTATS INDIVIDUALS en un escenari com el que ara ens hi trobem han de primar per davant de tot, el que no vulguis per a tu, no ho vulguis per als demés.
         Espero que serveixi per alguna cosa el totxo que he escrit, no en soc cap expert, només tracto d'aportar idees i guies de cap a on hauriem d'anar per tal de tenir exit,  aportacions que potser podrien arribar a ser útils, qui sap.


    • llamp48.615 17 10👍 12.154
     Aixó del fifty fifty és el que diuen els unionistes (convertits ja en orangistes). Sabem del cert els vots que han anat en favor de la independència però no sabem els dels contraris, els resultats del 27 S no són concluewnts en aquest sentit ja que "ells" no ho van tractar com un plebiscit i els seus electors actàven per inèrcia o per autonomisme (problema que també pot succeir el 21 D)

     La clau és un referèndum clar i diàfan, no unes enquestes o el que diguin els portaveus dels partits.
     • grava3.392 2 602👍 5.214
      A mi no m'ha convençut mai el criteri estadístic com a pedra de toc, guanyem en % o no. No estem parlant de coses com pertànyer a la UE o a l'OTAN. Estem parlant de la supervivència d'una nació. Va molt més enllà que una majoria o una minoria.

      Evidentment tampoc et falta raó en què tenim dret a un referèndum clar i diàfan. Una cosa no treu l'altra


      • llamp48.615 17 10👍 12.154
       Urbi maior minor cesat

       I a Espanya les minories estan per acabar ser assimilades o aniquilades.
       • grava3.392 2 602👍 5.214
        Urbi suposadament minor té el cosí de Zumosol. No creus que, si més no a mig termini, ens podríem plantejar objectius més possibilistes, un camí intermig?
        • llamp48.615 17 10👍 12.154
         El cosí de Zumosol ni està ni se l'espera.

         Jo veig que depenem de nosaltres mateixos
         • grava3.392 2 602👍 5.214
          No ho sé, noi. A la cassolada d'aquesta nit hem fet molt de soroll, però si miraves els balcons érem 4 gats. Se'm fa difícil pensar en tenir una independència real, amb totes les dificultats i trampes que posarà l'estat espanyol, sense que aquest silenci no es transformi en franca hostilitat.
          • llamp48.615 17 10👍 12.154
           Et penses que jo sóc de posar senyeres, cantar segadors, cridar consignes, participar en manifestacions, ... fer cassolades?

           Doncs no, si ho he anat fent ha estat pel que vèia que anava necessitan resposta.

           No, no tots els balcons nus i muts són cèl·lules de la jihad hispana com tampoc ho són de la independència o ja ara de la reacció al franquisme constitucional.

           D'aqui la gràcia dels referèndums, la gràcia de la democràcia. Un home un vot (no alló de la territorialitat i d'alló que es queixen els colons per tal de fer valer els seus "colons".

           No tothom es posiciona, no tothom n'és conscient de la situació ni té les mateixes angoixes.

           Enquestes, tertulians, blas blas blas, alló que compta són els vots -i la seva responsabilitat.
 • tom jones3.563 8 577👍 1.740
  Els CDR tenen la capacitat que tenen,no ens montem la peli 
 • Tord3.701 3 560👍 2.970
  Diga'm a quin CDR vas, perquè el que tinc vist feina tenen amb organitzar l'acte com per demanar-los l'independéncia.
 • abarada81 3👍 42
  Vaga general indefinida ja!!!
 • Berivan_Sason2.030 4 828👍 3.263
  Els CDR's tenien i tenen sentit en el seu context concret. Assemblees ciutadanes espontànies per defensar la República. Pel que fa a les forces orgàniques, ja les tenim. I són elles qui han de prendre aquests tipus de decisions estratègiques.
 • FollUsuari sumador77.658 12 3👍 40.608
  Podria ser la oportunitat per fer un cop d'efecte que obrís una altra finestra d'oportunitat, si guanyéssim per un resultat ampli cosa que és factible vist el que ha passat.

  No és el meu escenari però cal valorar mirant endavant.
 • pastor_de_bits10.285 9 210👍 2.171
  Tenim un govern que no lidera i que part d'ell es lliura gratuïtament a la presó extrangera per un delicte que no és delicte. Si el nostre President no ens convoca a defensar les nostres institucions... què hem de fer? De vegades sento que estem doblement abandonats.

  I no sé si els CDR tenen gaire efectivitat, però cal trobar una sol·lució i donar resposta al Gobierno.

Publicitat

Fòrums

 • 9.283.532 missatges
 • 220.618 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat