Fòrum

Espanyolistes de Sixena causen moments de tensió davant el Museu de Lleida...

Estatpropi Usuari sumador 146.462 10 1 👍 20.104

Membres de la plataforma Sijena Sí causen moments de tensió al Museu de Lleida

Redacció 16 Jul 2017 - 10.57
 
Plataforma

Plataforma "Sijena, sí" (Foto:ACN)

El Museu de Lleida ha viscut aquest dissabte moments de tensió després que hi hagin entrat per sorpresa una vintena de membres de la plataforma Sijena Sí per reivindicar l'entrega de les 44 peces del monestir aragonès que són a l'equipament lleidatà.

Josep Giralt, el director, ha explicat que els manifestants han intentat desplegar una pancarta i han començat a ballar i cantar l'himne del col·lectiu.

Els responsables del museu han considerat que els manifestants molestaven la resta de visitants i el vigilant els han convidat a marxar. S'han viscut algunes empentes i insults, però l'incident no ha anat a més.

Entre els manifestants també hi havia l'alcalde de Vilanova de Sixena, Alfonso Salillas. El conseller de Cultura, Lluís Puig, s'hi ha referit en un tuit:

 

La plataforma ja va organitzar un acte similar el 17 de juny al Museu Nacional d'Art de Catalunya a Barcelona, però, en aquella ocasió, els participants no passaven de 10 i no es va produir cap incident.

Josep Giralt ha volgut treure ferro als fets d'aquest dissabte però, sí que ha retret l'actitud de l'alcalde de Vilanova de Sixena, ja que, segons assegura, li ha demanat que col·laborés a calmar els ànims com a representant institucional i no ho ha fet.

Els membres de la plataforma Sijena Sí també han anat al bisbat de Lleida

Després de sortir del Museu de Lleida, els manifestants s'han dirigit cap al Bisbat de Lleida per entregar una carta al bisbe Salvador Giménez Valls. El bisbe no hi era i l'han entregat a un dels religiosos que viuen a l'edifici.

En un comunicat, la plataforma ha informat aquesta tarda que amb aquesta acció han volgut, "exigir el compliment de les sentències judicials i l'entrega immediata de les peces", una vegada més.

La titular del jutjat d'instrucció número 1 d'Osca va ordenar que el trasllat de les obres es faci abans del 31 de juliol, tot i que la Generalitat ha presentat recurs.

A l'acció, hi han participat veïns i també representants polítics del PP, del Partit Aragonesista, de la Chunta Aragonesista i de Ciutadans.Què coi hi fotia la Chunta allà??? 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.009.304 missatges
  • 211.502 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat