Publicitat

Fòrum

Exassessor de Reagan recomana a Trump que doni suport a Catalunya

lucius 5.224 8 415 👍 656


http://thehill.com/opinion/international/353835-trump-can-spread-democracy-by-backing-catalan-independence

No puc dir que de sobte que m'hagi convertit en seguidor de Trump, però la veritat que resulta molt interessant: aquest analista pro-Trump fa una lectura de la nostra situació geoestratègica en la pugna dels EUA amb la UE que ens deixa com un caramelet a voler retenir per les dues parts (cosa que explicaria també perque GB i Israel podrien estar molt interessats a què ens en sortim) també explicaria el motiu de fons del posicionament inicial tan clar de la UE amb Espanya i el seu cinisme davant la repressió demostrada per Madrid).

Atenció també als paràgafs finals on menysprea el gran malestar d'Espanya ("no podria durar massa") i com contrarestrar un possible xantatge que Espanya li pugui fer amb les bases americanes: "cap problema: si Espanya ens amenaça de treure-les, segurament els catalans les voldran acollir").

Respostes

Configuració
 • goulah 19.218 13 78 👍 5.276
  Corregeix l'enllaç quan puguis. Ara busca una pàgina del racó.
 • goulah 19.218 13 78 👍 5.276
  Llegit.

  Tinc la sensació de que no sap gaire de què parla. No coneix gaire gens Catalunya si hem de fer cas de les afirmacions que fa. Però bé, si tenen ganes de jugar amb nosaltres a putejar la UE, endavant. Fora d'això s'enduran algunes sorpreses.
  • lucius 5.224 8 415 👍 656
   Tens raó. Ni trobo que ens haguem d'oferir a ningú submissament perquè ens tregui les castanyes del foc, com erròniament hem pensat alguns que passaria amb la "democràtica" UE. Primer de tot ho hem de fer, i resistir l'embestida espanyola les setmanes o mesos que calgui. Però sobretot és un símptoma: els governs estan fent els seus càlculs. Si veuen que la independència es proclama i se sosté, tindrem moltes cartes a jugar per al nostre reconeixement.
 • popcalent 11.238 10 180 👍 3.768
  Aquest article ja és vell. EUA ja ha tancat files amb la UE i Rajoy. Per cert, els comentaris plens d'agents del CNI fent servir l'argument estrella: i si Texas o Califòrnia es volen separar?
 • anselm_turmeda 5.704 9 377 👍 3.570
  Aquest individu no ens dóna suport: vol fer anar la nostra situació per fer un xantatge a Espanya per un suposat problema amb les bases. I si el seu suport ha d'anar condicionat que acceptem en territori català bases americanes, se'l pot fotre on li càpiga.
  • Mafan 752 1 👍 714
   Doncs donat jo ho entendria i hi donaria support a instal.lar bases. Al cap i a la fi Espanya esta conquistada er el feixisme, i comenco a temer que EU tambe.

   Una alte cosa es que com be dius realment no ens volen donar support i nomes ens vulguin fer servir per fer xantatge a la UE per deixar-nos despres tirats...
  • Dhey 370 4 👍 20
   Tots els estats que donin suport a un eventual nou estat català ho faran pel seu propi interès, els Estats Units no en serien cap excepció. Pensar que ho faran per admiració o per simpatia demostra ingenuïtat i un gran desconeixement de com funcionen les relacions internacionals. Per altra banda, si el preu a pagar per tal que la primera potència mundial reconegui la nova república és només el d'acceptar una base militar americana em semblaria baratíssim. I un enorme disbarat no acceptar-ho.
   • mag_felix 2.155 5 802 👍 2.228
    Tant de bo tinguem una base militar americana a Tarragona. Seria el cop definitiu. És el que haurien de negociar amb els EUA i amb Israel, doneu-nos suport a la independència i us comprarem armament per valor de 8.000 milions anuals durant els propers anys i porteu la vostra base militar.
  • torraina_infernal 37.465 10 16 👍 22.306
   I tant que les acceptarem. Això i el que faci falta per la independència.

Publicitat

Fòrums

 • 9.127.074 missatges
 • 215.246 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat