Fòrum

Actualitzat: Rusia Today se'n fot de la premsa espanyola pel nivell de manipulació i deliri

pensa_i_actua! 15.408 13 119 👍 6.008
No us perdeu això:

@ActualidadRT
 
Què pensarien si algú els explica que Putin busca aconseguir la independència de Catalunya amb ajuda d'Assange i el seu Twitter?

VÍDEO: https://twitter.com/ActualidadRT/status/910041473105657856-----
No sé on encabir aquest relat d'un mitjà que fa poc afirmava que a Barcelona per la Diada hi havia convocada una espècie d'Internacional Anarquista per venir a donar suport al govern però bé, ho poso en tot cas per a que es vegi el que va sortint abans de l'1-O i perquè així no cal donar-li clicks a aquest pamflet:


https://www.elconfidencial.com/espana/cataluna/2017-09-14/rusia-cataluna-cuna-merkel-romper-europa_1443052/

Puigdemont, dos congressistes i un 'lobby': el triangle que explica els tuits d'Assange

El president rus, Vladímir Putin, fa anys que intenta ficar el peu a la porta del procés independentista català . La major part d'aquests intents s'han estavellat contra les roques, perquè la mateixa Generalitat renega d'aquest suport. Però aquesta setmana l'entrada en escena del 'hacker' i activista digital Julian Assange en el tema català ha estat l'últim intent de Rússia de ficar cullera, en línia amb una política exterior russa que des de la crisi d'Ucraïna busca desestabilitzar Europa per diverses vies . Catalunya ha estat l'últim capítol d'una política exterior marcada per la constant del xoc amb la UE.

El suport d'Assange no és casual. El 'hacker' més famós del món, amb permís d'Edward Snowden, va iniciar el seu suport a la independència de Catalunya amb diversos tuits. El que més repercussió va tenir va ser aquest, que comparava la situació a Catalunya amb la plaça de Tiananmen.

Arturo Pérez-Reverte. Un suport gens menyspreable, ja que la compte d'Assangemés de 368.000 seguidors. Per la seva rellevància, és com un mitjà de comunicació en si mateix i, a més, de gran repercussió internacional.

 
El suport d'Assange es produeix després que el 'hacker' i activista es reunís el passat 16 d'agost a l'ambaixada de l'Equador a Londres -on roman confinado- amb el congressista republicà Dana Rohrabacher, segons ha informat la CNN . Rohrabacher és un congressista molt proper al president dels EUA, Donald Trump, i un ferm defensor públic dels interessos de Rússia. Es dóna la circumstància que el passat mes d'abril Dana Rohrabacher, qui, a més, és el cap del subcomitè per a Europa de la cambra de representants, va ser un dels dos congressistes nord-americans que es van entrevistar amb el president català, Carles Puigdemont, en al Palau.

La Generalitat va vendre llavors la trobada amb Puigdemont com a reconeixement de la política americana a la causa del 'Procés', però a l'ombra és molt més rellevant la postura prorussa d'Rohrabacher. Aquest congressista per Califòrnia ha defensat en públic la política russa de drets humans, ha participat a l'anomenat 'Rusiagate' i explica que va conèixer personalment a Putin quan aquest era tinent d'alcalde de Moscou, amb el qual fins i tot va practicar la lluita lliure una nit de borratxera.

ens busquen

Fonts pròximes a l'incipient aparell diplomàtic que està muntant la Generalitat reconeixen que els russos "ens busquen, però no ens troben". Des d'aquest entorn proper a la Generalitat s'apunta que tot el que vinculi el 'Procés' amb Vladímir Putin resulta contraproduent. Catalunya està massa interessada a seguir sent membre de la UE per ni tan sols coquetejar amb el règim de Putin. No obstant això, Rússia es va colant per les escletxes, com mostra aquest tuit del vicepresident, Oriol Junqueras, agraint Assange seu suport durant la Diada.

No obstant això, aquesta no és la posició oficial de la Generalitat. Si bé portaveus de la Conselleria d'Afers Exteriors, que encapçala Raül Romeva, han declinat fer declaracions malgrat haver estat requerits per a això, altres fonts expliquen que es van rebutjar oferiments com el d'Enric Folch, del partit Solidaritat Catalana, una escissió d'ERC de l'època del tripartit. Folch va participar com a representant català en les trobades que es van celebrar al setembre de 2015 i de 2016 al Ritz-Carlton de Moscou per agrupar minories secessionistes de tot el món, des de Texas o Califòrnia fins a Irlanda del Nord o la Lliga Nord italiana, passant per zones on els interessos russos són més clars, com Nagorno-Karabakh (Azerbaidjan). Folch va oferir els seus contactes amb els russos a la Generalitat, però aquests no van ser tinguts en compte, segons expliquen fonts coneixedores d'aquest fòrum.

Escletxes per a Rússia

Malgrat que és políticament correcte de la postura catalana, de vegades es colen coses que acaben vinculant el 'Procés' amb els interessos russos. Com aquest mes d'agost, quan la Generalitat va contractar els serveis del 'lobby' nord-americà SGR Government Relations per 49.800 euros per a "donar suport als esforços de comunicació internacionals del 'Procés". De nou es dóna la circumstància, com passa amb Dana Rohrabacher, que es tracta d'una firma que ha estat requerida perquè aporti dades en la investigació del 'Rusiagate' als Estats Units, segons va publicar el 'Washington Post '. El 'Rusiagate' busca relacions i contactes impropis entre l'Administració Trump i l'actual Govern de Vladímir Putin, i ja ha provocat diverses dimissions a l'equip presidencial, amenaçant fins i tot al gendre de Trump, Jared Kushner, que actua com a assessor presidencial.

No hi ha proves que el suport d'Assange a la causa independentista catalana estigui impulsat per Rússia. Però el 'hacker' només ha donat suport causes prorusses en l'últim any: ja sigui a Trump als Estats Units , a Marine Le Pen en les últimes presidencials franceses o els interessos de Putin en la crisi Síria. Fins i tot es va reunir amb Nigel Farage el passat mes d'abril, segons 'The Guardian '. Tots projectes antieuropeus que coincideixen amb els interessos russos contra la UE.

TV3 va comunicar que el canal internacional que més temps va dedicar a la Diada va ser Rússia Today (RT), habitual cadena de transmissió dels portaveus de Putin al món. No obstant això, malgrat tot aquest focus d'atenció a Catalunya, l'anomenada 'diplomàcia catalana' aposta per Israel com a principal suport internacional per a una futura Catalunya independent i no vol ni sentir parlar de l'interès de l' 'ós rus'.

El tema ve de lluny. En un context on l'independentisme ha encunyat lemes com 'El món ENS miri' -el món ens mirada, el principal reconeixement internacional de la causa catalana es va produir el 2014, quan el llavors ambaixador de Rússia a l'ONU, Vitaly Txurkin, va fer referència a la consulta sobiranista a Catalunya, per justificar l'annexió de Crimea davant el Consell de Seguretat. Tot i la rellevància de la menció i el moment, el llavors president de la Generalitat, Artur Mas, va fer veure que allò no havia passat. Llavors, com ara, l'important era Europa, i Rússia només suposava, i suposa, una interferència molesta.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.109.583 missatges
  • 214.692 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat