Fòrum

Exemple pràctic de la situació de blocatge econòmic català

FuRTi Usuari sumador 19.430 12 77 👍 6.555
Hola companys, a continuació us adjunto un mail intern corporatiu d'una institució pública relacionada amb el tema sanitàri (investigació mèdica contra el càncer) per a què us feu una idea de fins a quin punt arriba la maldat d'aquest Estat corrupte com és ecspanya... Tenim a investigadors mèdics de centres públics catalans que no saben si podran cobrar el sou, fins que ecspanya decideixi si li dóna els diners a l'esclau... Molt greu tot plegat, jutgeu vosaltres mateixos. Segons el mail, estem parlant de les nòmines i de qualsevol pagament de quasi 300 centres.

-------------------

De: Director
Enviat el: divendres, 22 / setembre / 2017 13:12
Tema: Comunicat de la Direcció de l'IDIBELL / Statement from IDIBELL's Direction

Benvolguts, benvolgudes,

Amb aquest comunicat us volem posar al dia sobre com la intervenció de les finances de la Generalitat de Catalunya per part del govern espanyol està afectant l’IDIBELL com a centre del sistema de recerca públic català. Tal com és públic, aquesta intervenció total dels comptes s’ha fet per evitar que el Govern faci despeses relacionades amb la preparació del referèndum. Després de la signatura de l’ordre ministerial ahir, fa dos dies es va fer públic el llistat de les 297 institucions públiques governades per la Generalitat de Catalunya, entre les que es troba IDIBELL, que tenen les finances intervingudes pel govern espanyol.

Com veureu en el comunicat adjunt, els responsables de les institucions acadèmiques i de recerca de Catalunya constatem que s’ha qüestionat la nostra honorabilitat, ja que als ulls del Ministerio de Hacienda y Función Pública som entitats sospitoses d’haver realitzat actes de frau de llei tot destinant els recursos rebuts per a la investigació i la docència a altres finalitats doloses. També posa en qüestió de manera individual l’honorabilitat de les persones que validem els pagaments sense cap fonament. No cal dir que l’IDIBELL no ha dedicat ni dedicarà mai recursos a activitats il·legals, ni a activitats que no encaixin amb la seva missió.

El primer efecte d’aquesta intervenció ha estat el bloqueig efectiu dels nostres comptes bancaris, impossibilitant qualsevol pagament immediat com ara nòmines, proveïdors, socis en projectes, etc. Les entitats financeres ens han informat que es podran fer pagaments, tant de nòmines com de proveïdors, prèviament autoritzats pel Ministerio de Economia espanyol, si van acompanyats d’un certificat de la Direcció indicant de manera explícita que aquestes despeses no serveixen per al finançament d’actuacions il·legals o contràries a les decisions dels Tribunals. Aquest fet comporta un endarreriment en aquells pagaments que siguin finalment acceptats pel Ministerio. La nostra prioritat són les nòmines, que avui enviarem al banc per tal que siguin pagades tan bon punt el Ministerio doni el seu vist-i-plau.

Pel que fa a qualsevol pagament a proveïdors o altres entitats, com ara convenis de col·laboració o socis en projectes competitius nacionals i internacionals, restem supeditats al fet que el seu pagament sigui aprovat independentment de la font de finançament. Som conscients que aquest fet podria posar en risc algunes activitats, tot malmetent la nostra credibilitat. En relació als cobraments, ens han comunicat que no estan afectats per aquesta mesura i que seran ingressats al nostre compte corrent.

Annexem el comunicat de les universitats i dels centres de recerca de Catalunya que va ser resultat de la reunió que ahir vam mantenir, amb caràcter d’urgència, els directors de centres de recerca i rectors d’universitats, i que ahir va ser distribuït a tots els mitjans de comunicació donant a conèixer la posició dels mateixos.

IDIBELL i totes les institucions estem treballant per minimitzar l’impacte d’aquestes mesures tot i la manca relativa d’informació que encara tenim. Des de la Direcció i l’Administració ajudarem perquè la recerca de qualitat que continueu fent els/les nostres investigador/es no quedi deslluïda per l’impacte d’aquesta decisió arbitrària.

--------

Comunicat de les universitats i dels centres de recerca de Catalunya

Avui s’han reunit els màxims representants del conjunt d’universitats i centres de recerca de Catalunya (una seixantena d’institucions que representen prop del 90% del sistema) per valorar la situació creada a Catalunya de resultes de les actuacions de l’Estat espanyol en els darrers dies. A la reunió hi han assistit també representants dels sindicats i de les associacions d’estudiants.

S’ha constatat que s’ha atemptat contra l’honorabilitat de les institucions acadèmiques i de recerca de Catalunya, que han estat incloses pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública en una llista d’entitats financerament intervingudes i per tant sospitoses als ulls del Ministeri de poder realitzar actes de frau de llei. Aquesta llista s’ha fet arribar a les entitats bancàries per tal de bloquejar i posar sota control l’activitat de gestió econòmica ordinària sense cap mena de comunicació prèvia i directa a les universitats i els centres de recerca. Aquest fet posa en risc l’activitat acadèmica i de recerca, també quan aquesta és finançada amb recursos de la Unió Europea o amb fons privats, i malmet tant la reputació com la credibilitat internacional de les institucions, aspectes crítics a l’efecte de la seva participació en projectes internacionals i a l’atracció i retenció de talent.

Es per això que les entitats assistents:

1. Exigeixen a les autoritats competents de l’Estat espanyol la reversió immediata d’aquests mesures totalment insòlites i inacceptables.

2. Comunicaran a les instàncies europees i internacionals la greu situació de crisi derivada d’aquestes actuacions.

D’altra banda, pel que fa a les mobilitzacions que es puguin produir en els propers dies, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) manifesta que una de les funcions de les universitats es formar professionals altament qualificats i alhora ciutadans crítics i responsables socialment. En aquest sentit, s’acordaran en breu patrons comuns per facilitar la participació dels estudiants, del personal docent i investigador i del personal d’administració i serveis a les mobilitzacions que es puguin dur a terme.

Barcelona, 21 de setembre de 2017

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.158.985 missatges
  • 216.242 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat