Publicitat


Fòrum

[Segons l'ARA] "Barcelona aferma la victòria del sí en el referèndum de l'1-O"

Makhnovtchina 1.038 1 👍 2.780
Doncs això. Segons un breu estudi que publica avui l'ARA creuant dades de resultats electorals del 27-S i d'un sondeig fet pel diari el 23-24 juliol passats, Barcelona-ciutat vota sí a la independència. 

L'analisi explica que la capital es comporta electoralment com una "Catalunya en miniatura", amb districtes que voten com Santa Coloma de Gramanet i d'altres com Manresa, sent el districte de l'Eixample el més significatiu en el sentit de comportar-se electoralment com el conjunt de Catalunya.

La font la teniu aqui.

Dues reflexions per part meva:
-ja n'hi ha prou de parlar de la capital catalana com un feu de l'espanyolisme colonial. Les percepcions subjectives no s'avenen amb les dades.
-CUP, ERC i PDECat a l'ajuntament de la capital s'han de posar les piles i pressionar com mai a can Colau per tal de que el referèndum de l'1-O es desenvolupi com qualsevol altre procés electoral. Per molt que els sociates donin suport al govern municipal, un veritable bloc independentista pot fer molt de mal al consistori si no s'avé a acomplir les seves obligacions.

Respostes

Configuració
 • Pedrolo 9.716 2 217 👍 4.180
  El problema és que un % molt gran mai no respondrâ a les enquestes i aquests conformen el dia a dia de la ciutat.

  Ja signaria ara mateix aquest minso 53%. 
 • Indiclm 1.420 1 👍 413
  Aviam si va de debò. Barcelona és la part més important de Catalunya (ho sento per si a alguns els fa mal, però és així). Llàstima que hi hagi barris on la gent no vota perquè prefereixen no saber sobre el tema
  • dimissiopuntorg 23.852 12 49 👍 19.638
   Districte del Besòs ja! Agafant la banda occidental de SAB, és clar xD
 • Massagran 610 2 👍 887

  BenComu va guanyar les eleccions municipals del 2015 perque l'independentisme en aquell moment no s'havia activat a Barcelona, es mes, estava a la baixa despres dels 2 tripartits merdosos i de les propostes de paper mullat del Mas. 

  Molts indepes ni ens vem presentar anar a votar per erroniament pensar que no es decidia ninguna independencia en una alcaldia, entre ells jo mateix, la Colau era nova, i la van pintar com una revolucionaria que faria diferencies a la ciutat i tot i aixi dins d'aquest context el mes favorable possible per els puta-ramonetistes d'aquest entorn comu/icv van guanyar l'alcaldia amb el menor suport historic de totes les eleccions a l'ajuntament.

   

  Desde llavors en som molts pero molts que frisem per tornar-hi a votar i donar-li una cosa al cul, especialment ara que se la coneix, d'on venen les seves formacions i del fum que representen (fum per cert ben espanyol del 78) es obvi que perdran diputats, molts diputats, i no perque cregui que la seva massa critica de votants es reduira molt (que es reduira segurissim) sino per la participacio en massa de tots els indepes que en el 2015 ens vem abstenir moltissim.

  Per aixo no paro de dir que a les proximes eleccions a barcelona s'enduran un bany de realitat que sera antologic. Pero desitjo que continuin pensant-se que son majoria, que aquesta xava te qualsevol possibilitat a guanyar l'alcaldia de nou i de fer salts a generalitat i a madrid. Perque la bufa encara sera mes gran i veure la reaccio d'una espanyolista i trepa com aquesta perdent de llarg sera impagable.

   

 • anseso 19.315 7 76 👍 2.901
  Doncs jo no m'ho crec, encara que m'agradaria ser convençut.
 • Calidoscòpic 19.686 13 75 👍 11.846
  Si això és veritat, em permeto estar orgullós de la meva ciutat. Per fi Barcelona entén que tots els problemes que té (pràcticament tots) són conseqüència del sentiment d'inferioritat que suposa ser una capital d'estat frustrada per la manca d'estat. I que sense país no hi ha capital. El país, malgrat tot, ha tingut una paciència infinita amb una capital que els ha girat l'esquena (i encara els la gira més d'una vegada).

  Per dignitat, Barcelona ha de respondre amb orgull i dignitat i contribuir a la República Catalana.
 • Arnau Solsoner 1.843 2 879 👍 2.055
  JxSí i la CUP van treure un 47,24% dels vots a Barcelona. Resultat encara més proper a la mitjana de Catalunya.(de fet potser són els de la província) que el que diu l'article. El que jo crec és que el resultat al referèndum potser és millor a Barcelona que a la mitjana catalana perquè Unió i CSQP tenen bons resultats a la capital. Suposo que a Gràcia i Sant Andreu una part del votant de CSQP és més catalanista que el votant del mateix partit a l'AMB. Unió a les Corts i a Sant Gervasi va treure bons resultats.

  http://eleccions.ara.cat/parlament-27s/resultats/municipi/8/19/99/9/barcelona

 • Anònim10 15.131 5 123 👍 13.245
  Efectivament, Barcelona està sobre la mitjana de Catalunya, és a dir, malament.
 • virot 7.710 3 275 👍 3.422
  Barcelona es troba a prop de la mitjana perquè l'estiren d'una banda l'arc metropolità i de l'altra la resta de Catalunya, que si fa no fa són de poblacions similars.

  Barcelona: 1,608,000 hab
  Regió Metropolitana sense Bcn: 3,185,000 hab
  Resta de Catalunya: 2,729,000 hab
 • Foll Usuari sumador 76.332 11 3 👍 37.772
  És que jo sempre he mantingut que Barcelona ciutat no està tan malament. El fet que hi hagi molts turistes i de tot fa baixar una mica la sensació de catalanitat però els habitants de tota la vida que són els que tenen dret a vot, la majoria catalans.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.043.254 missatges
 • 212.540 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat