Fòrum

L'alcalde socialista de Terrassa i el Govern pacten que es pugui votar l'1-O en espais de la Generalitat

maori9.588 2 219👍 4.154
L'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord per a la celebració del referèndum d'autodeterminació. El proper 1 d'octubre hi haurà urnes, paperetes i col·legis electorals oberts.

Els terrassencs podran votar amb normalitat, però ho faran en els establiments i locals que són titularitat del Govern i d'altres. Així ho ha confirmat l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart (PSC). 

Ballart es va reunir la setmana passada amb dos consellers de l'executiu de Carles Puigdemont i el tinent d'alcalde convergent Miquel Sàmper. L'acord, segons apunta el mateix batlle, compta amb l'aval dels representants del PDECat i d'ERC de la Generalitat i el consistori terrassenc.

http://www.naciodigital.cat/noticia/138106/alcalde/socialista/terrassa/permetra/votar/1-o/espais/generalitat 

Respostes

Configuració
 • torraina_infernal36.596 10 16👍 21.100
  Apa, un més. Ja només queden tres o quatre radicals que pensen que podran desobeïr la llei i no permetre la votació.
 • Un_senyor_damunt_un_ruc1.599 1 949👍 1.365
  Conec una al·lota que diu que s'estima més que els hi diguin egarencs .
  • Indecomuner2.488 1 727👍 2.425

   radi2cat escrigué:
   Possiblement el mateix que passara a Barcelona.

   És probable, però ens interessa o no? Ens ajuda en el referèndum?
  • StoichkovUsuari sumador13.769 13 146👍 1.938

   Vaig llegir que a Terrassa la majoria de col·legis NO eren TITULARITAT de l'Ajuntament, alguns els tenia com a dret d'ús i/o només com a gestors. Suposo que el govern municipal no posarà problemes en aquest tema, la policia municipal tampoc tocarà els collons, etc. és un pas entre mig, ja està bé perquè Terrassa és el tercer municipi més poblat de Catalunya (empatat amb Badalona) amb 215 mil habitants. També tenim Sabadell i Badalona. Per tant, si arribem a un accord amb la Colau voldrà dir que tindrem 4 municipis dels TOP 5 més poblats.

  • Aufrany2.845 2 664👍 2.369
   És que si es votta a locals de la gene que collons farien, envviar-hi els municipals? Si ni tan sols no els ha cridat la fiscalia, au va home!
  • Desconfiat3.250 2 607👍 3.226
   I el govern com uns tontos a salvar-li el cul. 
  • saturos193 2👍 112
   Doncs jo penso que el seu oportunisme denota la força de la convocatòria per part del govern. Per tant, crec que aquest intent per part seva de salvar el cul és una bona notícia. La ciutadania ja podrà encarregar-se de la seva manca de compromís tant bon punt s'hagi constituït la república.
 • popcalent10.952 10 181👍 3.167
  Quina és la pàgina web on hi ha un mapa de Catalunya amb els ajuntaments que hi col·laboraran?
 • henke56.011 10 7👍 8.989
  Però si és el mateix que faran a totes les poblacions on l'ajuntament no col·labori amb el referèndum. A Barcelona faran un parpié sembalnt i au...
 • llamp45.111 16 12👍 10.441
  A aixó en dic jo putaramonetisme.

  Ara siusplau que facin un Congrés especial i que deixin de dir-se Partit Socialista d'Espanya, que es diguin Partit d'Espanya el PE (Lo d'obrer ja ho van perdre fa....buff) o Un Partit d'Espanya -persi n'hi ha algún altre que ja tingui la marca registrada o que s'els acusés d'apropiació indeguda de marca comercial
 • Anònim1014.400 5 130👍 12.039
  Aprofito per saludar tots aquells que deien que en l'eix nacional era el mateix Trias que Colau, i ho deien perquè el seu biaix ideològic esquerrà no els permetia discernir i els feia ser més permissius amb la segona en un eix en què era evident que estava molt menys compromesa. Mentrestant els ajuntaments del PDCat compromesos. Era important que a Barcelona es pogués votar com sempre i on sempre, ara hi haurà menys mobilització de no convençuts, potser d'unes desenes de milers de vots ens hi va tenir o no una majoria qualificada per alliberar-nos.
 • Barney1.044👍 1.694
  En aquests llocs caldrà anar porta per porta a informar dels punts de votació. La gent només anirà a votar si els ho posem molt molt fàcil.
 • UsuariV7.937 3 273👍 4.130
  Perdoneu la ignorància però quina classe de pacte és eixe? Si la votació es fa en locals de la Generalitat, i la Generalitat ho organitza tot,  que hi posa l'ajuntament en el pacte?


 • maori9.588 2 219👍 4.154

  Pisarello, sobre l'1-O: «Hem d'estudiar totes les fórmules, però la Generalitat disposa de molts locals»  L'Ajuntament de Barcelona segueix negociant amb el Govern de la Generalitat com facilitar espais de votació l'1 d'octubre i, a la vegada, garantir la protecció dels funcionaris. A hores d'ara, no hi ha cap fórmula tancada, però una de les que estan sobre la taula és precisament la que s'aplicarà a Granollers. L'alcalde socialista de la capital vallesana, Josep Mayoral, no ha cedit els espais municipals però sí ha celebrat que hi hagi espais de votació que són de titularitat de la Generalitat. “Hem d'estudiar totes les vies i fórmules per garantir que la ciutadania es pugui expressar”, ha insistit el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, qui ha afegit que s'ha de tenir en compte que la Generalitat “disposa de molts locals”.

  De fet, ha estat el propi Pisarello qui ha posat d'exemple la solució de Granollers, malgrat que en aquest cas no hi ha cap implicació del consistori a l'hora de cedir els espais municipals on habitualment es vota. “S'ha d'estudiar tot amb prudència i hem de veure també quina és la reacció del govern central”, ha afirmat.

  Pisarello ha assistit aquest dimarts al col·loqui que ha fet el líder del PSOE, Pedro Sánchez, organitzat pel fòrum Primera Plana de El Periódico. Ha celebrat que el secretari general dels socialistes sigui ara contrari al centralisme i defensi la plurinacionalitat, però el dirigent dels “comuns” ha advertit que ara la “centralitat del catalanisme” passa pel “reconeixement explícit de la sobirania de Catalunya i el dret a decidir”.


  http://www.naciodigital.cat/noticia/138078/pisarello/sobre/1-o/hem/estudiar/totes/formules/pero/generalitat/disposa/molts/locals 


 • James Hetfield20.799 8 65👍 1.642
  La Generalitat com informarà a la gent (sobretot gent gran) de quin és el seu punt de votació?
 • antropòfag9.780 8 211👍 2.274
  Ara que garanteixi el batlle que la policia local vigilarà que tot succeeixi amb normalitat.
 • Blau_600👍 299
  Bona notícia 
 • Albufaire1.297👍 1.460
  És de veres que realment l'ajuntament no fa res, pero interessen aquests 'pactes', crec jo. Porten dies diguent que el referendum no compta amb el suport dels ajuntaments grans, pero el fet simbolic dels sociates d'aquestes ciutats pactant amb la Generalitat suposen contradiccions dins del bloc espanyol que aveure com ho fa el mass media per justificar. 
 • maori9.588 2 219👍 4.154

  ERC pacta amb el PSC cedir locals per a l'1-O als municipis del Baix Llobregat on governen

  A tots els municipis del Baix Llobregat es podrà votar l'1-O. Així ho asseguren fonts d'ERC, que expliquen que el Govern ja té previstos els espais on se situaran les urnes i que, malgrat que municipis com Cornellà de Llobregat ja han declinat cedir espais i que això hagi contribuït a trencar acords de govern com el d'Esplugues de Llobregat, l'executiu ha previst alternatives i els republicans han pactat amb el PSC que, allà on governin conjuntament, el consistori sí que hi col·laborarà. Entre les ciutats afectades n'hi ha de rellevants, com Castelldefels, per bé que s'han buscat diverses fórmules per evitar que els dirigents socialistes -que ja desobeiran les consignes de la seva direcció de partit- en puguin sortir perjudicats penalment.

  D'aquesta manera, la intenció és que els regidors d'ERC assumeixin les possibles conseqüències penals de la cessió dels espais i, per tant, de la desobediència a la suspensió del Tribunal Constitucional a la convocatòria del referèndum i la llei que l'empara. Les dues principals vies passen per nomenar alcalde accidental algun dels edils republicans de l'equip de govern durant les setmanes dels preparatius i organització de l'1-O o per emetre un decret d'alcaldia que cedeixi a aquest regidor les competències per cedir locals. Això permetria oferir-los al Govern i, a la vegada, preservar els acords locals i no implicar activament els alcaldes del PSC.

  Depenent de la idiosincràsia i els acords presos en cada ajuntament, aquestes fórmules s'aplicarien a Castelldefels (on governen PSC, ERC i llistes vinculades a Podem i a ICV), Sant Just Desvern (PSC, ERC i una llista vinculada a ICV), Abrera (PSC, ERC i CiU) i Corbera de Llobregat (PSC i ERC), però els republicans també han pactat cedir espais a Santa Coloma de Cervelló (on governen amb una candidatura vinculada a ICV) i en els municipis de la comarca on ostenten l'alcaldia, Sant Vicenç dels Horts (governen amb Podem) i Sant Esteve Sesrovires (governen amb PSC i una llista vinculada a ICV). S'oferiran locals als municipis on governa CDC amb el suport d'ERC, Martorell i El Papiol (on el PSC també està a l'equip de govern).

  Fora d'aquest acord queden ciutats importants de la comarca com Cornellà, Gavà, Viladecans, Esplugues, Sant Joan Despí o Sant Boi de Llobregat, en mans socialistes i que previsiblement acataran les instruccions de la direcció del partit i no col·laboraran amb el Govern. Pel que fa El Prat de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat, amb alcaldia d'ICV, els republicans confien que acabin per cedir espais, en especial si l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, troba alguna fórmula perquè la capital catalana -i referent de l'espai dels "comuns"- faciliti l'1-O.

  De fet, alguns moviments com el manifest dels alcaldes, exalcaldes, regidors i exregidors del PSC i ICV de la comarca favorables al referèndum intenten pressionar aquests partits perquè també hi col·laborin i, a més, encara s'està coent un altre manifest que es presentarà properament avalat per sindicalistes del Baix Llobregat propers als socialistes i ecosocialistes que també fan costat a l'1-O, amb el mateix objectiu.

  Malgrat tot, encara que no cedissin, els republicans asseguren que el Govern ja té un mapa per garantir que hi hagi locals a tots els municipis: "Hi haurà col·legis electorals a tot arreu". De fet, en aquells casos que l'ajuntament no permeti usar escoles públiques que habitualment són seus electorals, l'executiu ha buscat espais alternatius que, a ser possible, no estiguin a més de 50 o 100 metres de distància del punt habitual. Així, les mateixes fonts destaquen que, al Baix Llobregat, "hi haurà el mateix número de meses electorals que en qualsevol altra elecció". La prioritat ha estat trobar espais municipals i, si no, substituir-los per d'altres propietat de la Generalitat -com ho podrien ser centres d'atenció primària-. Només en escassos casos s'ha optat per locals privats, com els de sindicats que s'han ofert a cedir-los.  http://www.naciodigital.cat/noticia/138124/erc/pacta/amb/psc/cedir/locals/1-o/municipis/baix/llobregat/governen 

 • Rigel53.404 9 9👍 20.955
  Si es vota a locals de la Generalitat, aquest "pacte" no té cap sentit.

  PD: En Ballart ha incomplert la llei del referèndum, i per tant caldrà que sigui processat per no haver fet allò que té obligació de fer.
 • Unitat i Orgull7.563 9 283👍 2.698
  Quin pacte és aquest?

  No entenc res...simplement es podrà votar als instituts de titularitat de la Generalitat, com a la resta de municipis que s´han negat a cedir els espais de titularitat municipal.
 • Misopogon2.965 6 648👍 2.511
  Una puta merda de pacte. Tanmateix ens convé per neutralitzar la imatge de trencament i fractura que Madrid intenta transmetre. Un cop més ens toca envainar-nos-la. Tant sols espero que si mai arribem a ser independents tot això no caigui en l'oblit. No vull lleis d'amnistia a l'espanyola.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 8.968.505 missatges
 • 210.233 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat