Fòrum

La CUP s'autoinculpa com a "coautora i cooperadora necessària" del referèndum...

Estatpropi Usuari sumador 153.774 10 1 👍 22.759

La CUP s'autoinculpa com a "coautora i cooperadora necessària" del referèndum

Ho recull un escrit presentat davant del jutjat, en què s'acompanya la llista de tots els actes previstos fins a l'1 d'octubre
Redacció 17 Jul 2017 - 12.09
 
Els diputats de la CUP Albert Botrán, Mireia Vehí i Benet Salellas a la sessió plenària de la setmana passada (ACN)

Els diputats de la CUP Albert Botrán, Mireia Vehí i Benet Salellas a la sessió plenària de la setmana passada (ACN)

La CUP s'autoinculpa com a "coautora i cooperadora necessària" del referèndum, en un escrit que ha presentat aquest dilluns davant del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del plebiscit. A l'escrit, els cupaires hi adjunten una llista de tots els actes previstos fins a l'1 d'octubre. Això ho rebrà el jutjat que va enviar agents de la Guàrdia Civil al Teatre Nacional de Catalunya perquè els donessin la documentació de l'acte de presentació que s'hi va fer de la llei del referèndum.

El text de la CUP assenyala que aquesta consulta no es pot considerar mai un delicte, però afegeix que, ja que hi ha diligències penals obertes, els cupaires demanen ser-hi presents com a actor polític d'aquest referèndum, un fet que considera que, "d'acord amb la llei processal, permetria tenir accés a l'expedient i poder demanar la pràctica de diligències."

Segons el diputat Benet Salellas, "l'actuació del Jutjat número 13 al TNC demostra que el problema no és el govern del PP sinó l'aparell de l'Estat, un estat antidemocràtic que, com hem denunciat, és un estat autoritari de dret". I afegeix: "Davant d'aquests embats de l'Estat, dels seus jutges afins i fiscals, nosaltres hem de respondre sense por, de cara, amb la convicció i determinació política que aquest referèndum el farem".

 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.110.178 missatges
  • 214.709 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat