Fòrum

(Fil Actualitzat): Eulen tornarà a la vaga a partir del 8 de setembre...

Estatpropi Usuari sumador 154.509 10 1 👍 22.997

Els vigilants de seguretat de l'aeroport decideixen fer vaga cada dia el 100% de la jornada

A l'espera de registrar les aturades davant les autoritats laborals, els treballadors mantenen les aturades anunciades per als divendres, diumenges i dilluns en quatre franges horàries

Redacció 02 Ago 2017 - 16.58
 
Cues a l'aeroport

Cues a l'aeroport

Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat han decidit en assemblea endurir la protesta i fer vaga indefinida cada dia el 100% de la jornada. Els empleats de l'empresa Eulen han votat ampliar la protesta al 100% de la jornada. Ara, la delegació del govern haurà de concretar els serveis mínims.

Aquest enduriment de la vaga encara no té data, ja que primer han de registrar la protesta a les autoritats laborals. La mesura no es farà efectiva fins uns deu dies després que es registri la convocatòria de vaga.

Mentrestant, els treballadors mantenen vigents les aturades anunciades fins ara: els divendres, diumenges i dilluns, en les franges horàries de 5.30 a 6.30, de 10.30 a 11.30, de 16.30 a 17.30 i de 18.30 a 19.30.

Setmanes de caos

La decisió dels treballadors arriba després del caos de les últimes setmanes, que ha fet perdre el vol a un miler de persones, segons l'Associació Espanyola de Companyies de Transport Aeri. Companyies com Vueling, que és la que té més presència al Prat, han hagut d'endarrerir més d'un 30% els seus vols per esperar els passatgers que encara feien cua als controls de seguretat.

Aquesta associació també denuncia que arran d'aquest problema moltes aerolínies acumulen retards, i emplacen vigilants i empresa a posar-hi solució. Carolina Herrero, portaveu de l'ACETA, assegura:

Volem fer una crida a les parts perquè es restableixi la normalitat a l'aeroport i es posi fi als perjudicis dels passatgers i les companyies aèries i també a l'activitat econòmica i turística del país."

Els treballadors insisteixen que la situació en què es troben és insostenible. Ho explica Genoveva Sierra, membre del comitè d'empresa.

"Ahir, la gent que va entrar a la una va anar a dinar a les vuit de la tarda. Em trucaven plorant. Són màquines de producció, no hi ha res més"

Les cues d'aquest dimarts van ser d'uns 30 minuts de mitjana, una xifra similar a la de dilluns i lluny de les de la setmana passada, quan van arribar a les tres hores en alguns moments.

Al marge dels treballadors de seguretat, a l'aeroport del Prat continua la vaga dels empleats dels carros portaequipatges.

Respostes

Configuració
 • Estatpropi Usuari sumador 154.509 10 1 👍 22.997

  El comitè de vaga d’Eulen titlla d’il·legal el laude i retreu a l’estat que no vulgui asseure’s a negociar

  Disposat a convocar una altra assemblea amb més propostes, parla de "tensió increïble" amb la Guàrdia Civil

  L’assessor del comitè de vaga d’EulenJuan Carlos Giménez, ha qualificat d’il·legal el laude arbitral que vol emprendre el ministeri de Foment espanyol i ha dit que la seguretat de l’aeroport de Barcelona no està en perill, alhora que ha retret al govern espanyol que es dediqui a ordenar en comptes d’asseure’s a parlar.

  En declaracions a RNE, l’assessor assegura que els treballadors estan complint els serveis mínims –fixats en el 90%– i que en cap moment s’està posant en perill la seguretat per la qual cosa el laude anunciat pel govern ha de ser considerat il·legal. ‘Per a posar un laude caldria complir-se uns requisits com que la seguretat estigui en perill’, ha afirmat, per a insistir a continuació que ni la seguretat externa ni la interna estan en perill ja que es compleixen tots els filtres perquè cap vol estigui en perill.

  ‘El Govern utilitza les lleis com vol i quan vol. En aquest cas es demostrarà que el laude és il·legal i el tombaran judicialment’, ha advertit Giménez.

  Una convivència ‘molt dolenta’
  Juan Carlos Giménez ha denunciat que la convivència en els filtres de control entre els treballadors i la Guàrdia Civil és molt dolenta. ‘Els treballadors tenen una pressió afegida a la qual ja tenien perquè la Guàrdia Civil està damunt la seva feina constantment’, ha alertat.

  El comitè de vaga també denuncia que els sous mitjans d’un vigilant de control de seguretat ronden els 900 euros per a les noves incorporacions, fet ‘inacceptable’ per a una empresa que obté gairebé un 39% de benefici. Per això, acusa directament Aena de dur a terme les licitacions a un preu molt baix per aconseguir més beneficis i adverteix que la situació es repeteix en totes les empreses que estan treballant per a l’aeroport.

  VilaWeb

 • Estatpropi Usuari sumador 154.509 10 1 👍 22.997

  La directora del Prat nega que els treballadors d'Eulen cobrin 900 euros al mes

  La directora de l'aeroport de Barcelona defensa l'actuació d'Aena i recomana als passatgers que no arribin amb tanta antelació a l'aeroport
  Redacció 15 Ago 2017 - 12.43

   
  Cues a l'aeroport del Prat (EFE)

  Cues a l'aeroport del Prat (EFE)

  La directora de l'aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano, ha negat en entrevistes a "El Matí de Catalunya Ràdio" i al 324 que els treballadors dels controls de seguretat d'Eulen cobrin només 900 euros al mes i s'estiguin agafant baixes per les pressions, que segons diuen, reben de la Guàrdia Civil.

  "No és cert que els treballadors d'Eulen cobrin 900 euros."

  Corrochano ha defensat l'actuació d'Aena en el conflicte del Prat i ha assegurat que s'ha complert escrupolosament la llei, tot i admetre que les administracions podrien haver actuat més ràpidament. Segons Corrochano hi ha qüestions que no es podien resoldre a la taula de mediació de la Generalitat, sinó que s'han de traslladar al conveni del sector i ha parlat del que espera del Consell de Ministres de demà.

  "El que permetrà és definir quines coses queden consolidades de les reivindicacions que tenen els treballadors i les ofertes que ha fet l'empresa fins ara. Hi haurà coses que no es podran resoldre, que hauran d'anar a la mesa del sector de la seguretat perquè hi ha alguns aspectes que volia tractar el comitè de vaga dins d'aquest conflicte que realment és de la competència de la mesa del sector perquè no és una qüestió a resoldre a escala específica de l'aeroport de Barcelona sinó que que afectat a tots els treballadors de seguretat a nivell nacional".

  D'altra banda, Corrochano ha assegurat també que amb el dispositiu actual s'evitarà que es repeteixin les cues als controls de seguretat del Prat.

  "El dispositiu va començar el divendres i s'ha anat aplicant progressivament i tot fa pensar que aquesta normalitat és el que continuarem tenint la resta de l'estiu".

  Segons Corrochano, la Guàrdia Civil està fent exactament la mateixa feina que duia a terme abans del conflicte, és a dir, supervisar els controls perquè no s'alenteixin.

  La directora de l'aeroport de Barcelona ha assegura també que aquest dimarts les cues no han superat en cap cas els 20 minuts tant a la terminal 1 com la 2 i per això recomana als passatgers que no arribin amb tanta antelació al Prat.

  "Recomano a tots els passatgers que contactin amb la seva companyia per saber l'hora que comença la facturació i que vagin a aquesta hora perquè ara mateix les cues als controls de seguretat estan entre 10 i 20 minuts, que és un temps absolutament normal pel que no cal arribar amb el temps d'antelació que s'arribava fa tres-quatre setmanes".


  El laude d'obligat compliment que ha de posar fi al conflicte d'Eulen al Prat, encara pot trigar uns dies a dictar-se. Aquest dimecres es farà el consell de ministres extraordinari que ha d'accelerar-ne els tràmits, i després les parts han d'intentar consensuar un àrbitre independent perquè el redacti. Si no es poden d'acord, serà el govern espanyol qui designarà aquesta persona.

 • lluisbg 22.849 3 56 👍 5.170
  Que es un Laude Arbitrari?
 • Estatpropi Usuari sumador 154.509 10 1 👍 22.997

  Eulen vota avui si torna a la vaga a partir del 8 de setembre

  Redacció 27 Ago 2017 - 13.10

   

   

  Els treballadors d'Eulen continuen amb un conflicte obert amb l'empresa pels salaris i els torns que els fan treballar. Avui decidiran en assemblea si convoquen una nova vaga a partir del 8 de setembre.

  Els treballadors denuncien que l'empresa ha acomiadat o ha sancionat diversos companys de feina com a represàlia per les aturades de les últimes setmanes als controls de seguretat de l'Aeroport.

  Fins i tot denuncien que l'empresa ja ha publicat una oferta de feina per a 100 persones:

   

  El format de la vaga encara no s'ha detallat. En declaracions a Catalunya Informació, l'assessor del comitè de vaga, Joan Carles Giménez, ha assegurat que aquesta és una qüestió que s'abordarà a l'assemblea de demà i ha denunciat que l'empresa prepara més acomiadaments per d'aquí unes setmanes.

  Què reclamen els treballadors d'Eulen Seguretat del Prat?

  Giménez assegura que la situació que viuen els treballadors dels controls de seguretat del Prat és insostenible.

  L'assemblea, que es farà al Prat de Llobregat, serà de les 11 del matí fins a les 6 de la tarda.

  Els treballadors d'Eulen van suspendre la vaga indefinida que va començar el 14 d'agost pels atacs a Barcelona i Cambrils. Aquesta setmana, l'àrbitre designat per mediar en el conflicte es va reunir amb sindicats i empresa per primer cop.

  Vilaweb

 • Màgor 12.545 10 163 👍 3.193
  Per una feina amb 0 formació quan se suposa que s'ha de cobrar?
 • Estatpropi Usuari sumador 154.509 10 1 👍 22.997


  Els treballadors d'Eulen tornaran a la vaga a partir del 8 de setembre

  Convocaran aturades d'una hora cada divendres a partir del 8 de setembre
  Redacció 27 Ago 2017 - 19.00

   
  La vaga dels treballadors d'Eulen ha generat més o menys cues segons el moment i el dia

  La vaga dels treballadors d'Eulen ha generat més o menys cues segons el moment i el dia

  Els treballadors d'Eulen continuen amb un conflicte obert amb l'empresa pels salaris i els torns que els fan treballar. Aquest dissabte han decidit en assemblea que tornen a la vaga a partir del 8 de setembre.

  Convocaran aturades d'una hora cada divendres a partir del 8 de setembre.

  L'assamblea de treballadors d'Eulen ha decidit per unanimitat, per 115 vots a favor, cap en contra i cap abstenció.

  A més, el comitè de vaga entrarà al Tribunal Suprem un escrit en el qual s'oposen al laude d'obligat compliment que està preparant l'àrbitre designat pel govern espanyol. El consideren il·legal i reiteren que no es compleixen les condicions necessàries per aplicar-lo. 

  Què és un laude d'obligat compliment?

  Denuncien acomiadaments

  Entre d'altres motius, els treballadors defensan la vaga pels dos acomiadaments que, diuen, l'empresa ha fet i per dues sancions més a treballadors com a represàlia per les aturades de les últimes setmanes als controls de seguretat de l'Aeroport.

  Fins i tot denuncien que l'empresa ja ha publicat una oferta de feina per a 100 persones:

   

  En declaracions a Catalunya Informació, l'assessor del comitè de vaga, Joan Carles Giménez, ha assegurat que la situació que viuen els treballadors dels controls de seguretat del Prat és insostenible.

  Què reclamen els treballadors d'Eulen Seguretat del Prat?

  Els treballadors d'Eulen van suspendre la vaga indefinida que va començar el 14 d'agost pels atacs a Barcelona i Cambrils. Aquesta setmana, l'àrbitre designat per mediar en el conflicte es va reunir amb sindicats i empresa per primer cop.

 • Estatpropi Usuari sumador 154.509 10 1 👍 22.997

  El comitè d'Eulen desconvoca la vaga del dia 8, però no en descarta de noves

  El comitè de vaga ha denunciat davant del Tribunal Suprem el laude perquè el considera inconstitucional
  Redacció 02 Set 2017 - 15.10

   
  Cues a l'aeroport del Prat en una de les jornades de vaga d'Eulen

  Cues a l'aeroport del Prat en una de les jornades de vaga d'Eulen

  El comitè de vaga d'Eulen ha explicat aquest dissabte que desconvocarà l'aturada del 8 de setembre. Ho han anunciat en una roda de premsa, en què també han deixat clar que no descarten que l'assemblea de dilluns convoqui noves vagues.

  Dijous, Marcos Peña va entregar en mà el laude d'obligat compliment a les dues parts. De fet, amb el laude a la mà, els treballadors tenien poc marge de maniobra per mantenir la convocatòria de vaga del dia 8.

  Experts consultats per TV3, però, no veuen el conflicte del tot tancat. Els treballadors poden convocar noves vagues, però només per reivindicacions que no inclogui el laude.

  El laude, al Suprem

  De moment, el comitè de vaga ha denunciat el laude davant del Tribunal Suprem perquè el considerar "inconstitucional". 

  L'assessor del comitè de vaga d'Eulen, Juan Carlos Giménez, ha criticat aquest laude, perquè assegura que no ha entrat en el fons del problema, que és la forma que té Aena de fer les adjudicacions.

  Sense menjar ni anar al lavabo, segons els sindicats

  El comitè de vaga denuncia que els treballadors continuen patint les mateixes condicions laborals que abans del laude. Asseguren que no poden anar al lavabo o a menjar durant els torns de feina. Asseguren que fins i tot hi ha treballadors que tenen infeccions i desmais.

  Eulen va anunciar ahir que readmetia els dos treballadors acomiadats per haver incomplert els serveis mínims i que deixava sense efecte les tres sancions i els dos expedients oberts. L'empresa compleix així les condicions que fixava l'àrbitre.  Aneu a la merda.

Publicitat

Fòrums

 • 9.124.018 missatges
 • 215.141 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat