Fòrum

[Vicent Partal] Atenció als moderats

Rigel 58.498 10 8 👍 26.770

Atenció als moderats

«Cal que interioritzem que el PDECat serà assetjat des de tots els fronts per provocar-ne una trencadissa, per intentar presentar davant l’opinió pública qualsevol discrepància interna com la prova que els moderats ja no poden continur més temps dins el moviment independentista»


La dimissió d’Albert Batlle al capdavant dels Mossos i la seua substitució per Pere Soler ha propiciat una campanya d’intoxicació, paradigmàtica del pla mestre de la Moncloa. De sobte, els Mossos estan preocupats perquè els canvien el director. De sobte, canviar un ministre, digueu-li conseller, no és un acte polític del president sinó una porga. De sobte, el director dels Mossos d’Esquadra no ha de tenir cap ideologia, com si no fos un càrrec públic.


La incoherència, o el cinisme, amb què l’unionisme es comporta aquestes setmanes és tan descarat que no cal perdre-hi ni un sol minut. Però, en aquest cas concret, hi ha un detall afegit que crec que mereix una reflexió, sobretot per saber quin terreny trepitgem.


La Moncloa sap que no té eines legals per a aturar el procés i que té molt poc marge polític per a moure-s’hi. Fins al primer d’octubre, ho ha de fiar tot a la repressió del Tribunal Constitucional, a veure si funciona. Però també té una esperança secreta: la de laminar el suport social a la independència presentant l’independentisme com un moviment com més va més radicalitzat, que perd la seua ala més moderada.


A la Moncloa, pensen que si aconsegueixen de presentar el nucli dirigent del govern com uns radicals, això faria que l’independentisme perdés el suport de la seua corona menys convençuda. Per això retraten Carles Puigdemont com un personatge molt pitjor que Maduro, ETA i al-Qaeda combinades. Per això no esmenten Quim Forn sense repetir de seguida que és un radical perillós. Per això, encara sense saber qui és Pere Soler, ja el desqualifiquen. Per això insisteixen, una vegada i una altra, que aquest govern no representa el PDECat sinó que és captiu de la CUP i d’ERC. Sempre amb la mateixa idea: a veure si desenganxen els moderats del nucli central del moviment.


De moment, no ho aconsegueixen. Ells poden intentar el que vulguen però aquest és encara un país de mida decent i tots ens coneixem una mica. Per això, segons quines caricatures, simplement no tenen cap credibilitat. És molt important, però, que tots entenguem, i interioritzem, que el PDECat, les setmanes vinents, serà assetjat des de tots els fronts per provocar-ne una trencadissa, per intentar presentar davant l’opinió pública qualsevol discrepància interna com la prova que els moderats ja no poden continuar més temps dins el moviment independentista.


Estic segur que Artur Mas, particularment, serà sotmès a una pressió extrema, en la qual no és de descartar una intensa campanya d’atacs personals, que segurament arribarà al cim si es publica la sentència del cas Palau. El seu posicionament al costat del govern, li’l voldran fer pagar, conscients que la credibilitat de la tesi de la radicalització del govern és nul·la, si algú com ell es manté en el seu lloc.


Que el PDECat aguante l’envestida, doncs, és molt important. Però també ho és que les inscripcions de l’Onze de Setembre s’enfilen ràpidament, perquè fan visible un espai plural i integrador, que és central en la societat catalana. En aquest sentit, i com cada any, la manifestació és una ocasió única per a demostrar al país i al món que som majoritaris, que som plurals i diferents i que ens uneix la voluntat de compartir el naixement de la república catalana però sempre des del respecte a les diferències internes. A les de tots.http://www.vilaweb.cat/noticies/atencio-als-moderats-vicent-partal/

Respostes

Configuració
 • henke 56.675 11 9 👍 9.422

  Rigel escrigué:


  Que el PDECat aguante l’envestida, doncs, és molt important. Però també ho és que les inscripcions de l’Onze de Setembre s’enfilen ràpidament, perquè fan visible un espai plural i integrador, que és central en la societat catalana. En aquest sentit, i com cada any, la manifestació és una ocasió única per a demostrar al país i al món que som majoritaris, que som plurals i diferents i que ens uneix la voluntat de compartir el naixement de la república catalana però sempre des del respecte a les diferències internes. A les de tots.

 • ansar 16.685 12 102 👍 6.262
  Tradució: fem tot el que digui Mas, que si no ho fem potser se'n baixarà del "carro independentista". 
 • Pedrolo 9.763 2 217 👍 4.212
  "De cop i volta, no importa que el director dels Mossos fos un sociata posat a dit per en Mas el 2004".

  Trobo que aquesta se la ha deixat.. 
 • Sau de Treviac 3.844 1 528 👍 3.999
  Cal que deixem de banda els partidismes i els sectarismes d'ara fins, com a mínim, la consolidació de l'Estat català independent. 
 • ansar 16.685 12 102 👍 6.262

  que vol dir un moderat?

  Un politic professional no pot ser moderadament independentista, perque cada dia ha de prendre decisions, que afavoriran la independencia o la faran mes dificil.

  No es pot estar moderadament embarasssada, no es pot ser moderadament independentista, no es pot tindre un passaport moderadament català, o tindre moderadament una cadira a l'ONU.

  Es o tot o res.

  que vol dir que un politic és un moderat? moderat és un eufemisme per botifler (quan parlem de politics professionals, no de la gent del carrer). Es un politic que les decisons que pren cada dia (encara que pareguin raonablement pro-independencia) formen part d'una agenda mes amplia i fosca per a evitar la independencia.

 • Makhnovtchina 1.083 1 👍 2.923
  En un context on es tracta de dir Sí o NO a la independència i a continuació bastir-la en cas de SÍ... m'agradaria saber què entèn en Partal per moderats. Els qui són "moderadament" independentistes? Els qui són "moderadament" unionistes? Com va la cosa?
  • Rigel 58.498 10 8 👍 26.770
   La gent que s'ha incorporat a l'independentisme del 2012 ençà i que han fet que passem d'ésser una minoria marginable a ésser majoria.
   • Makhnovtchina 1.083 1 👍 2.923
    Això ja m'havia semblat entendre-ho. Però llavors trobo sobreres les continues apel·lacions d'en Partal a defensar la tebiesa d'un cert sector del PDECat que afortunadament va quedant-se vulguis que no fora dels llocs de decisió. És a dir: en Partal barreja, al meu parer interessadament, aquesta massa de votants que dius amb personatges obertament botiflers que ara per ara el que haurien de fer és anar-se'n de vacances i tornar per Tosts Sants, que el seu patrimoni ja els hi permet aquesta mena de vacances.
 • llamp 47.259 16 10 👍 11.410
  Al meu parer a la majoria d'aquests "moderats" els hi ha de convenir la independència per tant en les campanyes del Sí necessitaran el seu paràgref adient.

  Hi ha molta gent que trafica amb Espanya, moltes empreses, la gran majoria. Carn feble a la que algú deixi anar la paraula "boikot" perquè potser no hi haurà manera de que ens treguin d'Europa o que el Món deixi de comprar-nos però d'Espanya t'ho pots esperar tot.

  recordeu aquell famós anunci cridant al boicot...va ser per l'Estatut del 32!!!

  Per tant cal tenir ben agafat a l'Estat espanyol pels dallonses i que a banda de no alimentar aquest missatge s'en encarregui ell mateix d'abaixar els fums a tan abrandat patriota.

  I aixó ha de quedar claríssim abans que la gent hagi de votar.
 • ansar 16.685 12 102 👍 6.262
  Que el PDECat aguante l’envestida, doncs, és molt important

  ho he llegit una altra vegada, i ara veig que molt dissimuladament (o, pot ser, inconscientment) Partal admet per primera vegada que no confia 100% en l'independentisme de Mas i la resta de la cúpula de PDeCAT  

Publicitat

Fòrums

 • 9.108.566 missatges
 • 214.654 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat