Fòrum

La deriva reformista de la CUP

Creieu que hi ha una deriva?
No
22 (47.83%)

14 (30.43%)

Sóc liberal podemita/convergent
10 (21.74%)

Vots emesos: 46
Gesta_Comitum 26.309 13 42 👍 1.160
En primer lloc vagi per endavant la meva màxima estima i posada en valor de la funció de la CUP com a partit que aglutina el proletariat català. 

M'agradaria que comentessim si sóc l'únic que veu una deriva profunda a la CUP a nivell de discurs. De la independència i el socialisme al referedumisme i la justícia social. Apostar per portaveus o representants amb mitjans de producció sota control i propietats agràries. Voluntats de pacte amb els Comuns. Manca de discurs en el sentit dialèctic i marxista amb posicions sovint liberals. Crítica a accions d'Arran.

No pretenc dirigir cap atac a l'organització però són coses que em preocupen i no sé si és una percepció personal o no.

Respostes

Configuració
 • Indesquerra 18.287 8 85 👍 5.039
  A hores d'ara, la CUP és l'organització més esquerrana que hi ha fins i tot des del punt de vista hispanocèntric, ni el PCE, ni IU, ni Podemos se li acosten ni per casualitat, per tant, si ens posem exquisits segur que la podem acusar del que siga, però cal tenir en compte que tenim també un país per alliberar. Ni PCE, ni IU, ni Podemos han d'alliberar cap país. Tot i gràcies del mèrit que té que encara siga més esquerrana que tots aquests.
 • Calidoscòpic 20.279 14 73 👍 12.693
  Tothom sabíem que arribaria aquell moment en què la CUP hauria de col·laborar momentàniament amb la resta de forces independentistes per aconseguir precisament això: la independència. Simplement per patriotisme. Una altra  cosa és que n'hi hagi a qui no els agrada ni tan sols en aquest cas i s'estimin més desfermar les acusacions de reformisme sense tenir en compte el context. Però això també passa per l'altre cantó: convergents prenent medicaments per a les nàusees de forma poc dissimulada...
 • pensa_i_actua! 15.492 13 118 👍 6.204
  bon dia has triat per obrir el fil, el dia que l'e-brutícies titlla la CUP de "Els leninistes de Catalunya" i les xarxes en van plenes anomenant-nos pro-soviètics


  • __11694__ Usuari sumador 39.613 12 👍 17.702
   Be, igual que aqui acusem PDeCat de no tenir cap intencio de fer la independencia i els mateixos que acusen a la CUP de leninistes pro-sovietics consideren a PDeCat com a independentistes "radicals" 
  • Gesta_Comitum 26.309 13 42 👍 1.160
   Feien el mateix amb Podemos i no demostra res, l'antisivietisme és molt espanyol. De totes maneres aquest no és pas un fil antiCUP. Penso que és l'únia organització vàlida a part del PC(R), Amaiur i Primera Linha, potser el SAT. A mi el que em preocupa és que ens dediquem a parlar de bajanades i rebaixar el discurs.
   • pensa_i_actua! 15.492 13 118 👍 6.204
    Que sí home, era una petita broma.

    PS: Amaiur?  l'únic que em ve al cap és el nom de la coalició a unes estatals abans d'EH Bildu i sense incloure Aralar

    PS2: PL de Galiza no poden estar més en crisi... abans tenien NÓS-UP però es va dissoldre i va marxar la major part de la gent, i el que ara tenen muntat com a substitutiu (Agora Galiza) amb dificultats arriben a la quinzena de persones...
    • __30323__ 598 2 👍 585     I ja està? Això és tot el que tens a dir de l'independentisme gallec? Que són pocs i covards? I de Causa Galiza no dius res? A l'independentisme gallec, que sí que és revolucionari, l' estan estomacant, per això no aixeca el cap. I les notícies sobret el que s'està fent amb organitzacions com a Causa Galiza són inexistents en els mitjans generalistes. 

     Des que es va fundar Causa Galiza, en 2012 ha sofert tot tipus de persecució per part de l'Estat Espanyol: En 2014 es va convertir en un partit polític. El 31 d'octubre de 2015, nou membres del partit van ser detinguts sota l'acusació de ser membres del grup Resistência Galega, una organització considerada terrorista per les autoritats espanyoles. Els nou membres del grup van ser acusats de cometre un delicte d'apologia del terrorisme. En 2016, l'Audiència Nacional va il·legalitzar a l'organització durant un any a causa d'un delicte d'apologia del terrorisme.

     ​La il·legalització va ser denunciada al Parlament Europeu pel BNG, per EH Bildu, per la CUP  i per Junts pel Sí.
     El desembre de 2016, l'Audiència Nacional va deixar sense efecte la il·legalització. No obstant això, va mantenir les imputacions.​ A més, el partit va continuar amb els seus comptes bloquejats. Això és el que està passant amb l'independentisme en Galiza. A l'independentisme gallec no se li deixa respirar i així sembla que no existeix.
  • Hades 26.790 9 39 👍 18.046
   Posem-hi el cartell, que és molt bonic.

  • Gesta_Comitum 26.309 13 42 👍 1.160
   No hi ha cap necessitat de trencar la CUP, el que s'ha de fer és bastir un moviment potent que parli de producció i inevitablement la CUP haurà d'entrar en la dinàmica. Pq l'esquerra no és res sense parlar de producció. També en general cal pressionar les seves bases pq abandonin aquesta deriva i es centrin en els interessos del proletariat, ço és, un estat fort que obeixi a l'interés general. Abolir el poder de la burgesia mitjançant la socialització de la producció i de la política.
   • Joaquim_bcn Usuari sumador 26.577 12 40 👍 2.469
    És que els plantejaments últims d'alguns membres de la CUP, els del rotllo de la revolució del proletariat, són erronis. No és un tema de derives, és un tema de què tot el constructe és disfuncional, no científic, i negatiu per al progrés de la societat.
  • Gesta_Comitum 26.309 13 42 👍 1.160
   No no, lo d'Iniciativa i Podemos no s'aguanta per enlloc, la CUP si més no té certa coherència. Jo segueixo pensant que la línia comunista l'hem de defensar els comunistes catalans, pq veient el que fan els "comunistes" espanyols el panorama serà molt esfereïdor.
 • Joaquim_bcn Usuari sumador 26.577 12 40 👍 2.469
  Viure en la lògica de la CUP, com en qualsevol lògica d'ultraesquerra, és viure en la permanent frustració. La col·lisió amb la realitat genera una contradicció que esdevé insuportable per la persona. I lluny de fer la reflexió radical, qüestionant les mateixes bases ideològiques -i psicològiques- del moviment, alguns ja pensen en trencar la joguina, en aquest cas la CUP, i buscar-ne una altra.

  Aquest procés es repeteix sense fi: cada vegada que un moviment antisistema guanya influència, es veu "desnaturalitzat" des de fora, i assassinat des de dins. I és inevitable: igual que el contacte de la gasolina amb una guspira encendrà irremeiablement el foc, per a un partit d'ultraesquerra el fet de sortir de la dinàmica de protesta i denúncia per entrar en contacte amb les institucions, amb l'economia i, en definitiva, quan deixa el pla teòric i entra en la praxi, queda automàticament alterat, influït per les dinàmiques generals.

  La política, al final, és en gran part psicologia. I en els caps de molts militants de la CUP existeixen uns plantejaments i unes emocions que són radicalment incompatibles -i inaplicables, i inadequats- amb les societats humanes. Assumir aquesta realitat és, per ells, massa dur emocionalment: no poden ser ells, ha de ser la joguina. Trenquem-la. Trenquem-la, que la propera sí serà la que faci la revolució de debò.
 • __26903__ 16.170 8 👍 11.442
  És que la CUP no és pas cap Partit Comunista. Ni pretén ser-ho. Això no vol dir que aquesta tradició sigui inexistent dins l'independentisme català:  El que resulta graciós és que rebi crítiques de 'reformisme' per part de Podem o d'Iniciativa.
 • R0CAGUINARDA 289 3 👍 354
  Crec que la teva premisa és del tot incorrecta: 'La cup aglutina el proletariat català'. No hi estic gens d'acord. L'ànsia d'augmentar el poder adquisitiu és l'única idea aglutinadora que hi ha. Això i la papanatada de torn impulsada pels mass media. Massa sovint parlem (m'hi incloc) d'un món que ja no existeix. La CUP forma part del circ que tot partit revolucionari seriós (comunista o nacionalsocialista, tant és) voldria destruir. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.125.602 missatges
 • 215.199 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat