Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

La resposta de'n Puigdemont. Ja la tenim aquí

Aranel214 3👍 210
Heus aquí la resposta final del presi

Transcripció:

"Benvolgut President Rajoy:

La situació que vivim és de tal transcendència que exigeix respostes i solucions polítiques que estiguin a l'altura. La meva carta vol contribuir a aconseguir aquest tipus de respostes, que són les que ens demana la majoria de la societat i les que s'esperen a Europa, que no entén una altra forma de resoldre els conflictes que no passada pel diàleg, la negociació i l'acord.

En aquest sentit, em va sorprendre que en el seu escrit del passat 11 d'octubre anunciés la voluntat del seu govern d'engegar l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autogovern de Catalunya.

Quan el passat dia 10, atenent a la petició de nombroses personalitats i institucions internacionals, espanyoles i catalanes, li vaig plantejar una oferta sincera de diàleg, no ho vaig fer com una demostració de feblesa sinó com una proposta honesta per trobar una solució a la relació entre l'Estat espanyol i Catalunya que porta bloquejada des de fa molts anys.

El diumenge 1 d'octubre, enmig d'una violenta actuació policial denunciada pels més prestigiosos organismes internacionals, més de dos milions de catalans van encomanar al Parlament el mandat democràtic de declarar la independència. Als resultats d'aquest referèndum cal afegir els de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya on una clara majoria, un 47,7%, va votar forces independentistes, i on les forces explícitament contràries a ella van obtenir un 39,1%. També és necessari recordar que un 80% dels ciutadans ve manifestant reiteradament la voluntat de decidir el seu futur polític votant en un referèndum acordat. Acceptar la realitat és el camí per resoldre'ls problemes.

La prioritat del meu govern és buscar amb tota la intensitat la via del diàleg. Volem parlar, com ho fan les democràcies consolidades, sobre el problema que li planteja la majoria del poble català que vol emprendre el seu camí com a país independent en el marc europeu.

La suspensió del mandat polític sorgit de les urnes l'1 d'octubre demostra la nostra ferma voluntat de trobar la solució i no l'enfrontament. La nostra intenció és recórrer el camí de forma acordada tant en el temps com en les formes. La nostra proposta de diàleg és sincera i honesta. Per tot això, durant els propers dos mesos, el nostre principal objectiu és emplaçar-li a dialogar i que totes aquelles institucions i personalitats internacionals, espanyoles i catalanes que han expressat la seva voluntat d'obrir un camí de negociació tinguin l'oportunitat d'explorar-ho. Comprovarem d'aquesta manera el compromís, de cadascuna de les parts, a trobar una solució acordada.

Per tot l'exposat, li trasllado dues peticions:

La primera, que es reverteixi la repressió contra el poble i el govern de Catalunya. Aquest mateix dilluns estan citats com imputats en l'Audiència Nacional dos dels liders de la societat civil catalana que han impulsat les manifestacions pacífiques de milions de persones des de l'any 2010. També està citat, en la mateixa Audiència Nacional, el major del Cos de Mossos d'Esquadra, un dels quadres policials amb més prestigi de la policia europea i que compleix la seva labor de forma rigorosa i garantista.

En el capítol de la repressió també sofrim, entre unes altres, la vulneració de drets fonamentals; la intervenció i congelació de comptes bancaris que impedeixen que atenem les nostres obligacions amb les persones més necessitades; la censura d'internet i de mitjans de comunicació; la violació del secret postal; les detencions de servidors públics; i la brutal violència policial exercida contra població civil pacífica el dia 1 d'octubre.

La nostra proposta de diàleg és sincera, malgrat tot l'ocorregut, però lògicament és incompatible amb l'actual clima de creixent repressió i amenaça.

La segona petició és que concretem, al més aviat possible, una reunió que ens permeti explorar els primers acords. No deixem que es deteriori més la situació. Amb bona voluntat, reconeixent el problema i mirant-ho de cara, estic segur que podem trobar el camí de la solució."

Respostes

Configuració
 • Rigel60.965 10 7👍 29.225
  • Castellví399 5👍 138
   És a dir, podem discrepar abans no ho digui, però un cop ho ha dit encara que sigui el mateix que va dir el 10O ja està escrit en pedra? Va, home, va. Tots estem d'acord en el que estem d'acord, que ja és molt; però podem discrepar en la via per aconseguir-ho i considerar que aquesta no és la correcta.

   No donaré suport a quelcom en el que no hi crec.
   • Rigel60.965 10 7👍 29.225
    Suposo que vol dir que no ens dediquem a "estripar els carnets" com fan els tribuners del Barça cada cop que hi ha mal resultat.
    • Castellví399 5👍 138
     Per demanar la dimissió de l'entrenador no cal estripar el carnet del Barça.

     (És un símil, no dic que la solució sigui la dimissió de ningú... Encara.)
     • FuRTiUsuari sumador19.530 12 76👍 6.749
      Per fer el símil, aqui alguns estan demanant la dimissió de l'entrenador perquè no els hi agrada l'alineació o l'estratègia que està jugant en un sol partit de la temporada, i que a més no ha acabat. La realitat però, és que fins al moment hem arribat amb totes les promeses complertes de l'entrenador. S'han aprovat les lleis, s'ha votat, etc.
      • Baluard de Sant Clara1.316 2👍 1.954
       Si et vols enganyar tu mateix...ara després d'1 setmana creus que estem més aprop o més lluny de la independència?

       La setmana passada en KRLS demanava unes setmanes, avui ja parla de 2 mesos....En tot cas, la resposta sempre ha estat la mateixa, cop de porta al diàleg. Un cop encara, però quan portes dies, setmanes, mesos i anys apel·lant al diàleg i la resposta sempre és un NO sense paliatius o canvies el discurs i la retòrica, i passes als fets o realment si no et mous de l'escenari del fang, és perquè saps que no pots oferir res, ni a l'adversari ni als teus.
       • FuRTiUsuari sumador19.530 12 76👍 6.749
        La diferència amb abans és que el tema ara és l'internacionalització malgrat encara sigui considerat en part un afer intern per part d'altres Estats, però si t'hi fixes ara els Estats ja no fan servir aquestes paraules quant parlen del conflicte... Cap ni un. Potser ens hi hauríem de fixar però el detall em sembla prou important. Ara quant els pregunten parlen de diàleg entre les parts, que hi ha marge, etc, però ja no diuen: "És un afer intern, ja s'ho fotran...". I això per no parlar ja de declaracions d'alguns, com el diplomàtic alemany que ha deixat el Dastis pel terra, o bé el Parlament Eslovè que no és el primer cop que es pronuncia...

        Em penso que ens falta moooolta informació (tota bàsicament) sobre el què hauran parlant els respectius governs aquests dies. Així que fer suposicions sense saber res de com es mou tot per sota (posem com a exemple proper el tema de les urnes que ningú va saber i qui ho sabia va callar, però al final hi van ser) i decidir taxativament al respecte d'una qüestió que es desconeix totalment de com s'està portant a terme em sembla d'hiperventilats.

        Sí, som més aprop de la independència que fa una setmana.
        • Baluard de Sant Clara1.316 2👍 1.954
         Per quin motiu hauria de moure el cul cap estat o institució, més enllà de l'oda a la democràcia, si reconeixent una de les parts com a interlocutor, et poses l'altre Estat reconegut internacionalment, en contra?

         La paella pel mànec la vam tenir dimarts passat, un cop deixes passar la oportunitat (capacitat de cortocircuitar l'status quo europeu) i evidencies davant el món que anaves de farol, deixes de tenir tota la capacitat de pressió envers la comunitat internacional. Ara si per quatre titulars filtrats interessadament, vols veure que s'estan gestant unes converses internacionals, per exigir a l'Estat espanyol a seure's a negociar tu mateix...però ara mateix, quina pressió té Espanya i quines conseqüències polítiques tindria que digués que no negociarà mai la sobirania nacional? Quines conseqüències pot tenir la suspensió de la autonomia de Catalunya a nivell global? 

         Ara tornem al tema, sota una capa de misteri, tàctica, moviments interns, etc... s'està gestant un discurs, que més enllà de l'exigència d'obediència cega al Govern, la pràctica evidencia la manca de discurs o rumb prefixat per part d'aquest, i només denota la incapacitat manifesta intencionada o no, d'aplicar allò que fan reflectir els resultats del Referèndum de l'1 d'octubre, que és la Declaració d'Independència i la constitució de Catalunya en República.

         No se, si és casualitat o no, però fa menys d'una setmana tothom era expert en la via eslovena per aconseguir la independència, ara sembla que ja ens hem oblidat, i tornem a implorar per enèssima vegada al diàleg.


         • Castellví399 5👍 138
          La via eslovena s'acaba a les 9 d'aquest matí quan enlloc de dir "sí, senyor, hem fet una DI. Si s'asseuen a parlar serà una DI; si no, una DUI". És a dir, que la D i la I no és negocia.

          En el moment en que respon amb evasives (perquè no ho neguem, la resposta ha sigut: "no puc dir que no, però si sabeu llegir podeu entendre perfectament que no") la via eslovena ha mort.

          La gràcia de la via eslovena és que la pressió la té l'Estat del qual t'independitzes i mentre l'altre s'ho romia van caient reconeixements internacionals. La via processista ens ha deixat a nosaltres amb la pressió, el rebombori i la fractura sobre què hem de contestar i què no.

          Edito: clarament si sabem llegir ha dit que no, el que passa és que entre que "todo lo que no sea un sí o un no se entenderá como un sí" i que no tenen cap interés en que en Puigdemont pugui vendre'ls a ells que ha dit que no a la vegada que ven a casa que ha dit que sí, ells defensaran que ha respost "sí". Això no significa, i tampoc ho entendran així internacionalment, que en cap moment s'hagi produït una DUI.
          • Baluard de Sant Clara1.316 2👍 1.954
           No,si estic d'acord amb tu, a part que sembla que això d'Eslovènia fos un camí de roses, obviant la fermesa dels dirigents polítics eslovens, la existència d'armes arreu del país, degut a les Defenses Territorials d'origen titoista, els bloqueig de fronteres, la guerra dels deu dies,...


           El problema que té el mal anomenat Estat Major, és que no té cap intenció de declarar la independència, però tampoc pot vendre a la gent que els hi ha donat suport fins ara, la cruesa de la realitat, que no faran la DI, ni ara, ni demà, ni d'aquí dos mesos, ni que no hi hagi diàleg, perquè s'evidenciaria la seva misèria i estafa política, que han empés a la gent a defensar un projecte polític, que els ha sobrepassat per la reacció popular, quant segurament sempre el van idear com un element més processista, sense cap intenció de portar-lo a la pràctica. Les reaccions per part de la immensa majoria del Govern, dilluns i dimarts, ja evidencien aquesta idea.
          • Castellví399 5👍 138
           A mi em semblaria molt conseqüent (a la vegada que em deixaria molt desemparat políticament) que haguessin fet servir el suport públic per la independència per defensar un procés d'ampliació autonomista "o nosotros (pacte fiscal, reconeixement de la nació catalana) o el caos (assenyalant com el carrer demana la independència)."

           De veritat ho dic, si això és el que volien, ho valoraria molt positivament. No els votaria en ma vida, però els valoraria positivament. El que no poden fer és agafar l'espurna del carrer per encendre un foc mentre retiren les anelles de seguretat dels extintors.

           Aquest foc ja no s'apaga, o crema Espanya o els crema a ells.
          • Baluard de Sant Clara1.316 2👍 1.954
           Potser la idea era fer un N9N, i la violència policial i la resposta de la gent els va desbordar. I no va poder fer altra cosa, que un cop més sumar-se al carro, fins que va arribar el moment que havien de fer passes polítiques fermes o no retòrica processista i van frenar en sec.
 • Baluard de Sant Clara1.316 2👍 1.954
  Sóc jo o m'he perdut una setmana pel mig?

  Quan realment no tens res, ni tens intenció de ser fidel als teus compromisos, reiteres el que ja vas dir fa 1 setmana...

  Podran viure amb l'argumentari, de l'astúcia, perícia, tàctica, durant uns dies, setmanes,...però al final tot acabarà caient pel seu propi pes....ni tenen cap pla determinat, ni realment volen declarar la independència....processisme en estat pur de la immensa majoria del Govern...
 • __28550__2.026 3👍 1.209
  D'això en diuen resposta ara?
 • __32249__4 1
  Carles Estafamont os mea en la cara y creéis que está lloviendo.
 • __32249__4 1
  Game Over catalanazis, cocomocho y el vizco les han timado.
 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Hi ara què President?
 • llamp48.389 17 10👍 11.986
  Posi el cul President!

Publicitat

Fòrums

 • 9.173.982 missatges
 • 216.725 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat