Fòrum

Primer el PP es caga a la boca dels Mossos, i ara pretén que col·laborin en el seu cop d'estat.

torraina_infernal 37.465 10 16 👍 22.306

La Fiscalia ordena a Trapero que els Mossos requisin les urnes i impedeixin el referèndum

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha rebut aquest matí personalment l'ordre de la Fiscalia d'impedir la celebració del referèndum i requisar les urnes o qualsevol material necessari per a la seva celebració. Aquesta instrucció se li ha transmès en una reunió a la qual també han estat convocat els responsables de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia (CNP), Ángel Gonzalo i Sebastián Trapote. La cita ha durat mitja hora. Demà, la comunicació es repetirà als responsables policials de les demarcacions provincials, que han estat convocats a reunions a les Fiscalies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

La Fiscalia adverteix en una instrucció per escrit dirigida als tres cossos que “qualsevol conducta d’autoritats, funcionaris públics o de particulars en connivència amb els anteriors” dirigida a la celebració del referèndum serà constitutiva, com a mínim, dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics –delicte penat amb fins a vuit anys de presó i fins a 20 anys d’inhabilitació absoluta.

Requisar urnes

Per aquesta raó, ordena a totes les policies que “qualsevol acte que s’executi” dirigit a la preparació i celebració del referèndum doni peu a l’elaboració urgent de l’informe o atestat oportú i a l’adopció de “les mesures necessàries per intervenir els efectes o instruments destinats a la preparar o celebrar del referèndum il·legal". En concret, la instrucció especifica que s'haurà d'actuar "requisant urnes, sobres electorals, manuals d’instruccions per als membres de les meses electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics, així com qualsevol material de difusió, promoció o execució del referèndum”.

Aquesta és l'ordre la Fiscalia ha transmès aquest matí als tres responsables policials, segons explica en una nota, i segons queda recollit en la instrucció que s'ha fet pública tot seguit. La Fiscalia subratlla que emet aquesta ordre després que els pronunciaments del TC hagin deixat “fora de dubte la il·legalitat de qualsevol acte dirigit a la celebració del referèndum d’autodeterminació”.

Signar la instrucció

L’ordre serà remesa de forma urgent i en un termini màxim de 24 hores a totes les unitats policials i els responsables policials haurà de signar i lliurar un document que certifiqui que han rebut la instrucció

El primer a arribar a la reunió ha estat el responsable del CNP, que ha entrat a l'edifici de la Fiscalia directament amb el cotxe. Tot seguit ha entrat, a peu, el cap de la Zona de la Guàrdia Civil de Catalunya. 

L'últim a arribar ha estat el major Trapero que també ha baixat del cotxe al carrer i ha entrat a peu a l'edifici. Cap d'ells no ha volgut fer declaracions abans d'entrar. Eren les 11.54 h i la cita era a les 12 h del migdia.

A les 12.34 h, la porta del pàrquing s'ha obert i han sortit els vehicles dels tres responsables policials. Tampoc a la sortida no hi ha hagut declaracions enmig del núvol de periodistes que s'esperaven al carrer.Comentari: Primer es pixen, vomiten i caguen a la cara dels mossos. Els diuen de tot, se'n riuen, els aparten de l'Europol, prohibeixen les noves places, els delaten davant dels gihadistres, etc.. Ara, a més, els amenacen de que si no participen del cop d'estat que prepara el PP, els engarjolaran. Però qui seria el boig d'anar contra el poble, que és qui el paga? Qui seria tan beneit d'anar contra els drets humans, la democràcia i la llei internaciona? Qui seria tant foll de posar-se al costat dels colpistes del PP? Qui seria en resum l'animal que es posaria a treure urnes, sabent que si l'espanyolisme venç, el cos serà desarticulat i ells acabaran a l'atur?

Els Mossos són un cos professional, gent de seny, que estarà sens dubte al costat de la democràcia, les lleis i els drets humans, i protegiran a la ciutadania catalana, qui els ha elogiat i alavat, davant dels embats del terrorisme (guàrdia civil, ISIS, ETA o policia nacional).
http://www.elnacional.cat/ca/politica/fiscalia-trapero-mossos-impedir-referendum_190653_102.html

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.110.183 missatges
  • 214.709 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat