Fòrum

El sector més conservador de En Comú reacciona

Tobies 19.418 13 75 👍 10.590

L'1-O NO HI ANIREM": MILITANTS DE CATALUNYA EN COMÚ SIGNA UN MANIFEST QUE DEMANA NO PARTICIPAR EN EL REFERÈNDUM

214 persones ja han signat el text, qeu afirma que l'1-O "en cap cas serà la consulta que volen les tres quartes parts dels catalans".Un grup de militants de Catalunya en Comú ha impulsat un manifest que rebutja tant cridar a la participació com votar en el referèndum previst per l'1 d'octubre perquè no compleix les condicions per ser un procés "democràtic i efectiu". El text l'han signat, de moment, 214 persones.

El manifest, titulat 'L'1-O no hi anirem', considera que CatComú "no pot avalar la convocatòria i celebració d'una consulta, ni cap mobilització substitutòria, que, a més de no ser un referèndum real, degrada el significat d'un instrument democràtic". Tot plegat, malgrat que, el passat 8 de juliol, els 'comuns' van decidir participar a l'1-O entenent-ho com una "mobilització".

El manifest afirma que el referèndum de l'1-O no té les garanties necessàries per a celebrar-se, com ara "una llei reguladora coneguda amb anticipació; una administració electoral que garanteixi la igualtat, objectivitat i transparència; un cens; taules electorals amb membres escollits aleatòriament i uns mitjans públics respectuosos amb la pluralitat d'opcions".

El text també afirma que el referèndum no té el reconeixement internacional perquè no reuneix les condicions de la Comissió de Venècia, i subratlla que "no interpel·la tota la societat catalana", sinó que és una proposta unilateral.

"La consulta de l'1-O no té la legalitat, però tampoc la legitimitat de representar a la majoria, i en cap cas serà la consulta que volen les tres quartes parts dels catalans", conclou el manifest.

Segons els signants, la proposta dels 'comuns', a més de defensar un referèndum efectiu, amb garanties i reconeixement, és aconseguir "un estat plurinacional que se sustenti en la fraternitat dels pobles i en la capacitat de generar aliances i teixir complicitats amb les forces polítiques de l'Estat i Europa".

La proposta descartada a la coordinadora

Fonts de la confluència han apuntat a l'ARA que es tracta del document que va quedar fora del debat de la coordinadora el dissabte passat, quan CatComú va votar el seu posicionament respecte l'1-O. En la votació, una trentena de persones van posicionar-se a favor de considerar vinculant el referèndum i de promoure'n la participació, opció minoritària davant la que va acabar configurant el posicionament del partit: entendre l'1-O com una mobilització legítima però no fer campanya activa per la participació. El document fet públic aquest dissabte, que fa una crida a no assistir a les urnes, no es va sotmetre a votació en la reunió de la coordinadora. Tot i les veus discrepants, el partit no es mourà del que va decidir el passat 8 de juliol.

Entre els signants hi ha el discutit secretari general de Podem Barcelona i membre de la coordinadora de CatComú, Marc Bertomeu; el regidor d'ICV a Cornellà de Llobregat, Arnau Funes; l'exdiputat al Congrés per ICV i exdirector del Servei Català de Trànsit Josep Pérez Moya; o la històrica dirigent ecosocialista Eulàlia Vintró.

Enllaç

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.090.193 missatges
  • 214.074 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat