Fòrum

La llibertat no cau del cel

zoe 33.175 9 23 👍 2.056
Abans de tot, una abraçada molt forta i molts ànims 

Jo també em vaig quedar de pedra en saber de la proposta de diàleg de Puigdemont, però pensant amb cap fred crec que ha estat una bona estratègia, que ningú no pugui dir que els catalans no van intentar fer les coses en pau i escoltant a tothom. 

Que ara hagi de decidir Rajoy l'aplicació del 155 i quedar com a l'opressor que és, em sembla millor encara, ha de ser sempre ell "el dolent" de la peli. 

Tard o d'hora es declararà la independència i és aquí on rau la meva preocupació. Sou veritablement conscients del que us faran tant espanya i l'UE? De fet ja han començat, ja "conviden" empreses a marxar-ne i ja manipulen la qualificació de risc. 

Us bloquejaran comptes, difamació pels seus mitjans,  atacs econòmics al seu millor estil i el més important, no sou un país ric que pugui despertar "interès" en països potència que us puguin ajudar. No serà senzill, serà dur deslligar-vos de l'opressor i seran anys per a poder aixecar-vos. 

Creieu que la majoria dels catalans estan disposats a pagar aquest preu per la llibertat? El pitjor i més perillós enemic està dins, és aquest "compatriota" que ven la llibertat a canvi de confort i un plat de menjar.

Respostes

Configuració
 • Calidoscòpic 20.606 14 71 👍 13.283
  Em quedo amb la teva primera frase, sincerament...
  • zoe 33.175 9 23 👍 2.056
   Suposo que ets d'aquests que es limita a llegir el títol del fil. 
   • Carles Martell 2.501 735 👍 3.820
    Lamento que no t'hagi agradat la meva resposta curta, estava mandrós. La complemento:

    Primer de tot, gràcies pels ànims. Seguint, em sembla que molta gent a Catalunya està disposada a sacrificar molt (o fins i tot qualsevol cosa) per tal de poder arribar a tenir una llibertat real i no estar sotmesos al mandat d'altres ètnies que ni tan sols ens mostren respecte. La gent que va votar "Sí" el dia 1, no era una massa irracional. És una gent amb ganes de lluitar per construir un nou estat. I les ganes que aquest estat esdevingui realitat són tremendes, capaces de desbordar els punts que comentes.
 • Rolf Steiner 12.255 10 166 👍 4.525

  Gràcies per els ànims.

  Mentre el concepte de sobirania existeixi com a prerrogativa de les nacions i dels pobles independents i com a dret de tots els pobles, nosaltres no acceptarem l'exclusió del nostre poble d'aquest dret.

  Mentre el món es regeixi per aquests principis. Mentre el món es regeixi per aquests conceptes que tinguin validesa universal perquè són universalment acceptats i consagrat pels pobles, nosaltres no acceptarem que se'ns privi de cap d'aquests drets, nosaltres no renunciarem a cap d’aquest drets.

 • Puigdomènech 9.424 12 228 👍 2.391
  El panorama post-independència no serà tan apocaliptic. La societat catalana és, en general, més dinàmica i oberta al món que l'espanyola... i la UE...pff ja veurem què passa amb la UE eh? El mòn no s'acaba ni a la península ni a Europa. Si Europa ens ataca, com a Estat independent estic segur que trobarem aliats.

  Amb el que si que hi estic d'acord és en què costarà vèncer l'enemic interior abans d'assolir un Estat independent. Però bé, jo crec que en aquesta primera fase s'ha vençut prou la por interna i s'han fet caure moltes màscares (com ara una falsa autonomia, un fals Estat democràtic de tots, etc) Això de cara al futur no pot fer altre cosa que anar a més. Penso que ara hem tornat al punt de conflicte en què va irrompre la guerra civil... Ara no hi ha guerra ni tanta tensió social com aleshores i és possible fer-ne més via. No ens poden afusellar impunement i tractaran de substituir-ho amb sentències, multes, cert grau de repressió... bé, contra això es pot lluitar. La victòria és força probable, al meu entendre.
  • zoe 33.175 9 23 👍 2.056
   Creus que espanya us deixarà marxar així sense més? 
   • Rolf Steiner 12.255 10 166 👍 4.525
    Mentre no hi hagi infiltrats com els que ja coneixem...
   • Puigdomènech 9.424 12 228 👍 2.391
    No, i ara !! 
    Però la lluita per la independència va ser interrompuda de forma molt abrupta per la Guerra Civil espanyola. De fet a l'època tinc entès que internacionalment s'esperava que Catalunya aprofitaria el conflicte per declarar-se independent. El govern de la República espanyola ho va impedir. I jo crec que ara hem reprès el que la guerra va interrompre.
    No sóc futuròleg, però la reacció del poble m'ha sorprès agradablement, penso que som uns quants que no ens esperàvem passar d'un 15% a un 40-50% en tan poc temps. Ha estat obra del PP, sense el PP, sense Aznar o Rajoy jo no crec que la reacció hagués estat la mateixa. Hi ha encara massa espanyol no integrat dins la societat catalana, però bé.

    En el pitjor dels casos previsibles, el conflicte amb Espanya serà llarg, però sens dubte acabarà amb la independència de Catalunya inevitablement. De moment ja hem aconseguit unes quantes coses, recuperar la dignitat, denunciar els abusos, desmuntar la paradeta comico-autonòmica que s'havien muntant, etc... És molt positiu que siguem ara tan coneguts com els escocesos, per exemple. S'ha de fer camí, però el més important és que sabem on anem i el pa que s'hi dona.
    • zoe 33.175 9 23 👍 2.056
     Justament això és el que em preocupa, que la gent disposada a deixar-se la pell per la llibertat és aquell percentatge que esperaves com a segur i els que van votar gràcies als bons oficis del Rajoy i Aznar són justament els que crec que és poden  fer enrere afeblint la consolidació de la llibertat, en tinc dues perles així a casa i et puc ben dir que fan molt de mal a la lluita. 
     • Puigdomènech 9.424 12 228 👍 2.391
      Si, és indubtable que dins Catalunya el perill són la 3a via, els federalistes etc...
      El que passa és que aquesta gent només te la trobes a Catalunya. A l'Estat espanyol dretes i esquerres a l'hora de la veritat són tots del parer d'en Rajoy o de l'Aznar pel que fa a la concepció de l'Estat.
 • Anònim10 16.144 5 109 👍 14.753
  No és pas cert que seran anys per poder-nos aixecar. Catalunya és un país pròsper i productiu que tan bon punt tingui la independència consolidada i sense patir l'ofec econòmic actual farà un salt qualitatiu notable.

  Aquí el problema, el que sí que és cert, és que ens faran de tot per tal que no arribi aquest moment. Ens faran guerra bruta per espantar la gent i evidentment una transició a hòsties implica un sacrifici i una inestabilitat temporal: vagues generals, tall de vies comercials, exèrcit espanyol, lluita pel control del territori i finances, possibles boicots per dissuadir la revolució a través de la por. Però el que està clar és que aquest impàs no és sostenible que duri gaire temps pels interessos europeus, per tant aquí la clau és que la població tingui prou fortalesa mental com per resistir-lo durant uns mesos sense fer-se enrere, això és el més complicat. Si estan disposats a això és perquè saben que sense el motor econòmic català, el deute espanyol implica un problema de primer ordre a la UE, també hi ha altres raons diplomàtiques i de dissuació de moviments d'alliberament nacional, però el deute espanyol n'és la principal. 
  • zoe 33.175 9 23 👍 2.056
     Potser la diferència d'apreciació rau en la percepció de "quan arribi el moment"? Vull dir, si passats els 7 dies que bonament us dóna Rajoy, Puigdemont o la CUP o qui estigui al davant declara la independència, per a mi aquest "és el moment" i feta la declaració començaran els atacs deslleials tant d'espanya com de l'UE. 

   Pel que entenc de la teva resposta, dius que passarà molt més d'aquests 7 dies i és quan us faran allò que expliques per a acollonir la gent? 
   • Anònim10 16.144 5 109 👍 14.753
    Ja ha començat en certa manera, però quan declarem la independència, aniran a sac com tu dius, per evitar que tingui possibilitats d'èxit tot espantant la gent perquè es faci enrere. Ara, si la gent es manté ferma, és insostenible per la UE desestabilitzar Catalunya durant un llarg periode de temps, caldria mentalitzar la gent que si són ferms, tenen la paella pel mànec, però és difícil.
 • Spanish Flea 252 👍 51
  Una pregunta, sense aplicar l'article 155 Rajoy (el govern espanyol, Espanya, etc) és un opressor, si aplica el 155 canvia qualque cosa?
 • MLC 10.329 4 205 👍 8.107
  Gràcies pels ànims, però no estic d'acord amb tu. Aquesta proposta de diàleg podria ser collonuda si hagués sortit de l'independentisme com estratègia per aconseguir suports o carregar-se de raons.

  Però a mesura que es coneix el que ha passat, la cosa és posa pitjor. La proposta va sorgir dels sectors més espanyolistes dels exconvergents que no volien signar la DUI per por o manca de confiança amb l'exit. I van arrossegar a Puigdemont que va enganyar a la CUP fins una hora abans de fer el discurset. 

  No és cap estratègia brillant, sinó por pura i dura.
  • Trinxant 10.887 8 193 👍 3.026
   Home, en què et bases per afirmar això? és una pregunta innocent, eh
   • MLC 10.329 4 205 👍 8.107
    Home,  premsa en va plena.
    • Mafan 797 1 👍 740
     Premsa no espanyolista?
     • MLC 10.329 4 205 👍 8.107
      El fet mateix del silenci de Puigdemont ja és prou clar. Veient com s'ha ensorrat la moral de molts independentistes, si les acusacions de traïció fossin falses, que menys que sortir i explicar-se. Abans s'explicarà amb Rajoy que amb els que ens hem jugat la cara per defensar-lo. 


      • Mafan 797 1 👍 740
       Jo tinc una teoria sobre el que esta passant pero prefeteixo no ferla publica. A vegades val mes ser discret. M'imagino que el president noha dit res encara per aixo. Si s'hagues venut com un botifler hagues sortit a intentar justificara-se i a excusar-se de una manera puta-ramonista mentres ens dongues un judici de moral venuda tatxa-nos de radicals i nazis com un simple ICV ero

       Esperare a veure que passa els seguents dies. Tot es possible, fins i tot la traicio, pero de moment crec que anem be i el govern de la generalitat declarara la independencia.

       Espero no equivocarme
  • zoe 33.175 9 23 👍 2.056
   No ho dubto, però si arribat el moment Puigdemont i companyia continuen cagats els podeu fer fora i posar gent fidel al davant tal i com vau fer amb el Mas. Si Puigdemont acaba sent un botifler més, almenys hem de reconèixer que ha dut a bon punt el moviment independentista i encara que hagi fet allò del diàleg per por o per venut, us ha vingut bé davant els ulls del món, la lectura és: "els catalans són gent de pau, diàleg i democràcia". 

   Heu de saber aprofitar cada resultat, jo des de fora us veig per bon camí, espero no estar equivocada i espero que la CUP no trigui un mes, el temps que ha de donar han de ser els mateixos dies que ha donat Rajoy o acabareu molt cremats. 
 • Hades 27.237 9 37 👍 18.703
  Potser de tant mossegar-me la llengua em faré sang i tot 
 • Estatpropi Usuari sumador 157.112 10 1 👍 23.811
  Un fil necessari enmig de tanta merda derrotista i histèrica. 

 • Toni Montagutí 34.035 7 20 👍 21.158
  Gràcies, Zoe.
  La nit, i la matinada, abans de l'U d'Octubre ja vam parlar-ne llàrgament. Aquell diumenge ha fet canviar moltes voluntats tèbies, t'ho asseguro. Veure com érem estossinats com a poble va refermar la força dels qui ja n'estàvem convençuts i va trencar moltes barreres entre els qui dubtaven. Hem teixit país, l'estem eixamplant. I ho estem fent sense haver d'incomodar-nos gaire. Estic convençut que aquells dos milions quaranta quatre mil catalans i catalanes que vam votar SÍ, som molt conscients del monstre que tenim al davant. I també una bona part dels qui van votar NO o en blanc, que hauran repensat el sentit del seu vot. 
  Tinc una gran confiança en la gent. Sempre l'he tinguda, fins i tot quan érem quatre gats mal avinguts. 
 • Mafan 797 1 👍 740
  Estic totalment d'acord amb tu.

  De totes maneres et suggereixo que no menyspreeis la capacitat del regim feixista espanyol per unir els catalans de tots els estrats socials i nivells de compromis per lluitar per la llibertat. Aquests feixistes fins ara no han decebut.

  una abracada
 • Cervesero 316 3 👍 302
  Em pensava trobar un xist sobre l'Eurofighter...
 • enricmm 15.432 10 121 👍 4.778
  Jo faré el que calgui sempre que vegi que pot dur a alguna banda. Que tinguem tots sort en les nostres revolucions... i pareu d'imprimir Doritos d'una vegada. 
 • Josep Carles 5.940 13 358 👍 1.349

  No ens aturarà ni la Castella imperialista i despòtica, ni el corromput gran capital de l'Ibex 35, ni els seus mitjans de comunicació mentiders i manipuladors, ni els colons fatxendes ni els degenerats botiflers. Ni la inhumana i podrida UE. Poble i institucions, colze a colze, amb afinada intel·ligència i dura lluita aconseguirem la Llibertat i bastirem una República Catalana profundament democràtica i social!

 • UsuariV 10.113 4 210 👍 5.813
  Curiosament, ningú contesta els tres últims paràgrafs de la teua intervenció.

  Jo porte dies preguntant-ho. Com aconseguireu, per exemple, que totes les empreses de Catalunya tributen a la Hissenda catalana i cotitzen a la Seguretat Social catalana, en comptes de a l'espanyola.


 • llamp 48.212 17 10 👍 11.834
  No hi han gaires certeses, jo al menys no en tinc cap. Ara bé, si aconseguim "mantenir" i consolidar la independència els temes econòmics penso que s'encarrilaran.

  -Europa es pot permetre prescindre de la economia catalana?
  -I a la contra: Podem prescindre d'Europa? (Podem continuar operant amb euros encara que com ara no tinguem cap control sobre el seu valor)
  -Espanya pot assumir el seu deute?. Al principi potser li faran injeccions financeres però arribarà un dia que hauran de dir prou, enviar-lis la Troika i fer-lis la clenxa.
  -Tots nosaltres, i tu, hem estat cotitzant durant anys i tindrem dret a una pensió que haurà de pagar Espanya, igual que haurà de continuar pagant les pensions ja concedides

  Poden desbrabar-se però al poc hauran de "negociar".

  Aquest desbrabar-se sí que em preocupa d'una gent que crida "A por ellos", "Voltarén" i du bats de beisvol. I d'aquests també en tenim aqui com també hi haurà molta gent que es negarà en rodó a sotmetres a l'administració catalana i tampoc és plan d'enviar-los a la pressó a la primera.

  En fí, que ballarem la música que soni.

  I gràcies pel suport
 • Gonexar Usuari sumador 9.540 14 223 👍 2.450
  Demencial que barregis la llibertat d'un poble amb els autogols socialistes del teu estat.
 • Alwix 3.190 8 626 👍 1.683
  Merci pels ànims! El que volem fer, una independència amb 0 morts, bé val la pena.
 • Mcasas 8.759 12 249 👍 3.289
  Per motius geopolítics no crec que les mesures que descrius es prolonguin gaire en el temps. Catalunya no es troba a la perifèria d'Europa i a ningú li convé que l'economia catalana fracassi. Quan els poders internacionals hagin entès que la independència és inevitable, s'acabaran els xantatges.

  El que tu descrius és que li passaria a un país perifèric. Però Catalunya es troba al centre d'Europa des dels temps de Carlemany (que de fet és qui inventa la noció d'Europa en un sentit polític) i per tant les elits internacional necessiten una situació política normalitzada a mig i llarg termini.
  • zoe 33.175 9 23 👍 2.056
   La lectura que faig és en funció de la reacció de l'UE 

   No han fet més que mirar a un costat i passar olímpicament de les violacions dels drets dels catalans quan haurien d'haver-se pronunciat enèrgicament condemnat-ho. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.158.693 missatges
 • 216.233 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat