Publicitat

Fòrum

Acord PP-PSOE per reforma constitucional (segons Pedro Sánchez)

Respostes

Configuració
 • l--- 244 👍 224
  Absolutament previsible. Però no sé si el govern ho tenia al "pla".

  Feia uns dies vaig dir en un comentari:

  De totes maneres espero que el govern tingui clar que qualsevol acord amb l'estat és paper mullat. Ni oferiran res substancial, ni ens perdonaran la humiliació d'haver tirat endavant el referèndum. Per tant espero que tinguin pensada una bona estratègia per evidenciar que els compromisos que pugui fer l'estat espanyol no valen res. Potser vincular la DI a la no realització de les reformes que serien necessàries per al desenvolupament de l'autogovern.


  Però el discurs del Puigdemont no tenia ni terminis, ni requeriments, ni mínims, ni propostes. Ara l'estat espanyol ofereix una reforma llunyana perquè la UE pugui mirar cap a una altra banda, i som-hi amb la repressió. La metàfora és aquesta: nosaltres apuntàvem a l'estat amb una pistola de balins, l'estat a nosaltres amb un canó. La UE arriba i ens demana que abaixem les armes, i el govern gustosament ha deixat la pistola a terra. Ara la UE marxa, i ens quedem a soles amb Espanya,

  Si en Puigdemont té dignitat, denunciarà l'actitud covarda de la UE i les mentides de l'estat espanyol i declararà la independència. El que vingui després serà terrible però la nostra sobirania serà determinada per les nostres forces i conviccions, i no pels interessos i càlculs d'una elit covarda i venuda.
 • __11694__ Usuari sumador 39.613 12 👍 17.702

  Com deia a l'altre fil

 • popcalent 11.238 10 180 👍 3.768
  Segons Vilaweb, la reforma de la constitució és un plà de la UE, PP, i PSOE per frenar la independència de Catalunya. Com més temps passa més clar ho veig: ahir vam perdre una oportunitat única que no es repetirà en generacions si és que mai es torna a repetir. Feu-vos a la idea que nosaltres ja no ho veurem.

  La reforma de la constitució serà una merda, unes motlles, i això si s'arriba a complir, que no ho crec. Però davant del món Espanya quedarà com un país democràtic que adapta la seua constitució a les necessitats de la gent. En canvi, nosaltres, tota la reputació de gent seriosa que ens hem guanyat al llarg dels anys la vam perdre ahir. Gràcies, Puigdemont.
 • Alwix 3.161 8 627 👍 1.634
  Clarament, s'obre un nou escenari potencial. Ja ha arrivat la temible pinça PP-C's-PSOE-UE que ens pot fer callar durant una generació. 

  És possible que la darrera pantalla per guanyar-nos l'autodeterminació sigui que surti NO a la votació de la reforma de la Constitució. Entrem en una fase molt dura sense una llei d'Ohm que ens ajudi. Serà molt important consolidar els indepes de fornada dels últims dies i ser molt pedagògics amb els cants de sirena i l'estratègia del poli bò / poli dolent per tal que no ens tornin a enganyar amb una transició 2.0 i la promesa de 4 engrunes que tombaran per la porta del darrere quan els convingui.

  Un escenari molt complicat. 

  Esperem que es pugui aixecar la suspensió davant de mostres fragrants de manca de voluntat de respectar el dret a l'autodeterminació. 
 • Juan Lloris 5.488 6 392 👍 2.712
  Una reforma constitucional per estos dos pot ser encara pitjor que l'actual.
 • quatreanys 34.204 5 19 👍 9.213
  Gracies Puigtraidor
 • cathalà 21.746 11 63 👍 4.509
  I Ciudadanos també s'hi apunta
 • mag_felix 2.155 5 802 👍 2.228
  PPSOE aplicaran parcialment el 155, el PP l'aplicarà i el PSOE el recolzarà amb matissos i seran uns mesos d'estira i arronsa amb la Generalitat per després presentar una reforma de la constitució que "acabe con el sempiterno problema catalán y su vez mejore el autogobierno de Catalunya para cerrar para siempre esta herida entre pueblos hermanos que ha provocado el nacionalismo radical" que consistirà en una millora "aparent" del finançament, algunes engrunes més de gestió del dia a dia, collonades estil el Senado en Barcelona, o part dels comandaments de l'exèrcit, etc.. i alhora reduir les competències en educació, polítiques lingüístiques, tv3, etc.. perquè es creuen (no tant ells sino la caterva de subnormals que els voten) la collonada que el problema ve de l'adoctrinamiento i que la gent d'ara és indepe per això i que ells no tenen mai cap culpa.

  I també perquè saben que una manera de desactivar una part de l'independentisme és via diners, perquè com he dit en altres posts una part important de l'independentisme actual és molt "casual" que s'ha pujat al carro per moda, per la indignació de veure com ens tracten per les xarxes socials, per les ximpleries que es diuen a la tele, perquè l'independentisme ha sapigut crear un moviment modern i atractiu cosa que l'espanyolisme no ha sapigut fer mai (bàsicament per que son casposos, i sobretot perquè no els cal) i si es troba una sol·lució mitjanament digne ja els semblarà bé i no perquè siguin ideològicament independentistes, per dignitat personal i país. Vull dir que els d'aquí el fòrum som quatre Xirinachs de la vida i gran part de la gent que ha sortit els 11S no té cap intenció de sacrificar res personal per aconseguir la independència.

  Aquesta reforma no la votarà C's perque son d'ultradreta y dirà que no garantiza la igualdad entre hezpañoles ni tampoc Podemos per ser massa tèbia i no seguir el joc al PSOE i així PPSOE (i potser el PDeCat) quedaran com els garants de l'estabilitat. PPSOE s'espolsaran a C's i Podemos per la dreta i l'esquerra respectivament i buscaran la centralitat política de "una reforma que será una segunda transición adaptada al siglo XXI respondiendo a las distintas sensibilidades y manteniendo la unidad de escanya". PP i PSOE es salvaran el cul mútuament

  Ja ho veureu, m'ho diu el pendulito i us recordo que vaig dir que ocuparien Barcelona per evitar la votació i vaig encertar quan encara ningú imaginava tot el xou del piolin.
 • herunter 973 11 👍 389
  No podem caure en paranys de jutges reformes i politiqueig espanyol, el reconeixement internacional ja el vam veure l'1 d'octubre. Si ahir tothom estava pendent de nosaltres ere perquè es pensavem que tindriem dos collons i tirariem pel dret i aveure que passava llavors-> incertesa  si no ho vam fer la incertesa és molt menor... i que hi hagi incertesa menor vol dir a la pràctica que les possibilitats d'independència, que és la "incertesa" pels actors internacionals, són menors.

  Hem de tornar on som forts. I sabem on som forts, al carrer. Aquesta conyeta del diàleg pot durar 8 o 12 dies, però comencem a fer el caliu per parar-ho tot. Exigir la declaració d'independència és el nostre deure. Exigir que es compleixi la llei. I això el Mas i la Pascal no ho podran parar.

  Si volem fer la independència per camins de despatxos i segurs, desenganyeu-vos, aquests camins no existeixen.

  Comencem a montar-ne alguna de grossa per d'aquí uns dies. L'´unic que s'ha de negociar són els termes de la independència. El referèndum que hem de fer, serà el de la constitució catalana en un estat independent.

  Ànims a tots. i a recuperar el pols perdut, que si els convergents van tirar per aquest camí, va ser per la gent, i som la gent qui els ha de redreçar.
 • PeixVerd 13.082 6 158 👍 5.671
  Tuit de Puigdemont ara mateix:

  "Demanes diàleg i et responen posant el 155 damunt la taula. Entesos."
 • the_west_rulez 13.870 3 142 👍 12.394
  El PSOE proposant una reforma de la constitució!!!

 • popcalent 11.238 10 180 👍 3.768
  Volieu fets consumats? Puigdemont s'ha cagat a les calces i la OTAN que mai havia dit res sobre la q¨estió catalana diu que s'ha de resoldre a la constitució espanyola.

  Abans dels fets consumats: silenci.
  Fets consumats: caca a les calces
  Després dels fets consumats: UE-PPSOE reforma de la constitució, OTAN diu que constitució, etc.

  Heus ací els famosos fets consumats.
 • Bocairentista 4.809 5 447 👍 505
  Una 'nova' modélica 'transición'... Una nova farsa!

  Els espanyolistes guanyen si els deixem fer, si no ens avancem nosaltres... Això està passant ara.
 • Smilodon 558 3 👍 508
  Resum: 40 anys més d'autonomisme

Publicitat

Fòrums

 • 9.127.067 missatges
 • 215.245 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat