Fòrum

Escombrem-los, campanya de l'EI per a l'1-O...

Estatpropi Usuari sumador 154.509 10 1 👍 22.997

"Escombrem-los", la campanya de la CUP per a l'1-0

El cartell complementa el missatge: una dona escombrant dels Països Catalans personatges com el rei Felip VI, Mariano Rajoy, l'expresident Jordi Pujol o el cardenal Antonio María Rouco Varela, expresident de la Conferència Episcopal Espanyola
Paula Florit 10 Ago 2017 - 13.53
 

 

"Escombrem-los" és el lema que han triat la CUP, Arran i altres organitzacions de l'esquerra independentista per a la seva campanya de l'1 d'octubre.

El cartell complementa el missatge: una dona escombrant dels Països Catalans personatges com el rei Felip VI, Mariano Rajoy, l'expresident Jordi Pujol o el cardenal Antonio María Rouco Varela, expresident de la Conferència Episcopal Espanyola.

Segons han explicat, cares que simbolitzen "les estructures del capitalisme i el patriarcat".

En diferents actes arreu del territori, defensaran el referèndum com a punt de partida per arribar a proclamar una república catalana socialista, feminista i neta de corrupció. Entenen que per arribar fins aquí la desobediència és inevitable i cal una forta mobilització ciutadana, al marge de l'acció institucional. 

La campanya l'han presentat aquest migdia davant la Cambra de Comerç de Barcelona, que entenen com a símbol del poder polític i econòmic a la ciutat.

En aquest context, i quan li han preguntat per les declaracions de Rajoy, que ahir va afirmar que el govern està condicionat per "extremistes i radicals" -referint-se a la CUP-, la diputada Anna Gabriel ha respost:

"Sorprendria que Rajoy fes formulacions intel·ligents en algun moment".

Respostes

Configuració
 • Mcasas 8.520 12 256 👍 3.026
  Autoconsum però mola.

  Per cert, per què no hi ha el logo de Poble Lliure a sota? Els han marginat els d'Endavant? 
  • Estatpropi Usuari sumador 154.509 10 1 👍 22.997
   Van per Lliure, en aquest cas.  
  • pensa_i_actua! 15.491 13 118 👍 6.204
   S'ha explicat altres cops.

   - La CUP junt amb altres organitzacions participem d'una cosa que es diu TEI, Taula de l'Esquerra Independentista. Si bé no té visibilitat pública en pro de la referencialitat de la CUP, sí que per protocol serveix per impulsar tant diades com campanyes conjuntament entre els diversos agents de l'EI. Si busques per google, veuràs que en TOTES les diades per exemple hi ha cartells unitaris de l'EI, més enllà que cada org. en faci els seus propis amb el seu propi manifest: una manera de traslladar políticament que som un mateix moviment.

   - L'MDT sí que hi era a la TEI. Des del meu punt de vista, va cometre un error estratègic greu al deixar d'anar a aquesta i just després neix una org. anomenada PL. En comptes de presentar-la com un canvi de nom o un relleu organitzatiu, resulta que és una "cosa nova" (suposo que per qüestions d'expansió van voler desvincular una cosa de l'altra).

   - Va ser un error al meu entendre, tenint en compte que les orgs. tenen un cert poder de veto. En aquest sentit, les orgs. que tenen presència a la Taula són les que han d'acceptar o no la presència d'altres agents. Tenint en compte que PL patrocina (només cal fer un cop d'ull a xarxes) el que ARRAN pot interpretar com una escissió seva (l'AJUP), és normal que ARRAN, membre de la Taula, demani un canvi d'actitud per ser acceptada. D'igual manera, no crec que Gatzara (que políticament seria el cas contrari) pugui entrar a la TEI pel simple fet que el SEPC tampoc té perquè permetre la presència d'un agent també nascut com a escissió. Més enllà de que jo preferiria que PL estigués dins, aquesta és per mi la lliçó de tot plegat: "promovent l'escissionisme es passa gana" (i afegeixo: perds molta visibilitat política).
   PS: Enllaço un parell de cartells perquè vegis que això de fer cartells conjunts ve ja de fa anys, i de que abans l'MDT hi participava:

   • Indesquerra 18.287 8 85 👍 5.039
    Igual que done les gràcies a Buitraker per les seues explicacions te les done a tu. Personalment crec que és una llàstima que "la resta" d'usuaris no poguem llegir-vos rebatint-se, seria molt enriquidor, però sóc concient que és impossible.

    De totes maneres volia fer-te un parell de comentaris:

    1r No entenc quina és la norma que diu que l'EI tinga que tenir només una organització unitària (juvenil, sindical, d'estudiants, etc...) i per contra d'estratègiques puguen haver més d'una. De fet en el fons crec que l'avinentesa de l'argument d'Arran és aprofitat per Endavant per que només hi haja una d'estratègica. Juguen brut.

    2n Si realment el que dius és així, la culpa no seria només de PL (que té el dret a no continuar sent considerada la versió renovada de l'MDT) sinó de la resta d'organitzacions per permetre que hi haja dret de veto, que deuria eliminar-se. No vull imaginar-me si per una d'aquelles el PSAN (que més que dissolt està inactiu/congelat) reformulara la seua estratègia vers l'Unitat Popular o alguna organització estratègica de l'estil apareguera, i demanara entrar-hi que passaria. A vore quina "excusa" més enllà de l'AJUP posarien Arran i Endavant com a veto...
    • AviVicenç 14.931 5 128 👍 1.819
     Dius: 1r No entenc quina és la norma que diu que l'EI tinga que tenir només una organització unitària


     Perquè son quatre i mal avinguts, no a dia d'avui, sinó de sempre
    • pensa_i_actua! 15.491 13 118 👍 6.204
     1- Més que norma, ho indica la lògica: si tu et conceps i treballes com a moviment d'alliberament nacional, tindre una única sectorial per a cada funció és allò de sentit comú. Aixo inclouria també una única organització de caire estratègic, però tenir-ne dos és una disfunció pròpia del nostre context (català), de la mateixa manera com inicialment van conviure-hi 2 orgs. juvenils (CAJEI i Maulets). El tema és que s'ha de tendir cap ala unicitat, si de veritat vols articular un moviment polític amb cara i ulls i no fer una simple coordinadora de txiringuitos. 

     2- A mi em sembla lògic que els que participen d'un club tinguin una sèrie de drets adquirits: d'entrada, el respecte a la seva autonomia i en el seu terreny de lluita. Entenc que sí algú s'ha escindit de tu (es digui AJUP o Gatzara), les orgs. originals que sí que estan a la Taula no els hi posin precisament una catifa vermella. Pensa que per protocol en principi totes les diades nacionals més campanyes específiques (la darrera, "als Països Catalans construïm municipis feministes", per exemple) hi ha cartell i manifest conjnut. Això et dóna una visibilitat política bastant gran (només cal que miris que el resó d'aquest cartell). I no cal parlar de supòsits, parlem de realitat: PL va demanar entrar. El que passa es que no es pot estar "a missa i repicant", que traduït vol dir "no pots estar a un marc on ARRAN és el referent a la vegada que dónes corda a una altra org. que ha nascut per desgastar-la".


     PS: Tema a part, això de donar corda a l'AJUP em sembla un altre error estratègic greu de PL: ni ha pogut ni fa pinta que ho faci desplegar-se com a org. juvenil, és bastant fracàs: ara són menys assemblees que quan van començar, unes 6 (han perdut Sants, la possiblitat d'expandir-se a Reus al dissoldre's l'assemblea de joves d'allà i aparèixer fa poc ARRAN, etc.), per tant donar tant la cara per quelcom que no funciona sembla menys intel·ligent que fer una aposta renovada per ARRAN i esperar guanyar-hi influència en aquesta. Però bé, ells sabran.

     • fedayn 3.599 12 564 👍 1.029
      Arran és terra cremada.
      Els 'grans' heu deixat que es convertís en un gaspatxo de nens de papà fills de convergents embridats en la contestació ideològica, no tant al sistema, si no a les seves famílies.
      Pura estètica endavantera, no aguanten ni una ronda de debat i molta contundència als cartells i a l'estètica, pero zero formació ideològica i, per últim però no menys important, zero gimnàs, pel que són una banda de pilladors nats dels nazis a qui diuen que combatran.
      Abans l'AJUP o el que sigui que aquest matxembrat que només té substància a l'epidermis.
     • Indesquerra 18.287 8 85 👍 5.039
      1- Que conste que això de tenir una única organització sectorial a priori entenc que seria desitjable, però el cas és que no sempre ha estat així i ara sembla que per les circumstàncies ho han aprofitat Arran i ho vol aprofitar Endavant. Ara entenc el "nosaltres sols" que comentaves l'altre dia, precissament ignorant els antecedents al nostre moviment de duplicitat d'organitzacions a l'EI en alguns casos. Juc brut com ja et vaig dir l'altre dia.

      2- El problema al final és de concepció. Vore la CUP al mateix nivell que la resta, demostra que efectivament és una sectorial més (institucional? politico-electoral? d'assemblees municipals?) i en el fons denigra la CUP, perquè amb la CUP ja la resta deuria vore's representat. Fa mal a la vista vore el logo de la CUP al mateix nivell del d'Arran, per exemple. A més a més sabem precissament que és PL a qui li agradaria que la CUP fóra una organització de masses i a les hores, el tema txiringuitos seria el de menys, perquè seria la CUP allò que aglutina el moviment i l'importància que hi haja una o dos organitzacions juvenils o estratègiques passa a ser una nimietat

      PD. Tu precissament que et queixes de la meua "no militància" actual, si la CUP fóra una organització de masses i no només un txiringuito més de l'entramat només present a determinats municipis de la CAC bàsicament, jo i molts valencians i mallorquins, per exemple, podriem militar-hi.
   • Mcasas 8.520 12 256 👍 3.026


    No coneixia l'existència d'aquesta taula.
   • autokrator 10.960 2 188 👍 6.688
    Una pregunta, en català i parlant d'un organisme, no s'ha de dir mesa enlloc de taula?
  • Unitat_Catalana 14.470 15 133 👍 644
   veto d'Arran, Endavant.
 • enrauxat 1.282 12 👍 1.449
  Com a cartell de l'any 2000 per una campanya de la CAJEI estaria bé, com a cartell de l'1 d'octubre sembla que se n'enfotin i tot.

  I que és això d'autodeterminació? Independència òstia!
 • resnoesmes 2.778 3 673 👍 2.739
  D'uns tarats mentals, poca cosa en podem esperar
 • Lesttatt Usuari sumador 35.917 11 17 👍 10.581
  Curiós veure en el cartell un capellà cristià com una lacra a treure pero no surt cap  terrorista  salafista, o algun Imam
  ,ben presents per terres catalanes.

  Això si...per un estat laic, eh?
 • Gesta_Comitum 26.309 13 42 👍 1.160
  Referendumisme estàndard.
 • AviVicenç 14.931 5 128 👍 1.819
  No se si algú ho ha esmentat però apart de auto consum cartell clarament masclista
 • Hades 26.759 9 39 👍 18.013
  Falten sociates. Per la resta molt bé.
 • TonixCat 3.645 7 554 👍 2.115
  Quin fastic de cup. Serem independents malgrat la cup.
 • __31696__ 138 👍 40
  M'agrada , jo el vull aquest cartell 
 • Josep Carles 5.857 13 357 👍 1.267

  L’escombra de la CUP

  Bernat Dedéu 
  Barcelona. Diumenge, 13 d'agost de 2017
  3 minuts
  Bernat Dedéu
   

  Deu ser cosa de l’estiu i la seva malaltissa tendència d’allargassar les nimietats com una coda de Mahler fins a convertir-les en autèntiques tragèdies grecoromanes, que ara diuen, diuen, diuen que la principal hecatombe de la nostra tribu és el cartell de la CUP pel referèndum de l’1-O, en què una treballadora escombra una colla de corruptes dels Països Catalans (amb gest leninista i mirada ventadora), entre els quals destaquen Aznar, Cristina de Borbó, Mariano Rajoy o el Molt Honorable 129, Artur Mas. Podem fer totes les tesis doctorals sobre si és just equiparar aquests dos últims polítics pel que fa a la corrupció dels seus partits (si es demostra que són verídiques les sospites dels casos Gürtel i del 3%, jo intueixo que tant Mas com Rajoy hi deuen tenir un nivell de responsabilitat prou semblant), però darrerament està de moda maximitzar qualsevol gest dels cupaires, com si la seva hipotètica desmesura fos el primer perill per al descarrilament del procés.

  A mi em fot molta gràcia que una parida com una il·lustració es pinti com una crisi d’aital magnitud. Ara es veu, coses de la vida, que allò que pot fer fracassar el procés és l’escombra de la CUP, no pas la sociovergència de tota la vida, ni el fet que líders convergents com ara Jordi Xuclà especulessin obertament sobre la possibilitat de canviar Rajoy per Sánchez en una futura legislatura autonòmica espanyola, ni les gravacions de David Bonvehí parlant de la hipòtesi d’un candidat autonomista per si el referèndum fa llufa, per no parlar també de la simple persistència de líders de la Tercera Via al Govern de la Generalitat, com ara el meu estimadíssim Santi Vila. No, tot això són nimietats de tres al quarto! L’important, tot allò que pot fer-nos anar pel pedregar, són els jovenets d’Arran, la seva kale borroka contra les bicicletes barcelonines i ara, només faltaria, l’escombra il·lustrada de la CUP i el seu origen leninista. Té collons, la vida.

  El model social i econòmic dels cupaires no podria estar més allunyat d’aquest qui us escriu l’arenga. Crec que el leninisme no és una font per espantar corruptes, sinó una de les desgràcies més horripilants que ha sofert la humanitat. No votaria la CUP ni fart de vi (tot i que els altres partits independentistes cada dia m’ho posen més difícil), però —fins ara i pel que fa a la consecucide la independència— servidor a la CUP només pot donar-li les gràcies. Jo no sé el nivell de corrupteles que va tolerar el president Mas i la història acabarà sabent-ho, com així ha passat amb Jordi Pujol, però sé perfectament i objectiva que sense la determinació dels cupaires amb el canvi de presidència encara ens trobaríem demanant el pacte fiscal i els Jané de torn poblarien moltes conselleries del Govern. Pel que fa al procés, a la CUP només podem agrair-li la tossuderia.

  A mi em repugna que joves coetanis meus tinguin la revolució leninista com a model per frenar la corrupció, però tinc una enorme empatia amb els problemes que posen sobre la taula al seu cartell. David Bonvehí creu que els cupaires fan pena equiparant Mas i Rajoy, però jo crec que alguns convergents foten molta més pena quan s’equiparen als seus propis orígens i conceben la independència com un instrument per millorar l’autogovern català. Aquest procés, per tal que tingui èxit, necessita gent que estigui disposada a tot per guanyar i —en aquest sentit, hi insisteixo— la CUP només ha fet que donar-nos bon exemple. Si et penses que l’Anna Gabriel és l’enemiga de la pàtria i que Santi Vila n’és el futur, Bonvehí, el problema el tens tu. El cartell de l’escombra és una nimietat, i és així com l’hauríem de veure, si és que no volem passar-nos les vacances perdent encara més el temps.


  http://www.elnacional.cat/ca/opinio/bernat-dedeu-escombra-cup_182238_102.htmlhttp://www.elnacional.cat/ca/opinio/bernat-dedeu-escombra-cup_182238_102.html

 • llevantdemallorca 17.750 12 91 👍 3.472
  Voleu dir que n'hi ha per a tant? Més enllà que escombren cap a Mallorca (motiu pel qual haurien d'il·legalitzar-los i ficar-los al Castell de Bellver), no ens hem d'esquinçar massa les vestidures

Publicitat

Fòrums

 • 9.124.019 missatges
 • 215.141 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat