Fòrum

Turquia amenaça els grecoxipriotres pels jaciments d’hidrocarburs...

Estatpropi Usuari sumador 153.620 10 1 👍 22.717

Turquia amenaça els grecoxipriotres pels jaciments d’hidrocarburs

hidrocarburs

 

El president xipriota Nicos Anastasiades ha acusat Turquia del fracàs de les últimes negociacions amb mediació de les Nacions Unides per a la reunificació de Xipre i ha assegurat que Nicòsia no canviarà el seu pla en relació amb els jaciments d’hidrocarburs davant les seves costes.

La prioritat “és mantenir la calma i evitar tensions”, ha dit Anastasiades en una entrevista amb el diari grec “Kathimerini“, assenyalant que el col·lapse de les negociacions ha augmentat la preocupació sobre les intencions de Turquia.

“Aquesta dependència d’Ankara és l’obsessió més gran pels grecs xipriotes,” ha afegit, explicant que la proposta de Nicòsia té com a objectiu, precisament, la creació d’un estat independent de la influència de Turquia.

En referència a les perforacions davant de l’illa començades la setmana passada pel consorci format per la francesa Total i la italiana EniAnastasiades ha dit que les operacions continuaran malgrat les objeccions d’Ankara. “Els nostres plans d’energia no han canviat”, va dir el cap d’Estat.

En els últims dies, Turquia ha advertit a l’administració grecoxipriota que està “seguint de prop” les activitats “unilaterals” de Nicòsia en jaciments de gas a la costa de l’illa.

En un comunicat el Ministeri turc d’Afers Estrangers que “les activitats de l’administració grecoxipriota relacionats amb els hidrocarburs són una violació del dret inalienable de la població turc xipriota, copropietari de l’illa, a poder utilitzar els seus recursos naturals”.

El govern de Xipre fa part d’una aliança trilateral, on el primer ministre xipriota Nicos Anastasiades es reuneix habitualment amb el seu homòleg grec Alexis Tsipras i amb el primer ministre israelià Benjamin Netanyahu, on treballen per l’exportació del seu gas natural a Europa a través de Grècia.

Quina escòria.

 

hidrocarburs

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.108.566 missatges
  • 214.654 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat