Publicitat

Fòrum

Així van ser les 48 hores més tenses de Puigdemont (article) i Què fer? (opinió meva)

Segon_usuari_Bob 5.388 9 399 👍 5.326

En primer lloc us enllaço aquest article que encara que no tingui mitjans per assegurar que sigui cert, té molta versemblança. Abstingueu-vos de llegir-lo la gent sensible i fàcilment desmoralitzable

http://www.eldiario.es/catalunya/politica/horas-tensas-Puigdemont_0_696080637.html

A sota penjaré un missatge amb la meva anada d'olla sobre el que caldria fer ara, a vegades inclús en les situacions més difícils existeix la solució.PD: Edito i afegeixo l'enllaç aportat pel company raconaire:

http://www.naciodigital.cat/noticia/140260/aixi/es/va/gestar/canvi/guio/puigdemont/relat/ple/ajorna/independencia

Respostes

Configuració
  • Columbo 1.264 2 👍 1.759
   Em sembla una de les millors respostes possibles a la situació.

   Si no fos possible, la CUP hauria d'inflamar els ànims i mobilitzar mig milió de catalans davant el Parlament exigint la DUI tal com es va votar.

   Sigui el que sigui, val que vagi ràpid.
  • Rigorós 1.329 10 👍 283
   És la única possible solució.
  • ansar 16.949 12 99 👍 6.340
   El líder mai s'equivoca, i si el que va passar el 10 d'octubre va ser un error, no pot ser mai atribuïble a ell, si no a enganys i traïcions al seu voltant.

   Per tant el que s'imposaria ara seria una purga en tota regla, i un seguit de desautoritzacions públiques on quedés clar i meridià el rumb que seguirem.

   S'imposa un canvi de govern immediat, fer fora tots els consellers contraris a la independència i per suposat fer fora el vicepresident "Jonqueres" que seria substituït per Marta Rovira,


   Esta clar que les pressions venen del PDeCAT, no? Mas, Pascal, Corominas i Vila li van dir que la majoria dels de PDeCAT no votarien per ratificar la DUI i per tant van obligar a Puigdemont a no posar-ho a votacio? Si el parlament no ho ratifica, seria un ridicul monumental.

   Si purgues per purgar, pots purgar els mes valuosos membres del govern. Cal purgar els unionistes, no els independentistes. Junqueras es va encarregar del referendum i ho va fer.
   • Segon_usuari_Bob 5.388 9 399 👍 5.326
    És clar que si, purgues per tothom. És el que he escrit.

    El que et fa mal a tu és veure el nom del vicepresident entre els purgats.
   • Hades 26.810 9 39 👍 18.149
    Per què hem assumit tots que una DI cal que l'aprovi el parlament? Amb que n'informi d'ella el president n'hi ha més que suficient.
    • ansar 16.949 12 99 👍 6.340

     Declaracio de Puigdemont:

     Com és sabut, la llei del referèndum estableix que, dos dies després de la proclamació oficial dels resultats, i en cas que el nombre de vots del sí hagi estat superior al nombre de vots del no, el parlament (i cito textualment de la llei) ‘celebrarà una sessió ordinària per a efectuar una declaració formal de la independència de Catalunya, els seus efectes i acordar l’inici del procés constituent’.

     Hi ha un abans i un després del 1 d’octubre, i hem aconseguit el que ens vam comprometre a fer a l’inici de la legislatura.

     Arribats en aquest moment històric, i com a president de la Generalitat, assumeixo –en presentar-los els resultats del referèndum davant del parlament i dels nostres conciutadans– el mandat que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república.

     Això és el que avui pertoca fer. Per responsabilitat i per respecte.

     I amb la mateixa solemnitat, el govern i jo mateix proposem que el parlament suspengui els efectes de la declaració d’independència per tal que en les properes setmanes emprenguem un diàleg sense el qual no és possible arribar a una solució acordada     No se, a mi em sembla que sense una majoria del parlament, no hi ha DUI  

  • quatreanys 34.204 5 19 👍 9.213
   Per tant el principal objectiu de l'unionisme extern i nostrat és la desaparició de Puigdemont del mapa, o en tot cas la seva desconnexió, desprestigi i contacte amb el poble.

   Això ja ho ha fet el propi Puigdemont.

   El líder mai s'equivoca, i si el que va passar el 10 d'octubre va ser un error, no pot ser mai atribuïble a ell, si no a enganys i traïcions al seu voltant.

   La paraula va ser seva, la culpa es seva.

   Si en Puigdemont va cedir davant els botiflers, qui et diu que no ho fara uns dies despres i tot continurà igual?
  • autokrator 11.064 2 184 👍 6.759
   La teva anàlisi està be però la solució que proposes no té sentit:

   1. Puigdemont: Està cremat i, a més, ni és el líder ni volia ser-ho ni vol. No pots agafar aquest home ara i obligar-lo a liderar un procés que no vol liderar, a més que el més probable és que acabi a la presó i des d'allà ho té complicat per liderar res.

   2. El Govern: Canviar el Govern no serveix per a res, ja ho van fer abans del referèndum perque no hi havia un Govern disposat a fer un referèndum i el referèndum no l'ha organitzat el Govern sino la societat civil. Ficar més gent al Govern només implica augmentar el nombre d'objectius per a la justícia espanyola. A més, el problema per la DI no és el Govern, el problema són els diputats, siguin o no al Govern no hi ha 68 diputats disposats a votar una DI. Cosa que, per cert, fa molt de temps que he vingut dient a costa de que em diguin troll i unionista per aquí.

   3. ANC i Omniunm: Des de l'1-O que no serveixen per res. Han quedat sobrepassats pels CDR i les formes d'organització de base, el que cal és agafar aquestes auto-organitzacions caótiques i donar-lis una estructura més coherent, són les que van ocupar les escoles i les van defensar. A més, ANC i Omniu ja són objectius de l'Estat i segurament seran il·legals aviat. 
  • Rigel 59.332 10 7 👍 27.519
   Totalment d'acord.
  • Hades 26.810 9 39 👍 18.149
   Lo únic que cal és una manifestació grossa que carregui les piles al Puigdemont i ens les possi també a nosaltres, que ara ve lo gros.
 • Ruc_Catala 5.233 15 414 👍 1.084
  En Quim Arrufat va dir que ja tenien pactat suspendre/aplaçar els efectes de la declaració d'independència. El que va canviar a darrera hora era la manera com aprovaven i signaven la declaració. Això és el que va dir.

  Tuit d'en Puigdemont ahir al vespre:

 • Columbo 1.264 2 👍 1.759
  Si us plau, envieu missatges a na Marta Rovira, l'Anna Gabriel, vilaweb, rac1 etc etc  citant aquests articles i demanant que es pari aquesta traïció.


   • Columbo 1.264 2 👍 1.759
    Val, et dono la raó, però no perdem de vista el que he dit: cal que entre tots fem presió des de JA als política i mitjans afins. Cal assenyar-los i demanar que s'enfrontin als que van parar la DUI. Mas, Pascal, etc etc

    Tots tenim xarxes socials, cal donar visibilitat. Ens hem de moure ja.
 • AviVicenç 14.957 5 128 👍 1.825
  Un dels molts fils per fomentar la divisió dins del independentisme.

  Potser de manera involuntaria i inclus benintencionada, Pero ara no toca.

  Ja esta tot dit
 • Ruc_Catala 5.233 15 414 👍 1.084
  El que diuen aquests diaris és fals. Ja estava pactat aprovar la declaració i posposar-ne els efectes per afavorir el diàleg. Ho va dir Quim Arrufat a RAC 1 (enllaç). El que va canviar és la manera de signar la declaració, que s'havia pactat llegir-la al ple (i no sé si signar-la allà, també, no em queda clar) i suspendre-la després. És un canvi significatiu, evidentment, que va molestar a la CUP, a molts d'ERC i a la majoria d'independentistes, però no és cert que es decidís suspendre l'aplicació a darrera hora, ja estava decidit i pactat.

  Les causes les sabrem. La frustació i desmotivació que ha causat es guarirà aviat quan, per art i gràcia del govern ecspanyol i els seus aliats, s'apliqui la declaració d'independència abans, fins i tot, del mes de coll que ha demanat la CUP.
 • quatreanys 34.204 5 19 👍 9.213
  http://www.elnacional.cat/ca/opinio/enric-vila-puigdemont-155_201198_102.html
 • pensa_i_actua! 15.492 13 118 👍 6.204
  Per a poder calibrar millor com està el tema i el nivell de "veracitat" del que expliqui en Sànchez... avui mateix diu això:  Jordi Sànchez @jordisanchezp
   
   
   

  La resposta Govern i Corts espanyoles demostra que la decisió el passat 10 oct. de la majoria independentista al Parlament era encertada.


  I diverses membres del Secretariat Nacional el desmenteixen categòricament:


  Natàlia Sànchez Dipp @Nataliadipp 1 hFa 1 hora

   
   

  Natàlia Sànchez Dipp ha retuitat Jordi Sànchez

  Hola @jordisanchezp això és fals i ho saps. La decisió no la va prendre la majoria independentista del Parlament. Hauries de rectificar.

  Núria #EnsVolemVives @Nudenu
   
   
  En resposta a @jordisanchezp

  Això és mentida. Prou de parlar per nosaltres. • MLC 9.829 4 216 👍 7.740
  Jo penso que el primer que cal, un cop s'hagi aclarit tot el merder que  hi ha, és que la CUP presenti a votació la DUI al Parlament de Catalunya.

  Cal una claririfcació. Quins diputats de JxSi estan a la banda dels traidors? Són 5, 10 o 30? Si´son pocs, hi ha opció d'expulsar-los i tractar de redressar el proejecte. Si el nombre és gran, cal trencar i preparar-se per una lluit a mig termini.

  I cal saber en quin dels dos bàndols està l'ANC, Omnium, membres del govern, etc.

  Abans de res, aclarir la posició de cadascú.
 • partisà_català 4.541 5 470 👍 2.508
  Pitjor que els espanyoliste són els cipais, els traïdors a la terra. A ells els hi dedicarem una especial exquisitesa. Han estat panrant-ho tot, inpedinr que ens defensessim dient que ho tenien tot controlat i hem fet cas.

  Si es confirma que ens han traït seràn els primers en rebren les conseqüències. Gairebé mil catalans ferits utilitzant les tàctiques de no violència. Si ens han traït tindrà conseqüències.
 • partisà_català 4.541 5 470 👍 2.508
  Hi ha molta ràbia acumulada. El poble ho ha donat tot i cal saber si de veres hi ha hagut complot de Mas, Coromines, Vila, Pascal,...

  Ens ho han d'aclarir ja perquè el temps corre. Si es confirma seria una traïció brutal. 
 • Silmendil 3.781 14 536 👍 3.334
  Si la traïció es confirma, jo crec que el poble català haurà d'invair els carrers de forma indefinida. l'ANC i omnium no faran aquest pas.
 • Hanzel und Gretyl 4.838 9 445 👍 1.225

  El dilluns vorem. Jo aquestos articles no me'ls vull acabar de creure. Però els convergents s'han portat de pena. Que merdes es informar un hora abans del discurs a la CUP del que s'anava a fer? Ells que van fer el pressing CUP per el procés, ells que reclamaven unitat, ells que feien tot i la CUP eren els roïns.

   

  D'altra banda, des de l'experiència d'un col·legi de Sants el 1 d'O, només de l'experiència dels dies previs i del mateix dia. La gent que més implicada va estar, que sabia com fer les coses i que feia pancartes organitzava els comites i feia les històries eren els anarkos de Can Vies i Gent de la Cup, no es va vore cap convergent ni d'esquerra fins a l'últim hora.

   

  Jo en la Cup discrepe en moltiiisimes coses. Però des de la experiència anecdòtica d'uns dies, almenys a Sants, es per ells que es va arribar a fer el que es va fer. No es mereixen el que JxSI els está fent.


Publicitat

Fòrums

 • 9.127.074 missatges
 • 215.246 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat