Fòrum

Esteu molt nerviosets ...

Argimont 6.846 2 315 👍 4.295
No hi haurà cap reforma de la Constitució , perquè per això cal que votin tots els espanyol.
Ja pot dir el que vullgui l'UE que amb el PP no es canviarà la Constitució.

Respostes

Configuració
 • Ruol 672 2 👍 834
  Ja, i d'altres esteu molt cecs.
 • quatreanys 34.492 6 18 👍 9.474
  De moment ja tenen 6 mesos. I que dira en Puigtraidor que la va declarar? Que no la va declarar?
 • Barratinaire Usuari sumador 7.677 13 280 👍 5.054
  Però si a Europa se li en refot si es canvia la constitució o no, a ells ja els va bé per obligar a la Generalitat a tirar-se enrera si no volen rebre. Ells, mentre es pagui el deuta els importa poc la repressió espanyola o el que deixin de fer.

  El que els fotra mal es veure una Catalunya empobrida que de retruc provoqui una caiguda d'ingresos a Espanya i aquesta peti. Ara la única alternativa es convertir Catalunya en una regió pobra, mentre tinguem pasta ens tractaran malament i continuarem pagant com rucs.
 • __11694__ Usuari sumador 39.613 13 👍 17.702

  Exacte. Ens quedarem exactament amb el regim del 78 sense canviar ni una coma.

  N'hi ha per estar nervios, evidentment.

  • Tuixec 3.686 9 557 👍 1.580
   Soc de la opinió de que intentaran que ens quedem al règim del 78 però amb totes les comes canviades.
   Canviaran la constitució, i allà on diu nacionalitats històriques dirà nacions cultutrals o qualsevol altra eufemisme de merda, sense cap valor jurídic. Fins avui m'extranyava que no fessin aquesta jugada, ara ja intueixo perquè han esperat a fer-la. Perquè esperant podien fer la mateixa jugada i anar amb la justícia a pels rivals polítics igual.
   Altra cosa és que aconseguim fer veure la veritat per tornar amb més for¢a quan sigui evident. Espero que haguem aprés que la societat civil ha de fiscalitzar la política i no ser fagocitada.
   • __11694__ Usuari sumador 39.613 13 👍 17.702

    Si fan aixo han de passar per un referendum (legal i acordat) on existeix la possibilitat molt raonable de que a Catalunya guanyi el No i la constitucio perdi la poca legitimitat que li queda davant dels catalans.

    Fins i tot en el cas que PDeCat faci, com es previsible, campanya pel Si.

    • Tuixec 3.686 9 557 👍 1.580
     Estava editant una ampliació mentra has respost.  A això em referia amb les 2 darreres frases. Allargaran la reforma tant com puguin, per refredar els ánims, i es possible inclús que durant 2 anys inverteixin el que toca i tot.
    • mag_felix 2.155 5 806 👍 2.228
     Si haguessin sigut més intel·ligents políticament els del PP haurien deixat fer una consulta no vinculant (que no referèndum) amb 3 respostes rotllo: A) Seguir Igual, B) Més autogovern dins escanya o C) Obrir un procés independentista i molta gent a Catalunya ho hagués comprat (Ciu, Psc, Podemos i el propi PP català). No tinc cap dubte que s'hauria trencat el pacte ERC+Ciu i que la societat catalana haurtia celebrat la consulta tot contents com una victòria dels nostres valor cívics i bla bla bla.

     L'independentisme no hagués guanyat ni de conya. La B) hauria guanyat de llarg i haurien aturat l'independentisme per dècades a canvi de 4 collonades polítiques, simbòliques i una mica d'econòmiques. A més el PP a Catalunya hauria pujat davant C's que quedarien com uns radicals i a les properes escanyoles el PP s'hauria menjat part del PSOE i gairebé tot C's.

     Però com que son escanyols, que viuen imbuïts en una ideologia imbècil, intransigent, irracional i violenta doncs s'ha arribat a on som. Que no em sembla malament, perquè tot el que ha passat ha servit per a que aquí molt mesell, sem'enfotista, tercerviista i federalista galàctic han vist què són realment els espanyols. Per lo menys quan els diem les veritats ara ja no ens poden dir "Au va, exagerat...".
 • gerd 8.574 12 253 👍 1.493
  Estem nerviosos perquè entenem el que està passant. I és molt greu. 
 • autokrator 11.653 2 174 👍 7.315
  Que, ja has sortit a trencar-li la boca als unionistes i podemites que s'oposesin a la DUI que faria el President després del referèndum?
  • Argimont 6.846 2 315 👍 4.295
   No m'agraden els covards , a les xarxes i al mon real i Podemos es ambdues coses
   • autokrator 11.653 2 174 👍 7.315
    Vaja, que no has sortit. Em vas amenaçar a mi i tot... Només espero que d'aquesta aprenguis a ser més respectuós, a no tractar a tothom amb prepotència i no anar de llest i valent per la vida. Jutges malament la gent i les situacions i t'equivoques, no passa res, de tot s'aprén. Si has aprés la propera no et vendran la moto tan fàcilment. 
 • Ohtar 17.202 7 97 👍 7.945
  Seria genial que fessin un canvi a la constitució, es votés, i a Catalunya sortís que no. Però no ho faran.
 • Aleix84 1.047 1 👍 802
  A part el farol que s'esta pegant Pedro sanchez de "reformar la constitució" implica que totes les parts quedin contentes.

  El PP, PSOE, C's i els seus votants  mai acceptaran reconeixement de Nació, Concert economic i dret d'autodeterminació per Catalunya a la constitució.

  I nosaltres mai acceptarem res que no sigui Nació, Concert economic i dret d'autodeterminació per Catalunya a la Constitució.

  La via és impossible, així que només queda negociar la separació, on segurament en podem sortir més contents les dues parts.
 • EPS 59.782 13 8 👍 8.569
  Jo estic ben tranquil.
 • elbruixot 3.112 13 636 👍 1.122
  Puigdemont va tenir la possibilitat de declarar la independència i formar un exèrcit popular junt als Mossos. Ja ho diu aquella frase de poble armat, poble respectat.
  • Mr SISI 2.493 5 734 👍 2.007
   Per fer el referèndum i guanyar la independència,  quanta gent vam necessitar? Més de 2 milions de persones. Per controlar el territori, amb 50.000 persones en tenim prou i de sobres
  • Benfresc 11.928 5 170 👍 9.478
   Aviam, no es pot formar un exèrcit popular així com així, això voldria el seu temps i l'estat espanyol reaccionaria de seguida, no només impediria que es formés aquest exèrcit sinó que a més ho aorofitaria per engarjolar a tot el govern i per suspendre l'autonomia.

   Calen mercenaris, avui dia hi ha bones empreses de mercenaris i són uns cracks, molt més eficaços que exèrcits estatals, també cal recolzament total d'una superpotència,  entre altres coses cal un finançament poderós d'aquesta superpotència,  podria ser per exemple la Xina, aquest recolzament seria secret, no es voldrien emmerdar amb una guerra contra un pais membre de la OTAN i membre de la UE. Al cap de molts anys de ser independents inevitablement se sabria que ens han ajudat, més quan tothom podrà veure que per aquí hi ha bases militars xineses i que els hi hem regalat alguns punts clau del pais, llavors però ja tindrem un pais independent ben constituït i ningú tindrà res a dir-hi.

   Malauradament això dista moltíssim de l'estratègia de l'independentisme i no crec pas que a curt-mitjà termini puguin acostar-se minimament a aquestes posicions.
 • torraina_infernal 37.497 11 16 👍 22.362
  29 dies tic tac tic tac
 • Jaquesques 423 1 👍 366
 • Sants Usuari sumador 30.578 14 28 👍 9.857
  Tardà ho acaba de dir ben clarament: ni un pas enrere 
  • MLC 10.329 4 205 👍 8.107
   Jo no penso henkejar, però em sembla urgent reconèixer que Puigdemont ha traicionat al procés i ens ha clavat un ganivet per l'esquena. 

   I em sembla urgent perquè la única possibilitat que ens queda és que sigui substituït per un lideratge alternatiu proposi la independència i arrossegui a CUP, ERC i majoria de CDC, marginant als traïdors.

   No fer-ho ara i esperar tres mesos o un mes, només ens ensorrarà. 

   Una cosa és tenir prejudicis contra uns líders o partits i ploriquejar que tot anirà malament i una diferent constatar que aquells que es van presentar per declarar la república s'hagin negat a fer-ho. 

   • grinfild Usuari sumador 24.749 14 45 👍 3.520
    El President es pot haver equivocat , encara no ho sabem del cert , però n'estic segur al 100% que no ho ha fet per traïdoria. Ens hem venut l' enteniment?
    Et recordo que tots els consellers menys un , la Clara Ponsatí, estaven d'acord amb el President. I com bé saps , la meitat són d' Esquerra.
    • MLC 10.329 4 205 👍 8.107
     Recorda la frase "que la prudència no ens faci traïdors". Hi havia un acord de consens a l'independentisme, entre ERC, CDC, CUP, ANC, Omnium, etc, que es va plasma en la llei de transitorietat per fer la DUI en 48 hores. I aixo vam votar 2 milions de catalans.

     I sabem que una hora abans de la DUI, en Puigdemont es va negar a complir l'acord i va imposar la suspensió. Això és una traïció com una casa de pagès: fer el contrari del que s'ha acordat i fer-ho després d'haver conspirat d'amagat no té altre definició.

     I l'acord del govern tampoc ho desmenteix. Va funcionar allò de las "Lentejas. Si quieres las tomas i si no las dejas".

     Posats en la disjuntiva de "suspensió o eleccions autonòmiques", tothom, jo inclòs, estem per la suspensió. I potser Puigdemont va actuar així perquè no tenia més remei i estava agafat pels ous per un sector convergent que es va negar a votar la DUI.

     Podem discutir l'abast de la traïció, si val la pena passar-la per alt si es pot tirar endavant i distingir entre els que la van organitzar i els que s'hi van veure arrossegat, però negar-la no.

     Per cert, si demà Puigdemont rectifica i fa la DUI, tot oblidat per part meva i endavant. Però si el que tenim és als convergents fora del procés negociant una reforma de la constitució espanyola com diu en Xucla...

 • Taujà 13.451 8 154 👍 4.991
  Jo no estic nerviós, ans al contrari. Em sento humiliat i dolgut, però la tensió que tenia a la boca de l'estòmac fins fa poc més de 24h s'ha esvaït totalment.

  Hem mantingut viva la flama, espero que els nostres fills recollin el testimoni i sàpiguen tenir l'audàcia que ens ha mancat a nosaltres.
 • cathalà 22.068 11 61 👍 4.929
  La majoria dels espanyols mai voldran que Catalunya sigui considerada una nació.
 • Ocell_II 1.300 5 👍 479
  Ni amb el PP ni amb ningú. Cap estat canvia la seva constitució per permetre a les seves regions que s'independitzin. Quan hi ha un clam a favor de la autodeterminació a una regió, s'ha de fer un referèndum democràtic alegal, com deia Baltasar Garzon.

  Els processos democràtics defineixen la llei, i no són previnguts per aquesta.
 • Foll Usuari sumador 77.268 12 3 👍 39.850
  L'únic que els hi interessa és trencar el momentum.

  Què portaria reformar-la ni que s'acabés fent? 3 anys?

  A nosaltres ara ens ve de dies o de mesos aprofitar el momentum de l'1-O.

  Els espanyols no tenen cap intenció de reformar la Constitució i si ho fan serà cap a pitjor, però només dient-ho ja pretenen que frenem i "a veure què" i ja hi ha molts botiflers que ho han suggerit.

Publicitat

Fòrums

 • 9.158.693 missatges
 • 216.233 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat