Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Milers de cries de pingüí d'Adèlia moren de fam a l'Antàrtida...

EstatpropiUsuari sumador161.356 11 1👍 25.844

Milers de cries de pingüí d'Adèlia moren de fam a l'Antàrtida

Redacció 14 Oct 2017 - 18.59

 
Pingüins d'Adèlia a l'Antàrtida oriental (Reuters)

Pingüins d'Adèlia a l'Antàrtida oriental (Reuters)

Milers de cries de pingüí d'Adèlia han mort de fam i fred a l'Antàrtida oriental.

Ho han descobert investigadors francesos del Centre Nacional de Recerca Científica (CNRS) que estudien una colònia de 18.000 parelles de pingüins d'Adèlia, a l'illa Petrel, des del 2010.

Després de l'última temporada de reproducció, només hi han trobat dos pollets vius. Escampats al llarg de l'illa, milers de pollets morts i ous.

Els científics expliquen la tragèdia pels nivells inusuals de banquisa, una capa de gel flotant que es forma als oceans polars. Habitualment, la banquisa antàrtica desapareix al desembre i es torna a formar a l'hivern austral. Aquesta gran extensió de gel va obligar els pingüins adults a anar a buscar el menjar per a les cries -krill, un petit crustaci- 100 quilòmetres més lluny. Els pollets, sols i amb un plomatge encara poc impermeable, no van poder aguantar la persistència de la pluja.

Segons Yan Ropert-Coudert, investigador a l'estació Dumont de Urville, prop de la colònia, la regió pateix les conseqüències dels canvis ambientals provocats per la ruptura de la glacera Mertz el 2010, que va alterar la configuració del mar davant de la colònia. Ropert-Coudert tem que això serà cada vegada més freqüent.

Per tot això, l'investigador demana que es creï una àrea marina protegida. No solucionaria els canvis, però ajudaria a pal·liar impactes que es preveuen en el futur, com la pesca o el turisme.

La setmana que ve, 24 països i la Unió Europea es reuniran a la Comissió per a la Conservació dels Recursos Vius Marins de l'Antàrtida (CCAMLR) a Hobart, a Tasmània, per debatre sobre la creació de més àrees marines protegides.

Respostes

Configuració
  • Toni Montagutí35.370 7 18👍 22.359
   I és que és evident que els humans menyspreem la resta d'éssers vius que conviuen amb nosaltres. I no parlo d'una vaca malalta o dels gossos abandonats. Tot gira al voltant del suposat progrés de la humanitat i de l'explotació sense mesura dels recursos naturals. No sé quina mena de món tindrem, però tot fa intuir que en serà un de trist on haurem de penjar ocells mecànics en arbres de plàstic, si volem sentir-ne el seu cant. 
  • friket_heviarra_666804 3👍 164
   El medi ambient s'anirà a la merda de totes passades, ja sigui per culpa nostra o per altres causes.
   L'ésser humà, en tot cas, el que està provocant és un accelerament brutal en la massacre natural de la biodiversitat que diguem en condicions normals seria quelcom molt més lent.
   • Puigdomènech9.636 12 221👍 2.616
    Més o menys és el que he dit.
    Concretament l'ésser humà el que fa és destruir la part del medi ambient que l'ha permès arribar fins aquí. és paradoxal però el que fem és una mena de suïcidi fins a cert punt inconscient. No podem créixer sense limit.

    Que la Terra canviarà el medi ambient actual... si home, ja ho ha fet i ho tornarà a fer, és clar. Però ara el que passa és que nosaltres mateixos canviem cada cop més les condicions que ens ha permès desenvolupar-nos-hi. I això ho fem nosaltres. I penso que gran part de la població no n'és conscient, del que passa.
   • Benfresc12.358 5 167👍 10.437
    La llengua catalana i la nostra nació tard o d'hora haguessin desaparegut de totes maneres, com la resta de nacions del món, així doncs quina importància té el colonialisme espanyol?
    Iroxima i nagassaqui, quina importància van tenir? Era del tot irrellevant, tard o d'hora alguna catàstrofe acabarà amb tota la humanitat. 
  • John_Catala75 1👍 55


   El creixement serà el d’Asia i Africa. Pareu ja amb l’autoodi antioccidental.
   • Benfresc12.358 5 167👍 10.437
    A on has llegit que parli d'occident? Jo he llegit creixement en general. 
    Suposo que esrefereix a creixement econòmic,  també és un gran problema del qual no se'n parla el creixment demogràfic, sobretot al tercer món, caldria atirar el creixement demogràfic limitant des de l'estat el nombre de fills per persona, com s'havia fet a la Xina.
    • zzcc6.343 8 335👍 2.127
     El perill per creixement demogràfic és un mite. Tranquil que no ens carregarem el món per això.
     • Benfresc12.358 5 167👍 10.437
      No és cap mite, és sentit comú, ens l'estem carregant el món, ja està destruït però encara ho pot estar més. Cada persona consumeixrecursos naturals, cada persona contamina, cada persona ocupa espai en forma de residència etc.
      • zzcc6.343 8 335👍 2.127
       Els perills pel sobreconsum i per la mala repartició de recursos existeixen, però tenen poc a veure amb la demografia. Els índexs de natalitat fa temps que estan a la baixa, a Europa i Amèrica, però també a moltes parts d'Asia i Àfrica, i això és una cosa que ja s'havia predit en el seu moment (transicions demogràfiques).
       Per altra banda, les limitacions estatals pel nombre de filla solucionen poc o gens, perquè es tracte d'un problema purament econòmic (i en menor mesura cultural, però sempre subordinat a l'economia). Per garantir la supervència familiar amb una mortalitat infantil alta calen molts fills, un cop deixa d'existir aquest problema, la natalitat es reduirà per força.
       I per cert, tenint en compte l'augment de l'esperança de vida, si us preocupa la superpoblació, la vostra proposta hauria de ser la d'eliminar la població més envellida.
       • Benfresc12.358 5 167👍 10.437
        No estan a la baixa, a nivell mundial la població creix, a tot Àfrica creix molt, a llatinoamèrica també creix i a bona part d'Àsia. I és clar que a més població més consum i més contaminació, i això no contradiu per res el que dius.

        I sí,el control de la natalitat és imprescindible, i em fa mandra ara mateix respondre't tot lo altre, pensa més les coses i no siguis cap quadrat.
        • zzcc6.343 8 335👍 2.127
         Té collons que em diguis cap quadrat quan només parles a base de tòpics. Sense ser-ne un expert, m'interessa el tema i  he llegit bastant de gent que ho ha estudiat i realment hi entén.

         Que els índexs de natalitat estiguin baixant no vol dir que la població no estigui creixent. És una cosa més que bàsica i que passo d'explicar-te, si t'interessa t'ho pots buscar tu mateix. La qüestió és que aquesta natalitat està més o menys equilibrada amb la mortalitat en molts països(= equilibri demogràfic), i en els que no ho està, la tendència és la mateixa. Busca què és una transició demogràfica si vols entendre perquè. Per tant, les prediccions catastrofistes realment no ho són tant, perquè la tendència demogràfica no és mateixa que la de fa 40 o 50 anys. Resumint, que la població seguirà creixent durant x anys, però s'acabarà estancant o el seu creixement acabarà sent poc rellevant. Apa.

  • zzcc6.343 8 335👍 2.127
   Això no té res a veure amb la demografia.
  • duicat2017269 1👍 221
   Sobretot a Africa i a Orient Mitja, on follen com a conills sense precaucions i tenen una mitja de 7 o 8 fills. I despres ploren perque es moren de gana.
 • Sònia91Usuari sumador16.775 10 101👍 2.847
  D'aquí 50 anys ja veurem com està tot. Gaudim de la naturalesa ara que encara podem, no li queda gaire.
  • Puigdomènech9.636 12 221👍 2.616
   En som part, de la natura!

   No he entès mai la gent que deslliga la naturalesa de nosaltres mateixos. Què coi penseu respirar si no hi ha boscos...? és que no ho entenc. Potser no és el teu cas, però m'hi has fet pensar.
 • Caupes3.660 2 559👍 2.117
  El clima s'està refredant a l'Antàrtida? 
 • grava3.034 1 642👍 4.545
  Milers de cries de pingüí d'Adèlia moren de fam a l'Antàrtida en plena voràgine separatista
 • Màgor13.127 10 158👍 3.516
  Me la pela.
 • Seth137 1👍 51
  Cada cop més tinc l'impressió que la nostra extinció està a prop. Som l'eser viu més tòxic del planeta.
 • planta86 1👍 38
  Quin horror.
 • malllamplll_3.596 2 573👍 2.361
  24 paisos i la UE es reuniran per crear espais protegits...  i semblarà que facin alguna cosa

Publicitat

Fòrums

 • 9.206.015 missatges
 • 217.902 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat