Fòrum

La Guàrdia Civil torna a sabotejar la lluita antiterrorista

Tombatossals 3.602 11 562 👍 1.612

Segons ha sabut RAC1, fa quasi un any que la Guàrdia Civil té bloquejada l’arribada d’un contingent d’un miler d’armes llargues comprada pels Mossos d’Esquadra. Aquestes armes llargues són indispensables per fer front a l’alerta terrorista que continua al nivell 4 sobre 5.

El 19 d’octubre de l’any passat, l’aleshores conseller d’Interior, Jordi Jané va enviar una carta al ministeri de l’Interior per demanar-li l’autorització per comprar un miler d’armes llargues, com són metralletes i fusells, per equipar els Mossos d’Esquadra davant l’augment de l’amenaça terrorista.

Més d’un mes després, a finals de novembre, el ministeri contesta favorablement a l’autorització però avisa que qui ha de donar la llum verda definitiva és Intervenció Central d’Armes i explosius de la Guàrdia Civil. Sense el segell d’aquest organisme no es poden importar armes. Des d’aleshores, res. En aquests 10 mesos, la Guàrdia Civil no ha autoritzat l’arribada d’aquestes armes.

Insistència dels consellers

Malgrat la insistència dels consellers Jané i Joaquim Forn i malgrat els atemptats del 17 d’agost, els Mossos encara no tenen aquest material que també inclou 5.000.000 de cartutxos. Una part d’aquestes armes, per cert, havia d’anar a l’escola de policia per formar els nous agents en la lluita contra el terrorisme.

Es dona la circumstància que alguns lots d’aquestes armes llargues estan bloquejades en un dipòsit custodiat per la Guàrdia Civil a l’espera d’aquesta autorització. És més, hi ha una partida pressupostària de la Generalitat congelada perquè el contracte entre Interior i l’empresa ja estava signat.

En anteriors processos de compra tots aquests tràmits es resolien en dos mesos. És la primera vegada que hi ha aquest bloqueig i que coincideix amb el veto del ministeri de l’Interior perquè els Mossos tinguin accés a l’Europol.

La carta del conseller d’Interior

La Guàrdia Civil bloqueja un miler d'armes llargues comprades pels Mossos des de fa un any. // RAC1

La carta de resposta del Ministeri de l’InteriorLa Guàrdia Civil bloqueja un miler d'armes llargues comprades pels Mossos des de fa un any. // RAC1

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.110.181 missatges
  • 214.709 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat