Fòrum

Tractorada contra el macrocàmping de Garriguella...

Estatpropi Usuari sumador 154.449 10 1 👍 22.977

Tractorada contra el macrocàmping de Garriguella

Pagesos, entitats ecologistes i veïns consideren que es tracta d'un "projecte especulatiu" que "destrueix el territori" i demanen que la Generalitat freni els plans del promotor
Redacció 12 Ago 2017 - 15.50
8
 
Tractors a la carretera per protestar contra el macrocàmping de Garriguella (ACN)

Tractors a la carretera per protestar contra el macrocàmping de Garriguella (ACN)

Una quinzena de tractors han fet una marxa lenta aquest dissabte contra el projecte de construcció d'un nou càmping per a 2.000 persones a Garriguella, a l'Alt Empordà, convocats per Unió de Pagesos, la Plataforma Salvem Garriguella i l'entitat ecologista Iaeden.

A les 10 del matí han sortit del poble i han anat parant a Vilajuïga, Pau i Palau-saverdera, les poblacions que depenen de la xarxa d'aigua que quedaria afectada, diuen, si es fa aquesta instal·lació.

La marxa lenta ha provocat cues puntuals. Els manifestants han aprofitat les rotondes per fer saber les seves reivindicacions. Volen remarcar que no estan en contra del turisme, al contrari, però no volen que aquests terrenys, agrícoles, on s'ha de fer el càmping, desapareguin:

Unió de Pagesos critica que no s'hagi escoltat la pagesia i assegura que es tracta d'un "projecte especulatiu". El coordinador general del sindicat, Joan Caball, diu que el càmping neix "com un bolet" i posa en dubte la qualitat dels llocs de treball que generaria la instal·lació.

"No creiem que Garriguella necessiti una empresa que ofereixi llocs de treball de 800 euros al mes, a còpia de destruir el territori."

Caball exigeix que la Generalitat s'impliqui per aturar els plans del promotor i reclama un model sostenible de turisme.

El projecte està pendent encara de tràmits fins que l'aprovi provisionalment l'Ajuntament, però l'última paraula la tindrà la Comissió Territorial d'Urbanisme.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.122.620 missatges
  • 215.100 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat