Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Crec que el 1-O ocuparan Barcelona per IMPEDIR EL REFERÈNDUM

mag_felix2.155 5 803👍 2.228
Impedir-lo físicament a tot Catalunya és massa complexe, requereix massa efectius, massa dispersos i la població no és tan nombrosa, tindríen molt menys colons colaboracionistes, ni és tan simbòlic com impedir el vot a Barcelona.

Ells saben que impedint el vot a Barcelona el referèndum deixa de tenir sentit. A les municipals hi van haver 265 colegis i unes 1.700 urnes. En aquest cas amb totes les dificultats i Colaus, com a molt hi haura 100 colegis o locals disposats. Poseu 15 GCivils per col·legi, son 1.500 GC, més 150 més per encerclar el Palau de la Generalitat on no deixaran moure's al govern ni al President (tallant les comunicacions), més 500 més de recolzament en les zones estratègiques: prohibint entrades i sortides de la ciutat, aeroports, control del TV3, control comissaria central dels Mossos.

Ocupar el país sencer és massa costós i complexe, i donaria imatge d'invasió (que és el que realment són) i així podrien ser contundents a Barcelona i de cara a Europa dirien que ha estat una operació quirúrgica, un mal necesario, que ells estimen Catalunya, que s'han vist obligats, bla, bla.

Respostes

Configuració
 • Indiclm1.482 1 996👍 434
  Si us plau, per a conspiracions ja hi ha la Miare. Prou
 • llamp48.400 17 10👍 11.989
  I on fotrem a tants presoners?

  Què menjaràn, de què viuran?
 • Fidalgo1.191 3👍 2.005

  No crec que passi però no està malament pensat. El problema que veig jo amb aquestes coses ara mateix és que, tot i que el carrer està molt tranquilet i la gent no té por a les forces de seguretat estrangeres, posar les forces d'ocupació al carrer té riscos. Tal i com està el panorama, amb la mobilització de la societat, n'hi ha qualsevol no-res i es pot armar una de ben grossa. Imagineu que un paio li nega l'identificació a la GC, n'hi ha un forceig amb ell i involuntariament cau i acaba obrint-se el cap contra una vorada. Por haver-hi una reacció popular que els hi faria molt de por.

 • EstatpropiUsuari sumador158.326 10 1👍 24.452
  Compte amb cert usuari nou que esta fent un munt de preguntes per acï.
 • Unitat i Orgull8.510 10 258👍 4.382
  Com pots dir la bestiesa que com a molt hi hauran 100 punts de votació? Si normalment hi han 265 punts de votació, el 1-0 també. La majoria d´instituts són de titularitat de la Generalitat.
 • FollUsuari sumador77.345 12 3👍 39.963
  Jo crec que un cop vegin que no es pot evitar deixaran que passi i passaran a desacreditar-lo.

  I el dia després passaran a impedir la DUI. No crec que creguin que el Govern de la Generalitat tingui els ous com per controlar el territori i les finances. Penso que preveuen que després del referèndum, comptant una victòria del SÍ amb una alta participació el Govern de la Generalitat farà una DUI i una oferta a negociar, que no acceptaran, i després lluitaran fins al final per el control del territori a Catalunya.

  Recordeu: la lluita és per les finances i el territori (més per les finances que pel territori) aquí el que comptarà és què passarà després de l'1-O. Si intenten una ocupació de Barcelona és pitjor per a ells que un bon resultat de l'1-O en termes internacionals i de reacció interna.

  Per tant després de l'11S els hi entrarà el nerviosisme i apujaran la pressió, però quan vegin que no es pot impedir canviaran el xip i passaran a dir que serà un altre 9N, que ningú ho reconeixerà internacionalment. Reconeixeran la derrota en aquesta batalla i passaran a lliurar la següent: no deixaran de cap manera que Catalunya assumeixi el control de les finances.

  I aquí hi ha els interrogants: els nostres polítics pensen fer alguna cosa més que declarar la independència al Parlament? Quan exigiran que els catalans dipositin els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya? Què faran quan el Govern Espanyol hi enviï la Guàrdia Civil? Quan s'amenacin a les empreses perquè no dipositin els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya?

  El més important de tot: tenim algun tipus de crèdit pont assegurat? Algun país disposat a finançar-nos? Sense això, no aguantarem ni tindrem credibilitat internacional. Si el tenim, ja tenim moltíssim de guanyat. Si assumim el control de les finances és llavors quan els mercats es posaran nerviosos i la UE vindrà a mediar i si ens mantenim ferms no hi haurà altre remei que reconèixer l'Estat Català perquè ja estarà actuant de facto com un Estat.

  Prefereixo un 1-O amb un 60% Sí i 40% participació però el Govern disposat a tirar endavant la DUI passi el que passi i amb les coses clares de com fer-ho que no un 1-O amb un 70% de Sí i 60% participació però sense el Govern tenint les coses clares i esperant que farem una DUI i vindrà la UE a rescatar-nos i ens reconeixerà tothom sense fer cap pas per actuar com un Estat de facto.

  L'1-O només és bo perquè obliga al Govern a fer la DUI. Caldrà veure si realment fan una DUI o un simulacre de DUI, però aquí està la batalla final dels independentistes: en collar fort al nostre govern perquè no es faci enrere.
 • laquintaforca5.630 7 380👍 644
  Me la pela, pitjor per ells, el resultat que valdria seria la resta de Catalunya i segur que un tant per cent de Sí superior.
 • torraina_infernal37.639 11 16👍 22.595
  Tota urna que sigui destruïda serà comptada com un 100% de participació i vots afirmatius.

  Mira que n'és de senzill.

  Qualsevol acció de saboteig ha de penalitzar al bàndol que el cometi. El que no pot passar mai és que si un partit polítics crema una urna perquè creu que en aquella circumscripció té poques possibilitats, aquella urna deixi de ser vàlida. No, el que passa és que aquell partit queda il·legalitzat. Nosaltres, com que som molt demòcrates, el que hem de fer és que una urna sigui eliminada per un atac terrorista l'urna és compti com un 100% de participació i 100% de Sís.
 • Ocell_II1.339 5👍 499
  Si ho diu el mag fèlix ha de ser veritat.
 • esclatasangs5.079 12 422👍 571
  Ja han dit que aturar-ho a la Catalunya interior serà impossible, aniran a pels grans feus. Tocarà fer una DUI.
 • Xaman40 15
  En el pitjor dels escenaris només poden intentar tancar un 7% dels col·legis electorals. Segons la resposta de la gent els pot costar però no estaria malament anar preparant Comités de Defensa del Refèrendum.

  https://directa.cat/en-cas-de-desobediencia-civil-policia-pot-retirar-urnes-de-2702-collegis-electorals
  • DazedAndConfused5.781 4 368👍 1.800
   Només necessiten impedir que es voti a Barcelona per donar la imatge d'un referèndum no homologable.

   Per cert:

   "Amb tan sols la presència de la unitat E-4 de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra –formada per set furgonetes i cinquanta agents– o de la unitat UBA del GRS-4 de la Guàrdia Civil –amb una dotació equivalent d'antiavalots i amb seu a Sant Andreu de la Barca– n'hi hauria prou per entrar a la històrica sala Oïdors de Comptes –on es troba el despatx presidencial–, fer fora a Puigdemont i posar-hi en el seu lloc a l'actual delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo (PP). "

   No crec que siguin tan tontos per fer això, però seria graciós.
 • foraviler1.464 12👍 1.488
  Si diuen que es il·legal i per llei o mandat judicial s'ha d'intervenir l'1-O la seva obligació es desmantellar tot el dispositiu. D'altre forma es consideraría una operació política de l'estat per sabotejar un referèndum. No crec que ni la premsa ni la opinió pública europea ho interpreti com un intent de fer complir la llei o les resolucions judicials, sinó simplement una operació purament política del govern central i ministeri, el qual quedaríen molt questionats. I per altre part demostraríen que l'objectiu no seria tant el compliment de la llei sino sobretot impedir que hi hagi un resultat clar del referèndum.

  No crec que la comunitat internacional li perdoni.
  • __28549__2.933 3👍 1.712
   La comunitat internacional no farà res. Alguns es queixaran, altres pensaran "spain is different" i tira milles. La UE ha passat de puntetes per coses molt més greus que el cas de Catalunya.
   • foraviler1.464 12👍 1.488
    Tal volta els governs no, però la premsa i la opinió pública ho valorarà. I si la ciutadania té una opinió clara al respecte els seus governs ho tindran més difícil per posar-s'hi en contra. Son vots al cap i a la fí. Evidentment no hi haurà un esclat a favor de Catalunya, però gra a gra ens anem guanyant simpaties. Al cap i a la fí d'aquest tema ni se'n parlava, i ara diaris tan importants com NYTimes o el Financial Times ja diuen obertament que la solució passa per un referèndum. 
 • mag_felix2.155 5 803👍 2.228
 • mag_felix2.155 5 803👍 2.228
  Ja veureu com la nit del 30 al 1 faran un desplegament militar per impedir que la gent ni hi arribi als col·legis.
 • __28549__2.933 3👍 1.712
  Si hi van 15 GC hi anem 1.500 ciutadans, no crec que hi puguin fer res
  • mag_felix2.155 5 803👍 2.228
   A les 4 de la matinada, per exemple?
  • __31806__821 1👍 993
   Ja ho he dit en un altre fil, però si basem la defensa de les urnes l'1O en l'absurda idea de què enviaran grups de 15 (o els que siguin) guàrdies civils (o qui siguin) a cada col·legi ens endurem una gran sorpresa... i no pas bona. Ja ho he dit, i ho torno a repetir, que a Barcelona no té cap lògica que facin això, podent desplegar grans columnes mòbils per tota la ciutat, saltant d'un col·legi a un altre. La nostra defensa s'ha de basar en controlar els nostres carrers i barris, no només els centres. 
 • mag_felix2.155 5 803👍 2.228
  Al final encertaré...
 • Rigel61.002 10 7👍 29.295

Publicitat

Fòrums

 • 9.175.270 missatges
 • 216.772 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat