Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

12 països que donarien suport a la independència de Catalunya

__28957__172 3👍 152

La cadena de televisió Russia Today ha fet avui un reportatge sobre els països que donen alguna mena de suport a Catalunya en el procés independentista, ja sigui perquè han aprovat mocions, han creat subgrups de parlamentaris o han rebut oficialment el Govern tot i les pressions de la diplomàcia espanyola. En són 12: La Gran Bretanya, Dinamarca, Suïssa, Noruega, Finlàndia, Suècia, Letònia, Lituània, Estònia, Irlanda, Bèlgica i Eslovènia serien els potencials amics de Catalunya en aquest moment.

Segons Russia Today, al Regne Unit existeix "un important suport" a Catalunya malgrat la posició oficial de Londres, i no cal dir a Escòcia. El suport s'ha traslladat també a Irlanda, per la posició pro-catalana del Sinn Fein.

Al seu entendre, el suport de les repúbliques bàltiques també és notable. "Letònia va ser el primer Estat europeu a donar suport al procés català, amb declaracions del primer ministre", recorda l'emissora.

 El Parlament suís i el danès han aprovat mocions demanant una solució democràtica i negociada al problema català, recorda. I els parlaments suec i finès han creat grups de suport al procés independentista, compostos per diferents partits. "Recentment el ministre d'Afers Exteriors de Finlàndia, Timo Soini, va rebutjar la violència exercida per les forces de seguretat espanyoles contra el referèndum i va instar al diàleg", apunta.

Font: El Nacional

 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.205.610 missatges
  • 217.890 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat