Fòrum

Última hora: Albert Batlle dimiteix de la direcció dels Mossos d’Esquadra

pensa_i_actua! 15.315 13 121 👍 5.868
http://www.vilaweb.cat/noticies/albert-batlle-dimiteix-de-la-direccio-dels-mossos-desquadra/

Albert Batlle dimiteix de la direcció dels Mossos d’Esquadra

Poc després del nomenament de Joaquim Forn en substitució de Jordi Jané a la conselleria d'InteriorAvui el nou conseller d’Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, no ha assegurat la continuïtat d’Albert Batlle al capdavant dels Mossos d’Esquadra. El director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, ha dimitit. La decisió de Batlle, que ocupava el càrrec des del 2014, ha arribat poc després del relleu al capdavant d’Interior, amb Joaquim Forn substituint Jordi Jané.

La proximitat del referèndum i el paper que poden jugar els mossos l’1 d’Octubre ha acabat precipitant la decisió de prescindir de Batlle. A més, Batlle va assegurar enguany que en el cas que rebés una ordre de detenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, o la presidenta del parlament, Carme Forcadell, els mossos actuarien en conseqüència.

Així mateix, Batlle va ser regidor del PSC a l’Ajuntament de Barcelona entre el 1995 i el 2003 i també va tenir responsabilitats a la Diputació. Entre el 2003 i el 2011, durant l’etapa del govern tripartit, va ser secretari de serveis penitenciaris rehabilitació i justícia juvenil a la Generalitat. El 2011 va ser nomenat director adjunt de l’Oficina Antifrau de Catalunya, i el 2014 el l’ex-president Artur Mas va triar-lo per a dirigir els mossos.

A més del seu passat socialista, Batlle és en el punt de mira de la CUP. Els anticapitalistes li van demanar la dimissió arran de l’actuació dels mossos al Banc Expropiat de Gràcia l’any passat i, en una tensa compareixença posterior al parlament en la qual la diputada Mireia Vehí i Batlle van encarar-se. A més, els cupaires asseguren que serà necessari que la policia catalana desobeeixi les possibles ordres de l’estat espanyol.

Tal com ha explicat Forn aquest matí, és previst que els pròxims dies estudiï una remodelació interna del departament d’Interior. El futur de Batlle, ara per ara, és una incògnita.Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.089.444 missatges
  • 214.050 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat