Fòrum

Per qué no hi ha hagut DI?

autokrator 11.653 2 174 👍 7.324
Aquí deixo com veig la jugada:

1. El Govern ha tingut por al desbordament popular: És evident que els darrers anys el Govern ha anat manifestant que havia de construir "estructures d'Estat" per a poder prendre el control del país. Obviament no n'ha fet cap, per tant l'única manera d'aconseguir-ho (i sense garanties d'èxt) era recorrer al poble. Ja el 20-S vam veure que els dirigents processistes feien exercicis per enviar la gent a casa i canalitzar la ira popular cap a protestes simbòliques. De la mateixa manera les ocupacions prèvies al referèndum i la defensa de les urnes no eren part del guió, el guió era la protesta simbòlica contra un estat que no ens permet votar. La burgesia dirigent del procés ha vist que en perdia el control. Al marge d'això és que el guió ni era la DI ni era el desbordament, era forçar el Govern d'Espanya a pactar un referèndum.

2. Manca de cohesió interna i de recolzaments empresarials: Des del principi sabem que bona part dels dirigents del bloc processista són burgesos que no aspiren a la independència sino a un pacta amb l'Estat. L'immobilisme de l'Estat ha obligat a aquesta gent a posicionar-se i ho han fet però no en el sentit que molts independetistes esperaven. S'ha imposat la lògica de classe i no la nacional, com passa sempre en la política. De fet les paraules d'ahir de García Albiol no deixen de ser un missatge críptic en aquest sentit quan li diu al Puigdemont que molta de la gent que l'ha acompnyat "dirà que no hi era" i que aquest moment "està més a prop del que es creu". Això unit a la campanya de les empreses de canvis de seu que no busquem més que fer por evidencia que la reculada ha estat un moviment organitzat per part d'aquest important sector polític del processisme.

3. Hostilitat de la comunitat internacional: En el procés, gairebé tot és mentida, els dirigents expliquen coses que no estan passant o be anuncien una cosa per després fer una diferent. La majoria dels independentistes, però, s'empassen aquestes mentides ben alegrement entenent que darrera hi ha plans secrets i girs tàctics brillants. En realitat el que hi ha són uns dirigent força mediocres, els dirigents espanyols tret del García Margallo, no són tampoc gent brillant, però tenen un Estat darrera, tenen un cos diplomàtic professional i contactes de fa dècades, Catalunya no té res d'això, de fet molts pocs catalans es dediquen a ser alts funcionaris de l'Estat i els que ho són són unionistes. Acostumat a enganyar la massa independentista fàcilment els dirigents processistes han acabat per creure que podien fer el mateix amb la UE i les potències de l'OTAN. En principi el procés no havia aconseguit cap suport internacional, ara be, hi ha un moment fatídic que és quan la Guàrdia Civil troba a casa d'un dels detinguts el pla, el full de ruta... Aquest full de ruta es basa en tres idees que paso a descriure, és important considerar que s'escriu just desprès del 'Brexit' que és la pitjor crisi que ha patit la UE en la Història: 1. El 27-S no és suficient per legitimar la independència, a més s'estan perdent recolzaments i la independència no sembla possible, s'allunya. 2. Es pot aconseguir un referèndum acordat amb l'Estat, no es pot aconseguir una DUI efectiva (això es contempla cap al 2022). 3. Per a forçar l'Estat a pactar un referèndum el moviment independentista que no ha guanyat el 27-S (ho diuen al full de ruta) i que va de baixada ha de causar un conflicte per a implicar Europa i la via per al conflicte és la DI. Obviament, un cop Espanya té aquest document això s'ha fet coneixer a les diverses cancelleries europees. La reacció no pot ser més negativa, els dirigents del procés estan mirant de crear-li a Europa un problema que es pot estalviar perque ells sols no poden independitzar-se. En aquest sentit és important assenyalar el poc respecte per les decissions democràtiques, haver guanyat el referèndum (si es considera vàlid) no importa, importa tant com el que va guanyar SYRIZA.

Resultat: El resultat és que els dirigents del procés es troben sense cohesió interna, sense suports empresarials ni bancaris, oposats a l'estabilitat de la UE i amb l'oposició brutal de l'Estat amb el Rei al capdavant. Tenen dos opcions, la dolenta i la pitjor: Deixar el procés d'independència en mans del poble, perdre el control i entrar en una deriva revolucionària que no se sap com anirà. Sacrificar-se, entomar la repressió de l'Estat, tirar enrera i esperar messures de generositat gràcies a la UE i els agents internacionals mentre permeten que uns nous dirigents reformulin el catalanisme conservador. 

Obviament entre el pitjor per a ells (la revolució) i el dolent (la repressió) han triat el dolent. S'ha imposat en tot la lògica de classe, per a un marxista ha estat en el pla intel·lectual un moviment molt interessant d'analitzar i observar. Com a independentista quedo a l'espera del veritable procés revolucionari cap a la independència i el socialisme. 

Respostes

Configuració
  • autokrator 11.653 2 174 👍 7.324
    Avui és un dia per recordar aquest fil:


    Sacrificar-se, entomar la repressió de l'Estat, tirar enrera i esperar messures de generositat gràcies a la UE i els agents internacionals mentre permeten que uns nous dirigents reformulin el catalanisme conservador. 

Publicitat

Fòrums

  • 9.158.985 missatges
  • 216.242 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat